Ništa, u ime emancipacije i velike nezaposlenosti prekvalificirajmo se u skidačice uroka. :lol:
Printable View
Ništa, u ime emancipacije i velike nezaposlenosti prekvalificirajmo se u skidačice uroka. :lol:
Mislim da je ta ista gospođa bila i u našem mjestu prije par godina i isprepadala susjede tako da su tjednima sumnjičavo gledali jedni u druge jer im je rekla da su im uroke bacili ljudi koji žive blizu njih i pri tome pogledom pokazivala susjedne kuće ( i moju također :mrgreen: )
Gledam datume na ovim postovima, jer sam pomislila da sam ma forumu u 19. stoljeću. Ali, ne, 21. je stoljeće. A ova tema! Nevjerojatno.
zanimljivo mi vas je čitati. sama sam se naslušala tih priča kao dijete jer su obje bake vrlo rado dijelile svoja "nadnaravna" iskustva. i njima to nije bilo ništa čudno, zapravo su se čudile meni koja sam se na takve stvari smijuljila i okretala očima.
osobno vjerujem u pozitivnu i negativnu energiju, ali i tu ostavljam prostora da se radi o čisto subjektivnom doživljaju. ne jednom sam nakon provedenih pola sata s određenim osobama osjećala takvu fizičku i psihičku iscrpljenost da mi je trebalo bome podosta vremena da se oporavim. a tko zna, možda nekome i ja kradem energiju i djelujem tako 8-)
i imam kući crnu mačku i prekrasna je. :heart:
bay the way, Cvijeto 73 sanjala sam te. nadam se da nećeš imati kakvih neprilika zbog toga :mrgreen:
Bez obzira što je 21. stoljeće vjerujem da postoje zli ljudi koji pokušavaju ureći.
Jednom prilikom mi je prijateljica udarila u dvorištu voćku i srušila ju, ispod voćke su pronašli zakopane neke pomotane krpe i koješta. Kako nitko u familiji baš previše ne vjeruje u takve stvari malo su se zgražali nad time i onda to ipak odlučili spaliti, ništa za skidanje uroka nego zapalili vatru i spalili TO.
Oni su sigurni da je netko kopao po dvorištu i to tamo zakopao, iz kojih namjera ne znam. Nisu ništa posebno bili ni prije ni poslije nesretni, bolesni i tako to. Očito je neko bio neuspješan. Oni i dalje odmahuju rukom na pokušaj uroka ali su svjesni da im netko želi zlo.
Druga prijateljica mi je pričala da kad su se njezini uselili u novu kuću da su ujutro pronašli hrpetine kokošjeg perja za koje nisu mogli naći neko logično objašnjenje, isto tako vjeruju da ime je netko pokušao nabaciti urok.
Doduše oni malo manje odmahuju rukom.
Ja eto ne vjerujem u uroke, ali kažem vjerujem da ima onih koji misle da mogu i pokušavaju. Htjet nekom bolest, razvod, neplodnost(to su nekako problemi koji se najčešće spominju uz uoke) ili bilo koju vrst nesreće, to mi je samo po sebi već dovoljno strašno.
Potpisujem zusku joe i ostale kompletne nevjerovacice. I fakat sam zacudjena sto citam!
Mislim da je vise svaki komentar suvisan.
Jedino se jos nije oglasio netko ko zna bacati uroke :mrgreen:
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
Pa... :mrgreen: kad moj muž napravi nešto sa čime se ne slažem, uvijek kaže da sam opet pozvala onog svog da mu pokaže :lol: , naime, nekak mu se uvijek izjalovi ono što je naumio. Mišljenja sam da je on previše obuzet osjećajem krivnje jer smo se porječkali pa ne misli toliko na to što radi i onda sve zabrlja. ( A tak mu i treba :lool: )
Meni je u biti super sto me malo sta moze iznenaditi kad su ljudi u pitanju.
Gotovo nista.
Dugo mi je, zaista dugo, trebalo da prihvatim cinjenicu da nas jednostavno ima svakakvih.
Tad me se i moglo uplasiti. Zlocestocom.
Danas ne :)
I mene iznenadilo.
Vjerujem u izvjesnu vjerojatnost da postoje vanzemaljci. Ne bih ih nikad usporedjivala s bogovima ili urocima. U bogove i uroke ne vjerujem. Al da ima ljudi koji vjeruju da postoje, vjerujem, isto kao sto vjerujem da postoje dobri i zli ljudi i da to nema veze s tim jesu li i koje su vjere. Pretezno se druzim s dobrim ateistima. Ne mislim tu na kolege s posla il ljude s kojima moram zbog necega komunicirati. Mislim na slobodno vrijeme.
Premda kad je rijec o carobiranju, onda mi prvo pada na pamet Srednja Amerika, polijevanje kokosjom krvlju i Hollywood.
A mene sad bas zanima zasto je toliko ljudi iznenadeno sto se Jen javila (pretpostavit cu da je "moderna" zena...nimalo zatucana) jer ju ne poznam,a i bas bi me zanimao njen odgovor.
Sumnjam da cemo dozivit,jer......sutnja je zlato
i mislim da stoljeće u kojem živimo nema veze sa zločestoćom.
ona je svojstvena ljudima.
a tako i kanali kojom je pokušavaju nametnuti.
kad odrasteš uz zločeste ljude...koji ne prezaju ni pred čim da dođu do cilja...nije ti bitno stoljeće u kojem živiš.
ne biraš baš sve situacije u životu s kojima se moraš suočavati.
eh...a kako ćeš si te situacije objasniti...to je već priča za sebe.
po meni je najbitnije da nađeš objašnjenje koje tebi donosi mir...a to objašnjenje može biti zatucano, znanstveno dokazano...ili kako god...
dokle god tebi donosi mir
čovjeka koji je u miru sa samim sobom...sa svojim odlukama, spoznajama...malo šta može izbaciti iz cipela.
al...nekako mi se čini da su danas u manjini takvi...
makar oni koji mene okružuju.
i tu se onda otvara prostor za manipulacije raznih vrsta...po meni.
vezanu uz linkanu temu, pred dva ljeta, naši susjedi tam gdi smo ljetovali baš tu većer trebali otić od naše gazdarice prema Sisku, U tom stanu bila jedna mama i klinac, s prijateljima mužem i ženom kjoji su imali malo stariju klinku od toga klinca. Mali izrazito kovrčave kose po guzice, otac mu navodno poginuo kad je bio mali,( bar je tak rekla gazdarica). I mali uzel slikati stan u kojem su bili, uzeo tablet i slikao kuhinju ( u njoj je bio frižider samo na tom zidu) i a ono pored frižidera nešto kao slika Isusa ( nešto poput ove https://www.google.hr/search?q=isus&...tu%3B340%3B450, ali samo u obrisima) na tabletu ( mali to nije vidio kad je slikao), slikao je i s fotićem, pa sa mobitelom opet s tabletom, i na svim drugim slikama bio samo goli zid pored frižidera. Kak me je jeza prošla tu večer, baš je pričal moj klinac s njime dal ide u crkvu i slično. Ispalo da mali baš i ne ide. Posle smo pričali s našim župnikom reklo je da je to možda bio neki znak malome.
inače muževa baka je isto pričala kak su neki išli na skidanje uroka kod hodže.
danas sam naučila nešto novo:crveni konac na bebinoj ruci je protiv uroka a ne protiv problema s rastom zuba (ne znam kako sam to zaključila i kada).
i ja sam danas nešto naučila, netko je na mene bacio urok da ne mogu biti pristojne težine već debela i sve deblja. ne, to nije moja proždrljivost, slatkiši i sve drugo što utrpam u sebe, to je urok...dakle, zna li netko, štiti li taj crveni konac i nas odrasle, zavezala bih jedan na svaku ruku, pa i na noge ako treba...ljudi moji, zar je to zaista tako rašireno?
obuci i gaće naopako :)
Hahaha, Riječanka, baš mi MM maloprije reče da mi ne bi ništa falilo da skoknem do obližnje teretane, ma čini mi se da ću probati sa koncem, ko će se patiti vježbajući
:lol: sad ste me baš nasmijale.
a ja mislila otvoriti temu kako da dođem u formu, a da ne moram munjesati ko one s onog topica o vježbanju. od tamo sam odmah pobigla. mora da je i taj topic za mene urokljiv :-o odma mi se zavrti u glavi. sad bježim od njega ko vrag od tamjana. :/
a je, meni one sve zajedno djeluju malo kao da ih je neko urekao, jelda?
i još pričaju onim nekim čudnim jezikom, ko oni horori s egzorcistima kad opsjednuti najednom počnu neki arhaični jezik govoriti.
I ja bi da mi netko kile odnese :lol:
Nece ih nitko!
cvijeto :lool:
I ja sam bila naivno uletila na taj topic :) Super je da ima dovoljno cura na tom topicu. Al to je neki drugi svijet od mog. Meni je aplikacija na smart phoneu krenula slati poruke da bi bilo dobro da ponovo prionem vjezbanju :)
majketi, kako ste od uroka na vjezbacice skocile :mrgreen:
ja sam jos jedna nogama (u squatu :-P) cvrsto na zemlji
nes mi ti uroka kad ga zaustavi crveni koncic il naopake gace
kad neko kaze da vjeruje u uroke, ja vise ne vjerujem u njegovu procjenu, pa kako mu bilo :mrgreen:
svi slucajevi koje znam u rl, bili su nemogucnost suceljavanja s pravim razlozima...
cvijeto :lool:
mene zanima, sto jen ima za reci.
a ja mislim, da se jen želi javiti, da bi se već javila
i pustimo ženu na miru
Ak naletiš na tog tko kile odnosi, javi da ima još dobrovoljaca.
:lol:
Ne vjerujem u uroke, ali vjerujem u moć pozitivne misli.
Prilično selektivno, ha? :angel:
Ali, ponekad mi se čini da stvarno ima nečega u tome... sve počistim, pospremim... ko ureknuto, za čas sve je opet ko da nisam ništa radila. :lol:
Ides, sto sam trazena :lool:
Napisat cu nesto poslije, nisam imala vremena prije:-)
Kaj se tice susenja djecjeg vesha po noci, postoji sasvim logicno objasnjenje:kako ide noc, u gradu je zbog vlage veca koncentracija smoga i alergena koja se lijepi na vesh na selu miris kokosi, stoke itd...meni se jednom uvukao nocni leptir(mrcina od 3-4cm) u body(moj) koji se ne kopca, dolje u onu tkaninu zasivenu kao đepic, pokupila ga s strika, spremila u ladicu, kasnije idem obuci i kada je izletio...mah da ne pricam, nikada vise nisam vesh vani ostavila.
Ne znam koje bih psihicke probleme imala da nije izletio nego da sam obukla body do kraja.Ako i jesam ponovo sam prala.
Crveni koncic ako se ne varam vuce korijene iz kabale...
Ima ih jos, nekrsteno dijete ne smije mrak uhvatiti, mogu zlodusi doci.Ja to tumacim, da dijete kad je malo ako se nade vani, bas ne prepoznaje po mraku i sve djeluje zastrasujuce.
Iako jednom sam prisustvovala tj. na meni je izvrsen onaj proces?ciscenja viskom??bilo je to prije par godina, na nagovor frendice koja mi je sve ovo gore navedeno i ispricala...nisam nista placala...lik je rekao da se cuvam osobe na slovo M...taj dan mi je bivsa svekrva dolazila u posjetu, nismo se bas previse voljele, ime joj pocinje s M...uuuuuuuuu :lol:
Bome, za pojam u koji nitko ne vjeruje već se nakupile 4 stranice :coffee:
Eh da, nitko ne vjeruje, ali svi razmišljaju o tome pa i ja.
Moram priznati kad smo napokon dobili dijagnozu za kćer da su me ljudi opsjedali sa idejom da je ureknuta, da je netko zacoprao moju curu.
I meni se svašta vrtilo i vrti po glavi i na kraju nemam ništa pametno za reći.
Razmišljala sam i o duhovnoj obnovi i o bioenergičarima i o hodži...
I onda je meni jako bliska osoba kod izvjesne Nere u Splitu koju je "upoznala" preko onih noćnih emisija ostavila 6600 kn za mjesec dana i naravno da se nije dogodilo ništa, a ja sam još čvršće uvjerena da je sve to psihologija i manipulacija, ali ok nek svatko sa svojim novcima radi kaj hoće.
Ja sam fascinirana da u zemlji koja je u ogromnom postotku navodno katolička, tako puno ljudi vjeruje u uroke. Zar se to direktno ne kosi sa 1. Zapovijedi?
Nemoj tako cvijeto. Sve to ima svoje ime a s time i strucnjaka u tom polju :-)
Pa onda imas legitimno pravo na posjet hodzi, reiki majstoru, seoskoj vracari....i tako.
Ne moze to bit isto. Ne bi bilo interesantno. Pih...ti bi sve u isti kos. :-)
Sto se tice katolicke crkve ja bih to laicki objasnila da ako imas dovoljno vjere u Boga netrebas ni razmisljati o takvim stvarima,Bog se za to pobrine. Svaki ce ti svecenik reci da ako zivis svoju vjeru netrebas se bojati nikoga i nicega.
Suprotno tome ces prebirat po svom zivotu opsjednuto trazeci "uroke" itd i provest ces dan pazeci da imas crvenu naruknicu,robu naopako,da ne sretnes crnu macku,da trazis drvo da kucnes(kuc-kuc) i slicne nebuloze umjesto da to vrijeme posvetis molitvi i svom duhovnom rastu. Egzorcizam je ipak jedna druga tema
To bi bilo ono kako sam ja shvatila,a i ima mi logiku neku
ne vjerujem u te stvari, ali ježim se od činjenice da ima ljudi koji nekome žele zlo, bolest, smrt...brrrrrrrrrrrrr
takvi bi te bez problema likvidirali kad ubojstvo ne bi bilo kažnjivo.
inače, sad ste me prisjetili jedne posjete od prije 10 godina. sin mi je taj dan (oko 3 mj je imao) plakao strašno, satima, nikako ga smiriti. posjeta nikako da skuži kako nije baš vrijeme za dugo sjedenje, ja već luda i još mi na odlasku veli: da nije neko dijete urekao. najradije bi ju bila odalamila.
i tek sad mi je sinulo-nikad mi dijete, ni prije ni poslije nije plakalo kao taj dan kad mi je ta žena bila u kući :lol:
pa kako se onda svećenici i hodže bave skidanjem uroka i sličnim, evo baš nedavno jedna osoba koju poznajem pozvala svećenika da joj "istjera duha iz kuće", nije ju poslao da izmoli 10 zdravomarija nego došao i, blagoslovio valjda kuću, ne znam