stvarno se divim tvom malom djetetu.
Velika pusa svima
Printable View
stvarno se divim tvom malom djetetu.
Velika pusa svima
Drzimo fige, bit ce sve dobro!!!!
Sve ce biti super! Mislimo na vas, ljubimo vas i drzimo figetine! :heart:
Veliko hrabro :heart: za Svena.
Djeca su zbilja hrabrija i staloženija od nas! Nemam riječi!
Držite se!!! Uz vas smo!
Operacija je trajala 4,5 sata. Nakon toga samo spava. Probudi se par puta na kratko i par puta je povratio. Za sada je dobro. Dobili smo u bočici 3 mala i jedan ogroman (oko 2 cm) kamenčića. Spojen je na aparate za praćenje vitalnih funkcija, a iz njega viri hrpa cjevčica. Ali hrabrica se drži odlično. Još ni jednom nije zaplakao. Samo me kad se jednom probudio pitao jel' se moža okranuti na bok. Bio mu je i Djed Mraz u posjeti i dao neke čokoladice ali ga mišić upće nije doživio jer nije bio baš pri sebi.
mislim na vas šaljem najbolje želje!
Puno pusa malom hrabrom Svenku medenku! :heart:
Koji su mu onda bubreg operirali?
Puno vibra za brzi oporavak :heart: !
Sorry, vidjela sam sad, desnog.
nadam se da je mišić već budan i raspoložen :love:
Draga, drago mi je da je svo prošlo ok. Djeca su puno hrabrija od nas! Kako se ti držiš?
Bravo Sven!
Što drugo reči za malog junaka.
Možda se sad i lijevi oporavi sam od sebe.
Držim vam fige za dalje.
Svenu šaljemo puno pusa zdravilica. :heart: :angel:
:heart: :heart:
Puno pusa i od nas! :heart:
i od nas! :heart:
Sunce malo, puno ga volimo! Javljaj nam se Brunda! :heart:
Šaljemo puno pusa ozdravilica hrabrom Svenu i njegovoj mami :heart:
Puno :heart: i da ste što prije doma!
Samaritanka, zaboravila sam ti prije odgovoriti. Da vidiš ovu kamenčugu koju su mu izvadili bilo bi ti jasno zašto se ne može razbiti. To je oogromno. A stvar je u tome što su inače ti cistinski kamenci tvrdi i teški za razbijanje pa ovakvi veliki ne dolaze u obzir. A još je tu i oštećeni bubreg koji se laserom još više oštećuje a najvjerojatnije tj. kod ovako velikog kamena sigurno bez rezultata.
Inače, Sven je danas cijeli dan namrgođen i slabašan. Skinuli ga s aparata ali još prima infuziju jer još uvijek nije ništa stavio u usta, niti jeo niti pio. Neće.
Razgovarala sam danas sa Batinicom i kaže da je operacija zaista bila jako komplicirana i da nije uspio sve izvaditi. Ostala su 2 ili 3 kamenčića (ali ti se mogu razbiti ili popiškiti) koja je morao ostaviti zbog toga što je operacija predugo trajala, previše se zračio (rade sa rentgenom) a pošto je vrlo teško ove uspijevao vaditi, počeo je i krvariti. Morao ga je odmah zatvoriti.
Kaže da je i taj desni oštećen tj. pijelona ni nema (ili je tako deformiran, nisam baš najbolje skužila) tako da iz bubrega odmah ide ureter. zbog toga mu je bilo jako komplicirano izvaditi ovaj veliki troglavi.
nalaz scintigrafije, kaže, nema veze s tim što je nefrostoma bila otvorena (ili bar ne prevelike) :/ tako da ostaje da je funkcija lijevog jako loša.
On bi za sada ipak ostavio taj lijevi pa ćemo vidjeti. Najbitnije ga je čuvati od infekcija. Nefrostoma ostaje do daljnjeg tj. koliko izdrži.
Sven je večeras i zakurio 39, ali nisu sigurni je li to zbog operacije ili je viroza s obzirom da susjedna soba cijela kuri.
To je današnji izvještaj, valjda sam se svega sjetila.
brunda, svenu saljemo bezbroj :heart: :heart: :heart: