cure jel može neko meni poslati taj skraćeni oblik dijete i recepte? ja sam drugi dan na dijeti pa bih htjela malo ovu proučiti ćini mi se jako zdrava.hvala :)
Printable View
cure jel može neko meni poslati taj skraćeni oblik dijete i recepte? ja sam drugi dan na dijeti pa bih htjela malo ovu proučiti ćini mi se jako zdrava.hvala :)
onda bum šljokala :lol:Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
ti si našla od mente?
di je taj od naranče i po koliko? da nije ko onaj dječji koji je po 200 i više kuna?
Cure, fakat nije toliko odvratno koliko vam se čini sama pomisao na to!
Šljokajte obično ulje 2dcl za 19 kn, za ostatak si kupite lijepu stvar na sniženju.
Citiraj:
Dajte mi pojasnite malo (ili uputite ako je već negdje napisano) zašto mora biti tekuće a ne u kapsulama?
Meni je žena u ljekarni rekla da nema razlike jer je ovo u kapsuli isto čisto ulje. Ako otvorim kapsulu unutra je samo ulje. Čak je rekla da je jedna kapsula "jača" od jedne žličice ulja :/
Brunda, ja u knjizi (u dijelu o celulitu) ne vidim da piše isključivo riblje ulje, a ne kapsule.
No, žurim, pa ako ne javi nitko prije, citiram ti poslije što piše.
Pogledala sam letimično i poglavlje o mastima. Ni tamo nema ništa.
Jedino u poglavlju o celulitu naglašava izuzetnu djelotvornost ribljeg ulja i to u roku 4 mjeseca primjene. Ne piše isključivo u kojem obliku.
Vrijedi pokušati, kome treba.
:lol: ubićuseCitiraj:
buby prvotno napisa
A menta ili naranča su varijante, samo je pitanje koje imaju. Ista je cijena.
Thanks. Ne moraš tražiti po knjizi i citirati, imam knjigu pa ću potražiti. Nisam znala da ima o tome tamo (tek sam na 1. fazi :mrgreen: ).Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
I ja sam nasla samo TwinLabovo od jagode, ali djecja linija - pa kosta 211 kn. Kupila sam suknju od samta umjesto toga :saint:
Trazit cu jos to navedeno.
A krecem od sutra :smileykojisenadadaceovajputimatipotrebnusnaguvolj e:
E pa držim ti fige da discipliniraš ovog smajlija barem toliko, koliko treba da slijedeći put kupiš suknju jedan broj manju :) .Citiraj:
summer prvotno napisa
Strana 210, Čudotvorni pomagači.Citiraj:
Brunda prvotno napisa
:*Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
A sta cu onda s ovom novom :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
I ja sam narucila knjigu danas, s nestrpljenjem je cekam... Monti, here I come!
Neš' ti brige, bit ćeš sretna kad je budeš proslijedila dalje!Citiraj:
summer prvotno napisa
TO ja zovem dobrim osjećajem 8) !
8)
Što se tiče Twinlabovog ulja s aromom jagode - ja to kupila klincu, ne da je odvratno... ne da se zamaskirati ni sa čokoladnim pudingom. Ja sam ga naravno probala samo, na žlicu - volim ribe i sve morsko, mogu pojesti sve što je jestivo, ali ovo je bljak.
ja ga ne pijem, ne mogu :bljak:
tješim se da (jedino) nemam celulita pa ni ne moram. valjda :?
Cure, slucajno sam danas skuzila da je nova Montignacova knjiga o ovoj dijeti izasla u izdanju koje se moze dobiti u Svijetu knjige. 119 kn je tvrdo ukoricena, ne znam jel' valja jer mi E nije dala mira da stanem i pregledam.
mamazika, i jel pije klinac?
i moj to pije, jest odvratno ali poslije popije vode i sve ok.
Jucer stigla knjiga :) Procitala je odmah, svidjaju mi se principi opisani i evo guram treci dan... Nisam gladna, prilicno lako izdrzim, do poroda nisam bila ni neki ovisnik o slatkom, jedino ne volim bas vodu piti, a nemam bas izbora... I nisam bas zadovoljna integralnim kruhom, probala sam neki iz pekare i one zapakirane dugotrajne, i ne svidjaju mi se bas. Preporucate li neki? Inace cu preci samo na vocni dorucak, onaj sa jajima mi ne pase ujutro...
Zato me danas integralna tjestenina odusevila, ja se bojala jer sam na vise mjesta procitala da je nejestiva, ali meni je bila super (Barillini integralni spaghetti).
Riblje ulje jos nisam nasla. I da, pije li itko pivski kvasac, on je takodjer preporucen...
:lol:Citiraj:
thalia prvotno napisa
ne, ne moraš,
to ti je ka ono može pomoć
imaš omegol ulje (zvjezda) s omega 3 kiselinama pa smješaš s maslinovim i začiniš salatu
netko je napisao "na kraju svakog ručka ili večere obavezno pojesti šnitu nemasnog sira (ili posni svježi)" - to prakticirate?
ajde vi koji se kužite, javite jel dobra ta knjiga u Svijetu knjige - da ispunim člansku obvezu :mrgreen:
ja čekam svoje ulje i žderem kolače koji su ostali - primate li me još uvijek u klub?
buby :D dobrodošla
ja jedem domaći sir nakon jela, jednu šnitu, možda će rezultati biti nešto slabiji ali brate mili nema šanse da progutam posni svježi sir, on je meni ajme
Ja odustala do daljnjega. :(
Luna, zašto?
Luna, zašto?
Cure, ja danas počela. Moj cilj je objektivno 7, a subjektivno još 2-3 kilice.
I Buby ja sam marljivo potamanila sve kolače ovih dana :mrgreen: .
Odmah imam pitanje, da li smijem jesi svježu bundevu?
pa ne baš, ima visoki GI: buča, tikva 75
jedino da je skombiniraš s nečim što ima dosta vlakana i niski GI,
ali možeš je pojesti jednom na mjesec, ali nastoj imati što manje prekršaja
ili prošetaj nakon jela, tako češ smanjiti razinu šečera u krvi (odmah će se potrošiti) i neće gušterača izlučiti previše inzulina
ja sam kad sam zadnji put bila na Montiju :oops: griješila s sladoledom 2xtjedno , i uspjela sam skinuti 2kg
Ne mogu bez slatkog i cole. I prije dijete sam je skroz reducirala, ali ne mogu skroz bez nje. Odurna sam ovisnica, znam, ali jednostavno još nisam spremna. Počela sam stvarno mrziti svu tu zdravu hranu.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Mislim, meni definitivno treba dijeta, ne mogu ostati ovakva, ali sad jednostavno ne mogu to izgurati.
pa nemoj naglo
uvedi doručak, ručak i večeru prema Montiju, i između ubaci poroke, pa s vremenom malo smanji
ja lako pucam na nagle prelaze pa sam evo provela 4 dana na prelazu ka čistom Montiju, jer nisam karakter, kad vidim te kolače, , a oni mene gledaju :oops: i zovu me :oops:
sutra ču biti čvrsta (a i nema više kolača)
da li si ovsnica o coli radi kofeina?
Ne, mrzim kavu i nikad je ne pijem.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Obožavam taj okus.
Jedem više manje po Montiju i dalje, kruh ne fermam, koristim fruktozni šećer (ali onda potamanim Nutellu od 200 g :roll: ), ali između ide toliko slatkog da ne mogu to računati pod dijetu. Za sad ću biti sretna ako ne dobijem te 3 kg natrag.
Baj-baj stolice. :cry:
jesu malo skuplje, ali meni su super one čokolade s 72% kakaa, ona od Kraša je grozna, ali Lindtova je superiška
kad sam bila duže vremena bez slatkog (2 mj - trudnički dijabetes) postala sam osjetljivija na slatko npr. obična čokolada mi je postala preslatka
pravo pitanje je zašto toliko slatkog?
nemaš valjda i ti okidač za sabotažu?
Crna - jok. To meni nije čoksa, pregorko mi je. Ja sam tip za odvratnopreslatke mliječne čokse. Milka vulgaris, Nutella, ahhhhh....
Zašto toliko slatkog - pojma nemam...Valjda ovisnost o šećeru. Ja sam totalno ovisnički tip. :oops:
Luna, a da probaš samo jedno od toga izbaciti a drugo si priuštiš?
Ja isto nisam spremna odreći se cole skroz. Pijem ju svaki dan ali u puuuuno manjim količinama, tj. do 0,5 l dnevno. Sa 0,5 l dnevno sam ono prvo ljeto kad je Sven imao 4 mj. u mjesec i pol skinula 8 kg.
Ja već dva dana pokušavam ostati čvrsta, onda mi se nekaj desi, pa se izživciram i gladna sam i nemrem više te salate i riže i mrknem sendvić :roll: pa mi bude lakšeeeeee
A večeras sam išla pojest malo ove gorke čokse.. Majko mila al je to gorko. Jedino kaj me malo podsjeća na griote :mrgreen:
Nda. Htjedoh reći, dobila sam knjigu, samo da to sad proučim i onda ću se valjda uozbiljiti ...
Hoću bit foooosssssnnnnaaaaaaa a ne morž
Ja zapravo nisam na dijeti, malo sam "modificirala"Montija :mrgreen:
Ujutro jabuka, nakon 20 min. do pola sata integralni kruh s posnim sirom ili marmeladom s fruktozom i bijela kava! Odvajam ugljikohidrate i proteine i to mi nije baš jednostavno, ali trudim se...želudac je naviknuo na onu neku težinu nakon obroka, ja sam glaaaaaadna nakon npr. mesa i povrća, nikako da postignem sitost pa se nalijem vode, pa poslije malo crne čokse (meni je jaaaaaaako fina, ajd bar nešto), pa stalno gledam na sat kad smijem još nešto ubaciti :mrgreen: i naravno svaki dan se potkrade nešto zabranjeno :saint: .
U svakom slučaju,puno sam gladnija, navečer jako, i nadam se da će kroz vrijeme i ovo dati rezultate...naime, vagala sam se nakon tjedan dana, nema pomaka, hmmm, možda treba vremena? Pa valjda ta glad nečemu doprinosi?Ili je to možda samo apst. kriza? Joooooooooj...
E to mene ubija!!! Mislim, imam osjećaj da će me ubit ta glad. I to brzo nakon bilo kakve klope, osim ujutro nakon integralnog kruha i marmelade s fruktozom. Jedino nakon toga nisma gladna.Citiraj:
ASTRA prvotno napisa
Navečer bih ubila za neku klopu. Noću se probudim s rupom u želucu. Mislim, nije mi to brija jer se bojim zbog dojenja biti toliko gladna. Jeli ima neke veze ili se brinem previše?
mene ne zasiti ručak (meso + 0,5kg povrče) ali mi je super onaj sir na kraju, on "začepi" rupu ;)
ako ogladnete do večere uzmite najdraži jogurt (meni je to acedofil) i pojedite ga, 1,2,3 kolko paše, naime meni konzumacija jogurta pomaže smanjiti želudac
nije binta količina nego kombinacija
dakle ako si dosad unosila 2500cal, neka ostane toliko, loše je to srezati na 1800cal
ako doručkujem oko 7-8 do 4 sata (ručka ) mi je puno, pa između ubacim kuhana jaja s salatom, ili sir feta s endivijom i sezamom, ili kajganu s rajčicama i salatu
sve dojilje mogu komotno umjesto njegovih 3 obroka ubaciti još jedan pošteni međuobrok
najgore mi je 1-2 sata poslije ručka, onda pojedem crnu čokoladu (danas sam kupila jednu s narančom) i makijato s fruktozom, ili možete napraviti desert od naribane crne čokse s ploškama svježe naranče
ja inače ne pijem kavu jer sam postala osjetljiva na kofein, nego pijem kavovinu , Divka ili Bianka instant koje imaju udio cikorije a koja je dobra za snižavanje šečera u krvi
ako ste gladni pojedite nešto prema niskom GI
ako je problem večernja glad, navečer pojedite integralnu tjesteninu s povrčem (umak od rajčica, špinata, gljiva.. ) ja napravim 3 litre umaka i onda zamrznem u porcije za 2 osobe. ili rižu, ne mora integralna koja se dugo kuha može i riža dugog zrna
sitiji smo kad konzumiramo ugljikohidrate
ili možete popiti čaj od mente s fruktozom da smiri želudac pa ćete lakše zaspati
glad je znak da je šečer u krvi pao, gladovanje nije dobro jer organizam onda zaključi da je nestašca i da svoje rezerve (salo) treba čuvati za slučaj da nestašica potraje, pa umjesto trenutne potrošnje od 2500cal ona to spusti na 2000cal s tim da uvjek ostavi višak od 100-200cal
to vam je mehanizam samoodržanja
bolje da ubacite još jedan međuobrok i malo šetnje
najviše energije troše najveći mišići a to su mišići nogu, ne morate trčati i šetnja je dovoljna pa makar po supermarketu ;)
Našla sam par naslova ovog genijalnog autora.
Jadna je od njih u Svijetu knjige upravo knjiga tromjesečja.
http://www.svijet-knjige.com/article...<br /> <br />
Toj e knjiga Montignacova dijeta, tu je za 119,00 kn.
Imam ju u rukama i svima preporučujem jer je lako čitljiva, slikovita i motivirajuća.
Idem dakle po Montignacu!
:D :D
MGrubi, meni sve ovo što si nabrojala zvuči super, ali mi je teško zamisliti da se može smršaviti, potkrijepi dokazima :mrgreen: !
:mrgreen:
evo za misec dana
:mrgreen:
to ti on piše u svojoj knjizi, i o jo-jo efektu koji se javlja kod restrikcije cal, zato on ne voli ni pod razno da se njegova prehrana naziva dijetom, jer ona to nije
ima dvije faze- prva za mršavljenje, i druga do kraja života ako hoćeš jer je u pitanju sličan režim, malo olakši s dnevnim iznimkama (slatko ili vino), u principuu prakticiranje zdrave ishrane
ja sam jela: ujutro doručak, oko kajganu s povrčem i salatu ili hrenovke s jajem i sirom, ručak, makijato s crnom čoksom (ili popijem sok naranče), večera razna (ili meso s povr. ili pašte, lasanje, rižota) uz to sam tu i tamo stamanila sladoled i u mjesec dana ošlo 2 kg :D
P.S. dojim
nikakva tjelovježba
u 7mj trudnoće mi je dijagnosticiran trudnički dijabetes, pa sam bila na
no-šuger režimu, izgubila 3kg do kraja trudnoće a beba narasla 4kg