ljubim te :*Citiraj:
Vjera prvotno napisa
i svim curama puno, puno sreće!!!!
Printable View
ljubim te :*Citiraj:
Vjera prvotno napisa
i svim curama puno, puno sreće!!!!
Vjera sretno sutra!
Hvala hrabrilice moje, što bi ja bez vas :love:
Sve je spremno za sutra ;) , još samo da Bog kaže Amen!
Garfy i Cvita sretno.:heart:
Nakon koliko vremena bi na Citu a drugdje, išle po smrzliće nakon prvog
transfera sa nesmrznutim. Ja sam bila u drugom mjesecu beta -, sada nikako da skupim snage da idem ponovo.
katice, ne znam, ovo je bio moj prvi IVF i izgleda da je zavrsio neslavno. Smrzlica nemam.
Meni je dr Poljak nakon negativne bete rekao da napravim pauzu jedan ciklus i onda mogu po smrznuteCitiraj:
katica prvotno napisa
Više-manje je tako i na VV-u, znači po smrzliće brzo, jedino moraš imat ovulaciju, a nakon stimulacije neke žene (npr. ja) je nemaju, ali klomifen je stvori - a na CITO-u vjerojatno isto FET nije "na suho", tj. ide uz femaru ili klomifen - ako se ne varam?
Prijavljujem da moj prvi IVF na Citu (i opcenito prvi) nije uspio. :(
Žao mi je.Bit će bolje evo ja sad skupljam hrabrost da idem po smrzliće na Citu.
Cvita :love: drz se ljubavice :heart:
Hvala, cure. :* Evo vec sam bolje. Kujem nove planove.
nekako mi bilo ovde najzgodnije pitat...
u utorak idemo u Cita dat spermiogram (prvi put privatno i to prije terapije vitaminima) pa me sad zanima jel mogu trazit razgovor sa dr Romcem samo na osnovu spermiograma sta radimo u njih, tj da li se to extra placa?!
nek si se ti nama brzo oporavila, svaka cast cvita :*
MM je radio sperm. na Citu u 11mj,nalaz je gotov bio za neka 2 sata i odmah mu je drRomac sve objasnio,preporučio postupak. PCitiraj:
regina78 prvotno napisa
latio je samo spermiogram,nisam sigurna ali mislim oko 300kn.
Cvita :cry:Citiraj:
Cvita prvotno napisa
Citiraj:
pino prvotno napisa
Pino, nakon komentara cura koje imaju vise iskustva u Citu mozda je glupo da bilo sto kazem ali ipak moram. obzirom da sam jedan period svog zivota provela van hrvatske i po bolnicama iskusila sam sto je odnos pacijent-doktor. dakle da ne duzim reci cu samo jedno, da dr. P. bez obzira na sve nema odnos koji sam prethodno spomenula. ja i MM smo se odlucili na pregled kod doticnog. nakon sto je spermiogram bio gotov usli smo ponovo kod dr.P. sjeli smo,on je uzeo nalaz i rekao: "KATASTROFA" koju je jos ponovio nekoliko puta. ostala sam bez rijeci. nakon takvog komentara rekao je da MM moze napraviti jos neke pretrage, urologa itd, ali da se tu nema sta filozofirat da mi moramo na umjetnu oplodnju jer da ne mozemo imati djece prirodnim putem, citiram: "NI PO DUHU SVETOM" nakon cega se ustao i otpratio do vrata uzurbano. nek me se pogresno ne shvati ali nisam trazila jagode i slag ali je moga samo jednu recenicu tipa; nek vas to ne zabrinjava puno niste jedini nazalost sa tim problemom biti ce to sve ok. nista slicnoga,nikakve rijci potpore.MM je nakon toga otisao na posa gdje na putu do posla bar tri puta nije SKORO sletio sa ceste od soka, mislio je da je jedini nesposoban muskarac na svijetu. sutradan je otisao u svoje rodice sa nalazom koja je doktorica i koja mu je objasnila sve na ljudski nacin i dosao je doma pjevajuci. ja znam da je sve individualno i da svako ima svoje misljenje i iskustva o nekomu i necemu, nekome se nesto svidja dok drugome ne ali vjerujte mi taj odnos po meni nije niti malo ljudski.
dakle sto se mene dr.P. za mene ne postoji.
oprosti ako sam bila gruba ali to je moje iskustvo nadam se da ces ti imati puuuuuuuuuuuuno bolje. :* :* :* :* :*
Bi li mi netko mogao na pp napisati cijenu IVF-a iz prirodnog ciklusa (ili ovaj blago stimulirani koji prakticiraju)? I koje sve pretrage moramo imati prije ulaska u postupak? Hvala :love:
čitam ovaj post od mrvcelj i ne mogu vjerovati niti zelim ali ocito je tako da neki doktori si svasta dopuštaju da nemau nimalo etike niti morala posebno sa ovakvo osjetljivom temom...pitala bi ga ja da sutra njegova kći prolazi isto pa da joj netko to kaže kako bi se osjećao....strašno...ali nedaj se mrcvelj ..sutra je novi dan...moraš misliti pozitivno i ostati hladne glave jer iz ove kože i nasih problema zaista ne možemo bez doktora...nema odustajanja!!!
mrvcelj draga,
Žao mi je zbog tvog iskustva i znam da si sada ljuta i razočarana i da sve što ti kažem može zvučati loše ali već smo pisali o tome da je dr.P. čovjek koji bez okolišanja kaže što misli i naravno da nekad i pogriješi u načinu. Ja osobno više volim da mi kaže otvoreno nego da me zavlači i daje nade ako misli da ne treba. Ja sam u početku inzistirala na inseminaciji, a on je bio uporan da to neće pomoći ako ne napravim laparaskopiju jer da ću samo bacat novce. Tada sam bila ljuta ali kasnije sam bila zahvalna jer je nalaz s laparo stvarno bio katastrofalan i pomislila sam da sam mogla bacati novce unedogled. Ja znam ako mi on kaže da su JS i embriji u postupku dobri da su onda stvarno dobri, ne mislim da mi je to rekao onako iz obzira, a što se tiče odnosa doktor-pacijent samo ću reći da svaki put kada mi je bilo teško, kada sam plakala u ordinaciji (kada mi je otkrio vanmateričnu) da me slušao i tugovao samnom. U bolnici bi me zvao po nekoliko puta i zahvaljujući njemu sam znala kakvi su mi nalazi od pretraga koje su mi tamo radili jer mi oni nisu ništa govorili. Ponašali su se kao da to nije moja stvar. Kada sam plakala dok su me vodili u operacijsku oni su stalno ponavljali: "Ovo je ona s umjetne" i na kraju su sestre raspravljale o tome hoće li im se ohladiti kava dok završe moju operaciju... U svakom slučaju strašno. Ovo sam ti napisala ne da bi te razuvjerila nego zato da ti kažem da u groznim situacijama kada sam stvarno shvatila da smo svim doktorima samo broj sam jedino dr. P mogla zvati (i zvala sam ga) po 5 puta dnevno i cvilila na telefon( i sada kada sam bila u bolnici zbog HS) Uvijek bi se javio (i nediljom).
Ako još jednom poželiš razgovor s dr. P. lijepo otiđi, zakaži kod sestre samo razgovor i onda ga pitaj sve što te zanima. Osim toga o svom nalazu spermiograma možeš razgovarati i s dr. Romcem (embriolog) koji može sve detaljno objasniti.
I zapamti, i oni su samo ljudi kao i mi, nekad nesmotreni, sa svim svojim manama, pogriješivi... ali najvažnije da su stručni u onome u čemu ih najviše trebamo... u poslu!
Pusa!
Imaš ppCitiraj:
Brunda prvotno napisa
Ja se ovdje slažem s Garfy, no i meni je dugo trebalo da dođem do tog stava (govorim sad općenito, jer susrela sam se s puno doktora liječeći svoju neplodnost). Danas meni najdraži doktori su ponekad bili nesmotreni, grubi ili imali manjak empatije u datom momentu. Sjećam se jednog izrazito lošeg dana Dr Jukića kada je pola cura izlazilo iz ordinacije u suzama... nekako se potrefilo da smo ja i on pred kraj dana popili kavu zajedno i ispričao mi je da 2 noći nije spavao od straha i brige jer mu je u planu bila izrazito teška i komplicirana punkcija. Cura je imala neku hematološku bolest (ne znam više je li hemofilija ili trombocitopenija) i jedini je koji se uopće usudio stimulirati. S tom curom je sve dobro prošlo, ali je 3 sata držao u sali i osobno nadzirao, što je izazvalo nervozu u prepunoj čekaonici i bujicu prigovora na račun dr-a. A on pak nikome ne ostaje dužan.
Osim toga, nikad se nije lako suočiti s nekom dijagnozom. Često je potrebno vrijeme (napr. 24 sata) da bi se informacija probavila i prihvatila, tek onda može početi proces traženja rješavanja problema. Zato je razgovor "day after" bio tako stimulativan.
Draga mvrcelj,
dobro znam o cemu govoris - koji je to sok kad ti lose vijesti budu izrucene na tako nesretan nacin da ti se cini da je kraj svijeta. Covjek ocito ima manjak takta - sto je meni recimo, dolazeci iz US, nepojmljivo - srela sam se i ovdje s bezobraznim doktorima, ali na drugi nacin. Medjutim, bez obzira na nacin na koji ti jedna vijest bude saopcena, ostaje cinjenica da je onaj tren kad saznas da ti treba IVF ipak jedan veliki sok koji treba odbolovati i otplakati. Kao netko kome je trebalo 4 IVFa da uspije (a postotak uspjeha nominalno je ovdje 60%), mogu ti reci da da mi je netko rekao na pocetku da ce sve biti ok, nakon 3. neuspjeha bi ga smatrala obicnim lazljivcem i prevarantom... Meni su IVF-ovi iz korijena promijenili zivot i skoro me psihicki dotukli. Zelim ti da tebi ne bude tako!
Meni je laparaskopiju u bolnici radio jedan jako dobar doktor, međutim meni je ostalo u sjećanju što mi je nakon buđenja iz anestezije dok još nisam ni sebi došla rekao: Stanje je jako loše, trudnoća će ići samo IVF-om. Tada me to šokiralo. Sada kada sam išla ponovno u bolnicu išla sam isključivo kod tog doktora jer smatram da je veliki stručnjak u svome poslu, a manjak takta se svima dogodi.
mvrcelj,
osim toga jedan loš spermiogram ne znači nužno propast svijeta. Treba ga ponoviti. I mi smo imali jedan lošiji, a kasnije su svi bili super. Osim toga puno cura na forumu su uspjele popraviti SM spermiograme i za TM to nikako ne znači da je nesposoban, isto kao što mi nismo nesposobne žene koje imamo totalno začepljene jajovode. Prema tome, glavu gore, nemoj da te jedno lošije iskustvo pokoleba već hrabro u borbu bez obzira kakva ona bila.
Želim ti sreću i da nam se javiš sa sretnim vijestima i što prije ti i TM dobijete svoju mrvicu.
Eto... stalno ispadam kao advokat dr.P, ali šta mogu. Već sam i prije pisala da mi je on najdraži od svih doktora... a prošla sam gotovo sve klinike vrijedne spomena u ovim krajevima. Nekako vjerujem da će on biti taj pa mu je sve dozvoljeno šta se mene tiče.
Čula sam svakakve priče o njemu, mnogo loših.... ali vjerujem da ipak dojam ovisi o nama samima. Ja volim ljudi koji mi bez okolišanja kažu u facu sve što me spada... pa ma koliko mi to bila loša vijest. Ne vrijedi gubiti vrijeme u pustom objašnjavanju i plakanju nad vlastitom ili tuđom sudbinom. Tu se dr.P i ja slažemo. Nismo bolesni, nitko ne umire, a sve ostalo se da riješiti. A za razliku od svih ovih doktora koje sam prošla, dr.P je jedini uvažavao moje mišljenje. Pa čak smo i štopericu oba puta zajedno određivali... tako da se ne čudim da sam oba puta (prirodni) imala po jednu lijepu zrelu stanicu... a sve ostale je bilo svega i svačega. Prvi put sam od njega čula: Šta ti misliš, kakav ti je osječaj? I to mi se svidjelo... napokon nisam samo transporter folikula koje će netko drugi bacakat kako želi i umije. A meni je to bitnije od lijepe riječi i ulagivanja. Već sam debelo odlučila da ne gubim vrijeme na druge klinike već da jednostavno ostanem kući.... ali zeznili su me sa Svetog Duha jer sam dobila lijekove pa razmišljam da ih iskoristim jer 38. je pred vratima. Da nema toga.... ne bi bilo ni ikakve druge kombinacije od dr.P.
Evo još jednog advokata!
Kod Dr.P.sam već 6 godina i stekla sam dojam da voli kad mu se otvoreno kaže što hoćeš i da ne djeluješ nesigurno.
Kad sam prije 3 godine došla na uzv i mrmljala da hoću da mi pogleda jajnike jer sam brijala film da imam policistične odmah me je prekinuo i tražio da se izjasnim što hoću.Tada sam se malo i ljutnula,a poslije sam shvatila da stvarno nisam znala što želim i samo sam njega zbunjivala.
Ako je taj dan imao još nekoliko takvih slučajeva stvarno ni njima nije lako.
A kad sam u 11 mj.2006. došla k njemu nakon IVF poliklinike glasno i jasno sam mu rekla da ne želim stimulaciju koju je on predložio jer je od zadnje prošlo 8 mj.odmah je to uvažio,rekao je da je najvažnije kako se ja osjećam,i da nije problem ako bude više od 2 js da se vrate samo 2 jer imam blokadu od pomisli na trojčeke.
Tako ti ja draga moja predlažem da se vratite kad vam se to malo slegne,kažete što hoćete i da mu pokažete da imate povjerenje u njegov rad i mislim da će svi problemi nestati.
Da sam se ja nakon tog prvog nesretnog puta naljutila i odustala ne bi dočekala da se zagrlimo i poljubimo u čekaonici nakon pozitive bete :heart:
Cure sve što ste rekle potpisujem i gotovo da nemam što dodati. I ja sam pacijentica dr. P. već 6 godina, tako da sam ga imala vremena dobro upoznati. Ispočetka je i meni bilo teško zbog nekih njegovih izjava i dolazila sam kući plačući. Sad sam puno sigurnija u sebe, kažem i ja njemu šta mislim i na takav način dobro funkcioniramo. Imam prijateljice i obitelj da me tješe, a doktor je isključivo tu da mi pomogne i što se mene tiče može me svaki put poslati u p.m. ali mora znati svoj posao. Meni je dr. P. odradio stimulaciju vrhunski, da sam gotovo prošetala kroz cijeli postupak i mada nije uspjelo rado ću mu se prepustiti i slijedeći put. Zapravo nigdje drugdje mi ne pada na pamet ići i iskreno se radujem svakoj Cito trudnici.
Evo da se i ja javim s par riječi ! Prije neki dan sam bila u Cita u dr.P.po prvi put nakon kiretaže ( prirodnim putem nakon 4 god.zatrudnila). Doktor me pregledao, i kad je vidio nalaz MM koji je bio loš, ali nije najgori, pitao me jesam li je stvarno s njim ostala trudna ! Ok, šalio se, nema veze, ali bilo mi je čudno kad je ko iz topa rekao da nema šanse da opet ostanem trudna s takvim nalazom ! Kako zna ? Kako može bit siguran? Odmah mi je predložio dugi postupak, uvalio mi onu skripticu gdje piše cijeli proces.... Malo me pogodilo, ubilo mi nadu....
Sad MM pije vitamine, trudimo se popravit spermiogram ako bude išlo. Ako ne pokušavat ćemo još god dana prirodno ( tako smo se dogovorili ), a tek ako ne uspije krećemo u postupak...Nakon šta sam pročitala njihovu skriptu, i iskustva žena na ovom i drugim forumima čini mi se da je sve ovo prestrašno za organizam, a i psihu. Ja imam 26 , a MM 30 god.
Cito mi se uglavnom čini ok, još se nisam upoznala s ostatkom ekipe, a ja se iskreno nadam da ni neću, a vama svima u postupcima želim malu mrvicu što prije !
Veliki pozdrav
Seala....
Ma, teško je tu pogodit pravu crtu što kojoj pacijentici paše... Ja npr. ne volim da na mene viču (nisam tip od šutnje nego onda uzvratim), ali mi je još gore kada sa mnom "plaču". Taj tip mi je najgori i to me opterećuje, a isto tako ne volim osjećaj da mi "muljaju" i daju lažne nade. Ma, u biti, svaki OK doktor kuži na koji način pristup pacijentu, samo pacijent isto ne smije šutit nego dat do znanja kakav pristup mu paše i što bi sljedeće radio :).
drage moje forumasice!
ma htjela bih reci da ja sve vas razumijem sto se tice vaseg odnosa i iskustva sa dr.P. jer kako sam i rekla svi smo mi razliciti i ne bi bilo dobro da smo isti. neke od vas kazu:volim kad mi se direktno kaze u lice sto me slijedi! ja bih se u potpunosti slozila sa vama jer ja sam prva koja ce reci sve u facu i volim isto tako da mi se kaze sve u facu. ja znam da dr. moze imati ovakav i onakav dan ali ako ja, kao pacijent dolazim prvi puta i ne znam ama bas nista o neplodnosti i svim problemima koji to nose, onda ipak moras naci nacina da to nekome saopcis na kulturniji nacin. mene zapravo najvise smeta sto sam ja dakle u privatnika obavila taj pregled ustanovljeno je sto je ustanovljeno a informacije gdje dalje i tko radi tu umjetnu oplodnju nije niti spomenuo. znam reci cete trebala si pitati itd. ali ja jednostavno nisam znala ni gdje se nalazim ni kako se zovem a ne da nesto pitam. mislim da je on trebao bar osnovne informacije tipa;imate par klinika u zagrebu koje to rade preko fonda i nekolicinu koje to rade privatno a jedna od njih smo i mi pa ako se odlucite slobodno se javite bla, bla,bla. sorry cure ako davim ali stvarno je to odradio neprofesionalno a obzirom da sam tvrdoglavi ovan i kad nesto odlucim onda je to tako. ma radije cu i u sloveniju iako sam iz splita ali kod njega NE. svima vama koje ste tamo nemojte zamjeriti i zelim vam stvaaaaarno puno srece i da sto prije postanete sretne trudnice i mame. :* :* :* :* :* :*
mvrcelj,
Čovjek treba izabrati ono što je za njega najbolje i ići tamo. Upitna je samo definicija što je to najbolje. Ja ju svako malo mijenjam. Jer se i situacija mijenja. Što se tiče dr. P. dijelim mišljenje s tobom, ali i s drugim curama s foruma. Ovisno o tome kakav mi je dan, koji puta volim čuti direkt u glavu, a koji puta ipak očekujem malo taktičnosti. I možda naivno očekujem od doktora da prepozna kad što može "bubnuti".
Moram priznati da mi je najneugodnije iskustvo bilo u MB i to na dan transfera. Ja sam žensko, i dosta plačem (pa možda nisam objektivna), ali zato MM stoji čvrsto na tlu s dvije noge i njemu je to bilo toliko traumatično da je rekao da se osijecao kao kad smo saznali da sam imala spontani. Tako da na moj rang listi bisera dr.P nije na vodečem mijestu.
Kako sam isto iz St stalno razmišljam gdje, kako, i kombiniram. Krenuli smo na VV, pa smo bili nestrpljivi, probali malo u Mb, a ove godine planiram kombinaciju Cita i Mb. Slijedeće tko zna. Ovisno o inspiraciji, volji za putovanjem, financijskoj situaciji (moram priznati da mi je dr. L još uvijek na vrhu pozitivne liste).
Malo sam razdužila. Htjela sam ustvari objasniti zašto Cito. Dr. Romac je vrhunski biolog i kod IVF/ICSI on je bitan, ako ne i bitniji od ginekologa. Da bi skinula nervozu oko odlaska kod dr. P prešla sam u suprotnu smjenu kod dr. Š. Malo mi je bilo neugodno, ali kad smo se zadnji put sreli objasnila sam mu svoje razloge i rekao mi je da zašto uopće brinem o tome - da su oni ista kuća. Jako važno je kad si u postupku da si smirena, a meni pripomaže da sam kod kuće, u svom stanu, okružena svojim prijateljima sa kavicom na rivi (uskoro će!).
A najbolji doktor će biti onaj koji mi napravi bebu, pa makar i vikao na mene
:love:
Ja bi htjela potpisat i Danielu32 i Luce_st. Meni je činjenicu da MM i ja vjerojatno nećemo prirodno dobiti bebu objasnila moja dr. opće prakse kad je vidila spermiogram MM-a (uopće nije katastrofalan, ali evo nas obijamo vrata MPO-ovaca već 5.-tu godinu) plus moje neredovite cikluse. Rekla je to vrlo obzirno. Mislite da nisam došla do auta plačući? Moja poanta je - rekli vam blago, rekli vam šokovito - bottomline ostaje isti i teško ga je provarit. Ja sam ipak naklonjenija pristupu - u glavu, najgori mi je pristup lažnih nadi i biće 100% - ja sam takav tip i inače, skeptik, pa kad mi neko kaže ja ću riješit vaš problem, u meni odmah sumnje i zatre se i ona mrvica nade koja bi možda narasla da mi netko kaže tipa pokušat ćemo, šanse su vam tolike i tolike itd. Najviše se uzjogunim i nekako imam dišpet kad mi kažu - jako je loše :lol:. Najmanje se nadam kad mi kažu - sve vam je odlično (čula sam to toooliko puta, a ništa). Svaki čovjek je drugačiji i tvoja odluka da se ne vraćaš tamo gdje ti pristup nije dogovarao je prava za tebe. A Luce_st potpisujem u dijelu da to ide ciklički - čas više odgovara ovaj, čas onaj... Meni je barem tako, ali vjerujem da se tu perkica ne bi složila :). Ma, bitno je pronać nekoga ko ti paše, bilo trajno, bilo privremeno, a kad ne paše, onda promijenit, ne ić kontra sebe.
većina vas dala je odgovor u vezi pitanja vezanih za cijene prirodnog ili blago stimuliranog postupka u Citu,pa bih zamolila nekog da napiše i meni na pp cijenu!
Molim vas,sve što je uključeno u postupak(klomifeni,femara,štoperica,sam postupak),sve skupa otprilike!
Molim vas.....
Moja ginićka je meni savjetovala svašta :shock: Od toga da budem pijana za vrijeme ovulacije :roll: , do toga da se maknem s interneta :/ svakakvih se gluposti sjetila osim da iskontroliramo progesteron :? . Dr.Poljak s pristupom me asocirao na John Wayne, ali bar sam trijezna :lol:
:lol: e ovo nisam probalaCitiraj:
Vjera prvotno napisa
:/ a ko zna, možda bi baš to upalilo :mrgreen:
Probaj ;) ja je nisam poslušala, ali nisam niti trudna :roll:
Pa evo cure da se i ja priključim u davanju mišljenja.Ja sam već 2 mjeseca kod dr.P i sutra je punkcija.Dakle vidjeli smo se 6-7 puta i moram reći da neki 3 i 4 put je bio užas,takva brzina,falio mi je izračunati dane,ludnica,ne znam jel sam bila luđa ja ili moj muž od ljutnje,a još sva depresivna i nikakva od tableta nisam znala da li ići dalje,ali nastavila sam jer sam već počela terapiju.
Da ne duljim,sada mi je drago jer što ga više puta srećem vidim da je to ustvari bio period kada je i on imao problema(otišla im je onkologica iz Cita) i on je samo čovjek.Nemojte krivo shvatiti nitko ne želi da se na njemu falije i da se za njega nema vremena,ali sada razmišljam drugačije.Dr.P je osoba koja kaže sve kako misli,ponekad sigurno nije taktičan jer vjerojatno je toliko toga vidio da nije svjestan da se baš toj osobi to ipak događa prvi put u životu,ali bez obzira na naša različita mišljenja,sve vas podržavam i mislim da svaka treba ići tamo gdje se osjeća sigurno i opušteno.
Gdje god koja išla želim nam svima puno sreće,strpljenja i naravno dječice!
Apropo pijanstva pa čini mi se da je neko bio na forumu ko je uspio iz prirodnjaka ostati trudan i to na svadbi u hotelu i u pripitom stanju. :cekam:
To mi daje za misliti da nekako u vrijeme ovulacije počnem cugati bit ću bolje volje i ja a i oni oko mene (manje ću biti živčana) a ko zna možda i upali. :lol:
Na našem piru se dogodila ista stvar, MM rodica se pošteno opustila, pa je stigao i treći paketić. Uvijek joj prigovaram da je ukrala našu bebu tu većer, jer smo mi ostali s gostima ;)
ima li ikakvih cito novosti?
ja se spremam za inseminaciju u srpnju.
nadam se da ce se mm do tada rijesiti klamidije, jer ne znam mogu li ici na inseminaciju ako on ne ubije tu bestiju.. zna li itko?
Pinky, dok se ne riješite beštija ništa od postupka. Ali naravno imate vremena da ih potamanite. Trebate obadvoje piti antibiotike.
Sritno :heart: