Emine reakcije su jako burne i glasne, tko nije cuo, ne moze vjerovati, tko je cuo, kuzi me. Odnedavno je, zahvaljujuci prijatelju ljupkog jezika, usvojila i da se dere na mene da sam govno ili glupaca (kako kad), a kako meni to jednostavno nije prihvatljivo, a ne zelim je udariti (ja sam dobila puno batina u zivotu i misija mi je ne rjesavati konflikte batinama/udaranjem), primjenjujem hladjenje u sobi. Scene su kao iz egzorcista, ona urlice, pljuje, ponekad cak i namjerno ismrkava nos i onda si razmazuje slinu i pljuvacku po licu. :roll:
Takvi nam se ispadi u zadnjih mjesec dana dogadjaju skoro pa 1x dnevno i ja sam cak razmisljala, zbog toga sto su joj ispad jako, jako burni, da Ema ima problema s kontroliranjem bijesa pa me Flo razuvjerila da ona ionako tek uci kako se s time nositi.
Razlika od djeteta jucer (na super nanny) je da Ema utoliko suradjuje sto, kad je posaljem na hladjenje, ostane u sobi protestirati/plakati (bacanje igracaka je prekinula jer sam rekla da kad ih baca po podu, ja mislim da joj vise ne trebaju pa cu ih pokupiti i baciti u smece), nakon 5 minuta (i manje) ja pokucam na vrata, udjem, ona mi padne u zagrljaj i umiri se skroz. Nakon cega porazgovaramo.
Ja nekad, mislim precesto, reagiram vikanjem. Kad padne u sizu pa ne cuje nikakav pokusaj smirivanja, dogovora ili bilo cega.... Ako ispadnem iz takta, onda viknem (i osjecam se bijedno poslije) ili vicem. :( Na zalost, najvise se dogadja kad sam ja umorna i/ili nervozna, a tada i ona to osjeti pa se odmah stvori zacarni krug.