Koja budala, ne suficita nego deficita :mrgreen:
Printable View
Koja budala, ne suficita nego deficita :mrgreen:
Prije četiri mjeseca mi počelo srce preskakati (ekstrasistole). Prije toga ih nisam zamjećivala ako ih je i bilo. Obavila sm nekoliko EKG-a, UZV srca, pretrage krvi (željezo, elektroliti, hormoni štitnjače, masnoće...) i svi su nalazi bili uredni. Dijagnosticirana mi je samo blaga respiratorna aritmija. Mjesec dana je prošlo bez tih preskakanja, a prije šest dana ponovno se pojavilo. Sad ih svaki dan osjećam (barem 15-ak u sat vremena) i izluđuju me. Ne znam kako se opustiti i ne misliti na njih. Vjerujem da ih svojim očekivanjem sama iniciram.
Može li se kako utjecati na ta preskakanje a da se ne uzimaju lijekovi? Utječu li te ekstrasistole na skabljenje srčanoga mišića?
Naručila sam se i na holter EKG. Tu sad nastupa problemčić jer dojim pa se bojim da moja L te žice ne počupa dok papa.
Srce ti može bit super zdravo a da svejedno imaš preskakanja.
Ja ti savjetujem mljeka i banana...isto tako, provaj se odmarat na ljevom boku radije nego na leđima ili desnom.
Još jedna caka koja meni uvijek pomogne...kad vidiš da se baš zaredalo, začepi nos i napni se kao da ideš na wc...ili kao kad si u avionu pa želiš tlak iz ušiju istjerat.
nia ako slučajno vidiš post, molim te odgovor na nekoliko mojih pitanja:. Naime o čemi se radi, već nekoliko dana osjećam preskakanja ko ludo na svaki drugi treći otkucaj....neznam što da radim ...da se javim lječniku, da odem na hitnu ili da jednostavno probam popiti isoptin 80 par dana dok se situacija ne smiri.... još uvijek dojim.Isoptin mi je prepisala doktorica po potrebi, ali neznam da popijem jednu ili da pijem par dana.
U jednom postu si mi napisla da je Darob mite ( koji sam pila prije trudnće ) preozbiljan za mene. Daj mi molim te napiši što bi ti prepisala u mojem slučaju. UNAPRED PUNO PUNO HVALA.....
Darob je zaista prejak ljek, to se pije u slučaju žeščih problema. Iako meni nikad nije pomagao...