ajooj a nama je cijeli zaljepljen nakon sta je pedica to povukla na silu :(
sve mislim da ce jadnik imat problema sad s tim pisonjom
Printable View
ajooj a nama je cijeli zaljepljen nakon sta je pedica to povukla na silu :(
sve mislim da ce jadnik imat problema sad s tim pisonjom
Cure,sreća kod vas da vas ne šalju pedići na kirurški jer kod nas šalju ako se djetetu ne prevuće do 2.god.Tako je morao mali od mog šogora ići.Zato sam se ja prepala pa sam mu počela lagano to navlačiti.Hvala Bogu da smo riješili.
MORAO? Roditelji valjda odlučuju o tome. Nisu policija i socijalna služba došle po dječaka i odvele ga kirurgu.
Jao kada se samo sjetim koliko sam se opterećivala s tom kožicom :evil: jer su me apsolutno svi uvjeravali da nas čeka operacija (od peda do svekija kojima su oba sina bili na operaciji.) Jednostavno kožica se uopće nije mogla pomaknuti mada ju je ped pri svakom pregledu nasilno pokušavao prevlačiti. :evil:
Sa nekih 15 mj. primjetila sam da ispod kožice ima strahovito puno "nečega":prepali smo se i završili na urologiji. Urolog je bio strašno ljubazan i rekao je da i sam dvoji o preranom i nasilnom prevlačenju,da su i operacije većinom nepotrebne. Uglavnom pogledao je Marka,malo jače prevukao i uspio. Ispod je " ono nešto" zapravo bila velika gvala "bijele prljavštine-smegme" koju je očistio.Nakupila se jer nije čišćena od rođenja-a predstavlja odličan medij za razvoj bakterija. Jedan dan je bilo malo problema-bolilo ga je kada piški. :(
Od onda do danas (22.mj.) najnormalnije do kraja prevlačimo i čistimo. Za nas je ovo jako dobro završilo bez obzira na loše prognoze. :)
]
Hvala,
moj Luka ima 8 mj i nismo znali kaj cemo sa tom kozicom, ali mislim da cu mu sutra kupiti tu mast za oci.
meni je perdijatrica kod prvog pregleda rekla da svaki dan samo jedanput( npr. kod kupanja) povućem kožicu da mu ne zaraste a moja prijatelica nije znala za to pa je tek nakon par mjeseci to saznala i malo mu je srasla ali malo po malo i uspijela je :D
Ima mnogo topica sa ovom temom, pa da se ubacim.
Maleni ima 5 mj i kozica mu se jos ne moze prevuci. Rupice nema ni na vidiku :)
Jucer sam primjetila da mu se vrh pišonje zacrvenio,a i malo je bio neurozan.
Da ne jurim odmah u pedijatrice (od straha da mu ona na silu nesto ne potegne), zanima me da li je moguce da je to pocetak samootvaranja? Trebam li to cime mazati?
Buduci da mu se pišo nekad poveca prije piskenja, mislim da mu se na taj nacin kozica malo sama nategnula i lagano popucala..
Danas cu pratiti ima li poboljsanja, ali ako se pogorsa morat cemo u pedijatrice :(
Smijem li odbiti da mu to nasilu prevuće, ako joj to bude opcija?
A zamislite, ja mojim sinovima to nikada nisam prevlačila. Jednostavno koliko je išlo, a išlo je jako malo. Tako ovom starijem na pregledu za školu kada je liječnica vidjela da se još ne može prevući u cijelosti, samo je rekla da je ok i do 5. razreda. Složile smo se obje da kad to bude imalo svoju "funkciju" onda je problem, za sad nema potrebe siliti nešto što je valjda priroda uredila da tako bude. Isto ima malo bijelih nakupina i povremeno mu se zna otvoriti kao mala rupica kroz koju se to isčisti. Valjda je priroda to tako sredila.;-)
Mlađi je napunio 4. Još ni na vidiku nema prevlačenja, samo valjda koji mm. Ja se uopće ne zabrinjavam.
Zašto toliko pravite problem oko toga kod skroz malih beba, pa čak i onih ispod godinu dana? Ja to uistinu ne razumijem.
ivancica, zao mi je ako si me krivo shvatila.
Ja uopce ne pravim problem! Isto tako nisam nigdje napisala da mu prevlacim kozicu, niti da sam zabrunuta sto se ne moze prevuci (cak mi je i smajlić tamo kraj te recenice).
Samo sam pitala ima li tko iskustvo da se necijem djetetu zacrvenila neprevucena kozica, i da li to treba mazati necim.
S2000, ma nisam se ja referirala na tvoj post nego na cijeli topic, sorry ako si me krivo shvatila da se obraćam tebi.
Ja ne bih dramila oko toga, malo bih prala u kamilici, vjerojatno je od pelene, i malo luftala. Eventualno malo one bijele kremice na bazi cinka(ne znam sad više kako se zove, nemam više male bebe). Prati par dana pa ćeš vidjeti, nemoj odmah juriti pedici. I vidi ako urin nema neki čudan miris onda ne bi trebalo to biti ništa hitno.
Pozdrav,ja imam dvije curice i prije 6 mjeseci sam dobila sina,pitala sam kad trebam počet prevlačit kožicu svoju pedijatricu koja je rekla da će mi pokazat kad dođe vrijeme,da bi prošli vikend završili u bolnici sa upalom.Ja mu nisam dirala ništ i to mu se ognojilo,al sva sreća pa se nije upala prošila na bubrege.U bolnici su mi rekli da se to mora odmah polako počet radit i još me dobro naribali,strava meni se čini da ni oni ne znaju kad je vrijeme jel svatko svoje priča,jedni da jedne ne to radit:lol:
Isti sam slucaj. Pedijatrica rekla nista ne dirati, i to mi ponovila par puta jer nisam imala nikakvog dodira sa tim malim pisonjama, a mi sa 4,5 mjeseca zavrsimo sa urinarnom infekcijom na Rebru. Oprali su me ko balavicu tj. ni manje-ni vise nego da sam ja kriva jer ne znam sa djetetom..katastrofa.
Uglavnom, oni su mu to natgnuli koliko ide i rekli da svaki dan moramo dobro cistiti da ne zaraste.
Sto bi MM rekao "boze, koliko problema oko te pise" :mrgreen:
ja ne bi nis navlacila. oni tako vole radit bespotrebnu paniku oko te navodne fimoze, ali meni jednostavno nema logike u tome da svako musko dijete ima fimozu, to je statisticki nemoguce.
ja sam pobornik toga da se kozica uopce ne dira i da to decki sami rijese u nekom trenutku, izmedu prve i petnaeste godine.
kad se moj malac rodio - 2004. rekli su da su se stavovi promijenili i da se nista ne treba navlaciti, da je to fiziološka fimoza i zaštita dok god je dijete u pelenam, a da će to posli doć na svoje. tako mi nismo ništa dirali i sve je bilo ok, a onda mi je prija koja ima sina dva miseca mlađeg od mog odvela ga na operaciju kilice. tamo su mu na silu prevukli kožicu, raskrvarili, tako da je jadničak je plakao svaki put kad bi trebao pišit. naravno tamo su joj rekli da on u dobi od 5g mora moć prevuć kožicu skroz. kod nas je to bilo moguće tek da se vidi mala rupica, pa smo se dogovorili da on to malo pomalo svaku večer kad se tušira povuče. vrlo brzo, bez ikakve traume, kožica je kapitulirala.
Malo sam se utješila sada jer našem dečku se sa 17 mjeseci ne može niti malo navuć preko glavića, ima on lijepu rupicu al kožica preko ne ide, i buni se ako provam natezat. Ja sam isto bila pobornica toga da se ne dira i da se sve što se ima dogodit dogodi spontano i prirodno, al onda me svekrva ustrašila da mu je previše kožica navučena, da to uopče nije dobro, da će mu puknut i da moramo u pedijatrice i na zahvat što prije!!!
ufff ovo mi je trauma !!! probala sam svome sincicu to nesto prevlacit cistit ali mu se jadnicku zacrveni i sav se uzbuni pa sam odlucila da necu nista prevlacit idem s tim da ce priroda napravit svoje
mikka svaka cast pametno receno skroz si me smirila ..nema logike da svako musko dijete ima fimozu .... jao jao koliko sam mm ispitivala hahaha a on me u cudu gleda :)
Nama je pedijatar u Austriji rekao da se to ne radi, da je to agresivno i da može samo naškoditi. Pitala sam jer je moj nećak rođen malo nakon mog sina i u Hrvatskoj su im rekli da moraju navlačiti. Zato sam dodatno pitala još jednog pedijatra i on je isto rekao-ni slučajno išta sami navlačiti.
Niti ja ništa ne prevlačim. Znam da bi meni bilo grozno da me netko tako agresivno dira po intimnom području, brrrr. Isto mislim da se to samo riješi. A ovi slučajevi upale i urinoinfekta ne moraju biti nužno povezani sa neprevlačenjem. Možda je zbog upotrebe jednokratnih pelena. A možda je zbog upotrebe pelena uopće :mrgreen: Pišek koji nije stisnut u peleni slobodno može "raditi", tj. može slobodno erektirati (npr. kod pišanja), a i oni ga slodobno navlače. A navlače kožicu prema naprijed, a ne prema natrag tj. dolje kako to svi rade. Na ta dva načina kožica "radi".
Mene moja sveki ubila u pojam sa tim prevlačenjima! Pa mi je i muža malo zabrinula. A ja sam mu fino rekla da ja nisam čula za nijednog koji si nije prevukao kožicu i kad bih prevlačila njima dvojici, po čitav dan bi se samo pišekima bavila :mrgreen: I odustali su i on i mama-vidjeli da ne vrijedi :mrgreen:
Ja sam samo iz znatiželje jednom u par mjeseci znala pogledati u kojoj je "fazi" kožica i to je to. I onda sam starijem prije nekih mjesec dana tako pogledala, a kožica bez problema odletila dolje (maleni je tad imao godinu i pol). I pokazala se moja teorija točnom -a to mi hrani dušu :raspa:
Znaci nije bitan smjer navlacenja? Jer i Sven navlaci prema naprijed i pokusava isto pimpaca namotati oko prsta :lol:
Ja sam mu pokazala kako da navlaci prema iza ali nije skuzio ali ako nije bitno necu mu vise nista ni govorit.
svi oni navlace prema naprijed, to se tak radi, onda se pocne odljepljivat
mozda bude problem kad se nadu pametni koji odgovaraju dijete od diranja po pimpacu (takvi me posebno vesele) ali ja nedam, uvijek kazem da je to njegov pimpac i nek radi s njim sta hoce :mrgreen:
Mom mužu je pukla kožica kad je imo 3 godine, i njegovoj braći. Zato moja svekrva frikira - a meni nekako u glavi, ako mu ima puknut nek mu pukne prirodno. I da on ga sam nateže prema naprijed, stalno se igra sa pišom, al nikad još nije natezo prema nazad.
tak i moja sveki frikira na stepenice jer su md i brat mu padali i lomili kljucne kosti. ali jbg, necu ih ja sprecavat da hodaju po stepenicama da se ne ponovi obiteljska tradicija. osim toga, f. je vec slomio kljucnu kost kad je pao niz stepenice, taj dio smo rijesili, prorocanstvo je ispunjeno :mrgreen:
a ovo s kozicom me skroz nervira, kad pomislim kolke su decke istraumirali i izrezali bezveze, bljak
ajme evo i mene među zabrinute... mi smo svojem svakodnevno pomalo povlačili i čistili od rođenja, ali meni se ne čini baš da ima nekog pomaka i neki dan me sestra kod peda zgroženo pogledala i komentirala koliku fimozu ima (mali je sad 14 mj.)... stvarno više od tih silnih kontradiktornih savjeta dirati-ne dirati nisam pametna šta raditi...2 puta su mu doktori povukli to na silu tijekom pregleda da se nisam ni snašla i onda mu se jadnom to raspuklo i malo krvarilo :( i imam dojam da se od tada kao nekako stisnulo tj. da je kožica postala manje elastična na tom dijelu gdje je bila popucala:-(:zbunj:
ja bi na tvom mjestu pustila, jedino bi osigurala da mu to nitko ne dira. rijesit ce on to sam prije ili kasnije.
Evo da se javim i ja na temu, ali samo zato jer kad smo mi imali problema oko toga, i bilo me ''strah'' radi svih ovih vasih losih komentara.
Eto, ako ima jos roditelja kao i mi, da nekome dam podrsku, sa pozitivnim iskustvom prevlacenja.
Nasem je prevukla pedijatrica na silu kad je imao 14mj, isli smo kod nje svaka 2 dana na prevlacenje i mazanje.
Plakao je prvih 1-2 dana dok je piskio, i onda je proslo i nakon tjedan dana smo mi poceli sami prevlaciti, ide super do kraja i bez boli. Sad ima 21mj.
Svaka cast pedijatrici, brzo je proslo a sad bar znam da nece jednom u zivotu kasnije imati s time problema. ;-)
Super je na kraju ispalo, ali meni je to grozno i nimalo pozitivan pristup :(
meni je to potpuno bespotrebno i potencijalno stetno, ali super da je sve ispalo ok.
Ne vidim razloga za intervenciju ako nema nekih komplikacija, tipa upale i sl. Ako je razlog požurivanje, tj. ispunjavanje određenog roka, čačkanje po djetetovim intimnim organima mi je potpuno neprihvatljivo.
Nisam napisala :oops:
Nama je doslo do upale, cijelo to podrucje i sve okolo mu je duze bilo crveno,bunio se i hvatao za pelenu stalno, i pedijatrica je na kraju to rijesila na svoj nacin, bolje nego rezanje.
Zato je to pozureno, inace mu to ne bi radili bas tako malenome, ali sigurno ne bi niti cekala petaestu, jer neki to sami nikad ne rijese, znam par slucajeva odraslih s tim problemom (rekli to tek kad smo mi pricali o ovome sa sinom), a koliko ih tek ima pa sute, i gore je cak netko napisao da njen muz ima s time problema ako se ne varam, eto ja bas toliko dugo ne bi odugovlacila, rjesila bi to svakako prije skole.
Pozdrav i sretno i ostalima, mi smo s time zavrsili :mrgreen:
Sve 5, nije se odnosilo na tebe nego na pedijatrijsku praksu.
Ali ću ipak razmišljati na glas: ne bi li tih problema bilo manje da se više prakticira bespelenaštvo i da je odnos prema seksualnosti zdraviji pa da se muškići to potrude sami riješiti?
Ključić potpis, naš doduše nije bezpelenaš, piškenja nikako da se rješi, ali sad ga što je više moguće držimo golog, on stalno vuće piša tamo amo, uvijek prema naprijed, mislim da ga nisam vidjela još ni jednom da je povukao prema nazad. Svekrva frikira nad užasnom fimozom, govori glavić mu se uopće ne vidi, ali meni je ipak pomisao na doktorske intervencije gora od toga da mu eventualno i pukne kožica za godinu-dvije-tri. Nek to priroda riješi.
Pozdrav! Moj sinčić ima sada godinu i pol. Kožica mu se uopće ne da prevući, ali ni malo. Kada nategnem, samo se vidi mali vrh glavića. Ja se trudim to stalno rastezat, a kada je gol, on to sam radi, stalno mu je miš u rukama. Prošli tjedan bili smo na sistematskom, a ja sam dan prije pročitala ovdje tekst o prevlačenju kožice i o prirodnom razvoju svega toga. Na pregledu mu je pedica pogledala miša, zaprepastila se (doslovno!) i odmah sjela za komp i rekla: pišem vam uputnicu za kirurga. Ja sam ponukana pročitanim tekstom odmah rekla: ne! On ne ide kirurgu radi toga. I ona je rekla: ok, ali dajem vam rok od 2 mjeseca da mu kožicu prevučete preko, ako za 2 mjeseca ne uspijete, mora kiurgu, jer će dobiti upalu i bla, bla...
Sada se ja pitam: jesam li napravila krivo? Jel bolje da sam ga odvela kirurgu da on to riješi dok je još ovako mali? Moja pamet mi govori da će to sve ići samo svojim tokom, da ne dam da mi dijete režu ni muče. A s druge strane, šta ako mu se mišić upali? Onda ću biti luda šta ga nisam vodila kirurgu?
Koje je vaše mišljenje o tome? Šta da radim? Šta je pravilno, kada svatko tvrdi drugačije? Hvala puno!
Evo moje dijete prevuklo kožicu s 5 godina, šalju nas kirurgu od 2.
Ako nema problema (upala) ne diraj.
Mojem je pedijatrica prevukla kožicu sa 1,5 godina, nakon što je išla otprilike do pola. Ali razlog tome bila je grozna upala, pun mu je bio gnjoja jadan, i naotečeni! Mazali smo poslije s nekom kremicom i sve bilo super. Mislim da ga nikako ne bi na silu dala prevlačiti da nije bilo upale.
ja ću ispalit, ispalit više od kožica.
dakle, prvi je stalno imao upale, al mi nismo išli na kirurgiju nego sami to pomalo prevlačili sad sa sedam je ok.
mlađem je sve bilo ok, ja sam par puta probala, prevlačila se normalno.
onda je na sistematskom s dvije, pedijatrica povukla, raskrvarila i rekla - to vam nije dobro.
nakon toga smo malo vježbali pa je išlo tako -tako.
jednom sam ja lagano raskrvarila i nakon toga odustala.
i sad mu se uopće, ali uopće ne miče, možda dva milimetra.
plače mi se kad se sjetim moguće operacije. dajte me utješite. jel kasno? mislim ja mu probam prevući kožicu, ali ta količina deranja i udaranja je jeziva.
ne znam ni sama šta da radi.
Ne znam thalia, moje je prevukao kako sam napisala.
Ne pravlači je redovito, čak što više uopće ne.
Stalno nešto prtlja po pimpeku, pa računam da je to sasvim dovoljno.
Nama je isto pedijatar i to ekstra naglasio, tek muje bilo 2 mj. da je povlačanje kožice out. Ali me malo brinu te upale za koje svako malo čujem od neke mame koja ima večeg dečka. Pa zbog čega dolazi do toga, zna li netko? Jel moguće pogrešna higijena, ili prčaknje po pimpaču od strane djeteta ili što? Zna li tko?
Mislim da sam ovo malo bedasto napisala, nejasno.
Rekao je sljedeće, povlačenje kožice je out i ne radite to niti slučajno, ne slušajte mame, bake, tete. To će on već sam rješiti kad bude prvi puta sa curom ukrevetu, Doslovno tako je rekao i to je bilo to.