mislila sam na usavršavanje 2x tjedno
to bi možda mogli izvesti?
Printable View
mislila sam na usavršavanje 2x tjedno
to bi možda mogli izvesti?
Da, bazen je dušu dao za poboljšanje tehnike i postepeno oslobađanje od strahova.
Moja je pretprošle i ove godine dok je bila kod bake na moru išla na tečaj plivanja na bazen. Ove godine je zahvaljući tome počela skakati na glavu. Ja nikad to nisam naučila iako sam preko ljeta bila dugo na moru.
I ja! Prije, hmmmm, calculating...... 26 godina! I nastavila plivati iduće 4 godine, prilično daleko dogurala, da me nisu zeznule neke ozljede, nevezane za plivanje, i operacija mandula, tko zna gdje bih danas bila. Uglavnom, sve u svemu, jako jako lijepo iskustvo.
Zapravo, tek čitajući ovaj topic mi je sinulo kako sam uopće krenula s treninzima. Jedino čega se sjećam je bilo da sam počela s 8 godina. A to je upravo ovo kaj pišete, 2. razred.
U Tuheljskima se dogodio kvar (previše klora isteklo), ne znam za Stubičke. Zapamtila jer smo tjedan dana prije toga bili u Tuhelju, baš na tom dječjem bazenčiću proveli većinu vremena.
Pretpostavljam da se radi za SVU djecu - da nauče plivati - i to je SUPER!
Ja želim naglasiti činjenicu koja se provlači kroz ovu temu (a prema onome što čitam iz svjedočenja drugih) - da dijete koje ne zna plivati sigurno neće biti oduševljeno sa "školom plivanja" ili testiranjem - ako ga na inicijalnom satu bace ili gurnu u bazen - pa onda izvlače! U toj dobi djeca još uvijek imaju i razvijen strah od vode (ako se s njom često ne druže), isto tako djeca već i sa 7 ili 8 godina imaju i osjećaj srama i neugode - i kako će se osjećati ako ga izvlače iz vode - vjerojatno će se i rasplakati - a to će sve gledati njegovi razredni kolege...dalje možete i sami pretpostaviti - djeca znaju biti okrutna...
Eto ja sam samo željela istaknuti da nije pravedno nikoga na ništa prisiljavati, niti primjenjivati nekakve rigorozne metode za obuku plivanja ili provjeru istog...
batina je istjerana iz škole, pa može i s bazena...
ambrosia ako sam dobro skužila dijete koje je neplivač može se tako izjasniti i onda ne mora pokušavati skakati u bazen.
za stubičke je nedavno pisalo da je sanitarna inspekcija zatvorila bazene.
Ne paze, problem kvalitete vode i neodržavanja iste postoji tamo od kad je znam za sebe. Da, srećom su zatvorene. Ja tamo imam kuću i dovoljno je reći da ne poznajem nikog od lokalnog stanovništva ko se tamo kupao. Mi smo znali ići prije cca 15-20 godina (kao djeca) i živo se sjaćam kako su se svi čudili zašto idemo jer je to rasadnik bolesti.
Dok recimo za Jezerčicu nisam čula ništa loše i tamo ta ista rodbila i prijatelji uredno odlaze na kupanje.
[QUOTE=Mima;2222731]ambrosia ako sam dobro skužila dijete koje je neplivač može se tako izjasniti i onda ne mora pokušavati skakati u bazen.
QUOTE]
točno ovako je bilo kod nas
djeca su se izjasnila da ne znaju ili (u jednom slučaju) da ih je strah - nisu ni ušli u bazen
sjedili su sa strane i, veli sin, nije ih bilo malo, iz svakog razreda po jedna grupica, tako da ih se skupilo
najbolje od svega: sad se oni vesele što će ići na bazen svaki dan, organizirano, a moj plače zašto ne može on :-)
meni je ova akcija stvarno pohvalna
moja je jedva čekala da ide, pažljivo si je spremala torbu i birala badić :D
poslije je pričala tko je imao jednodjelni, tko dvodjelni :lol:
bila je sva sretna jer je nosila neki moj serum za kosu :roll:
žalosna jedino što nije mogla skakati bombu :mrgreen:
ovaj intenzivni tečaj koji je Mima spomenula... moja mlađa je išla na to
svaka čast mom mužu :mrgreen: što je to uspio. svaki dan tri tjedna pravac mladost
ja sam se elegantno izvukla iz toga
mala nas je na pokaznom satu oduševila! znala se održavati na vodi (prethodno) i plivati "ćukeći" :D, a kad je završila tečaj, plivala je predobro. kraul, zaronjena glava, ma oduševili smo se!
filip nije želio skočiti u bazen. rekao je da ne želi skočiti jer je duboko i peku ga oči u bazenu (ja imam isti problem). bio je tužan što nije mogao ući i plivati, a ne zato što nije prošao.
netko je spominjao da djeca smiju imati naočale za plivanje?
pa, naravno da smiju? zar im je netko zabranio?
moje su cure išle na mladost i uvijek su nosile naočale.
Moja bila prošli tjedan, oduševljena i tužna.
Oduševljena- bilo je super, preplivala je 25 metara od šuba (proplivala samostalno s 3,5 godine)
Tužna- neće ići ponovo, ne mora u školu plivanja, nije smjela skakati, nego ući po lojtrama u bazen.
Neplivaći -nisu ni trebali plivati.
Oni kaj su rekli da ih je strah bazena i dubine- nisu ni trebali ulaziti.
Nitko ih nije gurao, bacao, utapljao.
Trener cijelo vrijeme pliva uz dijete.
Kapu kupili u Hervisu u Garden Mallu za 22 kune, onu gumenu Speedo kaj smrdi po balonima.
Nosili poseban ruksak sa- kapom, badićem, šlapama, ručnikom i fenom- dobili upute pismeno od učiteljice.
Razred išao u 2 ture, prvo dečki s učiteljicom, pa cure s učiteljicom (dva paralelna razreda).
Mi smo škola u Dubravi i išli su u Zagorku isto u Dubravi.
Mala je sama rekla tuuužno da ne mora ići ponovo na plivanje, nismo dobili rezultate od trenera/učiteljice, niti nam je itko nametao da bi išla na tečaj/školu/pripremu za olimpijske igre.
Hvalevrijedan projekt grada-Bandića-kogagod i mislim da ljudi koji imaju vlastite strahove ne bi iste trebali prenositi na dijete ili pljuvati po ovome, te tražiti dlaku ili urotu u tome da ti stručna osoba provjer plivačke mogućnosti djeteta...besplatno (vjerojatno da košta parsto kuna i ima stranjsko fancy ime, bilo bi jako dobro).
ovakvi se programi provode i u drugim gradovima popriličan broj godina i definitivno nemaju veze s bandićem:mrgreen:
Kod nas se zove "Rijeka pliva".
djeca koja za ovako nešto nemaju uvjeta (bazena ili mora, jel' te) ljeti imaju škole plivanja u primorskim krajevima. znam da maleni Ličani dolaze k nama na Kvarner.
Hm..nisam baš pratila cijelu temu, ali ne kužim što nekome smeta da dijete ide učiti plivati?
Moj onako...Pliva na pola ajmo reći. A i kad da nauči? Da je svake godine bio na moru po bar 10 dana već bi znao, ali premalo je bio da bio znao supe.
Išao je na testiranje u petak. Kaže da je skočio i proplivao pol bazena i sam je kreoa da bi htio ići u školu. Zaštoi ne, neka ide!
čukeći :lol:
Stubičke su zatvorene - zatvorila ih inspekcija. Imate u D. Stubici na Jezerčici školu plivanja, a i trener koji je imao u Stubičkima (odličan je) sad ima individualne satove na Jezerčici. Možda mogu nabaviti broj, ako netko treba.
imate i u educareni skolu plivanja, cak ja mislim malu i veliku.
to je nama dosta blizu, ali moram vidjeti kako se cijena krece ( zavrtilo mi se u glavi kad sam oko rođendana istrazivala :-))
Kod nas će 8 djece ići u školu plivanja na zimu ili zato što nisu preplivali ili zato što nisu skočili! Dakle, mora se skočiti, bilo kako.
Nositi kapu za bazen, običnu kapu za van, kostim, šlape, ručnik, normalan fen (ne neki mali) i može naočale za plivanje.
I još jednom - očito se kriteriji jako razlikuju od škole do škole. Zbog ovog skakanja ja sam bila spremna ispričati dijete s tog testiranja, jer je već kod kuće počeo paničariti da on neće skakati u bazen, da ga je strah i sram pred drugima, itd, itd. Na kraju je ipak išao. Nisu morali skakati - tj. mogli su, ali nije bilo obavezno. On je ušao u vodu po lojtricama, otplivao koliko su mu rekli, i to je bilo to. Dva dečkića iz razreda su u startu rekli da ne znaju plivati, ostali su svi išli u bazen. I da, toj dvojici se sad cure (!!) u razredu rugaju zbog toga što su rekli da ne znaju plivati :|
Rekla je i učiteljica ako se na početku škole pokaže da djeca ipak skoče ili otplivaju, ne moraju ići dalje sva 4 tjedna.
Za jednog od njih prilično sam sigurna da se radilo o strahu od velikog bazena, a ne o neznanju plivanja (jer su on i A. ljetos bili skupa na bazenu i znam da su obojica slično plivali).
Za drugog, ne znam.
U načelu, zaista nisam protiv škole plivanja, to je dobar potez, ali sam protiv testiranja kako se sad provodi. Tim više jer kriteriji očito nisu ujednačeni ni unutar jednog grada, a kamoli unutar države (da ne spominjem činjenicu da u mnogim mjestima takva mogućnost uopće ne postoji).
http://www.terme-jezercica.hr/clanak.asp?id=93
Ovo ti je njihov trener, a broj ovog drugog ti pošaljem na pp kad dođem doma.
za to su krivi oni koji su ih vodili i nisu ih pripremili
prvenstveno mislim na učiteljicu, ali i na trenere na bazenu
trebali su djeci objasniti ako netko ne zna plivati ili se boji da to nije ništa ni smiješno ni za rugati
nitko se naučen nije rodio
netko nešto nauči prije, netko kasnije
i sasjeći moguće ruganje u korijenu
a pogotovo obratiti pažnju ako znaju koja su djeca sklonija ruganju, pa njih malo stisnuti
ne može se cijeli projekt učenja plivanja proglasiti lošim radi neke neodgojene djece
kate,ovo je za tebe http://www.os-tbrezovackog-zg.skole....w=290#mod_news