di gotovi, tek gledam šta ću
Printable View
di gotovi, tek gledam šta ću
Kod nas odrađena priprema, večeras je "punjenje". :-)
Moja će dobiti Lego adventski kalendar za Nikolu.
Razne (i nimalo maštovite). Zapravo stvari koje bi ionako radili ali su ovako postale malo posebnije.
SPAVANJE S TATOM!
KUPON ZA DRUŠTVENE IGRE
DANAS PIŠEMO PISMO DJEDU MRAZU
DOBILI STE KINDER JAJE! (pitajte mamu)
SPAVANJE S MAMOM!
STIGAO JE SVETI NIKOLA. JESTE LI POGLEDALI U ČIZMICE?
VEČER ZA FILM UZ KOKICE
KUPON ZA KINO
KUPON ZA LUNA PARK
KUPON ZA MAZIKANJE
PRIPREMAMO SE ZA TATIN ROĐENDAN
DANAS JE TATIN ROĐENDAN! BRZO GA POLJUBITE!
DANAS PEČEMO KOLAČE
KUPON ZA LUNA PARK
KUPON ZA ČITANJE PRIČA
KUPON ZA MAZIKANJE
DANAS IDEMO KOD DJEDA MRAZA
DANAS RADIMO BOŽIĆNE UKRASE
DANAS RADIMO PAHULJICE OD PAPIRA
DANAS KITIMO BOR
IDEMO GLEDATI KAKO JE UKRAŠEN GRAD I POPITI SOK U TONIK JUICE BAR!
HOĆEMO LI U MEKIJA?
To je punjenje za jedan kalendar. U drugi idu slatkiši i tu i tamo nekakva sitnica.
[IMG]386402_501374003228751_156852656_n[1] - kopija - prečac[/IMG]
evo našeg adventskog kalendara
Maruška odlične su ti ideje!
rado ću otuđiti koju, mislim da ćemo danas izraditi naš kalendarić ( tj. danas moramo izraditi - ona koja sve radi u zadnji čas)
Evo našeg napokon :)
http://public.fotki.com/klaudija28/698h/dsc06761.html
Nisu još sve kutijice pune, ali bit će popunjene na vrijeme.
Punim sa slatkišima, bit će prstenčića i takvih sitnica i porukice raznorazne (dio sam ukrala od Maruške :))
ja sam sašila, triba numerirat i puit, sutrašnji sam riješila :)
I naš je gotov, klinci su oduševljeni!
super su kalendari! :klap:
i naš je gotov, objesila sam ga u petak navečer, i totalno je oduševljena s njim! i još smo u subotu zajedno ukrašavale stan i bila je toliko uzbuđena sa svim tim slatkim ukrasima!
večeras stavim sliku našega! :-)
evo fotkica i drugog.
na istu je foru, samo je dezen vrećica drukčiji i dasku sam dekupažirala u crveno. na kraju smo zadržali onaj prvi a ovaj smo proslijedili nećakinjama.
https://picasaweb.google.com/curlyma...81060291289874
Bravo cure, kalendari su vam odlični, bit će pravi užitak ih svaki dan otvarati.
Mi imamo drvenu kučicu sa prozorčićima u koje umetnem poruku i slatkiš za oboje, kupljenu, preslatku, preko godine im služi za sitne stvarčice a za advent se pretvara opet u kalendar.
Mi smo danas izradili još jednog za zhapčevog prijatelja iz vrtića, došao kod nas na igru pa i on poželio, bio je sretan što smo skupa radili, isti je ko naš.
Inače sam u profila vidjela adventski kalendar sa kutijicama sa poklopčićima, od kartona je sve, oko 160kn.
Mi imamo od prošle godine. Role wc papira sam umotala u ukrasne papire, dolje sam slijepila sa selotejpom ili sam zaklamala i zaljiepila na veliki hamer. Tada je bila oduševljena pa ove godine nije htjela novi pa smo morali ispravljati taj stari koji je cijelu godinu bio ugnjetavan u kauču ;-)
E sad, ja imam problem.
Fora je u tome što smo mi svoju gospođicu naviknuli na iznenađenja. Rekla sam joj da će svaki dan dobiti nešto sitno, nekakav poklončić, čokoladicu, porukicu... i tako svaki dan.
Prvi dan je dobila nekakvu šalicu (stalno mi razvlači posuđe, zdjelice)... s kojom uopće nije bila oduševljena, onda smo kupili sapunčić koji joj se svidio na sajmu (kao komad torte), ajd, to je bilo ok.... jučer je dobila paketić čokoladnih snješkića i s tim se oduševila (nije neki čokoladojedac, pojede jednog i dosta), danas je dobila malu bojankicu.
Sad, znam da je to previše jer sve košta. Istina, neke smo stvarčice kupili i na sajmu antikviteta, sve to košta po par kuna (ok, slikovnica i čokoladice su 15 što je i previše za jedan dan), ali sad je mala koza naviknula svaki dan nešto dobiti i ne znam kako ju otkačiti.
Mislim, znam, lijepo joj objasniti i nema ljutnje.
Da, u kalendar svaki dan stavim i malo slamice za Isusa koju onda ona stavi u jaslice koje su ispod.
Zapravo, trebala bih više naglasak dati na te aktivnosti...
ja se nekako trudim da mojima stvari koje su im dosta uobičajene napravim nekako specijalnima, recimo topla čokolada, nije da ju piju svaki dan ali par puta tjedno ju skuhamo, sad smo nabavili slamčice(to nam je uvijek falilo), kupila sam ledo šlag pa stavim mrvicu i namrvim jedan keksić u šalice. I to je posebna topla čokolada, ili ako pečem palačinke isto i nakinđurim i potrudim se da je mrvu više nečega nego inače.
Mm se zeza da ću im jednog dana napisati:" danas dobivate ručak, javite se mami"
Krasni kalendari.
Naš adventski je isto gotov i poslan u vrtić. I lani smo poslali u vrtić jer je tamo baš zabavno raditi zadatke.
A priprema je baš bila zabavna. A za doma imamo vulgaris sa čokoladom. evo ga ovdje:
http://satyninabajka.blogspot.com/2012/12/adventski-kalendar-2012.html
Sandra jako zgodno, bravo za ideju
Sandra, sjajna ideja!
Sandra, odlican kalendar! :klap:
Nisam vjerovala da ću ovo čuti - jutros su mi rekli da im je dosta više bombona i čokolada, da sam im trebala više poruka napisati :mrgreen:
Dobro, to je možda pod dojmom sv. Nikole.
Jučer su imali po jednu poslovicu, danas po jednu zagonetku i vidim da uživaju u razgovoru o tome.
A što se tiče slatkiša, u našim kalendarima su oni vrlo diskretni: dva-tri bombončića, čunga-lunga, ferero kuglica...
Ništa veliko, ništa skupo.
trampolina, tako je i kod nas, sitnice, po čokoladica, životinjsko carstvo, pez...
iduće godine ću im uz slatkiše, kroz 24 dana provući božićnu priču (true story of christmas) na ovu foru http://howsweeteritis.blogspot.com/2...-story-of.html
Podižem!!
Jeste li počeli smišljati što ćete i kako ove godine?
Da smišljati!
Klinci već 15 dana odbrojavaju kad će vrijeme za adventski kalendar.
Ove godine se neću moći prošvercati sa dva, moram raditi i treći.
Imate li ideju što staviti jednoipogodišnjoj bebi koja se pravi da ima bar 5 godina?
ove godine će biti prozorčići, unutra čokoladna kuglica i iza nje fotka klinci, mi, s ljetovanja, proljetovanja...
mene je N. (11 g.) pitala vec kad cemo raditi kalendar
prosle godine je napravila kucice/kovertice od vrecica za caj, zaljepila na kartonsku podlogu, ukrasila. unutra su isle poruke, bonbnocici, poklon bonovi (tipa: mozes gledati tv do kasno :mrgreen:) isl.
bas je bilo super
vrecice (papirnate, u kojim stoji sam caj) spremam vec neko vrijeme, da ima raznolike i za ovu godinu
skroz dobra ideja :)
Mi smo ove godine uzeli ikeine adventske kalendare, upravo smišljam čim da napunim kutijice... http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00253634/
zapalila sam se čim sam ga vidjela, ali sad kad gledam cijenu na webu pitam se what the hell was I thinking???
ja ću raditi ovakakv nekakav sa kutijicama
i jedno ovakvo drvce na koje ću objesiti Korinine čarapice (one najmanje kad je bila beba)
Angie, ovaj je kartonski?
super su mi takvi kalendari jer ih možeš korisiti više godina
a za ispunu sam smislila male čokoladice, možda koji Kiki bombon, zaboravljene figurice iz Kinder jaja koje sam pronašla po raznim kutovima sobe/ispod kreveta..., "bonove" (bon za igranje igrica na kompu pola sata; bon za ekstra maženje; bon za neku želju po izboru... - bonovi iskoristivi i naknadno ;-) )
ajme ovj Ikein mi je super...samo kak do njega!?? :(
Došla sam se pohvaliti da je naš gotov i ranije nego što smo planirali, bili smo vrijedni za vikend http://public.fotki.com/stova73/adventski-kalendar/
Da, kartonski je. Ove godine nas je puno koštalo sve to skupa, oni su oko 6 eura, pa još ispuna, ali već sljedeće godine ćemo nadoknaditi, jer ćemo ih naravno koristiti i dalje. Oduševljena sam, a baš sam guštala puneći ih :)
I te kutijice iznutra djeluju dosta čvrsto i izdržljivo.
hvala rossa:-)