@Marsupilami, jako si dobra kaj si mi eto napomenula koje su moje dužnosti...bez tebe bi bila izgubljena :yes:
Printable View
@Marsupilami, jako si dobra kaj si mi eto napomenula koje su moje dužnosti...bez tebe bi bila izgubljena :yes:
Budem na jesen, kad krenemo. Budem navratila do računovodstva s rješenjem!
od 23 učenika u markovom razredu došlo ih je 20, a za troje koji su spriječeni došli su roditelji ili bake i djedovi, podjela je trajala skoro pola sata i više, mada su već odradili završnu priredbu, naravno prije škole su skupili nešto novca i učiteljici kupili buketić .( cvjećarna nam je preko puta )
Mi smo isto zamolili baku da ode po svjedodžbu na dodjelu.
Btw. dobiju li svi prvašići pohvalnice?
nemam pojma, marko je 2 razred i dobio je pohvalnicu za prosjek 5,0 i uzorno vladanje
kod nas su lani pohvalnicu dobili oni s 5,0
kod nas jesu
Kod nas su pohvalnicu od ravnatelja dobili prvašići sa 5,0, a svi ostali dobili su pohvalnicu od učiteljice. Lijepo i motivirajuće!
Kod nas su svi dobili pohvalnicu kak se meni čini.
I ja sam bial iznenađena slabim odazivom na dodjelu svjedodžbi. Da li je do nezainteresiranosti ili neplaćenih računa, ne znam.
Lara ide sutra po svjedodžbu.
Za račune ne znam jer Lara nije u DB, mi plaćamo samo prehranu koja se ionako plaća unaprijed.
Meni je dodjela svjedodžbi baš lijep završni čin, nekakva točka na i za tu godinu.
Lara ide sutra ujutro sa svojim frendom iz razreda, pa ih nakon toga mislim počastiti sladoledom.
Za pohvalnice pretpostavljam da dobiju oni koji su prošli s 5,0.
Pa to su bit će svi.
Moja je prošla s 5.0, ali nije dobila pohvalnicu, jer je u toku godine imala jednu trojku i jednu dvojku iz vjeronauka, ali zaključno 5. Pohvalnice dobivaju oni koji su tijekom godine imali četvorke i petice.
kod nas pohvalnice dobivaju oni koji su prošli s 5.0.
Što, prošli su sa vrlo dobar u prvom razredu?
ma tko te pita za pohvalnicu, ne vjerujem šta je ljudima bitno....sad kad pitaš đaka kojim je prošao fora je govoriti sa decimalama, lijepo školstvo prije :)
meni je izuzetno drago da moj I nije u skupini da mu je bitno, naime, nema pojma niti da se daju niti da je on dobio heheehhe
i nadam se da će tako biti i u buduće, trudit ću se svim silama da tako bude...za sada nam uspjeva :)
nažaolst, iz iskustva znam da je ta pohvalnica ponekad bitnija roditeljima nego djeci
Mene je samo zanimalo dijele li se pohvalnice po nekakvoj špranci ili ih dobiju neka određena djeca.
kao što rekoh, nije mi bitno isto kao što mi nije bitno da mi dijete prolazi s 5.0 ili s 5, već mi je bitno da joj nešto ostane u glavi, jer znam mnoge koji su imali te maximalne prosjeke i nemaju pojma o ničemu.
I da, bila je tužna baš zato jer ih je do sada dobivala i još prošle godine u višim razredima su je dobili i oni koji nisu prošli s 5.o pa je očekivala da će je dobiti i priložiti ostalima.
Pa da, ali dobiju se po špranci - ili svi koji su prošli sa 5, ili svi koji su prošli sa 5.0
Kad sam ja išla u školu pohvalnice i nagrade su dobivali neki određeni učenici, zato sam pitala.
Pa nije dobio svatko tko je prošao sa pet ili sa 5.0 nego netko za koga je učiteljica mislila da posebno zaslužuje pohvalu.
dodajem - nije nužno niti morao proći sa pet.
Kod nas pohvalnicu dobiju oni koji imaju 5,0.
E pa bit će onda da je tako i kod nas :mrgreen:
ma bezveze, moj klinac je dobil jednu jedinu trojku iz matke, kad je mjesec dana bio doma, i baš kad je došo uletio kontrolni. Klinka koja sjedi s njim iz istog kontrolnog je dobila samo 2 x jedinicu, pa opet ovo nanovo ispravljala, i na kraju dobila 4 iz matke. A mog klinca je ispitivala ne bi li mu dala peticu, dvoumila se do kraja.
Dobil je pohvalnicu i on je 5.0.
:lol:
No, ni mi nismo išli po svjedodžbu, poslali smo kumče da podigne.
Mislim da je nerealno za očekivati da to bude svečani čin sa velikim odazivom, kad se podjela održava 2 tj nakon kraja škole, kad već svi koji mogu, pobjegnu na more ili kod baka i djedova.
Nije neizvedivo da se podjela organizira možda zadnji dan škole, ocjene su većini ionako puno prije zaključene.
Pa kaj ti ja znam, imaju tri "odgojna" predmeta iz kojih računam da svi imaju pet; pa je onda tu još i vjeronauk iz kojeg isto nekako računam da svi imaju petice, a kod nas svi imaju pet i iz engleskog - znači, ostaju samo hrvatski matematika i priroda za nižu ocjenu - računam da je teško baš toliko pokvariti prosjek sa te tri ocjene.
Moj prvaš ima 4 iz likovnog.
omg svašta