Uh, to su zapravo koma uvjeti. Jer 800 g iz svake je puno. I na kraju je jeftinije ici privatno.
Printable View
mene baš zanimaju detalji i prije i poslije
Dakle zanima me kakva je procedura da opće dođeš do operacije.
Koji je prvi korak jel ti tvoja doktorica mora dati uputnicu za fizijatra ili za kirurga ili...?
Kako jednom godisnje ibavljam UZV i pregled prsiju tada mi je onkologica napisala preporuku i onda naravno opca med. pa do kirurga...dalje on kaze svoje i poslao me ortopedu da onnpotvrdi da li su bolovi uzrokovani velicinom dojki...i to je za sada to a oporavak cemo vidit...
Vidim da, kokoš jedna, nisam ništa odgovarala...
Bila sam na konzultacijama i prema riječima dr. Dinka Bagatina, ja sam pravi školski primjer kandidata za operaciju. I trebala sam je imat još prošle godine, ali zbog nepredviđenih životnih okolnosti, morala sam ju stalno odgađat.
I sad dobijem termin 11.4., no problem nastao što sam počela radit (nakon par mjeseci nezaposlenosti) i pomalo mi je više glupo odgađat, a s druge strane, glupo mi je odlazit na bolovanje kad sam počela 19.2. radit, pa sad nisam sigurna šta da radim.
Za vađenje krvi sam dobila uputnicu, kao i za UZV dojki, EKG i urinokultura, pa sad se opet dvoumim šta mi je činit.
Savjet, žene, savjet!!!
Sredi grudi, zdravlje je najbitnije.
Objasni da imaš zdravtv probleme zbog toga i da sad to moraš rješit.
Koliko traje cca oporavak?
Eh ovako...još da se jednom javim prije operacije.
Obavila sve pretrage - Kompletna krvna slika i urin. Na tom nalazu jedna stavka je blago povišena, ali zanemarivo.
U Petrovoj sam odradila fibrinogen, aptv i još nešto, tu mi je fibrinogen blago povišen, isto zanemarivo.
UZV odrađen, ali zbog velikog volumena, nalazi su prihvatljivi, no treba ih ponovit nakon operacije i oporavka, jer taj senzor nema turbo domet, a volumen grudi to samo ometa.
To sve poslala u Bagatin i javljaju mi da je anesteziologinja pogledala i da su to uredni nalazi, te moram dan prije operacije primit niskomolekularnu injekciju da mi razrijedi krv.
S obzirom da pijem kontraceptive (iz više razloga), oni malo zgušnjavaju krv i nemam ih namjeru prestat uzimat, tako da moram dobit injekciju.
Tako da, 11.4. se i službeno pozdravljam sa svojim lubenicama J 95 i idem na što manje moguće.
Osobno bih nekak na B ili manji C. Bitno je da imam cice, ali da nisu u fokusu, ako me kužite.
Javit ću se kad se oporavim.
Dr. Dinko Bagatin je rekao da oporavak traje oko 2 tjedna, dok ne uklone metalne klip ploče i konce, a potpuni oporavak će trajat nešto duže. Vanjski ožiljci će brže zarast nego oni unutra.
Pripremam se na to da neću moći dignut ništa teže od čaše vode...i da ću naučit da ne smijem prsne mišiće uzimat zdravo za gotovo. >.<
Sretno! Mislim da radis pravu stvar i drzim palceve za skolski oporavak Ja imam bitno manje prsi pa kicma isto osjeti.
Sretno Malkavian!!! Vjerujem da ćeš se preporodit kad se rješiš lubenica :-) baš me nasmija s tim izrazom.
Evo da se nakratko javim...operirana sam 10.04.
Trenutno sam nadrogirana sa lijekovima protiv bolova i antibiotika, idem na previjanje svaki dan.
Zasad ide dobro, detalje ću napisat kasnije kad budem sposobnija.
Drž se Malkavian! I javi se obavezno
Evo da se javim sa više informacija. Ovo će biti duži post sa detaljima.
10.04. sam imala zakazani termin operacije i došla sam nešto prije 8 sati. Smjestili me u sobu i rekli mi da na sebi smijem imat samo gaćice i onaj medicinski mantil da se njime zagrnem. Smjestila se u krevet i dali mi injekciju za opuštanje i smirenje. To sredstvo dobijete u dupe i malo je peklo. Nakon te injekcije ćete se počet osjećat pospano i tad mi je anesteziologinja uvela braunilu (vi možete birat gdje. Meni je bila na zapešću, jer šake su veliko NE). Nakon kratkog vremena su došli po mene i vodili me do sale gdje je bio cijeli orkestar kirurga i sestara te anesteziologinja.
Na stolu su me vezali trakama, ispod nogu su stavili gel jastučiće, ruke odmaknute od tijela i vezane, te su mi pustili anesteziju. Zaspala sam relativno brzo.
Probudila sam se negdje oko 17:30, bila sam omamljena, žedna i dezorijentirana. Doslovno sam rekla doktorima da mi je u glavi mutavo. I tad sam ponovno zaspala i probudila se negdje oko 22 sata. Grlo mi je bilo nadraženo jer sam imala crijevo za vrijeme operacije i imala sam kateter, tako da sam bila i bez gaćica. Grudi su mi bile ko dva kamena. Oblijepljena trakama, zavojima, gazama ko mumija. Tad sam dobila vode i nešto za jest. Dobila sam integralne keksiće, jer sam više od 8 sati bila bez hrane i vode, tako da je preporuka laganija ishrana kroz prvih par dana.
Drugi dan je bila vizita i još sam bila mutava u glavi, ali svaki pokret je bio otežan i gotovo nemoguć, jer te trake vam onemoguće pokrete, tako da ruke iznad glave ne idu, zakretanje trupa ne ide, sagibanje ni pod razno. Hodala sam ko da me netko prebio metalnom šipkom. Narednih 7 dana sam išla na previjanje. Otpustili me iz poliklinike sa paletom lijekova: 2 antibiotika, 2 analgetika, 1 lijek protiv oteklina i 1 lijek za želudac koji se pio natašte.
Hodajuća drogerija.
Eh sad...skinuli mi 1700 grama sa svake dojke. I osjet je bio prisutan. Lijeva bradavica hipersenzitivna, a desna pristojno osjetljiva. Međutim, kako je prošlo nešto vremena i skinuli mi trake, te su mi rekli da se mogu oprat kak spada. Naravno, nema trljanja i direktnog mlaza na cice, već topla voda i ruka. Ne smijem čak ni sapune koristit na cicama.
Ono što se danas dogodilo jest slijedeće: MM (moj nevjenčani muž) mi je pomogao da skinem grudnjak, i da stavimo druge gaze. Napravila se nekakva sitna ranica u blizini reza i to je sanirano, donji dijelovi obiju dojki su otupljeni, lijeva bradavica ima osjet, ali desna je umrtvljena. Boja je i dalje roza/svijetloroza. Grudi su i dalje otečene i ono što mi pada na pamet, je da su se otekline spustile niže i sad valjda pritišću živce? Nema naznaka propadanja tkiva, nema promjene boje, nema gnoja.
Iscjedak iz rezova je prisutan u obliku točkice i to negdje sa strane. Sve ostalo je čisto, suho, jedino što svrbi u 3pm.
Nisam uspjela dobit dežurne danas na telefon. Ne znam šta mislit.
Sta su rekli kad bi to trebalo profunkcionirati?
Koji broj imas sad cca?
Koliko imas bolovanja?
Meni ovo zvuči kao normalan oporavak. Svaka rana svrbi tijekom procesa zarastanja. Nadam se da ćeš biti zadovoljna konačnim ishodom, ali oporavak ne ide preko noći. Podsjeti se koliko si dugo planirala to, sad si gotova, još samo da sve to zacijeli. 1400 g sa svake strane nije malo (joooj, da ja toliko smršavim, bila bih zadovoljna, ali meni bi trebalo odrezati od stražnjice, hehehe...). Sretno! Držim fige da oporavak do kraja prođe bez problema.
1700 iz svake, Peterlin!
Malkavian, jedva mogu zamisliti koliko ti je to problema stvaralo. Bit ćeš ti brzo dobro.
Bude to sve dobro.
Još je rano.
Osjet će se vratiti.
Tako je meni trbuh bio drven poslije carskog, ali s vremenom je sve došlo na staro.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisu ništa specificirali, već da se to događa i da to spada u oporavak, jer otekline izgleda vrše pritisak na sve te živce, zato je osjet djelomično izgubljen. Nema naznaka propadanju niti biločem drugom, dapače, ravno suprotno. Podljevi su već 90% u prolazu, rane su već djelomično zacijeljene, osim donjih rezova koji zaostaju, ali ništa strašno.
Nadalje, ta sekrecija što curi iz rane je isto normalno, jer nema mirisa i sve je u skladu sa oporavkom.
Oni će pratit sve daljnje promjene kroz kontrole, jer idem za 2 dana opet na kontrolu. Dio konaca će vadit, a dio su oni što se sami raspadnu. Ništa me ne boli, osim donjeg reza ispod pazuha koji iritira i vrijeđa, ali sve ostalo je nula bodova.
Tek je 13 dana prošlo i za tako kratak period, ovo još izgleda i dobro.
Čitala sam po netu, bilo je još žena kojima se osjet isto privremeno izgubio, pa se vratio, pa se opet izgubio i na kraju je sve bilo normalno.
Medicinski kompresivni grudnjak je 95D, jer su grudi još otečene, pa mi se čini da je veći C/manji D. To je još sve tvrdo, ali dobro je.
Trenutno sam nezaposlena, pa si mogu priuštit oporavak kak spada.
Tek sad mogu suđe oprat, obući majice, ali ne u potpunosti, jer još uvijek ne mogu do kraja dići ruke iznad glave. Počne me zatezat unutra.
1700 grama iz svake, znači 3400 grama, što je prosječna težina novorođene bebe.
Nisam ti ja navikla na odmaranje, a sad moram odmarat i lijenčarit. Tu sam operaciju planirala predugo, ali tek sam se prošle godine odlučila da idem, no nakon niza loših životnih okolnosti, operaciju napravila ove godine.
Meni samo da se vratim vježbanju joge i istopit ću kile koje sam skupila tokom zime. Već ja mogu i hodat kak spada. Onih prvih par dana me bolila svaka kost, svaki mišić, a noge ko da nisu moje. Sad je mila majka.
Navikne se čovjek na svašta. I na urezana ramena od grudnjaka, na ranice ispod grudi od znoja i trenja, na težinu, ali dođe vrijeme kad ti jednostavno prekipi. Biti pogrbljen sa nepunih 30 je problem. Ne moram ni spominjat da je pronalazak odjeće bio problem, jer mi je trebalo bar 2 broja veće, košulje sam zaboravila, a grudnjak me koštao od 450kn na više
Meni su grudi bile ko dvije lubenice i to spljoštene, jer ih gravitacija povukla, tako da kad bih skinula grudnjak, grudi već bile do pupka. Trebala mi dizalica da ih dignem :lol::lol:
Sad je već druga priča...trenutno još stoje ko da sam ih napunila silikonima, ali su drastično manje. Kaže MM da je 2/3 nestalo.
Imala sam dovoljno materijala da mi naprave nove cice, a višak jednostavno odstranili.
Mogu si misliti koja je to patnja bila.
Ja imam 90 Evpa često hoću poludit s njima.
Grudnjaci su tek priča za sebe. Rane na ramenima gotovo svakodnevna pojava.
Ma, užas.
Drago mi je da si se riješila muke.
Sretno dalje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pranje suda slobodno prepusti drugima
Malkavian, svaka cast!
To je zbilja ozbiljan zahvat, ali vjerujem da je to jedna od onih prijelomnih odluka na koje smo ponosne ostatak zivota.
Sretno i dalje u oporavku! Ja imam desno 75D i urezotinu u desnom ramenu i miogelozu jacu desno, lijevo bi mozda mogla u C stati.
Cure pozdrav. Pročitala sam sve postove od 2008., 2009. i donijela konačnu odluku. Idem i ja na operaciju smanjivanja grudi. Polako skupljam novčiće i već nešto imam u kasici. Molim Vas ako biste mi napisale koju bolnicu i kojeg doktora preporučate. Toliko je toga privatnog na netu, svi su super ali...Puno hvala na odgovorima.
Lijepi pozdrav, popratila sam prepisku o smanjivanju grudi, fali mi samo kuda se nosi dokumentacija, nalaz fitijatra i kirurga i treba li još nešto? Znam da je HZZO, ali koja adresa točno, txx