nije ni meni :?Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
meni veće stvari super zaljepi, stavi više ticina i manje vode
Printable View
nije ni meni :?Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
meni veće stvari super zaljepi, stavi više ticina i manje vode
krivo sam se izrazila :x
meni i veće stvari od 1cm super zaljepi.
ja baš sad radim shreka...
joj, ćeš staviti slike?Citiraj:
trenta prvotno napisa
još onako po fazama?
naravno da ja to neću znat napraviti, ali bar da vidim, obožavamo shreka
je, stavit ću slike, samo te moram u startu razočarati, shrek se pretvorio u neko drugo stvorenje koje ne nalikuje na njega :xCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
kako dobiti smeđu boju (ja sam stavila hrpu kakaoa)?
ja kombiniram crvenu, zutu i zelenu boju
evo slike mog shreka :lol:
ako se to može tako nazvati :mrgreen:
inače, torta je napravljena za mog starog koji puno puši, koliko ima godina toliko je i čikova na torti.
http://picasaweb.google.com/trenutko/TortaZaStarog
Preludo! Pukla sam od smijeha. :lol:
Ideja je više nego originalna. :lol:
trenta i ovdje jedan :naklon:
ne znam da li ste vec pisale ali evo da pitam
sutra cu zavrsiti sa prekrivanjem torte i na kojoj temperaturi da sacuvam tortu do nedjelje popodne?
na sobnoj ili u frizideru?
Dižem topic s jednim pitanjem za vješte ticino- majstorice!
Zanima me, kad hoću prekriti tortu, kako je prekrijem a da
A) ostanu valovi sa strane
B) sve bude "zaglađeno" sa strane?
Mislim, ima li razlike u mekoći mase, temperaturi, može li se koristiti ona koja je već stajala, ili mora biti još topla?
I još nešto: kad na ticino- pokrov stavljam ukrase od ticina, moraju li se ljepiti nečim ili se sami od sebe zalijepe na pokriv?
Hvala!!!
ja lijepim vodom ili ljepilom koje sama napravim...
masa je uvijek ista, ja obicno zagladim bocno sa strane
A dajte molim vas pogledajte ove torte, evo hrpa novih ideja za roćkase i slične manifestacije!!! Divne su...
http://blog.pinkcakebox.com/category...children-cakes
Evo mi smo do sada radili torte ali nikada nekog oblika, pa sam dobila volju i ja gledajući vas . Napravila sam prošli vikend probnu Barbie tortu, recept od frendice parfe torta- jaaako jednostavno. Mazala ju gore šlagom pa radila špricom haljinu isto od šlaga rozo-bijelo. I moram reći da sam za prvi put bila prezadovoljna, ali ja bih ovu ticino ili šečernu masu (ne znam jel postoji razlika).
Znači pitanje je kako na parfe kremu (od jaja, vode i šlag) ili na sami hole staviti tu masu ili što da stavim na parfe kremu pa da na to stavim tu masu?...
evo baš sam na drugom topicu (Barbi torta) pitala za recept za parfe tortu i kako dobiti šlag u boji, kad ono ovdje se o tome piše :)Citiraj:
zajecka prvotno napisa
Evo ne znam napamet recept za parfe, ali kad dođem doma javiti ću se.
Uglavnom želatina se rastopi u vodi, samo žutanjci se mješaju sa šećerom (kuhaju?) i sve se izmiješa sa šlagom. Za čokoladnu u još vruće dodati čokoladu. Jaaako dobra i postojana krema.
Rozi šlag sam dobila iz crvene tekuće boje , znači u čvrsti šlag sam sipala boju i malo mješala.
Napisat ću cijeli recept navečer. :*
zajecka, hvala
:*
PARFE BARBIE TORTA
BISKVIT PO ŽELJI!
PARFE KREMA:
30g ŽELATINE U PRAHU i 15dkg ŠEĆERA otopiti u 6dcl hladne vode. Neka odstoji 1/2 sata.
12 ŽUTANJAKA izmiksati sa 22 dkg (ja stavila 15dkg i bolje je) ŠEĆERA
Otopinu sa želatinom staviti kuhati i prije nego prokuha dodati žutanjke sa šećerom. Prokuhati 10 min. Smjesa ne treba biti gusta.
Podijeliti smjesu u dva jednaka dijela i u jedan ODMAH staviti 10dkg ČOKOLADE za kuhanje da se otopi.
Kad se obje smjese ohlade u svaki dio dodati 6dcl (ukupno 1200ml) izrađenog SLATKOG VRHNJA (ja stavljala biljno).
POSTUPAK IZRADE TORTE:
Zdjelu za salatu (širi dio promjera biskvita) obložiti folijom, naslagati prvo jednu pa onda drugu kremu po želji. Gore staviti biskvit. Pokriti folijom i neka odstoji preko noći.
Ujutro iskrenuti na tanjur.
UKRAŠAVANJE:
Kako moja zdjela nije bila dovoljno visoka za barbikine noge mi smo ih maknuli i zataknuli guzu u kremu. A ako želiš i noge onda ih prije izmjeriti sa dubinom zdjele.
Izraditi šlag , premazati cijelu tortu, od ostatka šlaga bojala sam crvenom bojom iz Konzuma i nastala je roza. Špricom ukrasila haljinu, dekolte......
pusa......
Evo tek sam sad skužila da sam recept napisala pod ticino masu a ne pod Barbie tortu koji već postoji. Ah....Ako se može premjestiti, ja ne znam.. :roll:
Ali ponovila bih pitanje što se tiče ticino mase na ovoj mojoj torti, please pomoć !!!!!!
Kaj da stavim ko podlogu na tortu prije te mase, znači na parfe kremu, negdje sam čitala kuhanu kremu??? kakvu????
pusa curke......
Koliko se ja kužim u sve to, tićino nemože na parfe kremu, nemože na mliječnu kremu.Citiraj:
zajecka prvotno napisa
Ticino mora ići na čvrstu tortu, biskvit i kremu, a parfe je lagan.
Promijeni recept za tortu, pa stavljaj tićino !
Hvala, sada vidim da je već postavljeno to pitanje, nego ako mi možeš napisati recept tvoje kreme kuhane na pari, vidim da si ju u tankom sloju namazala na mliječnu kremu od pudinga , pa bih ja to na šlag ili parfe.
hvala puuuno :D
Krema od jaja kuhanih na pari
2 jaja i 20 dkg šećera kuhati na pari, kad je skuhano dodati 1 čokoladu.
u toplo umiksati 25 dkg margarina.
Ali nećeš to moći navući na šlag ili parfe kremu!
Pogledaj ovdje, ima više o ukrašavanju
http://www.kolaci.net/forum/index.php
Imaš tu jako puno receptića koji su prikladniji za tićino
Sretno
Ipak sam ja tvrdoglavka koja ne odustaje, radila sam ovaj vikend Barbie parfe tortu ali za susjedu koja ju je šlagom ukrasila, i sebi izmišljenu tortu od pudinga, šlaga i keksa pa navukla Mousseline buttercream na nju i tada šečernu masu by Patty c..
Sve je bilo na kraju OK jer torta nije bila za pokazivanje ali ova šečerna masa, lijepo se razvalja (na šečeru u pr.) ali kad ju hoću odvojiti o podloge raspadne se. Jel ja nekaj krivo radim?
A čitala sam malo postove , iskustva su slična sa tom masom.
Jel vi radite s tom ili nekom drugom masom? (znači za pokrivanje cijele torte) :*
sorry, znam da nismo na topicu o barbi tortama, možda ako se može ovih nekoliko postova tamo prebaciti :heart:
zajecka za recept za barbi parfe tortu šaljem ti :*
što mislite da li bi biskvit sa parfeom u kalupu za tortu izdržao da na njega stavim biskvit sa parfeom napravljen u kalupu za kuglof, tako bi stala barbika da joj ne moram trgati noge
Prvi put sam i ja radila po receptu od Patty i nije mi bila baš elastična, vjerojatno sam negdje fulala. E a drugi put po receptu od Migulice i čini mi se puno bolja ili sam bolje zamijesila pa je bilo elastičnije.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ght=mrak+torta
probaj s ovim, tu ima recept od Migulice!
Meni je pola smjese ostalo! Bude je brdo, i da ruke otpadnu mijeseći!
Hvala, da mislim da ću probat s tim receptom, sličan sam našla na kolači.net i eto vidjet ćemo.......Samo ne znam Barbie mi je dosta velika pa tko će to pokriti, bum vidla pa šaljem fotke ak uspije..........
Mamaduda po meni je to dosta veliko (visoko) i nestabilno. Znači na parfe kremu staviti biskvit, ona je tvrda ali meni se čini neuspjelo, ti probaj...
Npr.mojoj zdjeli stvarno fali 2cm visine (dubine) da stanu noge, probaj naći (ja budem) takvu, puno će biti jednostavnije. Javi kako je uspjela......ali na topicu Barbie :* :D
od migulice je elasticnija masa jer nije samo secer, zelatina i voda, nego ima i glicerina, a ja stavim jos i mrvu biljne masti.
meni nista ne puca,. od ispod dobro "pobrasnim" s secerom u prahu i radim s tim bez problema
Mogu li od ticina raditi figurice napr danas a na tortu ih ljepiti za 10-ak dana? Strah me da ne budu presuhe pa da ih ne mogu zaljepiti
Ja sam figurice radila mjesec dana prije torte!
Brzo se suše, a to bi ti trebao biti i cilj, ako se ne sasuše kako će se održati.
Zašto bi ljepila figurice?
Pa ne znam, da bolje stoje na torti? Nisam nikad radila tortu s ticinom pa možda postavljam malo bedasta pitanja :oops:
Važno je da torta bude čvrsta i kad je prekriješ s tićinom da fino prione, da možeš s rukama zagladiti!
A figurice stavljaš ionako na kratko.
Ja imam nekoliko figurica još od nove god. napravljene u kutiji stoje. Nisam ih stavila na tortu, jer je ideja otpala. Super se drže, kao da su gipsane.
Treba mi još vuk a nikako da ga napravim, još mi smjese puno ostalo...možda idući tjedan prionem na posao!
s čim premažete ticino da bude tako sjajan?
Ovo i mene jako zanima.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Radim sad figurice- njih ću posjesti na tortu. Ali opet pitam- kako ću zalijepiti napr. listiće sa strane po torti? Da li samo vodom, ili nekom kremom? Kako vi radite?
mjesavina vode i ticina, lijepi ko zmaj. Pogledaj prvi dio mrak tporte, imas odgovore na vecinu pitanja koja te muce...
Ljepilo sam već otkrila sama kad je trebalo lijepiti ruke, noge i sl.
Pročitala sam sve topice o ticinu, i kužim ono gel- prah- tekuće boje, ali pitanje je bilo: mogu li ičim premazati figurice i tortu nakon kaj je sve već gotovo i suho, da dobije sjaj?
Ja sam jednom premazala s votkom i sjaji se
A palo mi na pamet, da premažem s glicerinom (razrijeđenim možđa?)?
Eh dobro je, imam još votke koja je zaostala nakon nekog "tuluma", taman da bude još nečemu korisna... :)
neki premazuju jestivim uljem, ja ne premazujem nicim, i nemam potrebu da mi se sjaji, ja vise volim mat