Kod nas full toplo, grijanje nije zimi vise od 200ak kn, dobrq fasada, dobar pvc, ...plinsko etazno.
Finger uobicajeno je zatrazis odreske starih placenih rezija i time steknes uvid u troskove. Tako ja radim sa sv ojim podstanarima.:-)
Printable View
Kod nas full toplo, grijanje nije zimi vise od 200ak kn, dobrq fasada, dobar pvc, ...plinsko etazno.
Finger uobicajeno je zatrazis odreske starih placenih rezija i time steknes uvid u troskove. Tako ja radim sa sv ojim podstanarima.:-)
Privatni vrtići u Zagrebu nisu ni do koljena gradskim vrtićima tako da ti je moj savjet da svakako ciljaš na gradski vrtić. Privatni su nužno zlo za one koji ne uspiju upasti u gradski, osim što su skuplji često su u neadekvatnim prostorima i uz minimalno potreban broj odgajatelja. Radim pored jednog preskupog privatnog vrtića i svaki dan se zgražam i nevjerojatno mi je što se može ljudima prodati pod nešto extra. :ne
Sa ovim vrtićem u koji ide fingertipsino dijete su mnogi roditelji koje znam bili jako zadovoljni.
Baš tako, a parsto metara dalje je državni vrtić u kojem mi je starije dijete imalo pregenijalne tete, a mlađe - božesačuvaj. Nema tu pravila.
Kombinacijateta ovisi o tetama, najstariji mi je imal super tete, klinka jednusuper drugu groznu, klinac igrom slučaja ima bolju klinkinu tetu i još jednu kojase dost trudi
Barbi ovo je ipak nepotrebno generaliziranje. Ja sam svoju malenu preselila iz gradskog gdje su na 19 jaslicara bile dvije tete u privatni gdje su na 15 jaslicara tri tete. Uvjeti neusporedivo bolji, rad s djecom na puno višoj razini.
Zato je ovo sto si napisala skroz netočno a pogotovo je glupo sto to pišeš ženi koja se odvažila preseliti u Zg i praktički upisati dijete u privatni vrtic.
Fingertips ne daj se obeshrabriti, držim velike fige. :)
Žene moje drage, stvarno vam puno fala na svim savjetima, podršci, genijalne ste!! :ghug: Svi ste pozvani na kolače, čim uselim u stan!!!
O grijanju ću učiti u hodu, al nekako mi se više sviđa grijanje na plin, jer ga mogu sama regulirati, a u stanovima koji se griju na toplanu, a nemaju svoje brojilo, pa ti cijeli dan gori grijanje, a tebe pola dana nema u kući, to mi je skroz glupo.
Za vrtić sam donila odluku, upisan je, tu sad nema natrag. Meni se zaista sviđa taj vrtić, čitam, gledam, vidim da su i roditelji zadovoljni, a ja ću to tek još vidjeti, ali zasad zaista ne sumnjam u njih.
No sad se pojavljuje drugi problem, po meni dosad najveći, a to je da nema stanova. Zvala sam od jučer sigurno desetak stanova i svi su iznajmljeni, a oglasi još stoju na njuškalu. I tu mi opet treba vaša pomoć. Cure koje ste na Vrapču i okolici, jel bi se mogle malo raspitati iznajmljuje li neko stan, a da je do 250eura? Ono nekih 40-ak kvadrata,sa spavaćom sobom i dnevnim boravkom. Takvih stanova ima dosta po njuškalu, ali su iznajmljeni... Ajde pomognite mi još jednom, jer sad sam već stvarno zabrinuta...
Ovajj je npr jucer objavljen: http://www.njuskalo.hr/nekretnine/ma...oglas-16620847
Je, taj sam zvala maloprije. Dogovorila sam se da ću ga doći pogledati sljedeći tjedan.
vidi ovo
stan u kući http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...-oglas-4608944
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...-oglas-4322688
piše da je malešnica a vrapče je http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...-oglas-9327581
gajnice ( vjerovatno neboder) http://www.njuskalo.hr/nekretnine/dv...oglas-16566300
u kući granica Gajnica http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...-oglas-8176898
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...-oglas-8534675 granica gajnica
zajednička kotlovnica http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...oglas-16510013
Prvi nisam još zvala, malo je skuplji i malo je dalje, al nazvati ću.
Drugi isto nisam zvala, neznam odakle si ih iskopala :mrgreen:
Treći isto nisam zvala...
Ovaj prvi na gajnicama je iznajmljen.
I ovaj peti nisam zvala!
Šesti je iznajmljen.
I zadnji isto nisam zvala...
Dokaz da više glava bolje funkcionira. Hvala ti Jelena, idem zvati! :)
Samo... Za stan na toplani pogledas 6 uplatnica od prosle godine i znas na cemu si. Kad udjes u neki stan, jos u kuci s nepoznatom izolacijom, ne mozes ni na koji mili nacin znati koliko ces ti potrositi plina jer racuni od prethodne godine nisu mjerilo icega. A vjeruj mi, postoji razlog zasto se stan grije cijeli dan, cim je imalo losija izolacija i puse vjetar bez grijanja se stan dosta ohladi pa ga ugrijavaj ponovno, taman se ugije pred spavanje. Iz toga su izuzetak jedino novogradnje s dobrom termoizolacijom i pvc stolarijom.
Dobro se raspitaj o rezijama, pogotovo u stanu u kuci, da li su odvojene, narocito plin, da te ne "razveseli" koji 2-3.000kn razlike plina oko nove godine. Plus, ne znas koliko ces trositi dok ne pocnes trositi. Plin je skup.
Pa može li se reći npr, jel onda skuplje na toplanu ili na plin? Kužim da to ovisi o dosta faktora, o izolaciji, kvaliteti stana i zgrade, potrošnji... Ja donosim zaključke onako logički, ne iz iskustva, jer mi ne ide u glavu kako može biti jeftinije grijanje na toplanu ako mi je upaljeno cili dan... Maloprije sam zvala za jedan stan, pa kaže žena da je grijanje na plin i da je maksimalna cijena koju su dosad trošili bilo oko 400kn...
Kužiš, sve mi je to toliko em strano, em nejasno...
Eto, i ovi su svi iznajmljeni, osim jednog, http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...-oglas-9327581, to sam zvala, kaže da je najam 1600kn, a da režije nisu preko 500kn... Otići ću pogledati sljedeći tjedan.
grijanje na toplanu jako ovisi koliko si udaljena od toplinske stanice. uracuna ti se i gubitak toplinske energije. potom je poznata prica da u zgradi di su penzioneri se smanjuje grijanje da bi racuni bili manji, pa ti je hladno bez obzira na toplanu, a sad da li su ti i racuni manji ne bih znala (o ovoj prici ti najvise zanju Alex i Cathy)
Grijanje etazno. pak ovisi kako su ti svi vec rekli o izolaciji, prozorima, broju radijatora, bojleru itd.
za racune grijanja je najbitnije, ukoliko si u zgradi je pozicija stana. ukoliko je stan u sredini, mozes znatno usparati na grijanju. jer si grijana odozdo, odozgo i sa strana.
u nasem malom stanu, stan je u prizemlju i ispod njega idu cijevi za grijanje. u njemu nema potrebe uopce grijati, jer te cijevi griju ko lude. pa prakticno imamo podno grijanje :lool: na srecu po nas taj stan ima svoj sat tj. mjerac na ulazu pa se zbilja placa po potrosnji. da nema svejedno bi placali po kvadratu jer je spojen na toplanu.
predost toplane koja meni osobno nedostaje je topla voda. mos se tusirati satima, doslovno satima, kupati se u kadi satima i stalno imati toplu vodu.
sad smo na etaznom i imamo super bojler ali ako sam 4. na redu za tusiranje moram biti prilicno brza.
Ne peremo se puno :lol:
Zezam se, al stvarno mi je to sve skupa kvantna fizika za shvatiti. Kužiš, svaka kuna mi je bitna i biti će mi bitna, jer praktički idem u nepoznato. Već se pripremam na skromno kuhanje, nema onih blagodati kad mogu pećnicu držati upaljenu 4 sata, jer izvodim neki svoj kuharski eksperiment... Kužiš, mogu ušparati na onome što mi je poznato, ali to grijanje, stvarno ovisi o puno faktora, a na njih ne mogu utjecati, i to me živcira... Pa oću odabrati ono što će nam najbolje odgovarati i toplinski i financijski.
Btw, vezano za stanove, upravo su me odbili jer imam dijete! Mislim, strašno! :evil:
Ajme :gaah:
Kad smo mm i ja isli u podstanare, u svakom drugog oglasu je pisalo da je stan pogodan za mladi bracni par s djetetom. Tad sam si razmisljala sto ako nemam dijete, hoce nas primit :lol:
A ja sam tražeći stan naišla na oglas koji kaze: kucni ljubimci-da, pušači-da, djeca-ne. Šokirala sam se i jos uvijek ne mogu vjerovati.
Ne daj se obeshrabriti, ima svakakvih stanodavaca.
I meni zvuci malo. Nisam sigurna jel mislila samo na grijanje. Zena je imala taman neke goste,pa je bilo malo buke u pozadini. Pitati ću je opet kad dodem pogledati stan.
mi u stanu od 74 kvadrata s 3 vanjska zida plačami u zimi max 340 kuna, to je s kuhanjem i tuširanjem
Voda do 130 kuna za 5 člana svima jednako grijana voda
Smeće i pričzvu ne znam iz rukava
Vidu z svezi pričuvejel to plačaš
propustila sam jelena.O na što se griješ
plin?
mi zimi, na toplanu, za 65 m2 imamo za grijanje i toplu vodu oko 450 kuna, koliko se sjećam računa od lani
Samo 130 kn vode?
Teško.
Uz potrošnju vode ide i odvodnja, zaštita voda ...
Pogledajte si onaj račun od Holdinga, na njemu sve piše.
Moji podstanari su imali niti 300 kn režija zimi zato jer su plaćali golu vodu i struju po brojilu.
Plin nisu htjeli, a pričuvu i sve ostalo smo plaćali mi, budale.
U 4 mj su mi ukrali bojler iz kupaone, a od stana napravili svinjac.
Ja sam bolesna i ne mogu više ribat, a bez obzira što imam prilično godina još uvijek ne mogu vjerovati kakvih ljudi na svijetu ima.
Išli smo im na ruku, a oni su nas prevarili, pokrali i iskoristili.
Stan od 54 kvadrata u kojoj žive tri osobe, a režije su manje od 500 kuna meni zvuči kao čisti SF.
Ne želim biti partibrejker, samo izražavam sumnju...
jelena.O, voda za 5 osoba do 130 kuna? :-o
(Nama za nas troje nije nikad ispod 250 :-|, a mislim da smo štedljivi...)
(Svaki put se izbediram kad čitam ove teme o plaćanjima režija. Uvijek imam osjećaj da samo mi plaćamo astronomske račune :roll:)
imam plin etažni, svoje brojilo za vodu
Posle nađrm račune pa se javim
I mi imamo vodu kao jelena . Zivimo u istom naselju istim zgradama(stare 9 godina).
Imamo svoje mjerilo za vodu.
Oprostite što upadam, ima li možda netko da živi u obiteljskoj kući, dvo ili trokatnici, da podijeli samnom koliko plaća račune za plin i vodu? Mi imamo kuću od tri kata i računi za plin su zbilja da se smrzneš...
ok voda je malo više, ovo zadnje je došo obračun jer su prije odokativnom metodom tupili nešto drugo, bez obzira kaj imamo svoj vodomjer, samo da naplate onih 17 kuna
voda cca 200 kn
plin ( u zimi) do 340kn
smeće+pričuva+ komunalna od stana 350
struja do 180
prošlogodišnje grijanje u jednom stanu na toplanu s 2 vanjska zida u novom zagrebu je bilo 550 kn ( 59 kvadrata), ove godine će možda bit manje jer su uveli kalorimetre
Finger, kaj ja nađem oglas
stisni na njuškalo nešto kaj oćeš recimo stan iznajmljenje Vrapče i kad ti se pokaže neki onda stisni kartu ako ima, tam imaš kućicu označi objekte u okolici pa ti se pojave puno oglasa klikaj po njima kaj ti se sviđa, tak širiš vidokrug.
nadam se da sam jasna
Mi živimo u kući.
u prizemlju svekrva ima kupaonu, boravak i kuhinju koje najvećim dijelom grije na drva, ali ima upaljene radijatore (prikopčana na naš sustav), pa si ih regulira po potrebi.
na prvom katu živimo MM i ja i cure i imamo stan od 90 kvadrata, grijemo ujutro do odlaska na posao, popodne od 14-20:30, i vikendom cijeli dan.
na trećem katu je isto stan, koji koristi svekrva za spavanje i šogorica kad dođe iz Njemačke. svekrva si grije taj stan samo tijekom noći (i to samo svoju sobu i kupaonu), a šogorica tijekom zime dođe 2-3 puta po tjedan-dva i tada se taj cijeli stan grije cijeli dan.
uglavnom, da skratim priču :), na kraju sezone grijanja (a grijemo se na plin), nakon 6 mjeseci, ispalo je da smo mjesečno trošili 900 kuna.
Leirmam, s drvenim prozorima i samo termozbukom najveći zimski račun je oko 3000kn. A kotao kondenzacijski. Tri Kata, pa recimo 260m2 stambenog. Uskoro mijenjam stolariju i dodajem izolaciju i novu fasadu pa se nadam smanjenju.
Voda na 4 kupaone, 3 veš mašine i dvije sudjerice oko 580kn mjesečno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Umiljata i Angelina, puno hvala na informacijama što ste ih podijelile! Nama voda bude oko 400-500 kn, sa dvije mašine i prilično rastrošnom familijom, a grijanje bude i do 1000,00, nekada i više mjesečno... Hvala još jednom!
Nama je voda oko 350 kn mjesečno, struja 600-800. To je na cijelu kuću, 2 familije, dva stana po 65 kvadrata. Za grijanje mi je teško reći jer mi grijemo na drva i stvarno je povoljno-uskoro prelazimo na pelete pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Šogor i šogorica se griju na plin i mislim da kad se sve izračuna da ih plin dođe oko 900-1000 kn mjesečno u sezoni grijanja.
Samo da se javim.
Pijem svoju kavicu, u Amelie, pa da vas cisto informiram o novostima.
Krenula u 7 od Gospodske, stigla na trg u 7.40. To mi je rano s obzirom da radim od 8.30. Bilo je guzve na cesti,pa se bojim kasnije krenut.
Sto je s tim brzim busevima? Oni voze kao po onoj trećoj traci za autobuse? A gdje su stanice?
Vjerujem da bi Jelena mogla znati :)
Pozelite mi sreću prvi radni dan,a ja vam javim kako je proslo!