Napominjem da se ne radi o apartmanima.
Printable View
Napominjem da se ne radi o apartmanima.
i da... ko da ja volim preskakat i skupljat tuđe gače.
Toliko o spremanju....
a šta s wc papirom? žicate? Čisti ručnici? Ili ste u apartmanima koji imaju po nekoliko setova ručnika?
Meni bi tebalo onda nekoliko stotina ručnika...
Nosim svoje rucnike. Ako ima-ima. Ako nema koristim svoje. Toaletni papir kupim ako nema dodatnog kad /ako ponestane.
Pa ima svega, ja sam bila u apartmanima gdje nitko nije ušao po tjedan dana, a bila sam recimo u Trogiru u apartmanu gdje su stvari funkcionirale kao u hotelu - sobarica je išla sa kolicima i nadopunjavala što fali, mijenjala ručnike itd.
Evo sada priča iz HOTELA u Austriji. Hotel, znamo da se ulazi u sobe. No ipak, piše na zidu: dragi gosti, da svi zajedno doprinosimo manjem zagađivanju okoliša, praksa našeg hotela je da vi odlučite koja posteljina ili ručnici su prljavi, ne da se isti mijenjaju svaki dan. Što mislite da vam treba zamijeniti, ostavite na podu, i umjesto toga stavit ćemo vam čisti, pa ako treba i svaki dan. ALi ako pustim gaće na podu- nitko ih ne dira...
Tanči, wc papir- obično nađem kad dođem jednu rolu skoro potrošenu. I normalno mi je da odem i kupim si paket, jer ne želim žicati, znam da to ima veze sa Hr strahom potrošnje da će gost nedajbože možda uzeti kući papira. Ili šibice za plin. To si sve kupim. Ručnike - koristim što nađem, nosim i svoje, jer mi se ne da moljakati- znam već kako te gazde dišu, pa za mir u kući i da me ne gledaju mrko...
Odlična tema!! Za obje strane!:lol:
Ja, evo, razumijem ovo za kuhanje!! Ako sam u apartmanu s kuhinjom i želim 3 sata u sred dana kuhati punjene paprike, onda to i imam pravo, bez da itko njuši pod prozorom i prigovara.. Ali ako sam u sobi bez kuhinje, i imam pravo koristit zajedničku kuhinju, pa onda sam stvatno potpuni sebični kreten-ako bih , neznam 3 sata kuhala gulaš, a ostali se moraju sa mnom po kuhinji naguravati..čak ne razumijem kako je ljudima koji si to dopuštaju uopće ugodno... ta kuhinja je onda za ispeć jaje ili skuhati špagete 20 min i točka..
Nikad nisam unajmljivala sobe s korištenjem kuhinje ili takvo što...uvijek apartman...i užasno me smetalo kada bih nakon povratka s plaže skužila ( a kuži se uvijek, nemoguće je to sakrit) da je netko bio u apartmanu...osjećala sam se kao da mi neko prekopava po, neznam, torbi. (a i vjerojatno jesu, torba je bila tamo)..a sad, ako je takva usluga da se kao u hotelu spremaju kreveti, i gost to zna, to je onda druga stvar
Nemate pojma, postoji novi trend u gostiju. Da dobiju svaki dan novi set ručnika sve smoče (onako fino da se cijedi) i bace to pod umivaonik. Neki to rade sa jastučnicama. Pa onda ti ne uđi u sobu....
Mm i ja tinkamo stvarno- ovo je prevelika tlaka za lovu koja bi ionako i ovako došla. Kad imaš sobe sa kupaonicama po kući u kojoj živiš, onda to je jedan od načina kako se vodi takva kuća. Soba se doživljava kao soba u hotelu, a ne apartman. Činjenica je da tlaka za iznajmljivača prevelika i da je najljepše imati i dati apartman agenciji, ona ti šalje goste, lovu na račun, automatski kupi proviziju, goste nit vidiš, nit čuješ, a lova kapa. Oni si peru, ako žive u svinjcu-žive, ti uzmeš čistačicu, i tako tri mjeseca, svaka dva tjedna rotiraš goste. Ovo je situacija sa sobama sa tri zvjezdice. Nudiš hotelski smještaj uključuje i dnevno spremanje.
To je bio način od pred dvadeset godina. I sad u planu nam je (meni i mm) srušiti zidove, napravit vanjsko stepenište, dovršit jakuzzi (kakosevećpiše) i imati apartmane kao zasebne jedinice. Dok starosjedioci vode ovo će ići ovako....sa gaćama. :-x
Da super tema
ja tu kuckam umjesto da sjednem za valjak i popeglam posteljinu.
ajde bok
i mi cistimo sobe svaki dan, mjenjamo rucnike, dupunjujemo wc papir, praznimo smece... ne skupljam nicije gace ni nikakve osobne stvari sta leze okolo,
to me ne zanima. ako su te osobne stvari na krevetu ni njega ne pravim.
u apartman udjem nakon tjedan dana, pocistim i promjenim posteljinu. pecnicu imam ali mozda je upale 2-3 puta cilo lito. masinu za pranje robe nemamo ali ako nas zamole bez problema operemo sugamane od plaze ili nesto sitno.
ja ne razumijem kad nema u apartmanu/sobi dovoljno wc papira, rucnika ili posteljine. ono, stvarno ne kuzim.
mi u apartmanu drzimo i sol, papar, secer (sve u dozatoru/mlincu), sve za pranje posudja, zapakiranu spuzvu za novog gosta, kese za smece...
to mi je pod normalno.
Upravo ovako je i kod nas.
Jednom tjedno posteljina, a svaki treći dan ručnici.
Temeljito čišćenje kad odu.
Dok su gosti u apartmanu ne ulazimo i ne čistimo.
Iznimno ako me netko nešto zamoli i to je u dogovoru s gostom i dok je gost prisutan.
Pećnice imam.
Vešmašine ne.
Operem robu na zahtjev i popeglam potpuno besplatno.
Svakodnevno pranje ručnika za plažu nisam nigdje ni vidjela, niti je itko tražio i to je nepotrebno.
Mama beba , cekaj da Mima vidi da drzite sol i secer. :D
To ne bih koristila, hvala.
Da i wc papir. Sredstvo za čišćenje kupaonice, detergent za suđe, sol, papar, vreće za smeće. Spužvica i trulex krpa novi i čisti. Tekući sapun za ruke.
Metla, kanta, močo i tri lijepe, čiste i bijele ko snijeg krpe za pod koje najčešće nađem mokre i usmrđene u kutu kupaonice kad gosti odu.
Jesam ja nešto krivo pokopčala ovdje: postoje nepoćudna jela koja se ne bi trebala kuhati u ljetnim kuhinjama? Jel ima to u pravilima napisano ili iznajmljivač naknadno trača goste da su dinstali luk bez da ih je upozorio da kapula, jelte, smrdi? Šta se dalje desi, plate dodatnu cijenu na smrdljiva jela?
:)
mozes dinstati luk, ali ne smije jelo kuhati dulje od 1,5 sat.
Jos sam u dvojbi prijaviti ili ne...
..to ima veza sa time da su kupaonice male, jedva se okreneš u njih, a imaš hrpu djece koju moraš tuširati, a pre malo mjesta za odlaganje stvari, i naravno nema kutka gdje bi se mogli na miru obući (jer je apartman naravno namješten tako da ti ne smije ni slučajno biti udobno jer bi onda mogao i u njemu boraviti i time potrošiti struje) ... i hooops, polava u kupaoni + pjesak sa plaže koji skupljaš već natopljenim močom, dok nastojiš sa drugom rukom obuči djecu koja nisu zapravo ni suha jer ti je na raspolaganju pre malo ručnika koji ne smiješ gazdaricu pitati da ti da druge, jer će misliti da si možda zapišao krevet pa sada hoćeš ručnicima prekriti nedaću i zataškati cijelu stvar… tako da tri krpe? olla, koj luksuz, vuuššš, idemo sušiti prvo kose, pa tijelo, i kada su prljave, onda pod… :mrgreen:
Deteržent za suđe i krpe je nešto što standardno uzt wc papir kupujem, jer redovno toga nema, a ako bi našla bilo kakve namirnice, ne bi ih koristila nakon sto ljudi prije mene i mislila da su vjerovatno stare…
Joj, ostavi jednu krpu , a ne tri.
pa ju baci u smece ako ti se ne pere kasnije. Kosta 5 kuna.
meni stvarno nije jasno kako nekoga tko iznajmljuje apartman moze smetati takva sitnica.
ima svakakvih ljudi. Osobno mrzim takve krpe jer ne upijaju dobro. Doma ih nikad ne bih koristila za brisati kupaonicu.
neee nego bi gost, kao jelte čovjek trebao imati razumjevanja da ako koristi prostor namjenjen i ostalim gostima koji bi ga također voljeli rabiti ne boravi više od tri sata za spremanje jednog obroka. Plus, da li ti dinstaš luk u sobi u kojoj spavaš? Ima i takvih koji uzmu rešo pa dinstaju kapulicu dva metra od mjesta na kojem spavaju i da li bi ti voljela boraviti (spavati) u sobi iz koje se neda istjerati smrad luka jer posteljina poprimi miris (jelte?)
Nije poanta u kuhanju... ljude u masu slučajeva ne interesira što će sobu netko poslje njih koristiti a oduševljeni su kad dođu iza nekoga i sve je super, mirisno i uredno . Oni su platili i to je to.
Ali to su izdvojeni slučajevi, ko bi se ovim bavio da svi kuhaju po sobama? Ono što je neko rekao... upoznaš divnih ljudi, a radi nekih opet ne vidiš smisao ovog posla.
Sat i pol je dovoljno za ispeć janje :D
Šalim se, ali zar nije jednostavnije napraviti raspored (ako govorimo i zajedničkim kuhinjama) i to je to? Koga briga što pojedini gost kuha, ako se svatko drži svoga rasporeda?
Ja sam mislila na apartman, ne sobe sa upotrebom ( cajne?) kuhinje.
ne možeš napraviti raspored
Jedan talijan mi je rao da ko sam ja da mu kažem kad će skuhat i popit kavu.
Ja sam kuhanje omogućila, nisam trebala a jesam sad nek se kolju.
O Boze. Svega ima ocito. Osobno ne treba mi nitko dolazit u app dok god sam tamo. Ove godine 3 tjedna. Apartman kosta 100 eura dnevno. Vlasnik je ostavio dovoljno rucnika i plahti. Ostalo sama dokupim ( toaletni papir i slicno). Mi i pocistimo malo kad odlazimo, kupaone i kuhinju. Veshmashinu nikad nigdje nisam dozivjela. Pecnice isto nema.. Ali to mi je svejedno. U mjestu gdje ljetujemo nitko nema wifi. Jedino mi je sada uzasno neugodno i krivo jer se mala jednu noc poposkila. A namjerno sam ju skidala prije odlaska na more iz pelene i bila je potpuno suha, no uslijed viroze se jednu noc popiskila.. Nisam to dozivjela kao tragediju, a sad vidim da iznajmljivaci od toga jako zaziru..
Inace ne prijavljujem ako slucajno polupamo casu, ali recimo ove godine su se strgala ona vratasca na zamrzivacu i zamolili smo gazdu da nam posalje racun.
Malo morgen čajna. Mi imamo mjesta da se sjedne dvanaestero ljudi, od mikrovalne do pečnice i hladnjaka, ledenice i hladnjaka za vino. Plus velika plazma i kompjuter.
Ideja je bila: u malim sobama nema mjesta za razne sastanke (gosti ronioci prije zarona), okupljanja pa mjesto gdje se gosti mogu družiti i nešto si skuhati.
Mene ova tema zabavlja.
Kuhanje pokusavam uvijek izbjeci jer pogledam da li postiji hotel koji nudi rucak vanjskim gostima. Cijeme su obicno povoljne, jer rucak jako malo gostiju uzima, a moraju ga kuhati. Ne znam da li je neko ovo probao.
Prije dvije godine sam bila u apartmanu koji ne bi ni u ludilu izabrala, ali je birao MM pa sam njemu sve prepustila. Tad sam se iznenadila sta se sve nudi turistima.
Ono sto je meni zanimljivo je kad u app dobijem razlicite rucnike. Kao da je neko opljackao mamin i svekrvin mi ormar (obje imaju tone rucnika koji stoje za ne znam koju priliku lool).
A eto ja bi da su mi rucnici jednaki, ako ne po vrsti onda bar po boji.
Sto se tice radnog vremena. Pa ako rade super, a ako ne potrrudit cu se kupiti dok rade. Ali bi radje da rade ducani do 21, ali da ne nadjem neku sirotu zenu svaku dan od jutra do sutra u tom ducanu vec da ih je bar dvije.
Za gotovinu sam rekla a i drzim stranu od Ginger. Kad sam u restoranu ne da mi se zbrajati svaku cugu i sve s menua da bi bila ziher da cu imati love to platiti. Za pizzeriju uvijek znam da mogu skrpati ali za nesto vise od dvije pizze i par sokica ne znam.
Btw ove godine su jedan dan bile ogromne kise i pod je konstantno bio mokar u apartmanu, plocice su i djeca su padala, ja sam bome dograbila prvu vec isprljanu plahtu i rucnike i time brisala... Nije mi uopce palo napamet da bi mi to netko zamjerio.
Pa to je zajednička kuhinja, nešto kao čajna, vjerojatno je i zamišljena da si gosti skuhaju neku sitnicu.
Jeste graknule na krpe :-)
Haha
Super jel'da?
Nije meni problem baciti ni tri krpe, ali mi nije jasno kako gostima to ne smrdi?!?
Ipak je njima pod nosom.
I da, kod nas se može plesati valcer u kupaoni i to s petero djece. Toliko su kupaonice " male"
A eto nije čajna, ali opet ako je zajednička normalno da nije za nakuhavanja
Optimisticna, boravila sam u Munchenu u kuci za roditelje sa 22 sobe za 22 obitelji ( uz djecju bolnicu).
zajednicka kuhinja i blagavaonica ( svaka obitelj je imala svoju policu u hladnjaku i ladicu u ormaru za hranu), dva spareta sa pecnicama, dovoljno stolova i stolaca ,zajednicki WC , u sobi su bili samo tusevi. Izvjesen kucni red . Boravila sam tamo 3 x po 3 tjedna. Nikakvih problema nije bilo oko koristenja.
da bar kuhaju jaja i hrenovke! sad ne bih imala problema. onako iskreno.
Ne možeš se u zajedničkoj prostoriji ponašati kao da si sam. Imamo sad dvije familije sa djecom i svako bi si nešto skuhao. Pašta, pile, grah. Boli me briga. Ali ljudi si zauzmu prostoriju i ne izlaze van satima, dok drugi čekaju "u redu". Mi svima naglasimo da tom prostorijom raspolažu svi gosti koji borave u soba, da nije isključivo njihova.
Ja sam u apartmanima uvijek morala tražiti krpe, metlu, močo
Evo ja kao gost imam problem stim mocom. Ja ga ne podnosim jer se brzo usmrdi kao i krpe, ako ih se nakon koristenja ne propere i ne posusi. A opet s cim obrisati pod? Nezgodnje ako nema nicega.
Pa močo košta 10 kuna može valjda biti novi
A ček malo, Optimistična, kako netko može dinstati luk u sobi? Stavila si im rešo da si mogu kavu i čaj raditi?
U UK i u Irskoj sam u hotelskoj sobi imala kuhalo za vodu, ne rešo, nego ovo: http://www.emmezeta.hr/repository/im...gory_large.jpg