dobo, citam vas i vidim da nije neko cudo sto su me narucili za prvi pregled i ultrazvuk za 20 dana. Rekli su mi ne prije 7-8 tjedna, da nema smisla... a tko ce to izdrzat zenske moje :?
Printable View
dobo, citam vas i vidim da nije neko cudo sto su me narucili za prvi pregled i ultrazvuk za 20 dana. Rekli su mi ne prije 7-8 tjedna, da nema smisla... a tko ce to izdrzat zenske moje :?
Danas sam bila na ultrazvuku s nepunih 6 tjedana..... osim GV ostalo se još ne vidi..naručena sam za tjedan dana :)
strpljenja drage mame, vjerujte kad odete prerano kao ja prvi puta i dr niš ne vidi to je još gore nego čekanje prvog pregleda. zato sad strpljivo čekamo iako je test pozitivan da uđemo u 6 tj trudnoće i onda na uzv!
a strepnja uvijek postoji, bar prije svakog pregleda i tu si ne mogu pomoći!
Ako se na prvi pregled, koji uključuje sve testove i uzv ide 8.-9. tjedan, nije potreban "običan" pregled prije toga, jel tako?
Koliko sam shvatila, taj prvi pregled ima svrhu potvrđivanja uredne trudnoće, da nije vanmaterična. Ali ako to i je slučaj, žena ima vidljivih simptoma, zar ne?
Pa Jelkice, ništa se ne hvališ, pa čestitam :DCitiraj:
Jelka prvotno napisa
Nije ti potreban običan pregled, najbolje idi oko 8-9 tjedna, jer se tada već vide otkucaji.
Što se tiče vanmaterične, nemam osobnog iskustva, ali sam ležala u bolnici sa ženama koje su to prošle i rekle su da su imale užasne bolove.
Ti se samo opusti i uživaj :love:
Kad ne znam gdje da to objavim, ovak se provučem na mala vrata. :mrgreen:Citiraj:
pepi prvotno napisa
:*
Jelka, kad sam se ja registrirala na Rodu, na PZ je najaktualnija bila priča o tvojoj trudnoći, tako da sam znala sve.
I sad druga beba! Čestitam!!! :D :D :D
Moram priznati da me tvoja druga trudnoća jaaaaaaaaaaako obradovala i dala nadu i meni da će 2.put biti lakše nego prvi.
Sandrij, i ti si mene sad obradovala! :love:
I uopće ne sumnjam da ćeš mojim stopama! ;)
evo meni je zadnja M bila 13.8., danas se pojavio plusić. :D Jel rano ako sutra odem doktoru??
kristina_zg ... :D pa to je prekrasna vijest!
Najiskrenije cestitke!
Sto se doktora tice, mislim da se mozes javiti doktoru i vjerojatno ce te poslati vaditi krv.
Ja sam imala posljednju M 28.7. i jos nisam bila kod doktora.
Narucena sam za slijedeci tjedan.
Kazu da prije 6-7-8 nema smisla jer se nista ne vidi na ultrazvuku, srce bebe jos ne kuca pa valja pricekati.
Vjerojatno se pitas... PA TKO CE TO IZDRZATI???
Moj je savijet da se svakako javis doktoru i da uzivas!
draga moja, tako si me razveselila sa svojim postom!!! Od srca ti hvala!!! :heart:Citiraj:
**Felicity** prvotno napisa
Ako sam dobro shvatila i ti si trudna, jel?
Također najiskrenije čestitke!!!!! Želim ti lijepu trudnoću!!!! :love:
Ja ću danas nazvat pa neka oni odlućče kad da dođem:)
Ja opet moram ovdje se javiti jer opet ne znam kada na "prvi" pregled. Stavljam navodnike jer sam bila na jednom uzv-u na početku 7. tj., i to je sve.
Što me sad čeka, vađenje krvi, mokraća...? Moram li sad napraviti uzv? Do kojeg se ono tjedna gleda nuhalni nabor?
Haj! :bye:
Evo, moje sumnje su na sreću potvrđene!!!
U subotu sam trebala dobiti mengu, no nisam, napravila test..... i pojavio se jedan predivni plavi plusić :D :D :D
Često osjećam lagane bolove u trbuhu, odnosno grčeve, na forumu sam pročitala da je to nrmalno jer se maternica rasteže, priprema... to mi je logično ali bi svejedno htjela kod ginekologa na prvi pregled - kada?
Pročitala sam ovdje da se spominje tek nakon 8 tjedana! Pa poludit ću do tada :shock:
Zanima me ako ipak odem sada za par dana, dali mi ginekolog može nekom metodom (vađenje krvi, mokrača) potvrditi trudnoću i naravno provjeriti da li je sve u redu bez da upotrebljava ultrazvuk jer ne bih htjela da me nepotrebno pregledava ultrazvukom dok se još ništa "ne vidi"... ??
Pusa :heart:
Mimolina :D :D :D
ČESTITAM OD SRCA
Mimolina, može te poslati da izvadiš betaHCG, pa razina tog hormona upućuje na to da li postoji trudnoća, a postoji i ritam kojim se hormon treba povećavati. Tako možeš izbjeći uzv rani, kada se vjerojatno ionako ne bi puno vidjelo.
Hvala :D :preskaceuze:
Hvala vam! :love:
curke napokon vam se mogu pridružiti nakon duuuuuuuugo vremena išćekivanja i nestrpljivosti......
kod mene su danas ujutro bile dvije plave jasno vidljive crte..... :D
:klap:
Iskrene čestitke! :shykiss:
puno puno puno hvala..... :*
samo mi držite fige da ovaj put uspije..... :/
:D :D :D :D
:D :D :D :D
Hej curke! Evo, ja sam friška trudnica - danas smo bili na pregledu (6+1) i vidjeli smi i čuli srčeko! To je naj, naj osjećaj na svijetu!
Hej "tonili" VELIKA :shykiss: za tebe i malo :heart:
Curke kad ste ( u kojem tjednu) išle vadit krv i urin za sve one pretrage?
Ja sam vadila u tom nekom periodu u kom si ti sad. Recimo da sam bila tad T oko 7 nedelja
tonili, imaš sreću da ti je itko odgovorio. Meni niko niš. :P
Ja sam sad 11. tj. Već 2 tj. telefonski naganjam ginića da mi da uputnice za krv i mokraću, u nadi da neću morati ići tamo. Ali danas eto ipak moram ići.
Tražit ću odmah i za uzv. Ne idem više privatno, preskupo mi je.
Jelkice, :love: ! Uživaj!
:love: Da znaš da uživam! Danas sam u restoranu gdje gablamo objavila trudnoću tak da očekujem poveće porcije. :lol: Apetit mi je predobar. :mrgreen:Citiraj:
ASTRA prvotno napisa
Jelka, bas mi je drago - cestitam!! :)
Ja sam uzv obavila kod svog MPO-vca i sad sam naručena tek 30.10.svom giniću na onaj prvi pregled na kojem dobiješ uputnice za krv, urin i dr. Tad ću biti 8+3, pa me zanimalo kad ste vi išle. Koliko vidim, nikad nije kasno ni rano jer svaka od nas trudnoću otkrije u različitom tj., a i preporuke liječnika su različite.
Ja jucer bila uzv-u kod ginića i nije se niš vidlo :cry:
Jučer mi je bilo 5+3, mislim da je to i rano da se nešto i vidi osim zadebljane maternice.
Tonili, kažeš da se tebi već sa 6+1 vidlo i čulo srčeko, pa to je samo 5 dana razlike :/
Sad sam malo u bedu... ili moj ginić ima stariji ultrazvuk. Kak nije niš vidio.... :evil:
Uglavnom, idem na pregled ponovno 30.10. kad i ti tonili :mrgreen: a do tad brijem samo pozitivne misli :sing:
Kakve to sve pretrage iz krvi i urina tad radiš?
Najverovatnije je to što se ovulacija, tj implantacija ne odigraju svima u isto vreme, odnosno u isti dan ciklusa, pa se tako nekome srčeko vidi već sa 6. nedelja, a nekome nije uočljivo ni do osmog. Ne brini, nego idi na pregled sa 7-8 nedelja i tad bi se sve lepo trebalo videti i čuti. Znam ja da smo sve nestrpljive (ja sam prva bila živčana dok nisam videla srce na UZV), ali ćeš se poštedeti. Do tada možeš obaviti pretrage krvi (kompletna krvna slika+ šećer u krvi, krvna grupa i eventualno još neke dodatne analize, ako imaš indikacije za to) i klasičan pregled urina (boja, gustina, prisutnost bakterija, soli, šećera, proteina...)
Potpisujem!Citiraj:
Najverovatnije je to što se ovulacija, tj implantacija ne odigraju svima u isto vreme, odnosno u isti dan ciklusa, pa se tako nekome srčeko vidi već sa 6. nedelja, a nekome nije uočljivo ni do osmog.
Kako sam je moja trudnoća iz medicinski potpomognute oplodnje, točno znamo kada je bila oplodnja pa samim time i točno trajanje trudnoće. Kod prirodno začetih mrvica nikad nemožemo u potpunosti biti sigurni kad je došlo do implantacije.
Za razvoj naših mrvica je i jedan dan puno, a kamoli 5 cijelih dana!
Bez brige, na sljedećem uzv-u će se mrva već osmijehnuti mamici!!! :)
:love: :heart:Citiraj:
tonili prvotno napisa
Hvala cure, predivne ste! A koje predivne rijeci tonili, odmah mi je potjeralo majcinske suze radosnice na oci :love:
I da, imate pravo da 1 dan za nase vrijedne mrvice jako puno znaci. Tnx cure, umirile ste me. Ma sad mi je zao sto sam tako rano otisla na uzv pregled, samo me uznemirio, al nestrpljivost je nestrpljivost.
:heart:
onda, kad je najbolje otići na prvi pregled što mislite???
ja sam imala biokemijsku trudnoću prije godinu dana, i to je bio negdje u 6 tjednu, sad me strah toga....bojim se, a menga mi kasni 4 dana
U svakom slučaju, ne pre 6 nedelja od dana poslednje menstruacije
laura_001, što se mene tiče, ja više ne bi prije 7-8 tjedana. Dakle, bila sam sa 5 i nešo, pa me ginić naručio tek za 2 tjedna.
I... držim ti fige ;)
Jaoj! Koja sam ja tukaca! :lol:
Ja se totalno zabrojala i to za cijeli tjedan, valjda u zelji da sam sto vise trudna, ja sam se blago receno, zabrojala u pocetku.
Tako da sam na prvom pregledu bila sa 4 tjedna i 3 dana a ne 5 tjedana kako sam ja mislila, joj! Nije ni cudno sto se nista nije tada vidlo!
Nemogu vjerovat sama sebi!
Nego, bila sam jucer kod ginica, dakle sa 6 tjedana i 3 dana i....... da, vidli smo malo slatko srceko, moju ljubav kako kuca :heart: :heart: :love:
Dakle mali ispravak, u mom slucaju, 1. pregled sa 6 tjedana i 3 dana - uspjesno :love: :mrgreen:
vidio se cak i hematom, :evil: zbog kojeg sam od danas na bolovanju i mirovanju. :x
naručena sam na prvi pregled 16.3. prvi dan zadnje menstruacije bio je 02.02. da li je 16.03 ipak malo prerano za prvi pregled ili ?