Bez recepta. Ja poslala SM. Trazis Canesten vaginalete sa aplikatorom i to je to :*
Printable View
Bez recepta. Ja poslala SM. Trazis Canesten vaginalete sa aplikatorom i to je to :*
Molim vas za vaša iskustva.
Bila sam na transferu prošli mjesec i 20 dana koristila utrogestan vag. Beta je negativna i idem ponovno na postupak (prirodni!).
Da li je moguće da mi utrogeston poremeti ciklus? Danas sam bila na folikulometriji i još uvijek su mali folikuli, mada je cca. 15. dan od krvarenja.
U biti i teško mi je odrediti koji je bio 1. dan, ali otprilike je 15. dan danas.
I što? dođem na posao nakon folikul. i vidim krvarenje. Ne prejako, ali ga ima na papiru.
ponedjeljak - meni nakon utrogestana obično ciklus ne štima tj. skrati mi se. možda je to ovulatorno krvarenje :/ ?
Moguće. ali bi mi onda folikul mogao biti malo veći.
sad je ispod 10 mm. to je premalo za ovulaciju
Tako i meniCitiraj:
alec prvotno napisa
Ponedjeljak, a možda je ovulacija bila ranije? Zašto nisi išla ranije na folikulometriju 7-8d.c. ?
jesam. isto su bili mali.Citiraj:
tini prvotno napisa
Da li je moguca napuhnutost i napeti trbuh od utrica? A lagani grcevi?
Koristim ih 3x dnevno, vaginalno.
Naomi da,moguce je..To je normalna nuspojava pri koristenju utrica..
A sad pitanje od mene..Sto vama znaci 3x dnevno?? Redovno svakih 8 sati ili kako stignete??
Meni to bas nije moguce uvijek stavljati u isto vrijeme pa svrljam..jel to velik problem??
Bebomanka, ja se trudim stavljati uvijek u isto vrijeme, ali puno puta je to nemoguce, pogotovo na poslu. Mislim da treba pokusati okvirno svakih 8 sati, ali mislim da ne mora biti idealno. :heart:
bebomanka ja ti stavim kad stignem,otprilike to bude u isto vrijeme,ali ne gledam da bude razmak svakih osam sati.vjerujem da bi doktor naglasio ili napisao svako osam sati.
što se tiče umetanja MM je bio maltretiran što se tiče toga,jer ja nikad ništa nisam dolje gurala :lol: ,pa mi ih je morao stavljati on.kad sam radila AIH,onda nisam mirovala pa kad bi išla na posao u 6 sati uredno bi ga budila da mi ih stavlja :roll: .pošto sad radi skoro po cijele dane morala sam sama naučiti.
Mene tako sve pece od tih utrica :( Ne znam da li si na neki nacin mogu olaksati, ad bude barem malo manje neugodno?
Pij acidofil, ili nesto slicno. Mozes si nabaviti i neke probiotik tablete, ovdje se zovu Lactogyn. ~~~~~~~ da peckanje prestane :love:Citiraj:
Naomi prvotno napisa
Hvala, enya :love: Bacam se promptno na acidofil i jogurt!
što se intervala tiče, meni je dr. naglasio da svakih osam sati uzmem utrice, pa sam uzimala u 6, 14 i 22h, s tim da je ovaj u 14 znao biti 15 minuta prije ili kasnije.
inace ne vjerujem da sve mora biti supersterilno jer i inace kod odnosa nije sve supersterilno. naravno da sam i ja maksimalno pazila da je sve savrseno cisto, za svaki slucaj. ono sto mislim da je vazno je da nije dolje vlazno. ja sam nosila male pamucne uloscice. vjerojatnije mi je da se neke kulture razviju u vlaznom i toplom okruzenju.
o da znam kako ti je :love: , ja sam si kupila canesten i kad osjetim da počinje peć samo malo namažem i za sad (12 dana) super funkcionira, a prošli mj. je bilo grozna već me 8. dan sve pekloCitiraj:
Citiraj:
Naomi prvotno napisa
a taj u 14 si stavljala na poslu :?Citiraj:
Citiraj:
Jelena prvotno napisa
ja ih kad je radni tj. stavljam 6:30, 17:30 i kad idem spavat (cca 24-01)
preko vikenda sam uredna svako 8 sati :mrgreen:
i ja sam ih štreberski stavljala svakih 8 sati
ali znala sam i kasniti/uraniti
mislim da nije tako bitno...
cure, al ne bi vas smjelo peckati, pa kako ćete do kraja cijelog prvog tromjesečja?
pirice, smije se canesten u trudnoći?
možda da probaš kantarionovo ulje?
menji je mrak, ja se s njim mazala preventivno i sve 5!
smije, provjerenoCitiraj:
Citiraj:
Ginger prvotno napisa
jesam, ali ja imam dosta slobode na poslu i dijelim wc s 4-5 zena, i taj izgleda dosta pristojno.Citiraj:
pirica prvotno napisa
Cure, moze jos jedno pitanje od jedne koja se tek sprema na utriće nakon ET. Jeli zbilja svejedno koristi li se oralno ili vaginalno? Naime, kako reče netko ranije, meni je to malo čudno da je baš svejedno, mislim, potpuno je... različito...
Ja planiram isto to nekako izvesti na poslu (ili kombinirati prije posla i odmah kad dođem s posla), a ovo sa aplikatorom mi se čini dobra stvar.
Pogotovo ako trebam stavljati dva odjednom :/ , jel da?
Meni su sestre na VV rekle da bi trebalo ujutro i navečer stavljati vaginalno, a ovaj u sredini dana može onda oralno. Uglavnom sam tako i postupala.Citiraj:
Jeli zbilja svejedno koristi li se oralno ili vaginalno?
Ginići najviše vole vaginalno + pola sata ležanja, naravno, to je teško izvedivo u sredini dana. Ja sam, jer me pijenje koma zamantavalo na poslu - ovaj u sredini dana stavljala pa sjeduckala više, onaj navečer bi stavila vaginalno, ako bi mi trebalo uspavljivanje, onda bi ga popila, onaj jutarnji uglavnom stavila i odmirovala tih pola sata.Citiraj:
andream prvotno napisa
ja ih stavljam isklucivo vaginalno za sada nemam neke probleme osvem napuhani trbuh , no mozes kombinirati kako tebi odgovara :*
ujutro i navečer vaginalno, a preko dana oralno.
kad ih popijem nakon 20 min. imam užasne vrtoglavice i jako
sam pospana :mrgreen:
Ja nisam nikad primijetila nikakve simptome. Do 12. tj. trudnoće sam ih stavljala tri puta dnevno po dvije tbl.
Svejedno je da li ih koristiš vaginalno ili oralno.
Mislim da su razlike zanemarive.
Ranije sam uvijek uzimala oralno, a sad kombiniram. Vrtoglavica mi jako paše, a i raspoloženje mi digne. Jedino kad mi krene prerano, za vrijeme vožnje s posla nisam baš sretna, moram se jako skoncentrirati. Vaginalno stavljam prstima i to mi nikako ne odgovara jer mi se brzo javilo neko peckanje, nije baš higijenski. Super mi je progesteron crinone gel koji ima aplikator pa to ispadne skroz dobro. No za prirodnii IVF ga ne trebam koristiti.
Ja ujutro i navečer (u 6 i 22 sata) stavljam vaginalno, ali meni puno toga iscuri van iako se trudim pogurati ih što dublje :? i odležim 30 min.
Ovaj dnevni (14 sati) popijem jer sam na poslu. Prije nego što ovaj popijem potrudim se nešto pojesti pa me sad manje uspava :bouncing:
Znači, to je više po volji?
Meni se čini da će bit problema sa ovim curenjem i stavljanjem "dovoljno duboko" (to znam od nekih prijašnjih vaginaleta) ali svakako želim napraviti sve što bolje za :saint: pa ću se potruditi. Ako mislite da dr više preporučuju vaginalno, a i ako vam je tako loše od oralnog, nadam se da ću uspjeti vag. Super je znati da se može kombinirati. Ja sam prvo pomislila- ako se odlučiš za jedno da moraš stalno tako :oops:
A još ću potražiti i onaj aplikator... ;)
cure, da li ijednoj od vas koje koristite Utrogestan, temperatura tijela dođe i do 37? meni da, pa ne znam da li je to za brinuti se... :/
Citiraj:
Lutka prvotno napisa
ja sam dva dana imala 37.3.
cure su spominjale da to može imati veze sa implantacijom ili tako nešto.
da to je normalno jer progesteron podiže temperaturu, iz istog tog razloga je temperatura povišena i u trudnoćiCitiraj:
Citiraj:
Lutka prvotno napisa
pirice, ponedjeljak :* hvala
Vidjela sam da ste napisale da je bolje stavljati utriće vaginalno.Ja svaki put kiad ih stavim ili moram na wc ili sam žedna, ili moram ovo ili ono... Nekako mi sed čini kad tako brzo usanem, da mi dosta iscuri, pa se mislim jeli možda bolje piti ih ili kombinirati ako se može? Jedan puz vag., a jedan oralno?
Hmmm vidim mnoge od vas koriste Utrogestan,ja sam radila inseminaciju i gin mi nije rekla da moram uzimati.
Imam simptome kao da uzimam,umorna sam i samo mi se spava. :?
To mi je baš čudno, ja sam radila 4 ineseminacije, i svaki put dr. mi je rekao da ih uzimam. Čak su bili i različiti dr.
rebeca, utrogestani se najbolje apsorbiraju ako se primjenjuju vaginalno, jer se zaobilazi prvi prolaz lijeka kroz jetru i područje rodnice dobro "upije" lijek. vidim da ima cura koje kombiniraju jer neke zbog posla i obaveza ne mogu, kad je vrijeme, vaginalno staviti lijek pa ga uzmu oralno. Ja ne volim stavljat baš nikakve vaginalete jer uvijek imam osjećaj da ih nisam stavila duboko, ali s ovima se fakat trudim. :)Citiraj:
rebeca prvotno napisa
tako ti je moj savjet, ako ti je dok rekao da ih stavljaš vaginalno, da ih tako i staviš. prije toga ajde na wc (da ne moras na piii :) ), a do kreveta stavi čašu vode, knjigu ili šta već...telefoniraj...bleji u tv dok ne prođe bar 20-30 min od aplikacije.
Uvo sad sam baš tako i napravila i uvijek se mislim jesam li dovoljno duboko gurnila, a nekako me strah gurati prste duboko :?
I možda sam u krivu, ali redcimo ako sam na moru i taman kad bi ih trebala staviti ja sam još na plaži. Mogu ja otići do wc i oprati ruke, ali opet nekako mislim da mi je sigurnije i higijenskiji popiti :?
a baš si smišna :lol: , nema te čega biti strah...Citiraj:
rebeca prvotno napisa
i to sa plažom, ne znam kako ćeš izvesti :lol: ...i da ih staviš vaginalno, pa da posli, uplivaš, nema ti smisla. a što se tiče higijene, ipak je bolje vaginalete stavit doma u krevetu nego na pješćanoj plaži, a uostalom, ni keksanje nijednoj od nas nije u "sterilnim uvjetima", pa ne bi smio biti nikakav problem čistim prstima staviti lijek.
ne znam što ti reći...ja živim 30 metri od mora, a otkad stavljam Utrogestane ne znam da li sam se ijednom okupala. Pokušaj namjestiti uzimanje vaginaleta onda kad nisi na moru. ;)