A joj, lazem, trenutno kuham posebno za najmladju - ima 8 mjeseci i dva obroka dohrane :-)
A joj, lazem, trenutno kuham posebno za najmladju - ima 8 mjeseci i dva obroka dohrane :-)
A ovo spajka, sto velis da imaju pravo nesto ne volit - imaju i kod mene
Al trudim se onda ne kuhati bas varivo od toga, jer ako je samo prilog, onda to mogu i ne jesti, a opet se najesti
I srecom, svi vole krumpir, u suprotnom bih si kosu pocupala :mrgreen:
nekidan sam kuhala brokulu. dakle skuham brokulu, smiksam ju i odvojim za mm-a, u ostatak dodam vrhnje, dečkima prelijem preko špageta, sebi još malo ugustim i jedem samu brokulu s vrhnjem
Skuhala sam prvo krumpir pa onda u istoj zdjeli špagete. Zaprljala sam dvije rangle a dobila tri jela :).
Doduše trebao je malo više vremena...
Uvijek imam nešto bazno ko ta nesretna brokula i onda varijacije. Nije to neka posebna žrtva, osim što imaš ranglicu više za oprati.
mene bi moji istjerali iz kuće da im upropastim brokulu vrhnjem
a da je smiksam... jednostavno bi me dekapitirali
Brokula je jako fina s kiselim vrhnjem.
Eto , Apri , skoro kao i moji doma.
Najvise vole tikvice u ...cokoladnom kolacu.
Kad ne znaju da su unutra.:mrgreen:
Kod nas isto muž voli meso i krumpir. Doduše i sve drugo..pa je on preuzeo kuhanje. Ja sam sretna da skuha i jedem bez prigovaranja, da se ne bi predomislio.
ajme Beti svaka cast, pa ti si zena zmaj!!!!!
Eh da meni moj skuha ne bi rijec rekla.cisto sumjnam da cu dozivjet da mei on skuha jer je toliko nespretan u, smotan u kuhinji i ne zna osnovne stvari.mozda kad ode u mirovinu pa bude imao vise vremena i zelje....
moj ne kuha
niti će ikada kuhati
a nije da ne bih voljela barem jednom doći na gotovo jelo
MM ponekad skuha, zna napraviti nekoliko jela sasvim OK, ali je jednostavno nespretan i spor u kuhinji pa mu treba više vremena i sav se pogubi.
Beti, jel to samo jedna mrkva u juhi?
Moj kuha kad je doma na go s djecom. Ne zna puno, zna tri, cetiri jela :mrgreen:
Jedan dan onda idu u Sofru :lool:
Meni je to super jer mi je stvarno glupo da ja kuham dan prije, onda idem raditi ujutro, a on da surfa cijeli dan :mrgreen:
Ma svatko zna ispeci meso na gril tavi, skuhati brokulu i krumpir. Narezati paradajz :D
Anci, varaš se.
Moj ne zna.
pa niti moj ne zna ispeći meso, presuši ga i ne ispadne dobro.
Zna napraviti razna rižota i nekoliko variva.
Ali nije brz i spretan, a kad je doma a ja radim stalno obavlja kojekakve stvari, vozika dijete uokolo, pa su realno malo kod kuće. Zato je i meni draže da skuham unaprijed, a on radi druge stvari.
Ni moj Tanci ha ha
sigurno bi me zvao da pita koliko se kuha krumpir i kako da zna da je gotov . Za brokulu bi valjda pitao jel se sve jede sto s onim debljim dijelom.i listovima ha ha
Evo sreca moja upravo mi je potvrdio da bi me bas to pitao :-)
Ja sam svjesna da nisam neka kuharica... Jedu dosta toga, ali pokatkada niti meni samoj nije baš ukusno...
kad narastem, možda naučim raditi pitu ko svekrva ili pašticadu kao mama...
:lol:
ljetos sam pravila klincima pizzu. tijesto od brašna 850 i 1100, domaći sos, red naribanih tikvica, paprika, kukuruz, slanina i šunka i jedino iz dućana sir. Klinci smazali do zadnjeg komada. Ali dobila sam prešutnu jezikovu juhu od sveki koja je skuhala knedle da djeca jedu kuhano kad ja već nisam kuhala.
Sad sam shvatila da sam spremna na kompromise, jer stvarno mislim da je zadovoljstvo za stolom u svom domu važnije od nutritivne vrijednosti, ali i zato što mm i ja podjednako kuhamo. Ne u svakoj fazi, ali kad bi se sve zbrojilo ne znam to je više ručaka skuhao. Ne znam koliko bih suradljiva bila da kuham ja kad je on na godišnjem. Vjerujem, puuuuno manje. Ne bi kelja, ni raštike, ni glavatog kupusa vidio tjednima...
I ja mislila da sam brza, ne naročito kavlitetna, ali brza domaćica, i onda se javila Beti. :sp:
pa jednom bi pitao. odgovoris i zna za drugi put:-) i taki sa svim.... i kud vam se zuri...zasto mora bit spretan u kuhinji? treba samo volje imat...i zenu koja mu dopusti da dode do izrazaja:-)
bez zezancije...kod nas se poklopilo prije puno godina da on radi krace i blizu doma ..i meni je bilo nepojmljivo da se mene ceka da nesto skuham... poslije su jos dosla djeca (3 u 4 godine) ..s kojima isto radi koliko i ja, mozda i vise... ali je bilo...tko ce s klincima, a ko kuhat....i eto...sad se toliko ufurao da je ful čudno kad ja kuham...a kuha sve...variva, tjesteninu, meso...isprobava nove recepte i načine kuhanja... ja radim tu i tamo kolač (kiji on obično popravlja). ako je neko tijesto, on ga valja i mijesi..meni je to tesko. jucer je pizzu pekao domacu.. mijesi rezance za juhu, radio je i njoke i tak... sad jos samo moram sinove ucit isto...snahe ce me obozavat:-))
ali nije sve za svakoga
i nema potrebe ni da bude
ako čovjek radi sve, ali baš sve... pa ne mora i kuhati
otkako sam se udala, nisam uključila usisavač, obrisala prašinu, kupaonicu jako rijetko operem...
moja briga je kuhanje i dječji softver
jer on nije za to
ko što ja nikad u ruke neću uzeti bušilicu
ali nikad
ni kad umrem
netko nije za vožnju auta, netko nije za šivanje, netko za kuhanje
i nije ni nužno da nauči, jel
da se meni nešto dogodi, pa da mora, snašao bi se, sigurna sam da ne bi bili gladni
ali, kad je par puta skuhao juhu točno prema mojim uputama, nikome nije valjala
pa eto... ima usranu ruku za lonac
nek mu je sa srećom!
Davno sam ja shvatila da što brže i kvalitetnije napravim ono što moram, to više imam vremena da radim ono što volim. :)
A najviše volim ne raditi ništa, uzeti knjigu u ruke i odlutati u svijet mašte.
Dobro, volim i svoj vrt u kojem i danas cvate brdo vrsta biljaka. Samo ruža više od 50 vrsta.
Mm ne kuha. Osim kavu u esspresu :) Radi on druge stvari kako treba ;)
Ok mi je da kuha onaj tko ima više vremena, pa i mota i interesa. Ali nisu se žene rodile s kuhačom u ruci, a da su muškarci svi redom nespretni :)
Evo, i ja sam nespretna i ne ide mi. Ali opet moram tu i tamo inače ćemo biti gladni.
Svašta guglam na netu i ispitujem mamu.
Moj sveki je od muške ljenguze postao odličan kuhar. Dan nakon što je otišao u penziju, shvatio je da se nečim mora baviti. I njegova žena već jako puno godina nije uzela kuhaču u ruke. Dakle, kod nekih je i stvar volje.
Da, ali MM oduvijek to sve radi, osim istovremenog kuhanja ručka ;). Sprema sebe, dijete (sad više ne sprema nego samo požuruje), vodi u vrtić/školu, pa se vrati kući i prošeće psa pa juri na posao.
I radi sve druge kućanske poslove, dapače primijećujem da sam mu prepustila sve ono što najviše mrzim (pranje suđa, usisavanje, pranje podova, mijenjanje posteljine, djelomično i peglanje).
Osim toga ja sam recimo od tih koji nisu za vožnju auta, pa MM obavlja sve nabavke i sva razvoženja djeteta uokolo.
Recimo danas ujutro on ne radi, dijete mora biti u školi u jedan, a ujutro ju vozi na jednu obavezu, uz to na brizi ima psa, naručio je čovjeka za pranje stolica, planira ići u nabavku, odnijeti stvari na reciklažu, a mora i raditi za posao kod kuće. Sve u svemu - mislim da je puno zgodnije da imaju pripremljen ručak koji samo trebaju podgrijati.
tako bismo mi, da nema muža, bili prljavi
a djeca nerazvežena
ja sam brža, spretnija i bolja u kuhinji, on negdje drugdje
to mi je bit partnerstva
nije podjela bila po spolu, nego prema afinitetima i efikasnosti
ja bih prije bacila cipele nego da ih čistim od psećeg dreka
on to riješi u nekoliko minuta
i ne boji se da će zbog toga postati bespolan
M je zgodnije je to njima, ali bi li tebi bilo zgodnije da nisi morala rano ujutro ili sinoć kuhati? Vjerojatno tebi tako paše, ali eto meni dok sam ja na poslu a on kući pa da ne znam što mora obaviti, a radi moj svašta, ne bi palo napamet kuhati. Par puta me kao pitao što da kuha sutra, kao da mu pripremim neko meso, pa sam mu nabrojala što sve ima, i što od toga ja najviše volim, i to ga je obeshrabrilo i više ne pita. Sam smisli, sam pronađe namjernice i skuha.
Još uvijek me zove da pita koja je čija pidžama, djeca su nam razlike 13 mjeseci i ne vjerujem da će ikad naučit koja je roba čija. Ali iznimno pazi da boja čarapa bude usklađena s majicom ili donjim gaćama, pa i po cijenu navlačenja premalih bratovih čarapa. To, da djeca ne hodaju okolo kao seljačine kako bih ih ja poslala u vrtić!
Ja volim kuhati i znam, hoću i mogu.
I stvarno ne treba muž tu petljati.
I baš kao što piše Apri, mi smo se podijelili jer nije svatko za sve.
Ja sam strašno brza, on spor i u skladu s time smo i obaveze podijelili.
Ja i radim bez fiksnog radnog vremena, radim i od kuće.
On je u penziji. Vodi brigu o maloj, psu, režijama, autu.
On i vozi. Ja ne.
Ja kuham, čistim, perem, peglam, radim redovno i sa strane.
U pogonu sam neprekidno od 7-22h
I jesam. Umorna sam ko pas.
Ali to je tako. Ne ide drugačije.
Za hobije nemam vremena.
Možda kad odem u penziju.
to je super. kod nas je problem da oboje volimo jedino kuhati.
odnosno, problem je što ne volimo ništa drugo. i malo smo oboje lijeni za sve drugo.
onda onaj prvi koji se uvati kuhače dobije bingo. :mrgreen:
jer onaj drugi mora raditi ono što mrzi, usisavati, prati kupaonu, prati podove, spremati, sušiti i spremati veš i sl. peglamo svaki svoje, ujutro prije posla, ono što baš nikako ne ide nespeglano. a od kad ne peglamo tih je stvari doduše sve manje.
tako da u našoj kući uglavnom se uvijek kuha. a ovo ostalo u naletima. il nam je sve zakaronjano, il sve blista kad se uvatimo. što bi moja m rekla kad usisavam - mama, tko nam dolazi? :lool:
Ja baš ne volim kuhat pa zato rado dijelim obveze s mužem. Volim radit kolače i to on nikad ne radi.
Moj više sprema po kući, mete i usisava, ja perem kupaonicu i držim kesu.
U šali mi kaže da je oženio prosječnu ženu da bi mu kuća bila ko apoteka...
To mi je apri, normalno, ali da je on bio doma u 16 30 kad ti stigneš s posla , ne bi li ti bilo zgodnije sjest za stol umjesto stajanja nad štednjakom?