Oprostite što upadam, ima li možda netko da živi u obiteljskoj kući, dvo ili trokatnici, da podijeli samnom koliko plaća račune za plin i vodu? Mi imamo kuću od tri kata i računi za plin su zbilja da se smrzneš...
Oprostite što upadam, ima li možda netko da živi u obiteljskoj kući, dvo ili trokatnici, da podijeli samnom koliko plaća račune za plin i vodu? Mi imamo kuću od tri kata i računi za plin su zbilja da se smrzneš...
ok voda je malo više, ovo zadnje je došo obračun jer su prije odokativnom metodom tupili nešto drugo, bez obzira kaj imamo svoj vodomjer, samo da naplate onih 17 kuna
voda cca 200 kn
plin ( u zimi) do 340kn
smeće+pričuva+ komunalna od stana 350
struja do 180
prošlogodišnje grijanje u jednom stanu na toplanu s 2 vanjska zida u novom zagrebu je bilo 550 kn ( 59 kvadrata), ove godine će možda bit manje jer su uveli kalorimetre
Finger, kaj ja nađem oglas
stisni na njuškalo nešto kaj oćeš recimo stan iznajmljenje Vrapče i kad ti se pokaže neki onda stisni kartu ako ima, tam imaš kućicu označi objekte u okolici pa ti se pojave puno oglasa klikaj po njima kaj ti se sviđa, tak širiš vidokrug.
nadam se da sam jasna
Mi živimo u kući.
u prizemlju svekrva ima kupaonu, boravak i kuhinju koje najvećim dijelom grije na drva, ali ima upaljene radijatore (prikopčana na naš sustav), pa si ih regulira po potrebi.
na prvom katu živimo MM i ja i cure i imamo stan od 90 kvadrata, grijemo ujutro do odlaska na posao, popodne od 14-20:30, i vikendom cijeli dan.
na trećem katu je isto stan, koji koristi svekrva za spavanje i šogorica kad dođe iz Njemačke. svekrva si grije taj stan samo tijekom noći (i to samo svoju sobu i kupaonu), a šogorica tijekom zime dođe 2-3 puta po tjedan-dva i tada se taj cijeli stan grije cijeli dan.
uglavnom, da skratim priču, na kraju sezone grijanja (a grijemo se na plin), nakon 6 mjeseci, ispalo je da smo mjesečno trošili 900 kuna.
Leirmam, s drvenim prozorima i samo termozbukom najveći zimski račun je oko 3000kn. A kotao kondenzacijski. Tri Kata, pa recimo 260m2 stambenog. Uskoro mijenjam stolariju i dodajem izolaciju i novu fasadu pa se nadam smanjenju.
Voda na 4 kupaone, 3 veš mašine i dvije sudjerice oko 580kn mjesečno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Umiljata i Angelina, puno hvala na informacijama što ste ih podijelile! Nama voda bude oko 400-500 kn, sa dvije mašine i prilično rastrošnom familijom, a grijanje bude i do 1000,00, nekada i više mjesečno... Hvala još jednom!
Nama je voda oko 350 kn mjesečno, struja 600-800. To je na cijelu kuću, 2 familije, dva stana po 65 kvadrata. Za grijanje mi je teško reći jer mi grijemo na drva i stvarno je povoljno-uskoro prelazimo na pelete pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Šogor i šogorica se griju na plin i mislim da kad se sve izračuna da ih plin dođe oko 900-1000 kn mjesečno u sezoni grijanja.
Samo da se javim.
Pijem svoju kavicu, u Amelie, pa da vas cisto informiram o novostima.
Krenula u 7 od Gospodske, stigla na trg u 7.40. To mi je rano s obzirom da radim od 8.30. Bilo je guzve na cesti,pa se bojim kasnije krenut.
Sto je s tim brzim busevima? Oni voze kao po onoj trećoj traci za autobuse? A gdje su stanice?
Vjerujem da bi Jelena mogla znati
Pozelite mi sreću prvi radni dan,a ja vam javim kako je proslo!
Brzi bus je iz Zaprešića, linija 172, blizu tebe staje na željezničkoj stanici Vrapče i sljedećoj (križanje Vrapčanske i Oranica s Bolonjom), ostale 3 preskače. Imaš na webu rasporede, a kad klikneš na vrijeme polaska, otvori ti se ruta vožnje sa satnicom (koja je ujutro upitna).
http://www.zet.hr/default.aspx?id=33...direction_id=1
Sretno
Brzi busevi ti stanu u Gajnicama, pa na stanici di je i zeljeznicka stanica Vrpače, potom na Vrapču ono krizanje di je podvoznjak na Oranicama. I od te stanice direktno voze na Črnomerec. A treća traka za buseve u tom potezu nema. Ima samo druga i to u dijelu od Inine crpke do semafora kod MUPa, a nerijetko se ta traka ne postiva ujutro. Ja tamo prolazim oko 6:40-6:50 a kasnije je vrjeujem jos i gore.
Posljednje uređivanje od spajalica : 15.10.2015. at 08:30
Pa svi autobusi voze po trećoj traci, ali nažalost i auti se ubacuju.
Stanica tih autobusa koja ti odgovara je na Bolonji, isto gdje je i stanica vlaka. Dakle, jedna stanica nakon stanice gdje Gospodska izlazi na Bolonju.
Brzo si stigla na posao, sretno.
i jos jedna sitnica ponekad kasnije kretanje od 5 min moze rezultirati i kasnijim dolaskom od 20 min.
I da, taman misliš da je sve OK i da ti ne treba više od predviđenog, a onda nakon duljeg vremena počne padati sitna kiša i to jutro se promet poveća za 100%. Petkom ujutro promet je iz nepoznatog razloga uvijek protočniji.
Ako radiš negdje u blizini Trga, moja najtoplija preporuka je vlak.
Kad sam ja radila na Trgu hvatala sam vlak u Gajnicama u 7:20 i uredno stizala u 8 na posao-milina(od glavnog kolodora do Trga oko 10 minuta hoda ili hvataš tramvaj ako pada kiša). Obzirom da ti radiš od 8.30 taman bi mogla izbjeći ove najveće gužve u vlaku . Sretno na novom radnom mjestu
![]()
Posljednje uređivanje od dodagoda : 15.10.2015. at 09:43
Živjela sam jedno vrijeme u španskom, dakle vozila sam se svako jutro na posao istom relacijom ko ti. Gužva zna biti na putu prema doma, jer nema brze trake, a na putu do črnomerca ima brza traka od skretanja za vrapče i uvijek sam brzo stigla, bus piči! Pa sam na drugi posao išla od črnomerca do gospodskeI trebalo mi je 15-20 minuta do posla! Par dana i skužit ćeš što ti paše! Sretno
![]()
Posljednje uređivanje od Apsu : 15.10.2015. at 11:06
Sretno!
I cudim se koliko nas ima na zapadnom dijelu grada![]()
Bus po Ilici ne piči.
I nema treće trake.
Dvije su i kolona je svaki dan do Stenjevca, često i do Gajnica.
Od Vrapča preko Kustošije do Črnomerca se ide puževim korakom.
Brzog dolaska cestom nema, jedino vlakom.
Inače, postoji i bus za Bistru.
On je još bolji jer ne stane dvaput u Vrapču i redovito je prazan dok se svi natrpaju u zaprešički.
Ne kužim to.
Ne jedanput sam vidjela da oba busa dolaze zajedno
Na stanicu i ljudi neće ući u bistranjski bus kao da je kužan, nego svi u zaprešićki.
to si išla u smjeru gospodske, kaj ne, kad sam se ja vozila u tom smjeru s mog brda do stanice u Gajnicama mi je trebalo najviše 20 minuta, svi idu prema gradu a ti od grada.
Tanči, pa Bistanski staje na istim stanicama ko i zaprešić, ali očito ne stane ako svi uđu u zaprešički, pa nema više putnika za njega, a i ne misli nitko izač van.
Ne znam, 2 godine svaki dan simo i tamo ja nisam upala u guzvu.. Nema me doduse na toj relaciji od kad se mali rodio, mozda se nesto promjenilo, no od spanskog do crnomerca se bus i dalje vozi u toj svojoj traci u kojoj je samo bus, pa nebi trebalo biti guzva, osim od kustosije do okretista..
uvijek je ujutro bila gužva prema gradu , tak je i ostalo, osim ako se ne ide u neko atraktivno vrijeme
Pa Apsu je u pravu, od Vrapča je gužva obično manja nego prije Vrapča. Premda, bude i tamo nekad čep.
Nama koji trebamo izaći na Aleju Bologne/Ilicu je zapravo najgore.
Možda nije gužva u podne.
Ali u 6, 7, 8, 9h jest i to očajna.
Kolona od Stenjevca na dalje.
Moja kći putuje svako jutro sat vremena do Črnomerca što je dupli duže od normalnog.
Bus za Bistru je normalni bus i staje do Jarka jednako kao i zaprešički, osim u smjeru Zagreba ne staje drugi put u Vrapču.
Redovito zjapi prazan, a zaprešički pretrpan što nije nimalo ugodno onima koji putuju u i iz Zaprešića pa i dalje jer se nepotrebno gužvaju dok drugi busevi idu prazni kao npr. gajnički i već spomenuti bistranjski.
Pa nije baš gužva od 6 do 9. Naveća koma je onima koji moraju u 8 biti negdje u gradu, dakle onima koji se tamo zateknu između 7 i 8.
Za doći u centar do 8h i ziher NE zakasniti, morala bih ući u bus koji u 7.00 kreće iz Gajnica.
slazem se s coksom. krecem iz kuce rano bas da bih izbjegla guzvu. i krecem iza 6 a na poslu sam oko 7. najsporiji dio mi je od stenjevca do kustosije. ali ne stojim jako dugo, vec to mi je kao usko grlo. prije i poslije klizim.
Moja iskustva su da svi voze po toj trećoj traci i auti i busevi. Jutros je najduze trajalo da se spojimo na aleju Bologne. Od tamo je bilo ok. U svakom slucaju guzva je,busevi i tramvaji su prepuni...
Na poslu je proslo super. Bas sam zadovoljna! Al sad sam toliko umorna,neda mi se vise pisati. Javim se kasnije sa jos pitanja![]()
Bravo za brzu realizaciju planova i sretno na poslu.
Režije... ja stvarno ne znam kako ih smanjiti. Nama su za stan od cca 70 m2 sigurno 1500 kn. :ne Najveća stavka je voda na koju ne možemo utjecati jer se dijeli na broj stanara u zgradi - zajedničko brojilo i to je koma. Nemamo uopće utjecaja na potrošnju, kad nas nema cijeli mjesec račun je isti ili zanemarivo manji, više zato što u vrijeme godišnjih nema ni drugih.
Struja mi je zanemariva a za nju se najlakše kontrolila potrošnja.
Otkad je plin poskupio i ta stavka je značajno porasla, mi imamo etažno plinsko i bude i 500 kn mjesečno.
Toplana je nekad bila jeftinija od plina, nisam više sigurna je li i sad tako.
Danas sam prerano krenula,već sam u 7.20 bila na poslu. Sljedeći tjedan ću pokusati vlakom.
Radim u Bonkulović delikatese,bas sam se zaljubila u posao,uzivam.
Moram pod hitno naći stan,jer mi treba boraviste,nesto za posao za plaćanje prireza.
Upoznajem grad,jucer sam pozelila sunce i zelja mi se ostvarila![]()
Fali mi muz i dijete,al govorim sebi da će brzo proć ta razdvojenost.
Moram nas upisati po doktorima,preporuka za pedijatra?
Javim se jos kad stignem,a vi pisite,sto god vam padne na pamet,a moglo bi mi pomoći![]()
Update novosti![]()
Danas sam nasla stan,napokon,nakon tisuće poziva i pregledanih stanova,upoznala sam jednu krasnu zenu koja mi je iznajmila stan na Malesnici,odmah preko puta stanice vlaka. Pristala je da prijavi prebivaliste meni i malome jer bez toga ne moze u vrtić.
Sve stvari su se posložile,srce mi je na mjestu!![]()
Bravo i sretno!
Naravno da je "pristala ", to joj je i zakonska obaveza.
Ako je fer.
Sretno i dalje![]()
Zakonska obveza joj je prijaviti ugovor na poreznu, te prijaviti boravište, i to samo ako podstanar želi, nije obavezno da je prijavljen baš na toj adresi ako je privremena.
Prebivalište je nešto drugo. Lijepo od tvoje stanodavke. Sretno!
Sretno i od mene.
A što se tiče prijave, ne biste vjerovali što se meni događa.
Mene ljudi zovu za stan i kad velim za ugovor i prijavu mahom odustaju, prekidaju razgovor.
E sad, jedan dečko iz Siska je rekao da on gubi oslobađanje od poreza jer je s područja od posebbne državne skrbi i da mu nikako ne odgovara prijava na Zg adresu, a jedna cura iz Dubrovnika bi navodno, kako tvrdi, izgubila stipendiju.
Što je s ostalima, ne znam.
Znam samo da me bivši podstanar oštetio za 8000 kn i nismo imali ugovor jer ga nije htio/trebao.
Ali svejedno, kaznenu prijavu sam podnijela DORHu
Sad ćemo vidjeti kaj bu dalje
Boraviste se mora prijaviti i moze se produziti jednom, nakon toga se mora prijaviti prebivaliste.
http://www.mup.hr/43.aspx
fingertips tvoja priča ježelim ti i dalje puno sreće
Tanči ovo s bojlerom jeDobro da si prijavila DORH-u. Zar nisi ti imala neku sirotu u tom stanu, dogovoreno da plaća samo režije ili tak nešto se sjećam iz tvoji postova od prije. Jesu to sad bili neki drugi ili je "pomozi sirotu na svoju sramotu"?
Ma...
Ovo je napravio sin od te gospođe, ako nisu u kompi jer sam poslije saznala svašta.
Muž i ja, naši prijatelji kojima smo ispričali pa i policajci su zaključili da je ovdje bila namjera oteti stan, a kad nisu uspjeli onda su planirali pokrast i uništit.
Sreća je što smo ih preduhitrili i iselili donekle na vrijeme.
Sve u svemu jedan ogroman stres, veliko razočarenje u "pravnu državu" itd
Nadam se da ću se jednog dana zaista konačno riješiti svih krvopija u životu.
Puno jednostavnije nego bi pomislila.
No to nije tema pa ne bih sad o tome.
Samo ću zaključiti da smo dobro prošli.
I nadam se da će institucije odraditi svoj posao.
Fingertips sretno dalje. Javljaj nam novosti.
lokacija stana ti je odlicna.
tanci zao mi je da vas je sve to zadesilo.
ja godinama imam podstanare i fala ti Boze dosad uvijek sve ok.
fingertips jesi probala vlak on ti je definitivno najbrze prije ozno sredstvo do centra?
Stan je u novim zgradama,samo par minuta pjesice do stanice vlaka. Ulica je Ante Topića Mimare.
Sljedeći tjedan ću vlakom,ovaj tjedan sam popodne pa dođem brzo busom.
Sve mi je blizu od stana,za vrtić samo priđem podhodnik i tamo sam...
Sad samo cekam muza i pingvinića da stignu![]()