Da, bez problema, sredinom listopada smo rezervirali. Doduše, samo je manji apartman bio slobodan, ali nama dovoljan (veći mi je ljepši, ali što sad).
Printable View
možda ćeš biti u terminu s još jednom Rodom :-)
:-D
Pa neka, uvijek smo bez društva.
L. je isao u Fresch Up (austrijsku) školu. Prvi dan ili dva su bili u ograđenom prostoru s pokretnom trakom umjesto lifta, bas prilagođeno najmlađima. Onda su se preselili u sličan prostor samo s dvije 'staze' i nešto većim nagibom. I tek onda su išli na regularne staze. Prvo one s 'tanjurićem' (dvije su i imaju nekakve kipove kroz koje možeš proći) a onda sa sedežnicom.
Točne cijene se ne sjećam (to je bilo 2009.) ali znam da nije bilo nista posebno skupo, ako ne jeftinije onda u rangu s hrvatskkm školama.
Škola je trajala 5 dana. Od 10 do 12 i ponovo od 14 do 16.
mi školu plaćamo oko 200 eura
ali samo 2,5 sata dnevno
6 dana
Ma daj apri. Škola je 130 eura ili tako nešto. Ja mislim da je vrijememda ti počneš skijati i to onako za pravo. :)
ma nije 130
jedan na jedan je 160 ili 180, a grupa je skuplja
idem sada tražiti
nemoj mi ništa govoriti, rstat ću se od muža zbog njegovog neskijanja
gdje su mi oči bile?!
bome imaš pravo
oko 140 eura je
ok, mogu oduzeti tih 50 iz budžetiranja :-D
ali kako sada jedan na jedan ispadne tako skupo, 36 eura po satu?!
ne sjećam se da se to plaćalo 216 eura
Svake je godine, u protekle tri, poskupi za dva eura. Dakle, bilo je tako kako ti kažeš nekad, ali više nije. :|
Moji ne skijaju 1 na 1, osim ako ja nisam jedan ot tih 1. Privatni učitelj je uvijek skuplji.
Ma daj apri, nauči muža skijati. Pa vidiš da i mm skija. Na kilometre se vidi da ga to ne zanima, ali ipak krene
Ako nekoga zanima:
http://www.megapopust.hr/kitzbhel-46...n-amex-na-rate
Nama ne pašu termini ali je super za one koji nemaju školarce
Jedno pitanje za zaljubljenice u San Candido - ima li tamo, točnije u Sextenu ili možda u Moosu ona pokretna traka za učenje skijanja? Jako smo zainteresirani ići tamo, ali bez trakice bit će teško.
U San Candidu ima, mislim , dio za skroz male klince i tamo je pokretna traka. Nemam pojma koliko ti je fijete staro ali njihovi učitelji su predobri i klinci, pa i oni najmanji, vrlo brzo savladaju baby lift (tanjur)
Nikolina-Zagrab, sjetila sam se necega vezano uz onaj hotel i Katchberg - hotel je smjesten tako da mozes skijama od njega i do njega ali škola skijanja nije blizu. Mi smo se od hotela spustali na skijama, pa na sedecnicu pa do skole skjanja. Meni je kci tada imala mislim 5 godina i ona se bojala, tako da sam ju do sedecnice spustala izmedju nogu. Frendovi koji ne skijaju su isli pjesice do ski skole. I dalje mi nisi rekla koliko ti je staro dijete, a ova moja je tada bila najmladja grupa, prva poslije ski vrtica. Uglavnom su skijali na jednoj stazi na kojoj je stara sedecnica. Ona se toliko bojala, da mo ili muž ili ja uvijek bili uz ski skolu kako ona na sedecnici ne bi bila sama odnosno bez nekog poznatog.
jasno ti je da je time nama skijanje bilo polovicno. San Candido i mjesta tog tipa su za obiteljska skijanja, pogotovo sa jako malom djecom.
E da, meni je taj Katchberg ostao u tako losem sjecanju, zna apri. Njoj sam stalno očajna slala SMSove. Poslije smo se malo navikli, ali ne bih ga ponovila niti ikome preporucila.
mozda nekome tko ima love za Falksteiner pa onda uziva u blagodatima hotela a ne skijalista. Mozda bih ponovno isla kada djeca narastu, ali oni tada vjerojatno nebi isli samnom
Ima u SC-u, na vrhu - lako se dođe četverosedežnicom - i spustiti se možeš žičarom, ako je problem dijete spustiti na skijama.
Inače, mog tada triipogodišnjaka već su prvi dan stavili na tanjurić - u trećem pokušaju je već išao sam. Brzo to oni svladaju, pogotovo uz trenera jedan-na-jedan.
Pa kaj nije pokretna traka i tamo u onom djecjem vrticu, skroz lijevo, onaj ogradjeni dio? Ma ta talijanska ski skola je odlicna, tako prekrasno rade s malom djecom da ih je milina za gledati.
Hećemo sada opet malo o učiteljima skijanja? ;)
Je, iako tu mogu koristiti samo klinci u tom ski-vrtiću pa kao da i nije ako nisi u programu. A i nisam se mogla sjetiti 100% je je tamo ili nije.
Apri zna ;)
:)
Hvala za S.Candido, mi ćemo imati nepune tri godine ( 2 mjeseca će nam faliti do tri), ali mislim da je sposoban ići na trakicu, ne znam samo hoće li ga primiti.
ma hoće. Tam, ti skijaju jako jako mali klinci. Oni ti baš rade s malom djecom jer je to malo skijalište - idealno za obiteljski odmor. Stvarno su predobri
nije problem primiti dijete koje razumije što mu se govori
naša je imala 3 godine i 4 mjeseca kad je krenula i mi smo stalno trčali gore dolje za njima kako bismo prevodili
mali nije bio dovoljno razuman za to, on će valjda krenuti tek ove godine
nisam sigurna ima li dolje pokretna trakica, samo je gumirana
Naša je bila tako lani s tim da je MM instruktor skijanja pa je s njom radio.
Mogla je na trakicu bez problema, ali koncentracija joj je bila minimalna.
MM je bio malo isfrustriran, no nismo ju silili. Pola sata, 45 min maksimalno.
Primit će sigurno dijete u vrtić na snijegu, ali to baš i nije škola skijanja i za moj ukus previše košta, ali ja ne skijam (više) pa nam to nije bilo bitno ;-).
Ma ja niti ne očekujem da će on ove godine skijati za pravo, bitno mi je da je aktivan na snijegu, a i inače je turbo aktivan, a i njemu je zanimljivije kad nešto radi i kad se nešto dešava. Ako pri tom nešto i nauči, mi zadovoljni.
Prednost san candida je odlično sanjkanje, što kroz šumu za hrabre, što ostalo, ima na vrhu malo sanjkalište sa pokretnom trakom ali sve oko sanjkanja bolej zna apri.
naši klinci tamo vole i bazen
Ajmo mi prestati raditi tu reklamu za SC. Tko se skrasio, skrasio se. Inače ćemo morati ubuduće rezervirati idvije godine unaprijed ;)
Ljudi, ma ne valja vam tamo. Ne možete se ni odmoriti od Rodina foruma, kad ga je pola tamo. :mrgreen:
vidiš da ne valja, mi zato više ne idemo :) ;)
Ma još samo malo pitanjce- sigurne ste da u Sextenu- Moosu nema škola- baby lift i trakica? Veliki skijaši bi malo više staza - zato gledamo i Sexten.
Ma sigurno ima. Tu imaš svu okolicu. Pa Sexten Ski-schools. Itd.
NanoiBeba, hvala na informacijama, ajme, sad me je strah kako će to sve skupa izgledati; mislila sad da si vidjela iz potpisa, mali će mi u XII imati 4,5. A, inače, da, bez obzira na stazu smo svjesni toga da ćemo morati biti stalno uz njega jer je još mali. Eto, probat ćemo ove godine tamo, pa ako nije OK, sljedeće mijenjamo. A kakav je taj zatvoreni bazen i popratni sadržaji. A hrana?
naša je krenula sa 3 godine i 4 mjeseca
i trčali smo uz nju, zbog prevođenja
onda je od 5. godine krenula s učiteljem jedan na jedan, sporazumijevali su se nekako
i dan danas se sporazumijevaju; svake godine uzmemo istoga
zatovreni bazen je super, nalazi se u centru mjesta
hrana je dobra, ali nije izbor neki veliki
svugdje se vrti deset jedla, ali taman da svaki dan jedeš drugo
mi jedemo u restoramu podno skijališta i jako smo zadovoljni
gužva je ogromna
ručak za nas 6, sa pivom, rakijom i sokom... oko 80 eura
Nikolina Zagreb, nemoj se bojati. Moje informacije su od prije par godina, pa se možda nešto i promijenilo. Nije nama tamo bilo toliko loše, nego su meni rekli da je to obiteljsko skijalište. Ali za mene nije obiteljsko, odnosno ima mana. Meni je obiteljsko skijaliste, malo skijaliste gdje nemam brige hocu li izgubiti djecu. Muza. Ne treba mi niti mobitel.
Mom strijem se Katchberg svidio. I on bi opet tamo.
Kompasova ski skola je imala odlicno organiziranu podjelu medalja. Meni ej staza uz hotel predobra, samo da sam mlađa i u boljoj kondiciji.
E da, i jedino tamo sam vidjela mele kućice za grijanje, udješ unitra malo doći k sebi. U nasem tjednu je bilo baš hladno. I u hotelu je klopa bila bez veze ali su imali nekakav popodnevni obrok - nje tipični ručak nega neka kao okrjepa, i to je bilo odlično.
Biti ce vam lijepo, a sljedeće godine ćete biti mudriji pri izboru, bilo ponovnom odlasku u Katchberg ili negdje drugdje. Vidjeti ćete kako funkcionirate obiteljski na skijanj - ipak je drugačije nego kada smo išli solo
nismo se srele, mi smo išli samo prve godine, a onda smo skužile da su naše kose preduge za bazensku rabotu
:-P
ja nikad nisam imala učitelja, naučila sam sama
ona neka skija sa Seppom, a Robije neka gleda sa strane
sa mnom
tamo gdje smo mi bili prošle godine bio je otvoreni bazen u kojemu se moje dite kupalo usred zime... precool 8-)