A ta prozirnost ima neki utjecaj ili je to samo stvar estetike?
Printable View
Ja već desetak dana koristim gljivu. Za sada mogu reći da mi se probava normalizirala a za ostalo jel još na nešto djeluje ne znam, ali odgovara mi.
Jedino još nisam zaključila treba li ju prati pod mlazom vode ili ne, ja za sada ne ispirem.
Ako je netko u sk ili u blizini kad bude podmlatka mogu proslijediti.
Mogu trudnice, ja sam pila i nigdnje nisam našla da se ne smije.
Tinich, očito se nitko ne osjeća kompetentnim odgovoriti na to smiješ li ti piti kefir, ako imaš neki razlog da ne smiješ trebaš ga raspraviti sa svojim doktorom/ginekologim ili nekim drugim dr.
Ja osobno da sam trudna, a nisam, ako mogu sve jesti i piti onda bi probala piti i kefir. Nije kefir ništa posebno niti egzotično da bi predstavljao problem.
Probaj kako ti paše., mislim da je svejedno. Sada ga pijem ujutro, ali na način da navečer namočim žlicu lanenih sjemenki, super je
Prvi glas, ali ima smisla. Inače se u vinarstvu već godinama koriste kulture koje rade malolaktičnu konverziju kiselina u vinu, a ovo bi bilo prilično na tragu tome. Fora.
Hello! Prije svega pozdrav svima! :D Novo meso je stiglo!
Da Vas ne davim svojom pričom već da skratim; ako neko ima gljive molio bih da udjeli malo (u ZG sam). Naime, mama ima problema sa teškim čirom (ne želi se gad zacijeliti) pa ćemo to pokušati riješiti ili bar ublažiti ovime. Zahvalan sam Vam! :) Sve naj!
ja sam u st u utorak, ako vam odgovara prijepodne od 10 do 11, donijeti ću vam gljivu :)
njoj treba otprilike 18 dana da se razmnoži pa je onda možete i drugima dijeliti.
inače, ovo sa limunom što ste spominjali je za one koji ne koriste kravlje mlijeko. to nisam isprobala, iako se uglavnom hranim po principa makrobiotike. nadam se da hoću:)
što se tiče ove gljive koju ću vam dati bitno je samo da je ne stavljate u mlijeko ispod 2,8 masnoće i da ne dotakne ništa metalno.
nije je nužno prati svaki dan (i želimo se "zaraziti" s njom), ja je samo prebacim u drugu staklenu posudu s novim mlijkom.
ako vam se razmnoži toliko da ne znate kuda s njom, nemojte je bacati (možete je pojesti ili) radije je zamrznite u frižideru. neće joj se ništa dogoditi. pa kad je opet budete željeli koristiti samo je je izvadite i nastavite tretirati kao i prije.
također, nije je potrebno zatvariti s poklopcem (ne želimo eksplozije), dovoljno je staviti nešto na vrh posude u kojoj se nalazi tek toliko da ništa ne upadne unutra (mrvice, mušice i sl).
u principu, jednostavna je za održavanje i jako korisna i zdrava. od kad je koristim nisam imala nikakvih problema ni sa probavom, ali ni upalama kojima sam inače bila sklona. :)
zamolila bih nekoga s područja splita da mi da ako ima viska kefirnih zrnaca, hvala
Kad se gljiva namnozi,da li se sama razdvoji ili ju moras zlicom/nozem cimegod razdvojiti?
Ja mislila da se mora ispirat,provat cu onda sutradan bez ispiranja....
Znači ne bi trebalo biti mlijeko s manje od 2,8 mm??
A ja čula da baš mora biti malo masno miljeko od 0,9 mm, al ja stavljaja ipak u ono od 1,5 mm.................
Kakve ustvari ima veze postotak mliječne masti? Da li se u u masnijem mlijeku gljiva više množi tj. stvara više kefira? Jer imam neki osjećaj da mi u 10ak dana gljiva nije nešto puno narasla!?
Zrnca (gljiva) se bolje množi u "prirodnijem" mlijeku, manje obranom, s više masnoće, a manje kemikalija.
Najbolje je obično, domaće, direktno iz štale, takvo sada kupujem. Od onih iz dućana najbolje se pokazalo "Veronika" mlijeko,
a trajno je najgora opcija.
moja krasno napreduje :)
prvi kefir je bio suuuuuuper... gust, kremast, ne prekisel.... mrak!
onda sam drugi dan radila sa veronikinim mlijekom i opranom gljivom... rezultat ... više kao kiselo mlijeko ...
onda sam sljedeću turu držala par dana ... i bilo je super! :)
nije bomba ali svejedno s njom postupam kao da sam atomski fizičar :lol:
Hellou!
Imam kefirnih zrnaca u suvišku, već se gnijezde po frižideru u nadi da ih nekome dam i ne bacim. Pa ako nekome treba neka se javi na pp. :)
PS. Uvjet je jedino da se dođe po njih na područje Jaruna-Zagreb.
Rado bi uzela kefirna zrnca ako ih jos ima. Javite mi gdje da dodem.
Pozdrav svima! Ako bi netko imao viška gljive na području Rijeke, bila bih jako zahvalna da mi pokloni komadić.:fige:
.kala, molim vas da mi date zrnca za kefir kada budete imali, hvala
Ja bih lijepo molila ova zrnca gljivice ako netko ima i voljan je poslati poštom...pliz.
Htjela sam samo reći onima koji su se ulogirali ovdje prvi put, samo da bi zamolili nekoga kefirna zrnca, da s jednim jedinim postom, na ovom forumu ne mogu slati privatnu poštu pa im se iz istog razloga ni drugi ne mogu javiti.
Ne radi se o odbijanju slanja gljive nego ne možete s jednim postom slati ni primati pp.
Sto radite s viskom zrnaca? Da li ih smiksate i popijete il bacate?
U stvari me zanima ima li neki razlog da ih ne smiksam u frapeu?
Pa dobro, da li su sve te gljive i zrnca isto ili ne? Meni trebaju ova koja se spominju ovdje http://istineilaziohrani.blogspot.co...ch/label/kefir
Ima li tko?
I ja bi ih rado probala, jel ima netko da mi proslijedi višak?
Hvala Nena :D
Ja cu imati kroz tjedan dana. Ako nekog zanima, javite se na pp.
Zaboravila sam kome sam ovdje nedavno poslala gljivice u SB (brišem pp-ove iz inboxa, a memorija nula), količina je dovoljna za početak, za nekih 3 dcl mlijeka, pa ako ima kakva pitanja i nepoznanice neka me pita na pp.
ribice, ne znam jesi li nabavila, sad opet imam tu početnu količinu, mogu ti ju poslati ili da je negdje pokupiš, a nakon toga ključić, kad se opet razmnoži (ne prodajem, dijelim, da ne bi bilo zabune).