Hajde stvarno, ali stvarno pročitaj barem dio tekstova koje sam ti linkala da
ne skačeš sama sebi u usta.
Jer sudeći po tvojim izjavama -- mislim da ipak ne znaš dovoljno.
Nhf
Printable View
Hajde stvarno, ali stvarno pročitaj barem dio tekstova koje sam ti linkala da
ne skačeš sama sebi u usta.
Jer sudeći po tvojim izjavama -- mislim da ipak ne znaš dovoljno.
Nhf
knjizca nije (ne)sretna beba vec, vjerujem, moja prva godina, koja koliko god bila dobra ili ne, sigurno nije imala ovoliko dobrih i sveobuhvatnih tekstova kao sto mi imamo na portalu.
i ja sam istu knjigu citala, ali tek sam ovdje zapravo "procitala".
istina je da su zene prije dojile tudju djecu i tuzno je sto danas toga vise nema i sto izmedju mogucnosti dojenja i hranjenja djeteta adaptiranim ne postoji opcija o kojoj ti pricas ili ono sto je realnije, banke mlijeka, jer je ono zasigurno puno bolje nego kravlje, makoliko ono adaptrano bilo.
Hm,Citiraj:
kahna prvotno napisa
kako si zaključila da ne znam o dojenju? Ako nemam problema s dojenjem svojeg djeteta , te on napreduje odlično, nije li to dovoljno?
Ili?
Ja sam ponovo pročitala svoj post (bože moj, svatko može pogriješti itd), ali nisam primjetila da sam sama sebi "skočila u usta", pa te molim da mi definiraš kako sam to učinila.
Za ime imaš pravo, a i sigurno ovdje ima puno više savjeta nego u knjizi. Ali, ja nisam napisala da ovdje nema dobrih savjeta ili bilo što drugo, nego samo kažem da je meni ta knjiga bila dovoljna.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
MARIOVA_MAMA,
ako već tvrdiš da ti je knjiga "moja prva godina" bila dovoljna da saznaš sve o dojenju (prihvaćam da je tebi to bilo dovoljno) onda si sigurno pročitala da tamo piše da manje od 5% žena ne može dojiti svoje dijete iz nekog "opravdanog" razloga.
a onda ne razumijem ovo: :? :/
i mislim da MGrubina izjava itekako drži vodu, čak i prema toj knjizi koju tu spominjemo. ;)Citiraj:
MARIOVA_MAMA prvotno napisa
Pa zaključila sam da ne znaš DOVOLJNO (a ne da ne znaš ništa) iz tvog posta upučenog MGrubi.Citiraj:
MARIOVA_MAMA prvotno napisa
A u njemu si navela "...da žene nisu imale mlijeka..." što bi, da si
pročitala koji tekst na portalu (a i linkala sam ti onaj o mitovima i
istinama o dojenju) znala da je živi mit. Nažalost.
Jer ako žena doji onako kako bi trebalo,znaći na zahtijev dijeteta i
ISKLJUČVO, odnosno bez dodataka vode, čajeva i koječega, u prvih
6 mj. života - onda se ne može dogoditi "da nema mlijeka".
Osim u onom malom postotku žena koje stvarno ne mogu dojiti.
Nije mi bila namjera prepucavati se ili štogod slično, samo sam ti htjela
aludirati na tvoju pogrešku.
I čestitam na uspješnom dojenju!
I ja od početka dojim bez ikakvih problema, ali ne znam kako bi sve
završilo da nas je snašao koji problem, jer tek naknadno sam, ovdje na
Rodinom portalu i forumu saznala pravu "istinu" o dojenju.
Odnosno koji su mogući problemi s dojenjem, kako do njih dolazi te kako ih riješiti ili u najboljem slučaju izbjeći.
Tina, slažem se da bi bilo izvrsno da se rode u rodilištima, međutim, rodilišta se baš i ne trgaju za pomoći izvana je oni imaju osoblje koje smatraju dovoljno educiranim za pomoć majkama.Citiraj:
Tina406 prvotno napisa
Nadalje, roda (redovnih članica udruge) je tek stotinjak. Roda koje su prošle edukaciju za savjetnice na SOS telefonu (koja traje oko dvije godine) je dvadesetak (cure, ispravite me ukoliko griješim). Dakle raspolažemo s vrlo ograničenim ljudskim resursima koji ugl. imaju još i posao od kojeg žive i svoju obitelj i domaćinstvo o kojem se trebaju brinuti. Od nas se vrlo često očekuje nerealno puno, jer mi smo ipak udruga koja se sastoji od volontera. Mi ne dobijamo milione od države i nemamo ljude koji su plaćeni da bi 8 sati dnevno radili na nekom projektu.
Nekada se na forumu zaista može iščitati postove koji počinju s "Možeš dojiti", "moraš dojiti", "Daješ svom djetetu najbolje"... Postove koji na pleća majke koja ima problem s dojenjem stavljaju velik teret. Također, ispod takvih postova nikada nećeš pročitati da je osoba koja ih je napisala član udruge i savjetnik na SOS telefonu. Zato što njihovi postovi počinju s npr. koliko ima popiškenih pelena, koliko je dijete dobilo u mjesec dana i druga pitanja kojima se utvrđuje kakvo je stanje djeteta i savjetnice će čak ukoliko misle da je nužno savjetovati uvođenje obroka adaptiranog mlijeka.
Kada govorimo o adaptiranom, o njemu i njegovoj upotrebi može se čitati na drugim roditeljskim forumima, stranicama proizvođača i kod pedijatara. Mame koje su informatički pismene imaju pristup tim informacijama. Roda kao članica IBFANA to ne može na svom forumu.
Moraš kada govoriš o pritisku koji se čini na majke koje ne doje imati u vidu da ovdje postaju ugl. osobe koji nisu članovi udruge, tako da ne možeš ovaj forum poistovjetiti s Rodom. Osam tisuća posjeta dnevno - sto ljudi sto ćudi :) .
Kada kažeš (sori ne da mi se tražiti citat) da Roda ništa drugo ne radi, svakako nisi u pravu. Dojenje je svakako jedan on najjačih i najstarijih projekata, ali radi se na jako puno drugih polja. Auto sjedalice su vjerovatno i tebi (kažem to tako jer vidim da imaš tek stotinjak postova pa predpostavljam da nisi dugo na forumu) poznate. Dakle puno radionica, brošura, besplatnih pregleda AS-ica, sudjelovanje u izradi novog zakona, educiranje zdravstvenih djelatnika, policije, imali smo i akcija s policijom...
Na području medicinski potpomognute oplodnje,
Moram raditi, nastaviti ću kasnije...
Pa zaključila sam da ne znaš DOVOLJNO (a ne da ne znaš ništa) iz tvog posta upučenog MGrubi.Citiraj:
kahna prvotno napisa
[/quote]
Izgleda da imamo različitu definiciju riječi dovoljno.
mislim da ovo ne vodi nikuda, zar ne? :)
ajmo ovako...cure stu stavile linkove pa ako zelis znati jos vise, znas di mozes pogledati :saint:
Pod ciju nadleznost spadaju reklame koje se mogu vidjeti na MAXtv?
Recimo Jetix. Izmedju crtica idu reklame za dvije vrste adaptiranog. Nema nikakvog suptilnog reklamiranja. Bocica, beba i adaprtirano - sve u paketu i s veselom muzikom i djecjim smijehom.
Ne znam da li je itko primijetio, ali jučer je na našem RTL-u osvanula reklama za AD. Eto, stiglo je i do nas...
čak i noćas u red carpetu na novoj :roll:
gledala sam i ja jucer na jednoj od dvije komercijalne televizije, ali se ne sjecam kojoj. vrijeme prikazivanja je bilo oko 17 sati. a cega se sjecam da je u igri bio NAN3 i poslije jos paleta proizvoda tipa adaptirano mlijeko 1+ (ne sjecam se svih detalja jer sam imala dan za mozak na pasu). i da nakraju sam si dala zadatka da zapamtim da je to bila reklama za (kršitelj koda).
i ja vidjela jučer 2 puta..
Vidla i ja danas oko 12...(kršitelj koda) reklama...a sitnim slovima ono kao majčino je najbolje, ALI mi reklamiramo svoje
"dok ga vi štite iz vana ,mi ga štitimo iznutra" -valjda probioticima ?!
ja bi zabranila i reklame za kravlje mlijeko za odrasle ljude. opcepoznata cinjenica u imalo informiranije osobe je da je kravlje mlijeko atak na ljudski organizam i da ga se ne treba konzumirati.
jogurt i sir da, mlijeko ne.
ovo mi je totalni minus za (kršitelj koda). kupila sam njihove neke pahuljice koje se miješaju s mlijekom i sad ću ih bacit u smeće. više niti jedan njihov proizvod kupiti neću.
Jučer, (kršitelj koda) reklama za AD, HRT, večernji termin... :-o
Aha, i to se dogodilo. Vrlo cudno jer do sada nisu ni jednom imali reklame....sto se dogodilo u upravi marketinga, vjerojatno novo lice...
Ja sam neki dan vidjela reklamu za adaptirano na jednom od naših regionalnih programa, ostala sam :-o. Zar je kod nas dozvoljeno reklamirati adaptirano?
Potpisujem, i ja vidjela...i svaki put kad prikažu sjetim se kak moram obavjestiti "svoje" forumašice....
Pa ta reklama se već neko vrijeme uredno vrti. Svakodnevno. I ja sam iznenađena, zar je to sad dozvoljeno?
Doduše, u dnu ekrana cijelo vrijeme piše nešto tipa "majčino mlijeko je najbolja hrana za djecu", ali tankim bijelim slovima.