Citiraj:
DixieJone prvotno napisa
Djeluje, superzadovoljna! :D [/quote]
Printable View
Citiraj:
DixieJone prvotno napisa
Djeluje, superzadovoljna! :D [/quote]
cekam da javiš što si izabrala jer nisam u mogućnosti trenutno otići u ZG nego bih poručila internetom.
gdje naći taj Lush?
niccoleta, evo web stranice http://www.lush.hr , Ilica 62 Zagreb
Evo me ! :)
Uh,nakupovala sam hrpu stvari!Što se pranja veša tiče,2 kugle su mi mirisale svježe,baš kao što zamišljam da veš treba:
AVOBATH-limun/avokado/gardenija
BLACKBERRY-limun,bergamot,tamjan
Za sebe sam uzela još sapun Karma i žele drhtavac za tuširanjeWHOOSH a za pranje klinaca Honey I washed the kids
koristim DMove deterdžente i ponekad njihova sredstva za skidanje mrlja.
i očajna sam sa mrljama.
naime, čini se da deterdžent pere ok (koristim vrlo malu količinu) ali mrlje od krušaka, breskva i drugo voće te čokoladu NIKAKO mi se ne operu lijepo. a na šarenoj odjeći često nalazim nešto nalik masne mrljice koji se katkad peru, katkad ne, ali to za drugi topic.
moje pitanje je sljedeće: obzirom da su počeli intenzivnor reklamirati ariel professional za skidanje mrlje, zanima me da li netko ima iskustvo istim? moja eco-friendly načela nisu baš zadovoljna korištenjem takvih sredstava ali ako treba samo svako toliko na mrlju dvije valda ću progutati.
koristi netko nešto drugo?
ja baš stavim puuno omekšivača i nikak ne kužim zašto tako lijepo miriši samo dok je mokar veš a kad se osuši i ne baš :/
ja ti koristim za fleke OPAL i 99% ih ode dolje
samo natrljam da fleku i bacim u masinu
Meni je vanish najbolji protiv mrlja, onaj novi ariel protiv mrlja sam probala i skinuo mi je sve osim sladoleda od čokolade. Vanish skida i to.
Omekšivač mi je najbolji lenor žuti i plavi, ali onaj iz mullera. Još mi je dobar i plavi frosh, dugo miriši na rublju.
Sad i ja moram probati lushove kuglice staviti u perilicu, do sad sam uživala u kupkama.
Ne stižem pregledati cijeli topic - kako se koriste Lushove kugle za veš?
Danci, za sve voćne mrlje ti je dosta nakapati limunov sok i staviti na sunce, ako hoćeš eko-varijantu
prašak za bijelu robu - Tide ili Ariel (nekada Persil => nijedan mi skroz ne skine fleke i luda sam zbog toga
Omekšivač - DMov ili Coccolino
Calgon - redovito koristim
Mama je do nedavno doma imala mašinu za veš staru 15ak godina, a kako je stara gradnja stan, nije imala odvod za nju već je cijev bila okačena o kadu i tu je otjecala voda iz mašine. Kada su krenuli reklamirati Calgon, kupila sam ga mami i ne biste vjerovali koliki komadi kamenca su dugo nakon toga otpadali. Moj zaključak je da od njega stvarno ima koristi, ali da 100% rješava kamenac, ipak sumnjam, međutim vjerujem da je koristan pa ga koristim i dalje pri svakom pranju
moram probat ovo s lushem! znači kuglu stavim s detrdžentom, a uljnu kupku?
inače koristim persil i lenor (sve iz Mullera), i silan sensitive. za crni veš tekući coral i miris je stvarno predivan.
stvarno dobra fora ovo s lushem, moram probati. ionako sam dobile te neke kugle, a nemamo kadu pa me tuzne gledaju s polica.
mi inace koristimo frosch, omeksivac isto njihov samo za kosulje, a ponekad ocat za ostalo rublje.
malo OT, ali pronasla sam jako zanimljive clancice o octu u pranju platnenih pelena/ali i opcenito/, kao i o razlici izmedju sapuna i deterdjenta, pogotovo kad se koriste u podrucjima s tvrdom vodom, pogledajte na:
http://www.diaperpin.com/clothdiaper...le_vinegar.asp
http://www.diaperpin.com/clothdiaper...sdetergent.asp
a ima jos zanimljivih info...