Ja sam upalila elektricnu grijalicu, inace bi se smrzli.
Printable View
Ja sam upalila elektricnu grijalicu, inace bi se smrzli.
Daleko smo mi od grijanja. Uglavnom u Rijeci toplane počinju grijati isto tako, ako tri dana za redom noćna temperatura padne ispod 12. Jutros je bilo 10 stupnjeva, a sada je 17.
Jooj bome je ovih dana hladno! Ja koja inače otvaram prozore usred zime sam se jučer smrzla pa sam se išla tuširati s vrućom vodom da se ugrijem. Sva sreća pa mala trenira plivanje pa se 3 puta tjedno grijemo na bazenu :mrgreen:.
Pa da, zato je ta hladnoća najveći problem za male bebe i starije ljude, koji se malo kreću i ne mogu se na taj način zagrijati.
Trenutno je vani 8 oC. Brrrrr... zaledile su mi se ruke. I ne samo ruke.
kod mene u stanu je ok. muž njurga da mu je hladno ali njemu je uvijek hladno.
kada su zatvoreni prozori u stanu je toplo.
Potaknuta temom, sinoć sam upalila grijanje
ja jos nisam okrenula ventile za grijanje. a ujutro mi je bas hladno. mrzim uci u hladnu kupaonu. mogla bi mozda veceras.
Mene je ova tema potakla
mi imamo otvorene prozore po noći ali sam klincima izvadila poplune
jel nekom proradilo grijanje??
Nama nije.
ispalit ću od smrzavanja.:gaah:
Kaže moja svekrva da su u Zapruđu pustili probno oko 11 sati.
Pa koliko je kod vas u stanu? Kod mene 24-26 bez grijanja, uz luftanje.
kakvo je stanje kod vas s uključivanjem?
sigečica nula bodova
novi zagreb isto ništa
Savica grije.
Zaprešić grije.
Odlično :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
:mrgreen:
Ja to zovem inhalacije, taman dobro dodje dok je hladni zimski zrak.
Inače kod nas od sinoć radi grijanje a i kod moje mame. U stanu je bilo podnosljivo ovih dana tako da čak nismo ni klime palili da se dogrijemo kao prošle godine. Jednostavno je po danu sunce dovoljno jako sjalo i zrak se zagrijao. Ipak ta fasada cigla iz 80-ih dosta topline upije preko dana ako je sunce pa drži toplinu.
No svako jesensko paljenje toplane je uvijek mala proslava kod mene :zimogrozna:
konačno jutros proradilo...
meni oko 11 :naklon:
Aleksandra
Da li imaš pvc stolariju?
I još bitnije, da li ste ikad zvali majstore za centralno da pregledaju instalacije u zgradi? Ili da ti odzrace radijatore?
Stvarno mi je neobično da iz godine u godinu ti je hladno. Ja iz tri različita stana imam jako pozitivno iskustvo s toplanom. Evo klinci imaju spavaću na sjeveru, sad im je 24 u sobi. Nama na južnoj spavaćoj je bar 26...
Izraditi mogu i sami
Možda je to samo njen osjećaj da joj je hladno,imam i ja frendicinog koja je zimogrozna cijeli život je na toplani.
Onih 6 godina koje sam provela grijući se na toplani je bilo da je bilo prevruće,i uvijek falilo zraka.
Mi zadnja dva dana sremoerirami ujutro stan za dizanje ,i malo predvečer,po noći nikad ne grijemo, sad ni usred dana
Imamo plinsko etažno
nova (5 godina) PVC stolarija
sada nije hladno
sada je super
kod nas je problem
što nadstojnik smanjuje zadanu temp
i zapravo nama je najbolje sada
i kada je vani -10
onda super grije
kad je vani 0-10 onda to slabo grije
ok, različiti su i osjećaji topline
ja volim da mi je toplo
baš toplo
da se ne moram doma motati u dekicu
a naša zgrada je puna penzića i onda oni, u nadi da će biti niži računi, smanjuju temp. u toplinskoj stanici
i sad nam je nadstojnik stavio poruku da je počelo grijanje
i da se zatvaraju požarna vrata (ne znam kakve to veze ima s grijanjem, jer mi nemamo radijatore na vanjskim hodnicima)
i da se ne lufta previše
jer se gubi toplina
kome treba zraka, nek si kupi kuću pa nek si lufta koliko hoće :mrgreen:
i ja volim toplo
ljetos kad je bila najveća pripreka, došla sam u iskušenje zakukati kako je vruće
i odmah se sjetila jeseni, zime
hladnih zimskih jutara
magle
i stala na najjače sunce, samo ti prži sunce drago
ali, ina niz :mrgreen:
koliko god volim toplo gledam objektivno
idem po kućama, odn. stanovima na toplani
privatno i poslovno
i opipam radijatore
i osjetim kako su praktički svugdje topliji nego kod nas
ima zgrada gdje su i na stubištu radijatori
koji su topliji nego moj radijator doma
od tuda je krenula moja tema
ne od moje potrebe za toplinom
Nismo ni mi na toplani najsretniji. Od kad su nam uveli te mjerace na radijatorima svi ih redom zavaramo kad idemo na posao. Dolazimo doma u hladne stanove, gljivica se stvaraju po kutevima soba. Lose. A racuni isti jer toplana posalje racun za onoliko koliko im treba, a rasporedi se prema tim mjeracima. Svi se natjecemo da imamo manji udio potrosenog u ukupnome. Uglavnom bas su nas zeznuli s time.
Imamo i radijatore na stubistu koje su ugasili da smanje troskove. onda su skuzili da ipak moraju grijati kada je ispod neke temparature jer ce cijevi popucati.
Zato sam i msilila da možda imate problema sa instalacijama, ne da netko namjerno smanjuje grijanje.
Mi smo isto u zgradi razmatrali ugradnju kalorimetra (jer svaki stan ima svoje instalacije) ali kad su susjedi krenuli s "ja ću ugasiti grijanje jer ionako ne živim u stanu" i "ugasit ćemo radijatore na stubištu" nastala je pobuna nas koji mislimo da ipak nešto znamo o termodinamici, pa smo shvatili da bi mi grijali njihove stanove i stubišta kroz zidove a mi se smrzavali, a na vlastiti trošak. Jer nema nikakve izolacije između stanova. Pa smo srećom odustali od ideje, i dalje je jednako toplo i jednako plaćamo 8-)
fala Bogu da je naš predstavnik ažurniji u pisanju zvizdarija po oglasnoj ploči nego uvođenju razdjelnika
tako da mi to nismo uveli
i iskreno se nadam da nas nitko neće natjerati
jer mislim da bih onda otkazala toplanu (ako je to moguće, a valjda je) i da bi uveli etažno plinsko
Ja sam mislila da su se razdjelnici morali uvesti? Sumnjam da su ljudi sretni sto ih imaju. Postoji li nacin da ih se rijesimo?
trebali su se tad uvesti, i oni koji su uveli u prvom naletu su jedini koji su to napravili.
recimo priča mi apsurd kolega, razdjelnik je ispod prozora, i ako direkt tuče u njega sunce on se pokrene, tak da se naplaćao računa i računa, i još i sad plače nad svotom
može se skinuti neki radijator s vertikale, to su davno radili susjedi do nas u staroj zgradi, nisu trebali grjati tu prostoriju.
ali i da skineš jedan radijator, kak bi ti etažno uvela, treba postaviti cijevi i boljer, pa opet i bojler priključiti na plin ili nekaj već drugo, a nemaju sve zgrade plin u zgradi
Evo ja upalila centralno. Do sada nije bilo potrebe, a možda nema ni sada ali me prepali sa minusom sutra.
I mi jučer zapalili