Radio Mileva nije samo baba koja sve zna nego ona sve informacije odmah širi dalje - dakle, ak' ona nešto sazna to brzo zna i cijelo selo :mrgreen:
Printable View
Radio Mileva nije samo baba koja sve zna nego ona sve informacije odmah širi dalje - dakle, ak' ona nešto sazna to brzo zna i cijelo selo :mrgreen:
Radio Mileva je sinonim za tračericu.
Ima on putra na glavi!
Vidim da jako mlade generacije uopće nikad nisu čule za ovu izreku. Iako, puno je onih koji "imaju putra na glavi" i u današnje vrijeme. Sad idem tražiti od kuda izraz.
gugl kaže: Inače poslovica - imati putra na glavi potječe od toga da su nekad “krivce” javno vezali na trgu i stavljali im srazmjernu prekršaju - određenu količina putra na glavu koja se tako morala otopiti.. i eto ti sramote .
nosi krivnju/odgovornost ima putra na glavi
i onda cijela stranica sa objašnjenjima izraza, ali ne i porijeklom http://www.zivotna-skola.hr/izrazi.html
a blenio ko tele u šarena vrata? ko prstom u govno ( kužim šta znači i kad se upotrebljava, ali zašto bi netko prstom u govno... :lol:)
Sjetila se sada:
košta ko svetog Petra kajgana i navalio ko sivonja.
Zna li netko tko je sivonja i koja kajgana?
Mogla sam baš i baciti pogled malo naviše, dala je gore Peterlin objašnejnje na kajganu i Petra.
Onda samo sivonja.
Sivonja je magarac. Tvrdoglavi. Ja mislim :D
Sivonja = magarac, tovar, osel - ovisno u kojem kraju Hrvatske se zatekneš... Taj kad si nešto uvrti u glavu, nema šanse da ga spriječiš...
Evo slike: https://www.google.hr/search?q=magar...ml%3B640%3B480
Gle fakat, nikad mi ne bi palo na pamet. Thx vertex!
Thx i Peterlin!
nego jel ti misliš da ja ne znam kako izgleda magare:lol:
A, ok, reko sam da pitam:mrgreen: Makar slike su genijalne, posebno ona magare u bunaru:lol:
da, pulinka i diana72... moj stari je vječito govorio "smije se kao lud na brašno (nabrašno), navalio ko mutav na telefon, kad sam igrao šah i kad sam htio vratiti potez rekao mi je da ne igramo mice (što god to značilo), ispod mrtvih konja ploča (kad netko pokušava do kraja nekog iskoristiti)...
ne. ima putra na glavi znači da nije nevinašce, i on je sudjelovao u tome, a premazan svim mastima=prefrigan.
Super topic... zašto je ružan k'o pas, sad ste me navukle