trebalo bi ih praviti bez mlijeka i jaja, znači samo brašno i voda i ne bi trebalo popapati više od 2
ja to naravno uvijek ignoriram i radim ih normalno, a mjera koja me zadovolji je 4 :mrgreen:
Printable View
trebalo bi ih praviti bez mlijeka i jaja, znači samo brašno i voda i ne bi trebalo popapati više od 2
ja to naravno uvijek ignoriram i radim ih normalno, a mjera koja me zadovolji je 4 :mrgreen:
U moj jucerasnji vocni dan odnekud su upali i ustipci, supa sa griz noklicama, nutela... svega pomalo. To mi je bio prvi krug i eto, neuspjesan. Cini mi se da mi treba malo 'zagrijavanje'.
Nesto mi nije jasno oko proteinskog i skrobnog dana, mozda mi mozete pomoci. Da li tih dana za veceru moram jesti isto sto sam jela za rucak? Npr. skuham neko varivo i jedam ga za rucak i veceru? Ili rucak i vecera mogu biti razliciti, u okviru dozvoljenih namirnica? :?
a zasto palacinke bez mlijeka i jaja kad kolaci uglavnom sadrze i jedno i drugo?
Dobro pitanje? I mene to interesira?Citiraj:
Poli prvotno napisa
Mlijeko i jaja spadaju u grupu proteina.
A kakve su palačinke bez njih :?
samo papajte palačinke!tamo piše 2-3 kolača ili komad torte!nije niko analiziro koje i kakve(kao bilo bi najbolje voćne)
ja se malo kužim u kolače ali u obićan biskvit ide barem 3 jaja!znači pada u vodu rasprava o palačinkama na vodu!
to neka jede onaj ko je to napisao :lol: :lol:
[quote]samo papajte palačinke!tamo piše 2-3 kolača ili komad torte!nije niko analiziro koje i kakve(kao bilo bi najbolje voćne)
ja se malo kužim u kolače ali u obićan biskvit ide barem 3 jaja!znači pada u vodu rasprava o palačinkama na voduCitiraj:
i ja tako mislim
glb! ode sve naopako!
Poli :love:
što se palačinki tiče, tako piše u knjizi o UN dijeti od one dvije slovenke. obzirom ja ne znam kakve su te što se rade samo s vodom i bez jaja, nisam htjela ni eksperimentirati :mrgreen:
što se tiče proteinskog i škrobnog dana...
za večeru se jede isto šta i za ručak - tako kažu autorice dijete
znači ako si na proteinskiza ručak jela ribu i povrće, isto moraš i za večeru (samo bez juhe koja je obavezna iza ručka). nikako za večeru ne jesti npr meso ili jaja, već ribu
na škrobni isto vrijedi. ručaš varivo od leće npr, i isto to večeraš. Ne za ručak leća, za večeru slanutak :mrgreen:
eto, to je ako se držiš pravila. a ako ne želiš po propisima, oni su tu da se krše :mrgreen:
Jela sam palačinke bez jaja, ali ipak s malo mlijeka i kombinacijom običnog i integralnog brašna i bile su diiiivne :)
Ja sam se definitivno udebljala, sad to nije samo PMSični filing, nego činjenica. Pet dana Dabrića i sva sam natekla. Bojim se sutra stati na vagu... ne očekujem da će biti samo jedna kila gore nego i više. :cry: :/
Tko sve je od večeras na vodi? :love:
shanti onda ne staj na vagu,ako misliš da si se udebljala,to ako "vidiš na vagi"samo će poljuljat tvoje samopouzdanje"NEMOJ :love: čekaj da bude menza pa onda stani!biti ćeš lakša
meni je danas 30 dana i službeno prijavljujem 5.4 kg manje!dojim još uvijek uspješno :mrgreen:
vodeni dan preskačem,nebi ga izdržala,sigurno,pa vam šaljem malo~~~~~~~~~~~~~~~~~da izdržite Vi! :love:
ne brigaj, vjerovatno ti se to više čini. No ako se i jesi udebljala, to je samo zadržavanje vode, kad prestaneš s terapijom, otići će i voda. :love:Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Ja sam na vodi, danas od 18 nadalje. Tj, večeras se nalazim s društvom pa će vjerovatno pasti i jedna čaša pive ili vina. No to ću prijaviti u ispovjedaonici. ;)
[/quote]Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
Može recept za krokete? :*
Može malo detaljnije o tome kako si modelirala dijetu, ja još uvijek dojim R-a pa me zato zanima.Citiraj:
tetamaja6 prvotno napisa
Istina on ima 13 mjeseci pa je i na dohrani.
Ali, eto molila bi te tu ili na pm.
Hvala :*
CROSTINI od palente (ja ih zovem i KROKETIMA :) )
1 kg g malo gušće kuhane palente, 500 g šampinjona, stručak peršina, 30 g maslaca, sol, papar.
Očistite šampinjone, izrežite ih na fete stavite ih u padelu u kojoj se prethodno rastopio maslac. Neka se kuhaju na laganoj vatri 10-15 min. Dodajte sol, papar, sitno sjeckan peršin.
Palentu izrežite na fete te je stavite u pećnicu ugrijanu na 200 C dok joj se na površini ne stvori hrskava kora (cca 10/15 min).
Izvadite fete palente iz peći, poredajte ih na veliki tanjur i do pola prekrijte šampinjonima. Pospite s malo peršina.
Paws, ukoliko ovaj recept želimo prilagoditi dijeti, potrebno je samo smanjiti količinu maslaca. Sve ostalo odgovara.
:*
ne javljam se...griješila sam :evil:
malo mi je loše krenilo svašta nešto + mala bolesna tako da sam griješila :cry: :cry: :cry:
fritulica1 thnx na receptu, zvuči mi mljac.
U prvih tjedan dana skinula samo 1kg, jel to ide tako polako u početku ili...?
Ajde utješite me! :(
[/b]
Pa znaš da ak imaš više viška ide brže, ak imaš manje ide sporije.
Pa kaj hoćeš to je ok za 1 tj. 1 kila.
Znači za mj. dana 4 kg, za 2 8 kg i tebi dosta.
Kaj ne!
Drage cure, nadam se da ću vas razveseliti u ovu subotu ujutro... (dobro, nije baš jutro, ali mi neki smo se tek probudili :mrgreen: :oops: )
Posljednjih par dana nas nekoliko je vrijedno pripremalo forum o UN dijeti, vrlo sličan onome na kojem smo se nekada družile, a gdje bi sve vezano uz dijetu bilo pregledno. Dakle, sasvim naš UN-ovski, specijalizirani forum.
Ovo je pozivnica da ga stvarate s nama... :D :love: :*
http://www.phpbbplanet.com/undijeta
gdje ste drage moje?
kako ide?
baš sam skoknula na ovu stranicu što je Shanti preporučila ispovjedajući moguće grijehe.
Moguće, velim, jer još nisam zgriješila, al me PMS jako pere ovaj put i tako mi fali nešto grickati
Ja bih sad cijelu čokoladu smazala
a škrobni dan
tko će sutra dočekati :oops:
JA sam na proteinima i ok se držim.
Za ručak sam se nanjupala svježeg sira sa lukom i dva pečena jaja i šnjita kruha, tak da sam još uvijek sita.
I odlučila sam da se sada neču vagati do 21.
Pošto sam se zadnjih tjedana skoro stalno vagala i onda ne vidim pomak pa se živciram.
Iako ga je u globalu bilo, ali onak svaki dan stanem na vagu pa ništa ili jop vidim da je otišlo gore. E to me stvarno bacalo u bed.
Tako da sam sad definitivno odlučila da ne stajem do 21, pa da se onda iznenadim.
ja danas imam kolače
:D
ja malo griješim,malo ispravim sve u svemu stanje isto...ni grama gore-dolje!
Kako je Shanti i napisala,otvoren je pravi specijalizirano UN-ski forum,pa ako želite izdržati uz dobru klopu do kraja dijete,tamo ćete naći fantastičnih recepata za svaki dan...
danas mi je vitaminski
gladna sam :(
Evo prijavljujem, na danasnje vaganje imam 66,9 kg. Obzirom da imam mengu, ja sam zadovoljna.
Radujem se danasnjem proteinskom danu i imam jedno pitanje, da li bi danas smjela pojesti pizzu :oops:
Jovanimama, baš i ne ako se misliš držati UN dijete :)
Pizza ide na UHT dan i to bez sira i bez ikakvih dodataka osim salse od pomidora.
Ja krenula ponovo, bila sam napravila malu pauzu nakon mjesec dana dijete, vratila dve kile :roll:
Evo danas mi je četvrti, voćni dan, skinula sam opet jednu, sad sam na 67.
Krenula i na neko luđačko vježbanje tri puta tjedno.. I tako. Nadam se najboljem 8)
meni danas proteini
ujutro vaga pokazala -1kg
znači ukupno 3 kg otišle
još 7 do kraja :D
Cure s kojima se još ne družimo na novom forumu, kako ste, kako napredujete? :* :love:
pa gdje su svi?
ostajem li to sama na dijeti?
Shanti, bacila sam par ideja za UNku u letu na našem forumiću
dobro je malo i o tome promisliti
ja sam zamijenila UH i škrobni dan (jučer UH, danas škrob) jer smo neplanski jučer cijeli dan bili u šetnji/vožnji Pelješcom, pa mi je bilo zgodnije pizzu papati kako nisam ništa unaprijed splanirala
sutra opet voćke :mrgreen:
da se i ja prijavim.brljam,brljam i brljam!na sreću vaga me još nije počela kažnjavati :oops:
znam da je pitanje trena,ali obećavam da ću se potruditi! :/
dokazala sam sama sebi da mogu,pa ne kontem odakle sad ovaj pad koncentracije :mrgreen:
danas 20/90
vitamini
danas samo voće papam
do sada sam smazala 2 banane, nažalost ispucala sam dopuštenu kvotu banana
poslije ću se baciti na jabuke ili kruške
još 2 četverodnevna ciklusa pa prvi vodeni slijedi
uh uh
vaga kažnjava,600g gore! :cry: :cry: :cry:
potruditi ću se više! :mrgreen:
danas škrob
mislim da ću malo promijeniti raspored dana oko Uskrsa
na Uskrs mi pada voćni, a u ponedjeljak vodeni
mogla bih to možda ubrzati pa nakon preksutrašnjeg voćnog ubaciti vodeni
šta vi mislite
nemam namjeru postiti na Uskrs sa voćkicama
pa je ovo možda najbezbolnije
moj savjet,daj si oduška za Uskrs pa kad to prođe kreni, opet na proteinski!
čitala sam da se poslje većeg brljanja uvijek krene sa proteinskim!
Ja znam neke ljude koji su recimo kad su imali tak neku fešticu klopali normalno, e ali su onda sljedeći dan bili na vodenom bez obzira koji im je po redu padao.
odlučila sam... :mrgreen:
večeras su mi prijatelji na večeri iako mi je UH dan
papat ću sve i svašta, sutra na voćni kako mi i ide, pa onda vodeni pa onda petak do ponedjeljka papam sve šta ide na Uskrs :mrgreen:
:oops:
I ja sam odlučila da ću brljati na uskrs.
Nesto padobranskih pitanja:
jel se gljive smiju jest na pizzi na ugljikohidrantnom danu?
Pitam jer one sadrze visok udio proteina, pa bi se trebale kombinirat s mesom po toj logici.
I jel se na pizzu smije stavljat onaj pripravak za sir - koji nema mlijeka (samo je vjerojatno dosta masan)?
cure, evo mene natrag! :mrgreen:
obzirom da dojim, a na uenki (iako malo modificiranoj) sam u 8 dana izgubila 4 kg, morala sam napraviti pauzu.
nakon mjesec i pol dana pauze, vratila se samo jedna kila i evo jucer sam ponovo krenula sa 68 kg.
cilj: za sada -4, pa opet pauza.
mony, iako cure kazu da je bolje izbjegavati taj biljni sir zbog puno masnoce, ja sam ga koristila za pizzu.
za gljive ne znam, mislim da mozes.
gljive da,taj biljni sir ne...