pa Bubica, to ti i ja mislim ali zato i tražim vaše mišljenje. Mislila sam da će to dobro funkcionirati ali sad vidim da sam možda pogriješila i da bih trebala to promijeniti čim prije.
Ne znam, baš me zanima mišljenje i drugih cura.
Printable View
pa Bubica, to ti i ja mislim ali zato i tražim vaše mišljenje. Mislila sam da će to dobro funkcionirati ali sad vidim da sam možda pogriješila i da bih trebala to promijeniti čim prije.
Ne znam, baš me zanima mišljenje i drugih cura.
bubice :shock: :naklon:
mora da je stvar u kozicama... Jakov je do kozica (s 3 mj.) spavao ko mala beba :P navečer od 21.30, oko ponoći podoj, pa do 6 ujutro (tada nisam mogla vjerovati da mi je tako dobro) ... od kozica na dalje, ajme meni (njemu super :/ )
Ivček, magriz, baš mi je žao za Maxa i Frana i jaslice :(
Mala, ja ne bih tako često šaltala dijete od bake do bake... ne znam,. može bit da Ivor to prihvati kao nešto najnormalnije na svijetu, ali ja ipak mislim da se djeca vole držati nekih ustaljenih navika. one im ulijevaju sigurnost u okolinu... vidim ja to po Lauri. iako ima 7 god. i čovjek bi očekivao da bez problema podnese neke kombinacije, najsmirenija je onih tjedana kad nema nekih odvoženja, dovoženja, kombiniranja s čuvanjem... ako je i vodim na čuvanje, najsretnija je kad ju čuva jedna osoba (moja mama, npr.). ako se u istom danu ili unutar par dana izmijene moja mama i sestra, nervozna je i brže se umara...
i baš sam znatiželjna: vaše bake jedva čekaju čuvati Ivora??? kod nas svi potencijalni kandidati izbjegavaju takve stvari, pa mm i ja sve kombiniramo tako da je jedno od nas s djecom, da ne moramo na koljenima moliti za usluge od sat-dva...
jedno pitanje glede el. aspiratora: jel zbilja toliko čudotvoran? sasiječe prehladu u korijenu? sinoć nakon kupanja mi se učinilo da Jakovu curi nosić, ali do jutros je sve već ok. muka me hvata od pomisli na ponovnu bolest... tek jutros sam pokupila mm-ovu doznaku za zadnje bolovanje :/ a nekako mi se čini da bi svaka sljedeća prehlada mogla završiti bronhitisom. aspirator, inhalator - čemu, gdje , kako, how much???
Samo kratko zujim, uspila sam proškicat Džez - inhalator, oko 450 kuna, ja imam omron i čim čujem hrip, hrip ili procuri nos, inhaliram 1, 2, 3 puta dnevno, zavisno dali ga uspijem ulovit na 5, 10 min po inhalaciji. Inhaliram fiziološkom s par kapi bisolexa a predvečer samo fiziološkom, da ne kašlje po noći. za sad, kuc, kuc, bez temperature.
i sinoć dok je jadničak plakao od buše, skidam pelenu i mjerim temp i molim Boga da nije jer ja MORAM RADIT.... :cry:
Što smo nešto jutors zaposlene! Tako i ja brzinski...
- Mala - probaj s tjednim boravkom kod jedne, pa kod druge bake. Sigurno on točno kuži što ima kod jedne, što kod druge, tako da sigurno malo i voza ovu drugu (što se spavanja tiče)... Gab je jedan tjedan kod moje mame u stanu, a drugi je doma i čini mi se da mu je to o.k.
- MoPaRu - cjepivo je na bazi jaja pa je zbog toga dobro eliminirati potencijalnu reakciju na alergen. Trebalo bi cijepiti između 12. i 15 mjeseca. Ja ću Gaba sad kada mi ozdravi i bude onak baš u top formi. I prije toga proba jaje ;)
- Džez - moja mama jedva čeka! Ali bude umorna do kraja tjedna, tako da se trudim dati joj vikend bez maloga da se žena odmori.
- Snoopy - pusa za bubanu bušicu!
- Bubice - 8)
- Cekana - javi gdje i kada!
Nisam još ništa snimila...
Jooj, džez, ma ne znaš što je gore.. već sam prije pisala o tome, ne znam da li da budem sretna zbog toga (mislim, jesam stvarno i zahvalna im do groba) ali opet ispada da se moram koji put boriti da bih bila s djetetom. Pogotovo je to slučaj kod mame i tate od MM jer njima je to prvi unuk i naravno kod njih je problem tog popodnevnog spavanja (ako već niste shvatili prije iz posta :mrgreen: ). Kako moja sestra ima blizance i moja mama joj je puno pomagala kad su bili mali, valjda ona ipak ima malo više iskustva i ne dozvoljava da je mališa voza. Ni on ne zaspe popodne bez riječi, ali kaže ona kako se malo vrti, diže, spušta što ti ga ja znam i onda jednostavno padne. Dok se kod ovih drugih počen derati i oni naravno kapituliraju i nema spavanja :roll: i onda meni navečer kad dođem po njega kljuca već u 7, ne dočekamo ni početak Dnevnika on već čori. Ah...Citiraj:
džez prvotno napisa
Vidim da uglavnom imate isto mišljenje, morat ću razgovarati s njima ma probati promijeniti raspored :/
Joj citam vas zadnji par dana i sve mi negodno sto se zalim!
Moja curka spava po noci bez buđenja vec mjesecima(tocnije vec 10tak mjeseci)
A valjda je to tako covjek nikad zadovoljan :roll:
Evo i mene,Grga je bio bolestan pa me nije puštao ni sekunde.4 dana je samo cicio,nije ništa jeo a kakao bi normalno,2-3 puta na dan...hvala Bogu na cickama,neću opet tako skoro razmišljat kako mi je dosta dojenja :mrgreen:
Ja sam od prije znala govorit da ćemo mi cicit do škole i onda su se svi smijali a sad me već gledaju sa sumnjom jer im to više ne izgleda kao šala.
Mala,kod nas je isti problem sa bakama kao i kod tebe.Ali ja sam odmah na početku odlučila da će biti jedan tjedan kod jedne jedan kod druge,čak ni dva tjedna ne bi bilo loše.
E, onda se kod jedne bake "pozločestio",kako mi je ona u par navrata rekla i da bi trebala mama malo po guzi.Već zaključujete o kojoj je baki riječ :mrgreen: .Nemam apsolutno ništa protiv svekrve i stvarno sam htjela da ga obje čuvaju i uživaju u njemu.Ali to je u jednom momentu postalo mučenje a ne uživanje.Nije htio spavat kod nje,ili samo malo ponekad,nije se dao preskinut ni obući,doma bi dolazio nenaspavan i nervozan,pa je normalno bio cendrav i zahtjevan što je baka opisala kao "zločest".Ja sam njoj stalno govorila u čemu je problem i kako da se postavi.Kako on mora imati red i raspored (donekle) kad se jede,kad se spava,kad se ide van.Da nema trčanja sa žlicom za njim i kuhanja 5 vrsta jela ako neće pojest prvo koje se spremi (i na kraju ne pojede ni jedno).Ona je govorila pa još je mali,već će se on naučit sjedit za stolom kad bude veći a dotle ja moram trčat za njim da bešto pojede :evil:
Ja sam joj znala reći da nije poanta u trčanju ili nuđenju jela non-stop,nego u disciplini i u tome da će on skužit kako može manipulirat s njom i da će to koristit.Ma da,kaj ja svašta pričam.Onda me jedno vrijeme nije ni slušala kad sam joj znala nešto savjetovat,ma pusti ti nas mama,već ćemo se mi snaći.I tako je to postalo sve gore da je i mm primjetio promjene na Grgi a da mu ja nisam ništa ni rekla.I onda joj je to rekao i ona se naljutila,ne onako otvoreno nego se više našla uvrijeđena,pa je sad u fazi da ga već 3 tjedna čuva moja mama.
Što će dalje biti ne znam?
Joj citam vas zadnji par dana i sve mi negodno sto se zalim!
Moja curka spava po noci bez buđenja vec mjesecima(tocnije vec 10tak mjeseci)
A valjda je to tako covjek nikad zadovoljan :roll:
:ups:
Zar si se ti mislila izvući samo s kavicom :lol: NEĆE IĆI :nono:Citiraj:
snoopygirl prvotno napisa
**MALA** ja bih barem tjedan/tjedan, ako već ne može jedna baka čuvati stalno, ne bi ga ni u kom slučaju šaltala dan po dan... pa zamisli sebe, i ti bi prošvikala da moraš svaki dan tako amo-tamo
**DŽEZ** mi imamo inhalator, platili smo ga oko 600kn i ima sve nastavka i za odrasle, mislim da je isplativa investicija
**DJULI** jel to spava od kad ne cica :mrgreen:
Curke, druženje, Bundek, slažem se :D ako bude lijepo vrijeme, ako bude i Svizac mogla, stvarno bih se ovaj put potrudila da i nju vidim :saint:
A da,Grga je bio jako prehlađen kašljao je i teško disao i stvarno sam se prepala jer je kao mali imao bronhiolitis.Ali nakon dva dana se izborio i sada samo malo šmrca i doktorica je rekla da je to samo prehlada i ništa strašno.
Htjela sam samo reći da sam svake noći u sobu stavljala prerezani luk i mislim da mu je to puno pomoglo.Probajte.Jest da izgleda kao da spavate u čevabdžinici ali vrijedi.Prve dvije noći sam stavljala po dva,svaki na jedan noćni ormarić a sada samo jedan.Možete mislit romantike u spavaćoj sobi :mrgreen:
To ti je Djuli ona stara: dok jednom ne smrkne, drugom ne svane! :lol:
a ne nego sa otprilike tri mjeseca je prespavala noc prvi put i od tada je(njoj) to normalno a i nama nije tesko palo 8)Citiraj:
**DJULI** jel to spava od kad ne cica
Cekana - :love:
Mala - ja isto mislim kao i cure da je preveliki kao kada se prebacuje svaki dan probaj sa tjednima. Ja sam jako zadovoljna sa nasom tetom cuvalicom jer ona stvarno radi sve onako kako se dogovorimo a i osim toga je ultra kreativna pa radi svakave kreativne uradke sa Emom. Kada je Ema sa mojom mamom onda malo pozlocesti. Hocu reci da je moja mama dosta popustljiva i stalno ju nosi, tako da nakon par dana s njom imam feeling da je Ema onak malo razmazena. To sam skuzila kada sam bila u Pragu. Za razliku od toga teta cuvalica ju ne nosi previse nego ju pusti da hoda a kada je bas umorna ili bolezljiva onda je na rukama i jako puno s njom razgovara kada se radi o stvarima koje spadaju u kategoriju NE.
Dzez- mi imamo inhalator Pingvin i super je. Imamo i aspirator za nosic a on je definitivno spas.
MAGRIZ zašto idete na to testiranje?
Olivija, mm je bio dva mjeseca bez posla, pa je čuvao Marina i baš su uživali, mislim da je odradio svoje, a i malo sam bila ljubomorna.
bubica27 On se igra sam, ali uvijek je na oku, tako da mi mama može kuhati i spremati a da joj on ne smeta. Naravno nije tako svaki dan. Jučer ju je izludio jer je svaka 3 sekunda tražio da mijenja programe na televiziji.
Inače, Marin je probao bjelanjak s nekih godinu dana. Ni kuhan, ni pečen nego mu kuham juhu s noklicama, a on ih naprosto obožava.
i mili curi nosić - koja je to gnjavaža njima malima...a meni je žao gledati kako se muči a svako kapanje i čišćenje je super drama!!!toliko plače jadna da joj se odmah napuni tek očišćeni nosić. i ne može baš spavati i ne može baš ni sikiti što je najgore od svega. uf, uf. probat ću ovaj čevapdžinički savjet s lukom prerezanim na pola. za sad stavljam najveću rajnglu s kamilicom u sobu da se isparava. to joj redovno pomogne.
inhalatore i respiratore nismo do sad kupovali. možda bi trebali? di tog ima u zg? pitala sam danas u jednoj apoteci pa nije bilo...
Mala, ja sam organizirala Ketin dan dok me nema uglavnom jednoliko.. nisam je htjela izvrgavati stalnim promjenama. Svako jutro teta čuvalica (stavi je spavati), a povremeno kad se probudi, bude kod nas baka.. Pojede, malo se poigra i ja sam doma s posla.
I sad kad sam na bolovanju, namjeravam da teta čuvalica dolazi svaki dan, bar na malo.. da Keti ne bi trebala ponovnu adaptaciju. Tj da joj moj povratak na posao ne padne teško. Doduše, ove dane bez tete čuvalice (ili neke druge pomoći) ne bi definitivno mogla. Al sve se nadam da ću do drugog tjedna biti skroz nova. :mrgreen:
E, da.. i inzistirala sam da ej i baka čuva kod nas doma, a ne kod sebe.
Max, Ivček :heart:
Ipak je najljepše kad mama čuva.. Ja ne mogu uvjeriti sama sebe da su oni sada već dovoljno veliki za razna odvajanja. :(
Druženje u nedjleju - ako što dogovorite, mi stižemo nakratko s MMom (ako se velki mučki primaju).
Svizac - kad kažeš da tvoja teta čuvalica bude jako kreativna s Emom, na što misliš? Ja bi svojoj prenjela neke ideje. :P