pa samo smo malo fulale :-)
Printable View
pa samo smo malo fulale :-)
Ma ja bum poludela,ne mogu vjerovati da sam napisala Stojanović :oops: A kaj se tiče Csika jedanput znam napisati,drugi put ne. Al ne smijete mi zamjeriti jer moj mozak se nikako ne može odmoriti pa pišem bedastoće :oops: :oops:
Pozdrav svima, i mene uskoro čeka posjet kc rodilištu, termin mi je početkom 8. mjeseca, pa lagano skupljam informacije :)
Ja cijelu trudnoću vodim kod dr. Plavec i dosta sam zadovoljna, ali me zanima da li je bila ona nekome na porodu i kakva je? Negdje sam pročitala da je dosta gruba (mada ja nemam takva iskustva) i da voli rezati :shock:
bonnie,dobrodošla na forum :bye:
Dr. Plavec je bila meni na porodu. Sve je prošlo super,žena fina,ljubazna. Jedino me fakat oderala za dobrih deset šavova :(
Hvala na dobrodošlici...jedva sam našla neki forum gdje ima nekoga iz/blizu kc :DCitiraj:
No@n@ prvotno napisa
Uf, drugi dio poruke mi se manje sviđa, ali bit će što bude...stalno si mislim - kak svi, tak i ja!
meni se u vizitama Dr. Plavec činila super,,nikad nisam bila kod nje na pregledu ali nisam nikad čula nekoga da se na nju žalio! na prvom porodu mi je bio Bojanić i s njim sam bila super zadovoljna!
sad krajem sedmog trebam opek na druženje k njima, pa ćemo vidjeti... JAVIM TI!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ja sam rodila u KC 13.06. pred 10 dana, dežuran dr. Stanišić (ispravno je 100% napisano :mrgreen: ), babica (glavna Biserka - Biba) rekla je nažalost moram rezati, posteljica nije htjela izaći (dijagnoza placenta adherens) pa ju je dr vadio pod općom anestezijom.
Nemam se na nikoga požaliti.
A ja moram pohvaliti sestru Ivanu,mlada cura,bez koje bi se možda i još sad porađala uz njezinu kolegicu,neka starija rospija namrgođena.Svi su bili super prema meni od sestra do dr Csika,al ta jedna gadura bu mi još dugo ostala u sjećanju,ne znam kak se zove
je li točna informacija da se u kc više ne izvodi epi rutinski, nego samo ako treba? I jel to vrijedi i za prvorotke? Također sam čula da postoji stolčić... ?
i mene zanimaju sve svježe informacije što se tiče našeg rodilišta u Kc!!!
približilo se vrijeme odlaska tamo :shock: :shock: :shock:
ajde koprivničanke (i naravno okolica), sigurno ima netko kakva nova iskustva? :*
Nažalost za prvorotke se radi epi,to znam iz vlastitog iskustva,pitala sam,a kod višerotkinja ne jer mi je susjeda rodila sredinom mjeseca.Citiraj:
bonnie prvotno napisa
Nažalost za prvorotke se radi epi,to znam iz vlastitog iskustva,pitala sam,a kod višerotkinja ne jer mi je susjeda rodila sredinom mjeseca.[/quote]
Sredinom 3 mj.Zaboravih napisati,a stolčića nisam vidla ni u blizini,dok loptu jesam.
vindira, hvala na odgovoru :)
a ništa, najbolje budem sama vidjela nadam se uskoro, termin je 11.08. :cekam: ;)
i ja vam se javim... sutra baš idem na amnioskopiju i CTG u rodilište, pa me baš zanima kaj će biti :-)
------da,da, hvala na odgovorima
---ovo oko rutinskog ne rezanja višerotkinja me jako obradovalo... :D
To ti se ide u specijalističku,a ne u rodilište.Curke držim vam fige,ak sam mogla ja,moći ćete i vi.Natrag nema,samo naprijed,bebe moraju van :lol:Citiraj:
Ivky prvotno napisa
ne, moj doktor mi je dal za tam uputnicu..i rekel da tam idem... 8)
bila sam danas u rodilištu na kontroli...u srijedu mi je doktorica PLavec rekla da dođem u trudničku ambulantu. bila je neka primalja Božica, čini mi se ljubazna, a kakva je u poslu, ne znam :?
ma ja mislim da bude sve ok....stvarno nisam čula nikakve horror priče, mislim - roditi nije baš šetnja parkom, ali u pravu si vindira - natrag nema, kak svi tak i mi 8)
Ivky, sretno na pregledu ;)
hvala :oops:
baš me zanima 'ko će biti u srijedu u trudničkoj?!?!? :roll:
Kak izgleda ta primalja?Citiraj:
Ivky prvotno napisa
možeš nazvati tamo i pitati ;) ja inače idem cijelu trudnoču na kontrolu kod dr Plavec, samo nazovem i pitam koje dane je ona u ambulanti, i tada dođem.Citiraj:
Ivky prvotno napisa
pa, srednjih godina, 40-ih...
kratko ošišana, onak kak žene nose :-)
učinila mi se Ok....
zakaj pitaš?!
dobra ideja...
ali rekla mi je baš u srijedu na kontrolu, onda mi je baš termin, pa ne znam...
A boja kose? Pitam zato jer je bila jedna gadura, ne da mi se ni podsjećati na nju.Ta je imala kosu do brade svjetlu smeđu i bila je nakinđurena ko da je šefica odjela.Ostale su sve super. Ja sam na specijalističku hodala prije trudnoće,u trudnoći i sad hodam i to kod dr.Behin,ona mi je super.Istina da se plaća,al se ne moraš naručivati,ideš kad hoćeš,sam pitaš kad ti radi dr. k kojemu hoćeš ići i svi se super ponašaju.Citiraj:
Ivky prvotno napisa
ma ova nije bila tak..ima onak svjetliju kosu, ali kak srednjovječne žene nose... gore trajna, oko uha kratko i tak :P
dok sam prvi put rodila, bile su 2-3 sestre koje mi se nisu svidjele, dvije su bile zadužene za bebice, a jedna za nas...
mrtva puhala...
joj, ma ta tri dana budemo preživjele tam...
:cry: :shock: :x
curke bok :D
ja sam isto iz Kc...
rodila sam lani u 6. mjesecu...
dr. Čik mi je bio na porodu, mrak tip... 8)
nije bilo stolčića ni lopte, bar ja nisam vidjela :?
kod kojih gin ste inače....
ne radi mi pola tipkovnice pa nemam upitnike i uskličnike... :oops:
ja bila danas na kontroli u trudničkoj ambulanti!
Bio je glasoviti dr. Csik.. bio je OK! pital me da ostanem ili da dogovorimo indukciju, kaže on-doiješ drip i za 3-4 sata se porodoiš i to je to!
velim ja, ne hvala, prvi put je bilo s dripom, sad bi probala da vidim kak je prirodno, napisal je u nalazu da odbijam indukciju i to je to!
reko je da je moguće da danas ili sutra krne porod prirodno, a ako ne da dođem opet u petak na kontrolu!!!
8)
bok Lucija :bye:
ivky, super za pregled, nadam se da će uskoro krenuti :D
ja sam jučer bila po uputnicu za rodilište, inače cijelu trudnoću idem na preglede kod dr Plavec ali po uputnicu sam morala kod dr Odeha...tako da sam sad spremna, što se mene tiče, mogu roditi!!
blago vama, vi već znate što vas čeka, meni je ovo prva trudnoća, i sad ovi zadnji dani mi traju vječno :roll:
I bolje da ne znaš što te čeka.Ne mislim te sad plašiti,al tak je meni pomoglo da nisam znala,ako budem drugi put trudna mislim da ću biti bolje živčana,ovako nisam uopće bila baš zato kaj nisam znala kak je to. Ne brini,sve će biti ok.Citiraj:
bonnie prvotno napisa
bonnie ceka te jedno predivno iskustvo radanja i susret sa tvojim djetetom, sa tvojim mali podstanarom :heart:
Mi zene smo cudesna bica, koja imaju sposobnost stvoriti novi zivot i nositi ga pod srcem 9 mjeseci. Zena je ta koja moze iskusiti kako je imati dva srca :heart: zena je ta kojoj je tijelo izvedeno do savrsenstva da novi zivot iznese na svijet. Kosti, ligamenti, misici su stvoreni da bi dijete proslo taj put ... mozak stvara divan koktel hormona koji nam olaksava porodajnu bol, koju pokusaj ne gledati kao bol, nego kao korak blize susretu sa dva divna oka u kojima ces ogledati cijeli svemir i koja ce te voljeti vise nego sto mozes zamisliti :heart: i u koji ces se zaljubiti preko svih granica :heart:
ipak se nije ništa počelo događati kroz ova dva dana...
možda jučer nekakvi sluzavi, prokrvljeni iscjedak, ali u vrlo maloj količini..leđa, donji dio, poboljevaju od jučer.. možda noćas krene...
sutra mi se sve čini da krećem za Kc opet na kontrolu..
Csik mi je u sriejdu najavljivao nekakvo naručivanje na drip u subotu, ali mislim da ne...
čemu žurba, ako je mojoj curi lijepo unutro s mamom, nek bude, kaj ne :heart: :heart: :heart: :heart:
vidjet ćemo što nam nosi noć :P
E, to ti je možda počelo.Tak je mene dan prije lagani bolovi u križima,drugi dan su bili sve češći i intenzivniji s krvavom sluzi i tad sam rodila.Držim ti fige da krene prirodno,a ne na drip. :)Citiraj:
Ivky prvotno napisa
eto mene opet doma...
bila je Dr. Behin!
ponudila mi je da sutra dođem ujutro, rekla je da tu neće uopće trebati dripa, samo prekinu vodenjak i za "taj čas" sam gotova...
ma velim ja, budem ja čekala da to krene samo...
ako ne krene, onda opet u ponedjeljak na CTG!
neviđena gužva danas u trudnčikoj ambulanti. dr.Behin je došla tek nešto prije 10 s odjela, valjda su imali gužvu tamo...u 11.45 sam bila tek gotova, a od 9h čekala...
ali dobro, i to je prošlo!
čekamo kulminaciju i rasplet događaja :-)
Ivky, držim fige da čim prije krene, i to kak si želiš - prirodno ;)
Ja na pregled tek u srijedu, tad je dr Plavec pa budem čula kaj veli.
cure želim van njaljepše porode na svijetu...
malo će boliti, a Bože moj, sve nas je bolilo...
možete vi to...
:D :D :D :D :D
hvala Lucija12 :love:Citiraj:
Lucija12 prvotno napisa
Ivky se već neko vrijeme ne jevlja, nadam se da je ona već sa svojom mrvicom :heart:
željno iščekujemo update!
bok curke....
eto mene...
rodila sam :D :D :D :D :D
27.07.2009. 3.55!!
cura 3580/54
sve je bilo gotovo za 4 sata...
u 23.55 procurio vodenjak, u 0.00 počeli trudovi i to odmah na nekih 10 minuta!
došla u rodilište u 0.50...
babica nije bila oduševljena kaj sam joj prekinula san, btw. bila je neka Đurđa, zapravo, mislim da sam tak nekaj pročitala na iskaznici..
ženi se uopće nije dalo raditi...
snimila mi CTG, uzela podatke i u tome vremenu je stigla druga trudnica...
spičila me u hodnik i rekla da kad nju završi da bud zvala doktora. csik je bil dežuran.
sva sreća da je to tak bilo, ja sam narednih pola sata hodala po hodniku i naslanjala se na muža za vrijeme trudova..
kad me čik pregledal bila sam otvorena za dlan, malo me još "raširil" i rekel da idem na brijanje, na klitir nisam išla imala sam doma stolicu i rekel je doktor mužu da pričeka da budem rodila za sat vremena.
u rađaonu sam išla odmah, oko2.30-2.40...
par trudova prodisala i nisam još uopće imala pravi nagon za tiskanjem, ove rospije su došle i u 5 minuta me porodile.. "BABA" me oderala ko glupaču...
btw. svaki put kad me došla pogledati smrila je na cigarete-grozno!
odmah su mi bebicu stavili na mene, sat vremena, odmah smo cicali i bilo je nezaboravno..uz sve ove nepotrebne gluposti!!!
i sad smo već doma i u uživamo :o)
ivkyčestitam, :D :D To mi sve smrdi na tu babicu o kojoj sam ti pričala da je bila i meni na porodu jer sve su druge ljubazne.Glavno da je brzo prošlo. :)
ivky, super :D čestitam od srca :heart: :heart:
glavno da je sve prošlo brzo i ok, i da ste već doma...stvarno expes porod 8)
ja još čekam :roll: