Brokula je jako fina s kiselim vrhnjem.
Pa to ti je tajna brzine - ne previše sastojaka...
Ja sam u subotu pržila pastrve u tavi, a djeca su dobila svaki svoj zadatak: E. je trebao očistiti krumpir, a L. mrkvu i zelje za lešadu. Bili gotovi za 5 minuta (čim podijeliš posao, ide brže). Kuhinja mi je puna pribora jer ne možeš imati jedan nož za guljenje, a troje guliti. Još E. ima poseban pribor za ljevake. Ali brzo ide... Ubacili povrće u ekspres lonac, bilo je gotovo za par minuta, ohladili lonac - izvadili - zalili maslinovim uljem udri jesti... Pastrva sa samom sobom za djecu, a lešada sa samom sobom za odrasle (karikirano, ali omjeri su bili 2:1 u korist ribe za djecu, a 1:2 za odrasle).
Eh, da se vratimo na temu nedijeljenja prehrambenih navika - moj E. voli jaja na oko, a L. i mm vole omlete. Za E. sam kupila posebnu manju tavu da može lakše rukovati pa si dijete prži jaja kako on želi i sve pet! Nitko nije na šteti. Daklem, ako se prehrambene navike razlikuju, SVATKO treba biti osposobljen da si povremeno skuha ono što voli.
A dok su djeca mala - prehrambene navike odraslih u našoj kući bile su podređene prehrambenim potrebama djece. Mislim da je mm u to vrijeme povremeno bio prisiljen jesti kuhano meso jer jednostavno nije bilo drugo za ručak. Ponekad je jeo, a ponekad si je pržio pljeskavice - sve u rok službe.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.09.2014. at 10:10