Moja je mrva, ima točno 2. godine
I 80 cm, a teška oko 10,5kg
Rođena je sa 4210g
I još nije ni blizu da utrostruči težinu.
vadili krv više puta i sve je super.
Printable View
Moja je mrva, ima točno 2. godine
I 80 cm, a teška oko 10,5kg
Rođena je sa 4210g
I još nije ni blizu da utrostruči težinu.
vadili krv više puta i sve je super.
Kod nas opet belaji.
I opet hospitalizirani, opet 5 dana nejedenja (sto je u mjesec dana 10 dana bez hrane). Nesto dojenja (opet malo je opet imam mengu pa povraca). I uopce vam ne zelim opisivat kako izgleda moje dijete. Dok je bio zdrav nije imao grama masnog tkiva, a nakon ovog svega je kostur s kozom. Sad je temperatura prosla pa je poceo malo jesti-pa mu se napuse stomak i izgleda kao bijeli crnac iz afrike :(
Nije mrsavost sama po sebi losa ako je sve ostalo ok, ali kad se na mrsavo dijete naredaju bolesti i dodatno mrsavi onda je bas zeznuto.
Nadamo se da cemo jednog dana imati koju rezervicu, bas za ovakve dane.
Nemoj i slucajno zaliti sto si ustrajala u dojenju, kao sto ti je napisala Trina, dala si mu najbolje moguce. Od moje frendice mali je iskljucivo dojen do 6 mj. nakon toga sve po tablici, mama jako pazi da sve bude zdravo, bez secera, soli, aditiva, malac ne jede bas puno al s 10 mj. da ga vidis rekla bi da je to pretilo dijete. Ne mogu cak ni reci da je buco, bas je debel, ja uopce ne znam kako ona njega nosi. I jos uvijek vecinom doji. S tim da je ona sitna a ni muz nije nesto velik.
Znas i sama da je svako dijete razlicito. Brzo ce tvoj malac ozdraviti pa cete vratiti izgubljeno.
Ma ne zalim, vec se propitkujem sto bi bilo da je bilo drugacije :) mozda bi bilo isto.
Bila sam nemocna, on me doji i povraca, ne znam jel mu stetim, drugo mlijeko ne zeli, na bocu ni ne zna jest... Sve se skupilo odjednom...
Kad vidim kako druga djeca tu u bolnici papaju i roditelji se zale jer su pojeli samo 200 ml, a ovaj moj jedva popije 70 ml, ito tad jos slavim :)
I napokon kad smo dosli kuci- dosao je s nama i rota virus :-/
drži te se,da probaš predat papire za produljenje njege,pogledaj na pravnom dijelu
Nazalost moram raditi jer smo podstanari, a odem li na kakvo bolovanje pitanje je hocu li vise biti pozeljna na poslu...
Rota virus je prosao i moram reci da ga je dobro podnio (i muz ga dobio)... Ja sam mislila da bi ga to onako mrsavog i oslabljenog moglo dodatno oslabiti, jer nije jeo ni pio- ali je cicao i cicao i cicao pa nije dehidrirao. Sad nastojimo vratiti tezinu i dobiti koji gram do sljedece kontrole u bolnici. U prehranu sam mu morala uvrstiti medicinski obrok koji smo dobili preko hzzo (prah koji se muti s vodom-nije mlijeko) i on bi tog trebao popiti bar 200 ml dnevno. Ali on jadnicak to ne moze piti, popije 20 ml. Sad kak je bolje jede ok, puno mini obroka... U zeludac mu ne stane niceg vise od 100 gr.
koji je to prah i kaj je bilos onim testovima na celijakiju?
Jel maltodekstrin 6?
To mu možeš umutit u vodu i uopće se ne kuži.
Držimo vam fige!
Celijakija negativna :)
Ne znam smijem li pisat ime praha, nek izbrisu ako ne smijem. Nutren junior.
Ide prepuno zlica na malo vode i bas je gust. Okusa vanilije. Samog nece da pije pa mu zamutim uz pahuljice od prosa... Tako bar pojede par zlica.
problem je da je ta vanilija tak jaka,neznam zakaj to rade neka mlijeka smrde za poludit , a nek aimaju takav jak okus ( na vaniliju), kaj ne mogu zmislit nekaj neutralno.
bravo za celijakiju!
evo i mi smo na granici po "tablicama" 10% djece je lakše od njega, 90% teže
sa 5 ipo mj izmjerili smo 69 cm i 6650 g,nije kilaža zabrinjavajuća, nego što je dobio samo 150 g u skoro 5 tjedana
pa sam već krenula sa dohranom
i starija djeca su lakopera, i ne zabrinjava mene težina
već sad imam "problem" što on hoće sve da jede i to više puta(3,4) na dan
mislim glupo mi je reći da je to problem, kakvi problema imaju drugi, nego sam zapravo u nedoumici da li da mu dopustim da toliko jede ili ne
doslovno vice i trazi jesti, i kad mu dam je miran, ne možeš ispred njega jesti a da mu ne daš
sa starijim curama nisam žurila sa dohranom, ali kod njega imam osjećaj da traži jesti i da je gladan ako mu ne dam
krenuli smo s dohhranom prije 3 dana i već prvog dana je jeo kao što starija sestra nije ni s godinu ipo
danas smo mi jeli pohanu piletinu, i ja mu onako dala mrvicu bijelog mesa a on jede ko veliki a nema ni jedan zub
ima li takvih slučajeva, da kad kreneš s dohranom, odmah 3 puta na dan i to razl vrste namirnica, jer njemu sve više,manje paše?
zaboravila sam napisat da je samo na majčinom mlijeku i da i dalje sisa ko i prije, iako jede ko vuk
Iako se u pravilu uvodi namirnica po namirnca da bi se ustanovilo da li dijete na nešto možda reagira pa da bi se to izbjeglo,odnosno ne davalo ili probalo davati mjesec dva kasnije....
JA sam starijem uvela po tablici sve u đuture kako se kaže.
Ono malo piletine,malo cvjetače malo korabice,mrkvice,brokulice...itd
Uglavnom sjećam se da sam se držala tablice ali nikad nije pojeo samo tikvicu ili samo mrkvicu.
Pa neka sisa i dalje a ti sama izaberi koliko obroka dohrane ćeš mu dati.
bez obzira na to što želi sve jesti, ja bih ipak polako uvodila nove namirnice
svakih 4-5 dana po jednu
Korina jede velike količine, skoro jednako koliko i Roko, a i dalje je "manekenske" građe, ima 19 mjeseci, a nema još 10kg po mojoj procjeni - nismo bili kod doktora od cijepljenja i vaganja s godinu dana, pa nemam pojma ustvari koliko je teška, lol