Kakva je situacija s rasporedom doktora u trudnickoj ambulanti sad kad su godisnji zavrsili? Ima li netko frisku informaciju?
Printable View
Kakva je situacija s rasporedom doktora u trudnickoj ambulanti sad kad su godisnji zavrsili? Ima li netko frisku informaciju?
I kakve su vizite?
Ja sam rodila u cetvrtak, a u petak je bila nekakva "velika" vizita, kada ide hrpa doktora u vizitu, cijela svita... ;) Ma OK, taj dan su nas malo detaljnije pogledali, pocistili dobro sobe, iako i inace su uredni...Ostale dane je sve nabrzaka. Meni je inace to bilo toliko bedasto sto ih moras cekati s gacicama dolje :roll: a oni ponekad kasne pa ti tako lezis i lezis...i lezis...Ma mi u sobi smo umirale od smijeha.
Zar još uvijek to praksiraju? :shock: :/
Koja je procedura ako prebivalištem ne spadam za Vinogradsku, a htjela bih tamo roditi?
Trebam uputnicu za 20tj trudnoće, pa da l da se samo tamo naručim; je l me mogu odbit; da ih molim da me prime il da se pravim luda :mrgreen: ?
Hvala cure :*
[quote="little duck"]Ja sam rodila u cetvrtak[quote]
Čestitam!
Hvala, Bubica..Mi smo ti vec "veeeliki", 4 mjeseca smo prosli. Ja sam isla kod privatnog ginica koji povremeno operira u Vinogradskoj, pa kada su me ulovili trudovi prvo sam kod njega na pregled, pa ih je on nazvao da stizem. Bez uputnice. Za inace ne znam...
I da, Diami, nazalost, da, jos uvijek je tako.No nije to kraj svijeta, mi smo iz toga napravili zezanciju u sobi... :D
8) a ja mislila da si rodila sad u četvrtak, nisam ni računala koji je danas dan, a već nam pišeš :lol:Citiraj:
little duck prvotno napisa
Vinogradska uglavnom ne radi probleme oko primanja trudnica koje ne spadaju tamo. Izgleda da gužva nije došla do neke alarmantne razine, pa uspijevaju to hendlati bez većih problema. Zato Sv. Duh zna raditi probleme - kako koji dan, ovisno o gužvi.
Jel treba za Vinogradsku nešto nositi? Spavaćice, pelene?
Ponesi si spavacicu koju, jer im se zna dogoditi da im nestane, a trebat ce ti da se presvuces. Bilo je zena i u pidjamama. Pelene ne treba, ali im je jedan dan navodno ponestalo :? pa su isli po sobama pitati da li tko ima... Bas mi je to nekako bio bad, u kojem nam je stanju zdravstvo. Ja sam si ponesla i tablete protiv bolova, paracetamol, i zamjenu za Voltaren Rapid, zove se Diklorapid, zbog stezanja maternice...Citiraj:
Diami prvotno napisa
Jeste čule za ove 2 blizanke, primalje iz Vinogradske, i muža od jedne, anesteziologa iz Vinogradske kaj su zajedno sa sinčićem stradali u ovoj prometnoj u nedjelju.... :( :( Baš čitam na Večernjakovom sajtu. Koji užas.
Sve one koje su poznavale sestru Karmelu (primalja u Vinogradskoj), mogu reći da nas je prerano napustila u tragičnoj prometnoj nesreći 31.08.2008. pokraj Varaždina!
http://www.vecernji.hr/newsroom/blac...56501/index.do
http://www.vecernji.hr/newsroom/blac...do?fotoIndex=0
Hvala joj na svemu!
RIP
potpisujem za karmelu....rodila sam prije 6 mjeseci tamo, ona i babica blaženka ostale su mi u sjećanju kao super žene, ugodne, profesionalne, bile uz mene cijelo vrijeme mog dugog poroda...ježim se jer sam nju fakat zapamtila i ne mogu vjerovati...
Poznavala sam ih sve...bili su predivni ljudi, dragi i skromni... :cry:
Tri puta sam rodila u Vinogradskoj i sestra Karmela mi je ostala u naročito lijepom sjećanju.
Strašna tragedija... :(
Ne mogu vjerovati. Sestra Karmela mi je bila na porodu prije samo 19 dana. I dobra mi je bila. Uzasno mi je zao.
:cry:
Cure, ja sutra idem 1. put na pregled u TA u Vinogradsku, baš sam nekak znatiželjna koji će me doktor zapast, jel uopće još ureduju po onom nekadašnjem rasporedu od prije godišnjih i kak će to izgledat. Dala mi je soc. ginićka uputnicu za pregled u TA i za CTG, kad su ga vama radili?? Ja sutra ulazim u 37.tj.
nikad neznaš koji će doktor biti...ja išla ponedjeljkom....bila na 3 pregleda a nijednom me dr. Košec nije pregledala...
meni ctg radili na hitnoj 2 tj prije poroda jer sam mislila da mi voda curi i na porodu..na redovnom pregledu samo poslušaju srčeko...
i ja se spremam prvi put u vinogradsku, pa imam pitanjce:
trebam li odmah uzeti uputnicu i za ultrazvuk ili samo za trudničku ambulantu? ili da uzmem 2 uputnice odjednom (meni se ne ide 10x kod soc. ginića)
kad je najbolje doći, oko koliko sati da izbjegnem višesatno čekanje?
i ima li još kakvih novosti, vidim da u zadnje vrijeme slabo pišete na ovoj temi...
Da , i mene sve ovo zanima? Ajmo tete, vi koje imate novosti iz Vinogradske pomozite nama koje se tamo spremamo! :love:
Dvije uputnice. Gužva je kako kad ali sigurno je bolje doći negdje oko 10, obavezno prije 11 jer poslije više ne primaju uputnice.
Za pregled mislim da je najbolje doć iza 10, tad obicno već pregledaju dio trudnica, izbjegneš čekanje od 7 do iza 9 (neke žene dođu tak rano) kad još ni ne počnu pregledavat jer su oko 8 tek u viziti pa iza toga imaju sastanak), a još stigneš predat zdravstvenu (primaju do 11h). Ja sam nedavno rodila u Vinogradskoj, a sve skupa sam tamo boravila 3 tj. pa sam savladala rutinu, upoznala doktore, sestre, hodnike, tuševe :mrgreen:... Ugl. mogu odgovorit kaj koga zanima.Citiraj:
Willow prvotno napisa
Ukratko, imam samo riječi hvale za rodilište, sestre, doktore i sve skupa. Osjećala sam se sigurno i dobro, na odjelu mi je bilo onolko super kolko god boravak u bolnici može bit super. Sretna sam što sam izabrala baš to rodilište. Najviše su me razveselile drage i tople sestre za bebe koje je svaka rodilja mogla pitati za pomoć oko dojenja, i ne samo to, nego bi one same tokom dojenja obilazile sobe i pitale treba li tko pomoć, ide li s dojenjem, kad bi uzimale bebe pitale bi imate li mlijeka, jel beba jela i sl. Najviše me raznježilo kad mi je sestra Zila donjela malog sat vremena ranije nego ostale bebe jer je gladan drečao tam kod njih, micek mali :heart:
Doktori su bili simpatični i skoro uvijek nasmijani, a najbolji mi je bio Ivičević. O njemu sam se naslušala svakakvih priča, ali ja u 3 tj. boravka tamo nisam naletila ni na jedan njegov loš dan. Dapače, u razgovoru s hrpom ostalih trudnica složile smo se da je možda najtemeljitiji doktor tamo. Meni je, uz ostalo, definitivno bio najviše simpa. Eto. Ko što rekoh, ako koga kaj zanima, pitajte, možda mogu pomoć.
Neroslava - da li je mm bio s tobom na porodu?
kako je prošao porod?Epiziotomija? da li su poštivali tvoje želje oko poroda?
Pisale su cure da se s pedijatrima može dogovoriti "dojenje na zahtjev" kad malene donose i ako izvan rasporeda zaplaču, a po noći dođi po tebe. No, zadnja info je da kao "treba imati neki razlog" da se to upiše na karton bebe. Znaš li nešto o tome?
Jesi li imala kakve želje oko poroda i kako si s time prošla?
Lucas, Diami, mm je bio samnom u boxu, ali porod nije napredovao (nisam dobivala prave trudove pa nije bilo ni potrebe da razmišljam o epiduralnoj) pa sam na kraju završila na carskom, tako da taj dio naravno nije mogao biti samnom, već je čekao ispred pa su mu pokazali bebu nakon carskog i pustili su ga kratko k meni na intenzivnu kad su me smjestili u sobu. Prije carskog su me bili pitali želim li spinalnu ili opću anesteziju, i strpljivo su se trudili jedno 15tak min da se ja nariktam kak treba da me mogu pogodit kak treba za spinalnu. Meni je već bilo pomalo neugodno jer se usprkos njihovim objašnjenjima nisam uspjevala ''namjestit'' kak treba, ja bi na njihovom mjestu već bila popi.dila i poslala me na opću, tak da fala tetama anesteziologicama :*Citiraj:
Lucas prvotno napisa
Imala sam napisan plan poroda, ali ga na kraju nisam ni predala - kako sam bila 2 tjedna prije poroda na odjelu, upoznala sam hrpu rodilja i čula njihova iskustva i jednostavno na temelju toga stekla povjerenje u doktore i babice - da me neće rezati ako ne treba (jer sam upoznala i prvorotkinja i višerotkinja koje nisu rezali, i na svoje uši čula dr. Ivičevića kako hvali babice što jedna prvorotkinja u mojoj sobi nije bila rezana niti je pukla), da mi neće davati drip ako ne bude potrebe, da će mi muža pustiti bez ikakve posebne procedure, da ću moći tražiti i dobiti epiduralnu ako se za to odlučim na licu mjesta i sl....
Definitivno se može reć pedijatrici ako želiš dojiti na zahtjev, a sad za neki poseban razlog ne znam... Znam da definitvno ne nadohranjuju bebe po difoltu (možda se to tako nekad ranije radilo, ali danas više nije tako), oni ih hrane samo jednom tokom noći (ili po potrebi ako vide da beba na podoju kod mame nije baš ništa pojela - jer ih važu prije i poslije podoja), a ostalo vrijeme su bebe kod mama svakih 2 sata po sat ili 2 sata u komadu, od pola 6 ujutro do 11 h navecer.Citiraj:
Diami prvotno napisa
Slažem se u svemu sa Neroslavom. I ja sam bila malo duže na njihovoj brizi ( 2 i pol tjedna ) i stekla sam potpuno isti dojam. Od toga da je Ivičević 8) do toga da ti plan poroda ne treba jer niti jedna trudnica nije imala više intervencija nego što je potpuno, tj. bilo je žena kod kojih nije bilo uopće. Drago mi je što sam boravila na odjelu prije nego što sam došla roditi jer kada je došao taj trenutak došla sam u bolnicu sa punim povjerenjem. Kasnije smo se u sobi zezale da bi sve trudnice trebale biti 2-3 dana na odjelu umjesto da idu na tečajeve u dom zdravlja jer ono što sam tamo čula i vidjela mi je puno pomoglo da se pripremim i na porod ( rješilo me straha ) i na sam dolazak bebe.
potpuno - potrebno :lol: vrijeme je za spavanje....
Neroslava hvala i :*
Sto se dojenja na zahtjev tice, ja osobno ga nisam trazila, ali kao sto je Neroslava rekla, ne cini mi se da bebe sopaju po difoltu. Moja mala je htjela cicati svaki put kad su mi je donijeli (osim prvi puta nakon poroda, kad je spavala, ali valjda je bila iscrpljena). Za razliku od frendice koja je rodila u Vinogradskoj prije dvije godine - njena beba je uvijek spavala i bljuckala adaptirano mlijeko. Tako da moguce da se nesto promijenilo nabolje u medjuvremenu.
Bok svima!
Ja sam sasvim nova na forumu i imam par pitanja (imala sam ih puuuuno više ali drago mi je vidjeti da nas ima više s istim "problemima").
Planiram roditi u Vinogradskoj iako nisam iz Zagreba, ali iz svega što sam ovdje pročitala čini mi se kao najbolji izbor. Trudna sam 24 tj. (prva beba).
Evo mojih pitanja:
1. Da li još uvijek nije potreban tečaj za prisustvo na porodu? To mi je malo neobično jer koliko znam sve bolnice traže tečaj, pa se bojim da ne bi bilo problema,a ja neću oditi bez mužića. LOL
2. Da li je potrebno tamo ići na preglede i UZV ili se samo može doći na porod s uputnicom?
3. Ako treba ići na preglede prije poroda, kako to funkcionira, jel se može naručiti telefonom?
4. Jesu bebe u sobi s mama ili ih donose?
Hvala! :-) :*
1. I dalje nije potreban tečaj.
2. Preporuča se barem jedan pregled u trudničkoj ambulanti, ili s uputnicom ili sama platiš, a ako nije baš totalni kaos i pretrpanost rodilišta - i ako dođeš direktno na porod ne prave probleme u pravilu.
3. Koliko znam, nema naručivanja. Knjižice se primaju do 11 (mislim, nisam 100% sigurna), dođeš i čekaš svoj red - ak nemaš uputnicu, platiš pregled.
4. Na žalost odnose bebe, ali ih često tijekom dana donose. Moguće je tražiti dojenje na zahtjev, pa donose bebača kad zaplače, a po noći te zovu u dječju sobu ako plače. Inače znaju dohranjivati noću.
Hvala! :)
Valjda bi dovoljan razlog bio taj da sva relevantna medicinske struka preporučuje isključivo dojenje na zahtjev prvih 6 mjeseci kao optimum zdravlja i razvoja djeteta.Citiraj:
Pisale su cure da se s pedijatrima može dogovoriti "dojenje na zahtjev" kad malene donose i ako izvan rasporeda zaplaču, a po noći dođi po tebe. No, zadnja info je da kao "treba imati neki razlog" da se to upiše na karton bebe.
U to dakako spadaju i prvi dani.
može se dobiti dojenje na zahtjev,ali mnoge žene pogriješe pa pitaju bilo koju sestru koja donese bebu...treba pitati pedijatricu,ona upiše na karton,i sestre to moraju onda poštovati
argument da sestre ne stignu ne stoji jer mnogim ženama paše da im odnose bebe,tako da su nažalost ove druge u i te kakvoj manjini
Zna li netko možda koliko se plaća pregled ako nemaš uputnicu od soc gin?
ja sam čula da se pregled bez uputnice plaća oko 110-120 kn (samo pregled bez uputnice, ne znam za ultrazvuk i CTG)
sama nikako da se odlučim da li otići ili ne na pregled u Vinogradsku, moj (privatni) ginić kaže da nije potrebno prije termina (on ima i CTG), ovdje pak čitam da je poželjno :?
po mjestu stanovanja spadam u Vinogradsku...
kaj vi savjetujete? ušla u 37. tjedan, ako mislim ići, trebala bih ovaj ili idući tjedan u Vinogradsku, zar ne?
ja sam išla na pregled ali dugo se čeka,gužva je i mislim da nije potrebno ako je sve ok,još k tome i spadaš u vinogradsku iako ni to nije bitno
Zanima me vezano uz klistir u Vinogradskoj: Da li je moguće tuširanje nakon klistira ili samo vlažne maramice? Nešto sam načula da rodilje same sebi daju klistir (što god to značilo???), pa me zanima jel to istina odnosno kako to izgleda?
Može se tuširati nakon klistira. Za samo-davanje klistira nikad nisam čula.