Super, javi nam :)
Printable View
Super, javi nam :)
i da li su toksične ili ne? pa št da stavim na pod? moja ima 5mj i počela se okretati, ali vidim da joj je puno lakše na tvrđoj podlozi , nego na krevetu,a sad ne znam što stavit na pod?
ako pazzle nisu toksične, odnosno ako ne sadrže toksične materijale treba biti naznačeno na proizvodu, u protivnom jesu toksične sigurno.
ma ono, rijetko je više išta što je od plastike a da nema toksina u sebi. sva, ali baš sva recimo dječja kolica imaju toxine u sebi koji se laganini otpuštaju, radili su prošle godine opet testiranje...jedino kaj su izdvojeni neki proizvođači koji eto imaju u manjim količinama od drugih, ako je za neku utjehu..ma bezveze, ja to svom djetetu ni ne kupujem sva ta čuda niti planiram, ili drvene igračkice premazane sa provjerenim prirodnim bojama ili ništa...osim toga kad se sjetim kako smo se mi igrali i razvijali bez inih ovog i onog pa smo svi dobro ispali.
ja sam recimo imala psa, mačke, piliće, kokice i dvorište i bila uglavnom kod bake i dede i imala jako malo igračaka. prvih par mjeseci su se starci i baka i dida sa mnom zabavljali, a nkon toga se uvijek našlo nešto u kući od priodnog seoskog materijala s čime bi se poigrala, propuzala uz pomoć psa i uz njega također i prohodala i razvila svoje motoričke i ine sposobnosti...
inače te podne puzzle su po pravilu tek za djecu od 3 godine...
Kod mene je parket, pa pazle, pa frotirni prekrivač ili plahta.
Pokrivač ili plahta služe da beba pazle ne žvaće, a i lako se navečer istrese i prozrači. Pazle pomažu da je podloga tvrda dovoljno, a opet mekana, ako se beba pri posjedanju prevrne, ne može se povrijediti.
Nemam nikakvih drugih podnih obloga niti tepiha, zbog skupljanja prašine - čistije mi je pobrisati nego usisati, a pazle se dobro peru u perilici ....
Možda ti posluži kao ideja ...
Ja bih kupila neku tanku strunjača. Zna li netko koja bi bila najbolja?
ja sam trenutno stavila deku na duplo jer me strah tih puzzli, ako imaju naftnih derivata, to isparava, šta ne?
linkovi na strunjače više ne rade..
Zna li netko gdje ih ima?
Mi imamo puzle još od Mihe i nisam imala pojma o ovom toksičnom..
našla nešto na njuškalu http://www.njuskalo.hr/sportska-opre...je-oglas-12767
Evo mašo ako ti nije kasno http://www.pride.hr/Category/41-stru...-borilita.aspx Po adresi mislim da je to isti dućan s novim imenom
meni su super (kršitelj koda) puzzle koje su dijelili u dm-ovim strugalicama.....imam dva paketa,i to čuvam za pokrivanje poda balkona po ljetu...
moja je propuzala na običnom tepihu, a u roku od tjedan dva nakon što je propuzala tepih joj nije bio dovoljan i bila je posvuda.
Tako da po meni nema puno smisla kupovati strunjače, za koje se ja opet ne bih zaklela da nisu toksične (u svakoj mekoj gumi ima naftnih derivata, ftalata...) kad u roku od par tjedana nećete moći dijete zadržati da se igra na tome. Ako imate tepih malo ga prođite s usisavačem, možete staviti neku dekicu na pod, neka puzaju po parketu...
mi smo bili u metroa i kupili puzzle, ali na ovima baš piše non toxic...u paketu je pet komada za 40 i par kuna
Evo naša iskustva, kupili u Plodinama i smrdelo do bola, baš po formaldehidu, prali i luftali, ali i napisali email Plodinama i državnom inspektoratu, povukli su ih iz prodaje i dali nam bon za zamjenu.
Nove smo kupili u Mercatoru i ne smrde.
Treba tražiti od materijala EVA, nije toksičan, i nema miris i okus.
Evo da se javimo i mi. Imamo puzzle od neki dan. Kupljene u Mulleru paket od 26 kom oko 120kn. Puzzle su sa slovima koje se vade (ja bi radije da se ne mogu vaditi) ali na omotu je pisalo da su od EVA materijala. Kod nas doma je bio cijela komplikacija kada sam muža poslala u City da kupi puzzle. Ja nisam mogla ići a njega sam isprepadala da ode po svim dućanima i da kupi izričito puzzle koje nisu štetne. Bio je u one to playu i tamo su puzzle smrdile ko vrag. Isto tako i one u Kiki. S tim da je na svima njima pisalo da su iz Kine.
Mi stavili na pod spužvu iz Bauhausa. 100x200 debljine 5 cm košta oko 200 kn. Ako klinci i zaćore na tome, nije mi bed. A i kasnije se može upotrijebiti za nešto :-)
Pa kaj nisu te puzlle otrovne i zato su povučene iz prodaje?
U Butlersu (doduše, u Njemačkoj) smo našli podne puzzle na kartu svijeta. Prekrasne su.
ima li itko iskustva/saznanja o ovim tatami strunjačama/puzlama? jesu li ok?
http://www.pride.hr/Category/41-stru...-borilita.aspx
ja sam njih kontaktirala i kupila strunjacu....
mislila sam kupit ove anti-shock ali mi se nakraju vise isplatila strunjaca,bila je na popustu..
..sa strunjacom i nisam u potpunosti zadovoljna,za taj novac je mogla bit malo kvalitetnija izvedba... i jako su lose zapakirali pri transportu pa mi je dosla jako prljava,ribala sam je danima!
ako ces ih kontaktirat,na mail sa stranice ti se niko ne javlja,salji odma na Ana Tomas - ana@pride.hr
mi smo imali ove klasične velike jer je muž to koristio prije za vježbanje nekakvo.....
nama su bile super, velike su, čvrste, prekrila sam ih tankom dekicom i nekom veselom šarenom plahtom
no brzo oni odoše dalje
e sad ne znam što se tiče toksičnosti....
najbolje da ih pitaš, znat će oni o čemu pričaš sigurno
Mi smo kupili tatami puzle baš kod njih i to ne dječje jer ih onda nisu imali i trebalo se čekat,a ja sam htjela što prije ih kupit da mogu klinca stavit dole i da mogu s njim vježbat.
Mislim da imamo one anti schok i koliko sam shvatila one su deblje i to dosta od onih dječjih.
Jedina zamjerka je cijena.
Jednu su nam rekli za gotovinu,a kad smo došli kupit-na karticu,onda je cijena bila puno veća-a nitko nas na to nije upozorio.Naravno da smo platili karticom cijenu koja se plaća za gotovinu.:mrgreen:
Jako sam zadovoljna i mislim da te nisu toksične
hvala!
Da pitam iskusne majke- jel bolje za male puzavce kupiti ove puzzle i prekriti pod (ko samci smo makli sve tapete i imalo goli parket) ili kupiti nekakav tepison pa da po njemu zuje? Sam parket mi se cini em tvrd em hladan, a ne znam imaju li tatamice smisla kad djeca vec propuze?
ako misliš prekriti cijeli pod onda su strunjače ok...ja sam osobno više za njih jer u tapison ipak ulazi prašina i nemožeš sve posisati, a strunjaču prebrišeš vlažnom krpom...
ima smisla i nakon što propužu jer će se prije ili kasnije i počet dizat na nogice pa onda bolje da padnu na nešto mekše
mi smo imali, zapravo još uvijek imamo strunjaču u dječjoj sobi, ostalo nam je laminat (nije tako hladan kao parket)
što god da staviš one će ti začas biti posvuda :) nema šanse da ih zadržiš na jednom mjestu.
ne bih kupovala ni tatami ni puzle, prije svega što ne znam koliko ima štetnih isparavanja, općenito bih glasala za što manje plastike i gume u dječjoj sobi. Prašina mi je manje opasan element.
Prostri neku deku ili tepisončić, ali njima zbilja ne smeta ni da idu po parketu.
Ne bih savjetovala deku na parketu.Ta kombinacija=sklisko!
Ako ništa drugo kupi one prostrike,kao gumene koje idu u kupaonu-možeš ih lako oprati,klinci ti nisu direktno na parketu i to kad staviš na parket,ne skliže se.A kupiš ih na metre.
vidiš, te prostirke su ok ideja
samo čini mi se da su skupe
a bježe sa deke/tepiha na parketni dio hehe
onda legnu na parket pa se valjaju, prasice male
to ti je jednostavno tako :)
ja sam moju isto pokušavala zadržati na tepihu, najviše da izbjegnem očajavanje svekra :aparatic: ali jednostavno nije išlo, djeca moraju sve istražiti i čim propužu počnu se opsesivno kretati nevjerojatnom brzinom
pa sam se brinula hoće li naletjeti na vruću peć, pa sam gledala ta mala koljena kako stružu po kamenoj terasi... ali najbolje je ipak pustiti ih da istražuju i ne živcirati se previše.
ma prostirke koje idu u kupaonicu su sigurno jeftinije od ovih tatami puzzli!
istina,ako se ide ista kupovat kad vec puzu onda se ne isplati jer odu s te podloge za cas...(osim ako nece bas cijela prostorija biti u puzzlama isl)...
ja sam strunjacu kupila kad je N imala 3mj (kad je postalo opasno da je na kaucu) i preselila sam je na nju... izgledala je smijesno kad bi spavala na njoj,ko da je bacena na pod...neki su se cudili kad bi dosli u posjet,ko kako vam je dijete tako na podu,pa jeli joj zima...:)
sad evo nakon 4mj gmize u rikverc pa se skala s nje,kad izadjem iz prostorije nadjem je kako lize parket...:lol:
doduse,igracke pobacane po strunjaci je koliko toliko zadrze na mjestu....zasad...
zanima me šta mislite o stavljanju bebe na madrac. naime, imam madrac još iz doba podstanarstva, spavala sam na njemu kratko tako da nije izdubljen, oprala sam ga i stavila na njega navlaku i ja svoju bebu stavljam na trbuh na njemu, okružim je igračkama i onda se igramo i vježbamo. je li, po vašem mišljenju ta podloga ipak premekana ili je ok?
Premekana je za pravilan motorički razvoj djeteta, ne bi bilo dobro da ti dijete provede većinu vremena na madracu. Treba vježbati na tvrđoj podlozi o koju se može oduprijeti.
ako nisi vidjela ovu temu, svakako pogledaj http://forum.roda.hr/threads/34128-M...motori%C4%8Dki
Koliko bi dugo (otprilike) svaki dan bilo dobro drzati dijete na tvrdjoj podlozi? Ja J (3 mj) stavim 2 ili 3 put dnevno - ali mislim da ne izdrzi sve skupa vise od sat vremena (ili manje)... od toga manje od pola vremena bude na trbuhu... nekoliko minuta mu je zabavno jer moze zvirkat okolo... al onda se iznervira i svim silama se nastoji vratiti na ledja. Tek sam ga pred neki dan pocela stavljat na tvrdju podlogu, dotad je bio vise manje na krevetu.
Mamice, ima neka da je skoro kupila u Zagrebu dobre podne puzzle za bebe? Gdje ima? Naime, bezuspjesno trazim vec danima, a vrijeme nam je da se prebacimo na pod...
puzle su opasne i otrovne i mislim da ih vise nitko ne koristi.
imas ovo http://www.budosport.hr/index.php?op...atami&Itemid=2 i odlicno je.