Ja sam mislila da to znači jedno te isto - ono, da je "pretila" fini način da mi netko kaže da sam debela :mrgreen:Citiraj:
Srećom,samo sam debela,ali ne i pretila. :roll:
Printable View
Ja sam mislila da to znači jedno te isto - ono, da je "pretila" fini način da mi netko kaže da sam debela :mrgreen:Citiraj:
Srećom,samo sam debela,ali ne i pretila. :roll:
i ovdje:Citiraj:
bucka prvotno napisa
http://www.coolinarika.com/kalkulato...-tjelesne-mase
:) ako pomogne, super!Citiraj:
lore prvotno napisa
Evo:
ujutro prije svega popijem 2 kapsule ribljeg ulja s čašom c vitamina.
nakon nekog vremena nekaj doručkujem. ne prežderem se al bome ni ne pojedem samo keks i kavu.
ručam kako treba, ali pazim da je to bar 5 dana u tjednu dobra hrana. tipa: riža, preprženo (često smrznuto jer ima super kombinacija) povrće, onak na brzinu da je hrskavo, malo pred kraj podliješ i bude dobar umak. u to često ubacim pileće bijelo meso (zapravo to najčešće jedem, ali cca 2 puta tjedno mora biti i crveno meso) na kockice i stvarno bude fino. salate koje hoćeš. ja u niš ne stavljam ulje i ocat osim u zelenu. (moji su znali paradajze pouljiti)
večera, tj zadnji obrok - obavezno do 18 eventualno 19 sati.
kruh samo ujutro.
između obroka ponekad pojedem al samo ako me traži, nešto, neskafe i keksiće ili voće ili sladoled..
navečer kasno, može bambus, crno vino, čaša piva. može i bez toga, dapače, al neće se dogodit strahota kao sa sendvičem
e da, povremeno uzimam kapsule kaktus dijete poslije ručka recimo. a na moru sam pila tijekom jutra kapsule jabučnog octa, on je genijalan za čišćenje orgaznizma i kao i riblje ulje, rastura celulit
svakih nekoliko dana (ja prakticiram jednom do dva puta tjedno) jedem malo više za ručak recimo, odnosno, dozvolim si veći unos kalorija, kako bi organizam bio naviknut na njih te i dalje u dane kad jedem manje kalorija - trošio špek jer u suprotnom, manje troši jer se navikne na manje kaorija, pa kad pojedeš više, fino to pospremi.
nije nikakva mudrost, ful jednostavo, treba se samo odviknuti od kasne klope, kruha po danu, kombinacija tipa pomfrit i pohano i tak..
ovo moje ide dosta polako, al ide, ostaje i to je bitno.
i nisam izbacila rižu nego jedemo basmati, nisam izbacila bijelo brašno ali od njega jednom u 10 dana napravim domaće "njoke" tj žličnjake, ili palačinke (ali samo 2 jaja, pola litre mlijeka, malo vode, malo soli i prstohvat šećera, malo ulja). svakih cca 2 tjedna poham meso, ali na pariški i "obrišem" masnoću tako da šnicl stavim na papirnati ubrus. s piletine skidam kožu, ne jedemo carsko meso ali vratinu da ;) - tjesteninu kombiniram (zbog djece ne jedemo isključivo integralnu jer je za njih "prebrza" pa miješamo s običnom). krumpir jedemo dosta rijetko. i vrlo rijetko je to pomfrit ali kad poželimo, nije frka. juhe, domaće, s puno povrća i malo mesa, ponekad i bez mesa. skoro svaki dan. tako da je juha i odlična večera.
nego, ja sam se zapravo počela jako truditi da hrana koja bi meni trebala biti glavna, bude mojima zanimljiva i fina. to nam je puno pomoglo, svi uživamo.
kolači su dobili cipelicu i ne pečem ih baš često. jedemo ih samo jednom tjedno, obično nedjeljom.
išla sam i ja izračunati, prvo sam upisala obrnuto kg pod visinu a cm pod težinu, pa su mi objavili da sam opasno gojazna :mrgreen: šteta što nisam povjerovala jer bih od sutra bila na dijeti (valjda prvi put u životu, ne što nikad nije trebalo nego jer sam slab karakter)Citiraj:
M&A prvotno napisa
Onda sam skužila u čem je stvar i sad mi je bmi 23,92 i normalno sam uhranjena :mrgreen:
Malo šteka taj indeks - meni kaže da mi je idealna tjelesna masa :roll:
Je, je...
ja takve stvari uopce ne racunam dok nisam zadovoljna odrazom u ogledalu...isto vrijedi i za vagu koja je sto se mene tice drzavni neprijatelj br.1 :P
tiwi super za popis..nisam nis od toga jos pila (riblje ulje, kaktus itd..) ali vise manje slicno radim..bas me zanima taj tvoj saftic :P razmisljala sam i o herbafastu kao opciji samo jos dojim pa nis od toga, frendice su skinule cudesa s tim, kazu da im zatvori apetit..
Ja po BMI spadam u normalnu težinu, a imam 8 viška.
I kaj sad. Ništ. Nemam više 18 nego 15-tak godina više. Trudnoće ne računam u nijma se nisam zdebljala (nakon mjesec dana od poroda nosila stare traperice).
A zašto bi svi morali biti mršavi. Ak voliš svoje tjelo i kile i ti si lijepa. Sve je stvar psihe. Ak vam smetaju kile treba se pomučiti da ih se i skine. Nikakve čudotvorne dijete. Samo manje jesti i ne kukati i gurati glavu u frižider i špajzu. Ja u jednom perodu odlučila sam smršaviti. Jela sam sve samo sam porcije smanjila za 1/2. I nakon 2 mj skinula 10kg.
A sad sam ugodno popunjena i ne smeta mi. Kad me pitaju kaj si trudna a je ne samo sam se zdebljala. :mrgreen:
Pa nemremo svi biti mršavi.
Kupujem komplet u IH i gledam tražim broj a prodavačica mi nosi 38. :? ja pa ja u to ne stanem. Probajte i stvarno taman. I pitam ja prodavačicu kakve to brojeve imate a on a mrtvo hladno za normalne ženske.
Ovo za brojeve je inače živa istina, ja sam si sva ponosna kad u IH ili Vartexu stanem u 38. :oops:Citiraj:
zvjerka prvotno napisa
Ja kad sam doma, na moru itd. ja samo trpam.. Sreca pa radim i tamo ne stignem bas jesti i to me spasava. Nisam debela.. par kg viska za koje ja mislim da su viska me stvarno nikako ne mogu staviti u tu kategoriju..
No ono sto me potaknulo da se javim je pitanje o izgovorima za ne vjezbanje. Meni je totalno ne vjerojatno koliko smo mi u stanju izgovora smisliti, samo da ne krenemo. Proslu zimu/proljece sam se stvarno trudila redovito vjezbati. Planirala sam i tijekom ljeta (samo zato jer ZNAM koliko mi je tesko krenuti nakon pauze), no poslozile su se stvari tako da su mi treninzi bili neizvedivi. Ja sad trebam krenuti opet, i ja evo vec 3. tjedan SVAKI DAN imam neki izgovor da ne krenem. Kao da ce mi u najmanju ruku tamo ruke cupati kad dodjem, kao da ce mi krv liti. Prekjucer sam zaboravila ko na smrt, sinoc sam bila umorna, zivo me zanima sto cu danas smisliti :/
I nevjerojatno mi je to, taj mehanizam koji se brani od vjezbanja. Mozda nam je to nesto genetski, od nekih predaka.. ono ocuvanje energije ili vec nesto tako :mrgreen: Znamo da ce nam to ciniti dobro, znamo da je to zdravo za nas, znamo da cemo se poslije osjecati dobro, da nas nece ledja boliti itd.. i svejedno se opiremo kao da cemo u najmanju ruku tamo umrijeti? Zasto pobogu!? :?
Ja pečem palačinke samo od polubijelog brašna i zobenog mlijeka i dodam malo kurkume za boju. Premažem karobelom, ili maslacem od lješnjaka..Ne bi uopće skužili da nema jaja ni k. mlijeka..
tako i mi, nemamo ništa ispod tipa 850 u kući i kad jednom tako kreneš, nije ti bijelo brašno ni ukusnoCitiraj:
Dijana prvotno napisa
a što se vježbanja tiče, slažem se da je teško krenuti, no vrlo brzo postane ovisnost (hvala bogu :mrgreen: )
Citiraj:
Ja kad sam doma, na moru itd. ja samo trpam.. Sreca pa radim i tamo ne stignem bas jesti i to me spasava. Nisam debela.. par kg viska za koje ja mislim da su viska me stvarno nikako ne mogu staviti u tu kategoriju..
No ono sto me potaknulo da se javim je pitanje o izgovorima za ne vjezbanje. Meni je totalno ne vjerojatno koliko smo mi u stanju izgovora smisliti, samo da ne krenemo. Proslu zimu/proljece sam se stvarno trudila redovito vjezbati. Planirala sam i tijekom ljeta (samo zato jer ZNAM koliko mi je tesko krenuti nakon pauze), no poslozile su se stvari tako da su mi treninzi bili neizvedivi. Ja sad trebam krenuti opet, i ja evo vec 3. tjedan SVAKI DAN imam neki izgovor da ne krenem. Kao da ce mi u najmanju ruku tamo ruke cupati kad dodjem, kao da ce mi krv liti. Prekjucer sam zaboravila ko na smrt, sinoc sam bila umorna, zivo me zanima sto cu danas smisliti
I nevjerojatno mi je to, taj mehanizam koji se brani od vjezbanja. Mozda nam je to nesto genetski, od nekih predaka.. ono ocuvanje energije ili vec nesto tako Znamo da ce nam to ciniti dobro, znamo da je to zdravo za nas, znamo da cemo se poslije osjecati dobro, da nas nece ledja boliti itd.. i svejedno se opiremo kao da cemo u najmanju ruku tamo umrijeti? Zasto pobogu!?
ja znam izgovor za danas :lol: :lol: :lol: :lol:
suze lipte l-i-p-t-e :lol: :lol: :lol:
Nevjerojatno ha.. to nije genetski nesto sto nas sprecava.. to se svemir slaze da ne vjezbamo. Jel se to samo meni cini? :mrgreen:
ma ja mislim da je i genetski
i obrnuto genetski
ono ako ti mati vježba i trči i tebe je tjerala ko dijete tvoj gen se s time ili slaže ili duboko odbija.
evo po sezonama kako ja funkcioniram:
meni se nekad fakat trči i vježba, rolala bi nisam dugo. i badmington reket koji stoji ispod kreveta (da ne smeta po stanu) čini se jako privlačnim al brate mili taj snijeg nikako da prestane. ma na proljeće ću.
na proljeće imam tako puno obaveza i pripremam se psihički za vježbanje. čak i kupim neku spravu (eno ga orbitrek me prijeteći gleda zaguran IZA kauča, a na njega naslonjena lopta za vježbanje, a ispod vire dvije bućice za čije korištenje naprežem mišiće jednom tjedno - kad brišem prašinu oko orbitreka pa ih mičem ustranu).
ljeto je...sunce sija
odem na more i trčim 5 dana ujutro (mogu ja to, mogu ja to, mogu ja to, baš mi je dobro, **** to) i zaključim da nikakve vajde od trčanja to je samo glupost i besmislica uostalom imam krivu kičmu i ne smijem se previše naprezati trčanjem. odoh otplivati malo. ajd dobro nakon što sagradim šonbrun od pijeska.
sad u jesen kontam: pa sezona badića i minjaka je na izmaku, ma šta na izmaku obući ću jaknu i plitke čizmice sutra. budem upisala neki aerobik. to se čini zgodno za po zimi.
komentar - nepotreban
Citiraj:
Vaš indeks mase tijela: 21.30
Stupanj uhranjenosti: Idealna tjelesna masa
Idealna tjelesna masa: 65.00
Stupanj uhranjenosti
Odnos između stvarne tjelesne mase i idealne je stupanj uhranjenosti, koji možemo definirati indeksom i opisom:
Indeks uhranjenosti: 89.23
Opis stupnja uhranjenosti: Mršavi
Jel mi može netko objasniti što mi je napisao kalkulator.
Prvo imam idealnu tjelesnu masu, ali mi je stupanj uhranjenosti mršav.
???
a kako se ti osjećaš? :)Citiraj:
NetkoMiOteoNick prvotno napisa
Vaš BMI je: 22,32 a debela sam si :mrgreen:
Mršavo i mislim da bi se jako lijepo osjećala da dođem do 65 kg - kako kalkulator kaže da je idealno.Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Mene ubije prejedanje. Oduvijek sam navikla jesti što god mi paše u velikim količinama, no uvijek sam se i aktivno bavila nečim.
A sad samo jedem i sjedim.
Inače to s kilama baš i nije mjerodavno. Moja idealna težina je 67-70kg, zaista sam preodlično izgledala s tom težinom (jest, skromna sam :mrgreen: ).
A u vrijeme kada sam bila u najboljoj tj. kondiciji i intenzivno trenirala, imala sam 76, 77kg - skoro kao i sad kad sam debela. jedino što sam tada bila 2 konf. broja manja (i širih ramena nego MM koji je inače građen kao ormar :mrgreen: )
Ja sam po tom njihovom izračunu pothranjena :/ a nisam...
s obzirom da sam podosta starija od svih vas, čast izuzecima (štafetu predajem odmah), i da tijekom svog odrastanja sam bila mršava / pa vitka / ma izuzetno sportski građena i vitka / pa trudna / pa fljljklljasdkfjao .... reći ću sljedeće:
1. borite se za svoje tijelo, kako god. Ali budite svjesne druge stvari: kako god se godine penju na gore, vaš metabolizam postaje sporiji, taloži se više špekeca i da ste najaktivniji ipak će vam trebati svakom godinom barem još 20% više aktivnosti i manje hranjive hrane kako bi zadržali "prošlogodišnju" brzinu sagorjevanja h. tvari u organizmu.
Ukratko, da su fizičke aktivnosti iste kao prošle godine, da ništa više ne jedete nego prije, bit ćete deblji. Mic po mic.
I vjerujte mi kad vam kažem da se sa 35 g. ovaj proces ubrzava. Rezultati su očigledni. Celulit samo čeka da se veselo izrodi na nogicama, guzi, trbuhu, rukama....
2. Budite svjesni da iza 4 banke, vaše tijelo stari i bora se. I da ako ste premršavi, izgledate stariji.
Iskreno mislim da ulazimo u PRETILU naciju, na žalost (uvijek sam bila ponosna što sam Hrvatica i što su žene oko mene prelijepe!!!), no isto tako je činjenica da starije žene mi nisu baš prekrasne kad su premršave.
i tu moram reći da ako sam (sama sebi) izgledala savršeno sa:
18 - 25 g. i 51 kg
26- cca 33 g. i 53 kg
34 g. sa 54 kg.
35 sa cca 55 kg
36 sa 57 kg
sad imam 43 i oko 62 kg i sebi sam bucmasta... mislim da bih bila ok sa 60 kg.
I još nešto:
što ste starije, više vam treba muke u sportu da formirate mišiće (vjeruj te mi, jako dugo sam se bavila sportom - plesom..cca 23 godine aktivno), a jako malo vam treba da mukom formirane mišiće izgubite (cca 2 tjedna aktivnosti koje ste vodili prije sporta).
Dakle, najbitnije:
pazite na hranu (ništa novo). Izbacite slatko (nekad se zasladite), izbacite suhomesnato, ne večerajte iza 18 - 19 sati (ako idete spavati oko 22 sata), imajte 5 obroka dnevno, 3 glavna i 2 pomoćna... ne jedite ugljikohidrate iza 16 sati i jutro započnite čašom mlake vode sa par kapi limuna ili žlicom jabučnog octa, i doručkujte voće...
Kruh uz ručak izbacite i jedite polako.
i svaki dan hodajte (ne s noge na nogu, već brzo i pri tom "držite" tijelo), vozite bicikle (ne sjedite na njima, već stojte na pedalama) i seksajte se ko blesave.
Uspjeh zagarantiran.
PS
Moram probat ono zadnje... :mrgreen:
Znači, uživaj, jedi pravilno i kreći se....osjetit ćeš sama kad si zadovoljna. I u tome je stvar.Citiraj:
NetkoMiOteoNick prvotno napisa
:)
Ovi indeksi ne služe ničem i nisu točni!
Moja visina 168 se, na žalost, mijenja. S tim da ne rastem....
Moj metabolizam se usporava i dobivam bore. Treba ih popuniti.
Prirodno je da moji mišići postaji žmehki... i normalno je da ću "normalnije" izgledati sa višom kilažom u odnosu na prije.
Osluškujte sebe. Ne gledajte oko sebe. ;)
jaa bi rekla da žderemo jer smo taj obrazac negdje usvojile ko prihvatljiv način liječenja frustracija i sistem nagrađivanja il tješenja.
Ja-doma, od mame, dileme uopće nema. Pokušavam to ne prenijeti na djecu i već dugo vremena imam frazove kad mama nudi M nagradu za pojedeni ručak- u vidu čokolada :evil: ili mu daje sladoled da ga nagovori da ode negdje s njom :roll:
Sva sreća to nije dugotrajan utjecj.
(svekiji su još gori, njima je isto ručak il kutija keksa-šta sad, važno da se natrpa--al to nije tema ovdje, samo sam ja malo frustrirana) :mrgreen:
dakle, jedemo jer nam je netko pokazao da će nam tako biti bolje :(
Tiwi- potpis je divan, ne mogu vjerovati da je to izjavilo dijete :heart:
Jedino što nisam još probala je jesti iz malog tanjura, tako da ozbiljno razmišljam o tome
tak mi vas je fora citat! :love:
ja necu rec da sam debela (mada mi to doma govore), necu ni spominjat taj sasavi bmi jer je presmijesno nizak, al da imam sala i mnogo nagomilanih masnih stanica, imam! jer kako opravdat opseg oko pupka 100!!!! strava.
a kako? (i to od jedne "anoreksicarke" prije)
pa lijepo. ne jedem puno u obroku, mada se znam pretrpat kad mi nesto finooo (stalno si ponavljam: do not overeat do not overeat, ali nis....) ali brljavim sa slatkim i ostalim glupostima, posebno mi je tesko 2-3 dana pred mengu. kao, namjerno si necu kupit auto i sve obavljam pjeske, ali ipak je to premalo kretanja. doma sam, kucanica il nekretnina i dosada me pojede. puno mi je vise odgovarao ritam kad sam radila.
montinjak mi je fakat super i prije ljeta sam se odlicno osjecala i bilo je pomaka...i odo na more....i ko da nis nije bilo. sveki i mama nakuhavale i nakuhavale, a jedan tanjur nisu dale oprat.
i onda kad vas citam, dobim krila....sad cu ja! :love:
e da, i super mi je sve kaj je mamma san napisala.
bas tako. ziva istina.
Zato što previše jedete. Točka. :PCitiraj:
Zašto ste debele?
Ajd Moover odmuvaj odavde :xCitiraj:
Moover prvotno napisa
Istina boli... :lol:
Ono podebljano je moj problem. I to jako ozbiljan iako mi mnogi kažu "blago tebi što ti se ne jede". Vjerujte, nije mi uopće "blago".Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Koliko drugi imaju problema jer im je sve fino i stalno im se jede, toliko i ja imam problema jer mi se ništa ne jede i sve mi je bljak. Čak i kada sam gladna.
moover, mogla bi se kladit da većina žena ovde jede manje od tebe :P
Debeli ali sretni :mrgreen:
Ja gledam svog muža i njima je zaista lakše.Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
On je u stanju pojesti cijelog janjca (karikiram), iduće jutro ima 5kg više (zaista, važe se preda mnom), ode na wc i trening opet je na normalnoj težini.
Istina, treba pokretati 120kg, no svejedno pojede strašno puno (trošak za meso nam je najbitnija stavka budžeta) :mrgreen:
pa bilo bi stvarno čudno da većina žena ovdje može pojest više od mene...Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
Samo, meni 5 kila više-manje ništ ne znače na visinu i kilažu... a vama... :/
Eh, kad bismo barem mogli sami raspoređivati kamo da odu ti viškovi kila... muški bi imali jaja do koljena a žene bi se gušile od prevelikih cica... :mrgreen:
Da da...onaj špek što frajeri imaju oko trbuha "nitko ne vidi"! :roll: Moover kladim se da si i ti debel :mrgreen:Citiraj:
Moover prvotno napisa
Ja sam debela and I'm proud of it!
(u sebi govorim laži laži laži se, ti se lažeš najbolje)
Ma to je seksi :mrgreen: ono kad imaju onu funkcionalnu škembicu na koju mogu nasloniti pivo dok gledaju tekmu...Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
MM ga je ponovo "ubio", a ja se taman navikla na njega. Sad mi je opet tvrdo za glavu.
A tko će prosuditi? Bilbo7? Mikka? Ajd u 100eura da nisam deblji od našeg ministra financija...Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
E pa od njega nisam čak ni ja deblja :lol:
Hm volila bi i to jednom sa mm isprovat, on je zapeo na 75 kila :xCitiraj:
icyoh prvotno napisa
Gvno mršavo :mrgreen: