Zdenka2 prvotno napisa
Hana Sara, oprosti ako će zazvučati grubo, to mi nije namjera, ali želim te podsjetiti da crkva nije tvoja kuća da ti u nju nekog pozivaš ili ne pozivaš, trpiš ili ne trpiš. Crkva je kuća Božja, a Bog poziva sve. Prisjeti se samo niza Evanđelja koji govore o tome, sigurna sam da ih znaš. Budi blaža, nemoj tako kruto razmišljati.
I moja obitelj je bila proganjana zbog vjere, a i sama sam to osjetila kao dijete. To u meni ne stvara poriv da budem pripadnica ekskluzivnog kluba "zaslužnih" koji smiju stupiti u crkvu. Moja vjera je moja vjera, ista je, proganjali me ili ne. A ona prije svega uključuje ljubav prema bližnjemu.
U moju crkvu isto za Božić i Uskrs dolaze ljudi koje ondje inače ne viđam. Ne da mi ne smetaju nego mi ih je drago vidjeti, pogotovo ako dođu s djecom. Valjda ih nešto vuče u crkvu, a ne samo u dućane i za stol. A njihovoj djeci se stvaraju uspomene, dožive atmosferu, ako inače i nemaju odgoj u vjeri. I nimalo mi ne smeta da su zrihtani - ja svog sina, muža i sebe isto posebno zrihtam za božićnu i uskrsnu misu, jer želim na taj način pokazati svečanost tog trenutka.