Čisto da dodam, iz istog razloga mi je bezveze stav, što vas briga, pa možete ocjene podiči bilo kad.
Što se tiče "bezobrazluka" škole, razumijem da je to njima na neki način najjednostavnije osiguranje da će roditelji platiti.
Nije fer što su dupli računi isti mjesec, ali mi je jasna logika škole.

Odgovori s citatom

). smeta me to omalovažavanje. To bi trebao biti svečan i važan dan u šk. godini za svakog učenika. Trudim se da se svaki učenik osjeća posebno ( bez obzira na uspjeh) i naravno, svatko dobije veliki pljesak. Sad, znam i da puno djece otputuje i ne može doći, u 6. mjesecu je i jeftiniji smještaj na moru, pa puno ljudi to koristi ( tko ne bi? ), ali iz iskustva znam da puno roditelja to zanemari, ono bumo digli u tajništvu, djecu ne uči važnosti tog dana. I to me žalosti. A kad je govora o neplaćenim računima i kod nas traže da učitelji zovu roditelje ( što ja odbijam , stavim napisanu opomenu ili podsjetnik u kovertu i pošaljem na kućnu adresu ), ali nikad nije bilo problema ako se radi o jednom, zadnjem računu. Problem je u velikim dugovima. Jednom prilikom sam dan prije podjele poslala sms roditeljima i zamolila da ako ne plate taj dan ( dug je bio oko 800 kn), ne šalju dijete u školu ( bilo bi mi grozno da mu kažem da mu ne mogu uručiti svjedodžbu), ali su roditelji platili i on je došao sa potvrdom iz banke. Teška su vremena, sve je teže plaćati na vrijeme račune, ali kao što je netko prije napisao , probaj ne platiti 2 mjeseca telefonski račun, pa ćeš vidjet hoćeš li ga i dalje moć koristiti. I da, opet iz iskustva, roditelji sa manjim primanjima i skromnim uvjetima života uvijek na vrijeme plaćaju račune, problem je najčešće u onima koji se bahate po gradu, voze skupe makine, a račune ne plaćaju. ( Živim u manjem mjestu i gledam svakodnevno.)
nhf