rikikiki ako mi je danas nesto bilo drago za pročitati a onda je to tvoj post o visini bete...draga čestitam!!!!!! :heart:
Printable View
rikikiki ako mi je danas nesto bilo drago za pročitati a onda je to tvoj post o visini bete...draga čestitam!!!!!! :heart:
1 IVF-nema aspiracije zbog hiperstimulacije
2 IVF-12js,8 ok,6 oplođeno,2uspjele do kraja i obje vraćene 5 dan od aspiracije,12 dana kasnije beta 357
Stimulirani ICSI, vraćene dvije dobre blastice, 13 dpt beta=201,51 15dpt beta=709,1
stimulirani ICSI,dvije blatociste su mi vraćene,12 dan ET-a beta 457.
Stimulirani ICSI, vraćene 2 blastociste, 13.dan ET-a beta 2.101 = TROJKE
to znači da imaš jedne jednojajčane blizance i plus jedno?!
WOW ti si mislim velika iznimka. O ovome sam gledala neki dan dokumentarac national geographica o blizancima.
U svakom slučaju skačem tri put za trojkice i puno sreće, te da izdržite do kraja u jednom komadu:-D:-D:-D
Stimulirani, VV, 16 js - sve oplođene, od njih 16 bilo je 6 odličnih (ne znam koliko staničnih).
U prvom ET vraćene 2 odlične blastice, ostatak zamrznut u dvije tube (9+5), beta 13. dan 86 pa 162 pa 9 pa na kraju 0 - biokemijska.
1 FET vraćene 3 blastice (dvije odlične, jedna tak-tak), beta 13. dan 2162 - jedna curkica
2 FET vraćene 3 blastice (dvije odlične, jedna tak-tak), beta 14. dan 486 - još ne znam jel curkica ili dečkić
Cure drage, meni se iz svega pročitanoga, a i iz mog iskustva čini da kada te hoće, onda hoće, a kada te neće onda neće...
Npr, ja sam imala 3 folikula, 3 jajne stanice, sve 3 su se divno oplodile i 3 dan su imale po 8 stanica. Dr je bio oduševljen kako je sve bilo nestvarno uspješno. Sve su vraćene i jedna se je uhvatila malo jače, a jedna malo slabije. Na 8 tjedan - kiretaža.
Jedna draga žena koja je bila sa mnom u postupku imala je na 3 dan 3 vraćene, od kojih jedna s JEDNOM, a dvije sa DVIJE stanice. :-o Sada sretno nosi dvojke...
Eto samo da vas utješim da se ne opterećeujete s brojem stanica, znam da je to jako teško jer sam i sama stalno gledala u sliku i divila im se, ali treba pokušati vjerovati da će sve biti kako treba, uživati u pomisli da su se uopće spojili i da za njih postoji šansa...
Rijetko se javljam, pa čestitam svim novim trudnicama :-D
Strike:zaljubljen:
kominacija snova. Želim vam da izdržite što duže.
1. stimulirani IVF vraćeno 5 dan 1 blastica, 1 osmostanični, 1 četverostanični= biokemijska
2. prirodni IVF vraćen 3 dan 1 osmostanični= 14 dpt beta 1504
:zaljubljen::zaljubljen::zaljubljen: Mogu misliti kako se divno osjećaš. Iz sveg srca vibram da izneseš do kraja tu predivnu trudnoći i da dobiješ tri zdrave bebice. Ti živiš ispunjenje snova svih nas. Naprosto ti se divim. Ja sam čekalica bete 22.03. i nadam se da ću biti sretna barem 33,33% kao ti :heart:
Kod mene vraćena 2 dvostanična embrija 3 dan i postajem svjesna da su šanse zbilja nikakve... Baš sam tužna... Iako iz svake situacije pokušavam izvući ono najbolje, ponekad je ipak bolje biti realan i što ranije se pripreminti na još jedan neuspjeh.
Ajde nemoj se bedirati...znam ja bar jednu trudnicu koja je s dvostaničnim ostala trudna!:yes:
Također sam čula jednu predivnu priču o blizancima iz dvostaničnih - s VV-a
Meni su punkcijom izvadili 12 stanica.Od toga se oplodilo 10.Od tih 10 nakon 3 dana imali su jednu sa 8 celija,6 sa 6 celija i 3 su bile sa manje celija,pa na njih nisu ni racunali.Meni su vratili taj jedan od 8 celija a za ostale su rekli da ce ih posmatrati jos par dana i onda najbolje zalediti.Sto se tice tog jednog embriona od 8 celija,mislim da se nije ''zakacio'' jer imam krvarenje vec 3 dana,a sutra idem na ''betu''.Ne nadam se previse,samo me zanima sta je bilo sa tih 6 embriona i koliko su zaledili,sutra cemo valjda i to saznati.
1.stimulirani ICSI ,punktirane 3 j. stanice, sve 3 oplođene i vraćene 5-ti dan - beta negativna
3 postupak, kombinacija klomifen i gonal
5 velikih folikula, 2 j.s.
vraćen 1 embrij 3 dan
beta 03.05.
za sve ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam mislila da sam već napisala, ali izgleda da nisam pa evo:
aspirirane 4 js, od toga 3 zrele
3 js oplođene sve se lijepo razvijale
transfer 3 dan
2 osmostanična i 1 šestostanični zametak
18 dpt beta veća od 5000
primila se sva tri, čekamo trojkice
( nažalost sve završilo loše - vidi potpis )
evo i mene 2 IVF/ICSI femara+nešto menopura
neloše krenulo što se br. folikula tiče, na kraju ostao samo jedan
1 js = ocjenjena kao odlična vraćena 3 dan
čekamo betu 27.4. :cekam:
Prvi stimulirani postupak Ljubljana/Postojna (suprfac spray od 21. dc +20 ampula puregona), dr.REŠ kaže da je to blaga stimulacija, dobili 3 j.s. ICSI -jem se oplodila samo jedna. Drugi dan vraćen pravilan četverostanični embrij- beta negativna.
U sadasnjem postupku dobivene 4 stanice DVI zrele i jedna se oplodila.
Vraćena 3dan ocjenjena kao dobra peterostanicna ??? Mislila sam da se dijele parno ?
Čekamo betu oko 4.05
U prijasnjim postupcima vraceno je drugi dan i nemamo inf o kvaliteti tj koliko stanicni:(
Dobiveno 12 stanica; 3 prazne, 3 oplodjene al samo 2 uspjele, i 6 zamrznuti.
Treci dan vracene 2 osamostanicne, cekamo betu oko 07.05
1. stimulirani Maribor - 28 Menopura (od 3. dc) i 1 ampula Cetrotide 3 mg (na 6. dc) - 2 js, od toga 1 nezrela - 1 4stanični embrij transferiran 3. dan
Marnie, zar je tvoja stimulacija trajala samo 7-8 dana sa Menopurima? Ja sam bila na dugom protokulu i dr je rekao da sljedeći puta idemo na kratki (kao tvoj pretpostavljam) pa me zanima zašto je tebe odmah stavio na taj kratki protokol?
I ja sam odmah u prvom IVF/ICSI postupku bila na kratkom protokolu (mislim da je bilo 17 ampula gonala+4 cetrotide+pregnil 5000) od 1.dana stimulacije do ET je proslo 18 dana. Dobili 17 js, 15 oplodjenih i do 4.dana sve bile odlicne, ET je bio 6. dan, i imali smo 5 blastica -vracene 2,ostalo zamrznuto. Rezultat u potpisu, i samo da dodam da imam punih 37 god.
Ranije sa klomifenom ,u ciljanim sam dobivala najvise 2 folikula, a ova gore pomenuta kombnacija je bila dobitna za mene i dr je rekao da sam reagovala kao da sam 15 god mladja, imali smo srece da odmah krenemo sa pogodjenim protokolom, bez lutanja... (postupak u klinici "LIFE" PG, C.Gora)
Kad sam ja bila na 1. dogovoru s njim prije više od godine i pol najprije su me, recimo to tako, "odbili" od bilo kakvog postupka, jer mi je FSH bio čak 45 (malo je i moja krivica, jer nisam inzistirala na postupku, više me je zanimalo drugo mišljenje, jer je dr. L s VV govorio da nisam kandidat za stimulirane postupke). U stvari dr. V je rekao da vadim svaki mjesec FSH i kada se smanji da se javim i da oni rade samo duge protokole. Onda sam u međuvremenu kod nas vadila AMH koji je pokazao da rezerva nije iscprljena i FSH mi se nešto smanjio, pa sam ih ponovo kontaktirala u siječnju ove godine i rekli su da mogu odmah u postupak i uopće nije bilo spominjanja o dugom protokolu već je dr. V odmah predložio stimulaciju od 3. dc i supresiju kasnije kada se folikuli malo razviju, rekao je da kod mene nema smisla dugi protokol, jer ako previše "umirimo" prirodan rad jajnika da bi se moglo dogoditi da ništa ne dobijemo.
Pretpostavljam da su malo promjenili način rada s pacijenticama koje imaju smanjenu rezervu, jer prije su šibali samo duge protokole, a sada i nije tako. Evo i Mali Mimi će imati isti postupak kao i ja.
Bože dragi koliko čovjek može biti izgubljen o svemu ovome! Sebe krivim što nisam ranije o tome proučavala detalje, prije ovog postupka u Mb, možda bi i mene stavio odmah na kratki protokol da sam mu ukazala na to. A nije mi jasno kako i sam dr nije malo pažljivije proučio moju povijest bolesti, jer ipak iza sebe imam 11 neuspješnih ET, a ni sama ne znam koliko još postupaka u kojima ili nije bilo stanice, ili se nisu oplodile, ili su pukli folikuli ranije... Na prvom uzv (3dc) sam imala 4-5 antralnih folikula na jednom jajniku, i 2-3 na drugom i tada je rekao da je to "dobro", a ja tek kasnije malo proučavala o tome i shvatila da i to i nije tako dobro. Zato me i ne čude samo 2 stanice nakon 50 menopura i 29 decapeptila. Marnie, misliš li da bi mi ipak kraki protokol donio bolje rezultate? Ja nekako vjerujem u to.
Acitam, ovaj broj antralnih je sasvim dobar za tvoju dg i s tim se puno moze napraviti.Moje misljenje je da je kratki protokol ipak bolja opcija kod dg smanjena plodnost i kod starijih.Meni je dr.V rekao da nije nacisto za koji protokol da se odluci jer sa kratkim dobijemo isti br js kao s dugim ali uz puno manje ampula.Medutim, ipak se odlucio za dugi sto me bas nije usrecilo.Iduci put cu traziti kratki.
A moji dosadasnji IVF-ovi su bili:
1. dugi, 36 M+G, 2js, 1 zam. 3dan, beta 141, biokem.
1. kratki, 39 M, 6js, 3 zam. 3.dan, beta 16, biokem.
3. kratki, 24 M+G, 7js, 3zam. 3dan, beta 0
4. dugi, 48 M+G, 8js, 2 rane blastice 5.dan, beta ; FET 2 morule, beta 0
5. dugi, 48 M, 6js, 2 zam (8st+10st) 3.dan, beta 0
acitam, ne znam što bi ti rekla. Evo ja sam bila u kratkom i bila su samo 2 folikula s 2 js od kojih je 1 bila nezrela i embrij mi je sa samo 4 stanice na 3. dp, tako da kad pogledaš to je jadan rezultat...Nisam se nadala nekom velikom broju js, ali sam mislila da će biti bar bolje kvalitete od te stimulacije, ali niti to :-(. No neću biti negativna i nadati se ću se da će taj embrijić ipak uspjeti.
Ipak, ovo je 1. prava stimulacija koju sam ikad primila (ne računam onu jednu kod nas, jer je bila pre blaga za moju dg zbog zakona), pa se nadam da će dr. za iduću bolje pogoditi. Ako je to uopće i moguće da moje tjelo da malo više od ovoga što sam sad dobila...
Bila sam u Ljubljani u kratkom postupku, primila 8 Dipherelina i 8 x 100 Puragona, imam 35 godina
Rezultat hiperstimulirani jajnici i 19 folikula od kojih se uspješno oplodila samo jedna i vraćena mi je blastica
Test radim u četvrtak i živčana sam ko pas
Nisam očekivala tako malu kvalitetu js, računala sam da će nam ostati bar 2 embrića za slijedeći pokušaj a ovako opet sve ispočetka
Imam veliku dilemu, jako se bojim trudnoce s trojkama zbog svih rizika koje nosi i za mamu i za bebe, ali s druge strane citam da su mnogim curama vracena 3 embrija od kada je novi zakon na snazi pa su se rijetko kome primila sva 3. U prvom IVF-u sam trazila da mi vrate samo 2, od kojih se niti jedan nije primio, beta negativna. Sad cu uskoro na 2. IVF pa ne znam da li da kazem biologici da mi oplode samo 2 js (od kojih se mozda niti 1 ne razvije) ili da riskiram i neka budu 3 js pa nosim rizik trojki.
Ljuta sam na naseg "dragog" ministra sto nas je stavio u takvu situaciju da moramo prolaziti kroz hormonsku stimulaciju i birati koje 3 ili manje js treba oploditi te prolaziti kroz vise postupaka da bismo na kraju dosli do nasih bebaca.
bugaboo istu dilemu i ja imam. mm-a to uoće ne muči,ne želi si smanjiti šanse, al ipak mi smo te koje moramo iznjeti trudnoću i naše je tijelo u pitanju. do sada smo bili 2 puta nakon novog zakona i nikad nismo došli do tog odabira jer smo imali 1 i 2 j.s.
mislim da se to definitivno treba odlučiti prije oplodnje,jer ja sam doživjela da su cure koje su imale 3 rekle da neće sve 3 i onda se embrij baca. možda sam ja luda ali meni je to prestrašno i eto što nam je donio novi zakon, da ono što su smatrali životom da zakon dozvoljava bacanje :-x:evil:
bugaboo ja isto nisam imala taj problem. Ja i mm smo bili jednom i dobila sam 2js, obje su se oplodile i vraćena su mi 2 osmostanična embrija treći dan što mi je biologica rekla da je super. Sad idemo ponovo i imam istu dilemu kao ti. Sve se potajno nadam da ću imati samo 2js i da će se obje oploditi i da ću vratiti 2 embrija.
Stvarno neznam. Mene ti je doc.nagovarala da vratim samo jednu, jedva sam se izborila za obje.
A imam susjedu kojoj su u 10mjesecu vraćena dva i samo jedan se ulovio. Za mjesec i po treba roditi. To joj je bio 4.pokusaj,svaki put su joj vračali 2 embrija. Nema pravila.
Slušala sam jednog doc na tv koji je rekao da žena treba reći nakon punkcije koliko želi da joj se vrati embrija i onda oni toliko oplode tako da nemaš dilemuu koliko ćeš ih vratiti. Samo tu se javlja pitanje šta ako se ne oplodi nijedna stanica od odabrane dvije???
Milion pitanja bez odgovora...
Drage moje i ja imam tu dilemu... već unaprijed razbijam glavu... ja se razmišljam između 2 ili 3 embrija... bila bi me frka s trojkama iz istih razloga kao i tebe [B][bugaboo/B]
.....a s druge strane mislim se ako bi bili blizanci ne bi trebala opet prolazit muku s ovom MPO..... jer bi željela imati više od jednog djeteta
.... a s treće strane skoro svaki dan kada se vraćam s posla vdim sretnu mamu i još sretnije 3 bebice kako se šetaju ... znam da su dobiveni iz MPO i da su zahtjevali da im se vrate sva 3 zametka... sada će imati skoro 3 god. i mama ne može izaći s njima na kraj uvijek jedna od nona mora biti pri ruci ... kako slatko :) :) :)
....a gledajući s četvrte stane... možda uopće neću biti u mogućnosti birati... možda bude sam jedan embriji... ili ne daj bože nijedan ...
Drage moje i ja imam tu dilemu... već unaprijed razbijam glavu... ja se razmišljam između 2 ili 3 embrija... bila bi me frka s trojkama iz istih razloga kao i tebe [B][bugaboo/B]
.....a s druge strane mislim se ako bi bili blizanci ne bi trebala opet prolazit muku s ovom MPO..... jer bi željela imati više od jednog djeteta
.... a s treće strane skoro svaki dan kada se vraćam s posla vdim sretnu mamu i još sretnije 3 bebice kako se šetaju ... znam da su dobiveni iz MPO i da su zahtjevali da im se vrate sva 3 zametka... sada će imati skoro 3 god. i mama ne može izaći s njima na kraj uvijek jedna od nona mora biti pri ruci ... kako slatko :) :) :)
....a gledajući s četvrte stane... možda uopće neću biti u mogućnosti birati... možda bude sam jedan embriji... ili ne daj bože nijedan ...
Ja ne bih imala nista protiv blizanaca jer bih isto htjela 2 djece, a ako budemo imali snage i volje mozda i troje, ali ne sve odjednom. Frendica mi ima blizance iz MPO i ima pune ruke posla, ali ne bojim se ja posla oko bebaca vec me strah za svoje zdravlje i za potencijalne bebace iz trudnoce s trojkama. Jedna forumasica koja je bila trudna s trojkama je sva 3 izgubila kad je vec presla 20 tjedana, divim joj se zbog hrabrosti i snage koju ima da sve to prebrodi.
meni danas vraćena 2 embrija 4. dan od punkcije (dr rekla da su u stanju morule). embriolog je bio za to da se vrate 3 ali smo dr i ja ipak odlučili 2. bilo bi me strah da se ne prime sve 3-ipak su to dosta rizičnije trudnoće
Prošli tjedan sam prolazila traumu odluke oploditi 2 ili 3 js..
Negdje oko Božića sam u shoping centu vidjela ženu s kolicima za trojčeke i tri bebice od kojih 6 mj. MM i ja smo se sledili pri samoj pomisli da bi se nama moglo dogoditi isto. Nisu problem djeca, obožavam ih i mogli bi trojčeki doći u obzir da imam bolje uvjete.. MM radi po cijele dane , njegovi roditelji su stari ljudi, a moji daleko - tko bi mi pomogao, ne mogu si zamisliti šetnju s tim autobusom..al nije samo to nego pročitaš priču prijevremenom porodu malih anđelica iz Osijeka.. tako da smo mozgali i mozgali što napraviti kao dođe dan D..
U utorak je bila punkcija, dobili 4 js.. Nakon konzultacija s dr.A sam potpisala oploditi 2 js..
u četvrtak je bio transver jednog embrija.. (i sad ti budi pametan..jesam li dobro napravila?? vrijeme će pokazati!!!)
Biologica se nije pojavila da mi objasni ni koliko ima stanica ni kolike su mu šanse, s tim sam jako razočarana..
Ove preostale 2 sirote js su vjerojatno bačene.
Meni su na VV-u vraćene 3. dan 2 dvostanična embrija kojima je biologica davala šanse 40%...ostala sam trudna s 1 ali nažalost završilo spontanim