Citiraj:
da se uvede malo obveznog porodiljnog za očeve, to bi vrijedilo više od tisuća riječi
Kao ideja je OK, ne bih imao nista protiv.
Iako bi nas, nasu konkretnu familiju, recimo satralo ekonomski. Da ovaj cas imamo malu bebicu i da MZ mora ici raditi na svoj sadasnji posao, a ja umjesto svoje place dobijem porodiljnu naknadu tad bi odmah pali na teret socijalnoj sluzbi obzirom da imam skoro pa 10 puta vecu placu od MZ iako nam je formalni nivo naobrazbe isti.
(napominjem da to ne znaci da ja imam ogromnu placu, vec ona mizernu, i to ne zato sto je zena, vec zato sto je njena struka tako potcijenjena ... imala bi takvu i da je muskarac na tom poslu)
Dakle, tu se susrecemo sa poznatim problemom nedostatnih/nepravednih porodiljnih naknada ...
Drugi problem je sto me je majka priroda zaboravila opremiti cicom pogodnom za dojenje djeteta (a poznato je da je dojenje vazno) tako da ne znam koliko bi bilo svrhe potjerati sve oceve na porodiljni i kakav bi to imalo utjecaj na recimo prehranu bebica (vjerojatno bi likovali proizvodjaci zamjenske prehrane ...)