Odlična ideja... samo da još dođem na taj stupanj svijesti.
Printable View
Odlična ideja... samo da još dođem na taj stupanj svijesti.
Ne, ne... pogledaj moj post na prvoj stranici. :)
I to su sve stvari koje se meni ne sviđaju... da mi se sviđaju ne bi ih ja dala. Pa već valjda 20 godina skupljam stare stvari za kamenu kućicu koju ću jednom imati. :roll:
Ali, da, rijetko što bacim. potrudim se da se sve reciklira, od otpada od povrća iz kuhinje koji ide u komposter, preko starog kruha i kartona od jaja, plastične flaše skupljamo ali smo lijeni odvesti in na otkup, pa ih teta čistilica i njen sin nose i mali dobije kune, papir u kontejner, karton isto...
A o dalje hrčkarenju... Sad sa počela skupljati i konzerve :oops: jer imam jednu kreativnu ideju vezano za njih. :mrgreen:
Pa još skupljam prazne metalne tube od krema, senfa i sl... isto imam neke kreativne ideje. :roll: A o vrećama kamenja s raznih plaža na Jadranu da ne pričam... i za svaku znam od kud je. A naplavina bolje da ne pričam.
A tek knjige... nema veze što mi sad ne trebaju, možda će nekome trebati! Užas jedan.
Ja cuvam zbirku svih mojih srednjoskolskih salabhtera :-) imam razne dimenzije i tehnike izrade
Motivirana ovom temom, jucer sam odnijela veeeeliku vrecu (uglavnom odjece, doduse) u Caritas.
I jutros jos dodatno cistim ormar, bit ce za jos jednu.
Za protutezu, jucer sam bila u shoppingu. Odjece, naravno. :mrgreen:
Ne kuzim te naplavine i kamenje. Meni mama svaki put kad dodje dovlaci u kucu kamenje s plaze. A do plaze ima 50m i nasuta je oblucima iz Drave :roll:
I onda su mi klinci u par navrata bacali to kamenje po kuci i razbili par podnih plocica. Nije da je steta plocica, al necu ih mijenjati, pa ih moram gledat porazbijane.
A naplavine su mi ok, ako im se moze dati svrha, ako ne, pravac rostilj...
A različiti smo. :)
Ni ja ne kužim kristal i miljetiće (ili kako se već zovu oni heklani stolnjaci).
ja sam jednom, luda, mlada, ne znam sto mi bi, skupljala kamenje sa staklene plaze (nije ustvari kamenje, nego ono veliko zaobljeno staklo sto vec izgleda ko žalo)
i doslo vrijeme za ici u zg, vucem ja jednu torbu po skalinima, mama laksu
dodje covjek, hoce pomoc, ali nakon 30 metara ode on izivciran - pa curo, da si kamenja natrpala, ne bi smjelo biti ovako tesko
mama i ja umirale od smijeha do aerodroma
mislim da sam ih vec nakon mjesec dana bacila
Ivarica, bacila si ih?! :-o
Ja bi ih ostavila doma, jer nikad ne znaš kad će trebati. :lol:
Odlično Mojca!
Na tragu onog što je Tangerina spomenula, da ne voli bacati, i kupovati... npr. te moje košare zbilja krče prostor, ali uvijek si misliš da ćeš ih moći iskoristiti za sličan poklon nekome. Pa one stoje do te prilike. Ako ih se riješim, za takav poklon ću morati onda kupiti košaru, i potrošiti pare... Samo gdje naći mjeru između onog što će nekad zatrebati i što neće. Valjda tamo gdje se sami dobro osjećamo sa svim tim stvarima / bez njih.
Dobra je ova Karen, ima njena cijela knjiga na webu, mislim da ću se riješiti nekih stvari :mrgreen:.
Ali, samo da vidim tko se može natjecati s ovim. Čuvanje buketa kad se osuše! 8-).
Pa i do godinu dana :). Moja mama tome ne odoljeva niti danas, ja sam se izliječila.
U nekoj fazi sam često išla na svadbe, i par puta ulovila mladenkin buket. I ja bi to čuvala dok se ne bi raspalo. Jednom sam nazvala frendicu nakon valjda godinu, ako ne i dvije da ju pitam hoće li se ljutiti ako bacim njezin vjenčani buket. Rekla mi je da nisam normalna, da ga ona ne bi čuvala ni tjedan dana nakon što je sve krepalo.
Ja čuvam svoj vjenčani buket i suprugov rever ili kako se već to zove.(14 godina)8-)
I uz to par lijepih buketa sa ružama koje sam odmah stavila sušiti, a bili su za krštenja.
I da, ruže koje sam od supruga dobila u rodilište.:-)
Inspirirale ste me da krenem u reviziju knjiga :-) ne trebam toliko pročitanih knjiga! napravit ću reda. Je l prima svaka knjižnica knjige na dar?
Mrtvo cvijeće (uvelo / suho) nije dobro prema Feng Shuiju. To je loša energija. I, ovisno o tome gdje ti stoji u kući, donosi probleme na tom području. Naravno, ako vjeruješ u to. Ja ne želim riskirati. :lool:
Ajmo na onoj temi o trampi organizirati razmjenu knjiga. Ili možemo poseban topic i za to. Ja isto imam neke gluposti za koje sam kasno shvatila da mi neće trebati, a nisu baš neka vrijednost da bih se zamarala prodajom istih... Knjižnice u manjim sredinama bi vjerojatno primile donacije. Možda i školske knjižnice, pogotovo u područjima od posebne državne skrbi. Pogotovo ako su lektire. :) Inače, u Knjižnicama grada Zagreba (ja znam za dvije konkretne - Dugave i Novi Zagreb (Travno)) možeš ostaviti knjige na poklon pa si uzme tko želi. U Dugavama možeš samo doći i uzeti bez pitanja. U Travnom trebaš ostaviti jednu knjigu da bi smio uzeti drugu. Naravno, ako odlučiš samo ostaviti, a ne uzeti, ne vjerujem da će se netko ljutiti. :mrgreen:
Jasne su ti konzerve? Ajd pojasni što ti je jasno... možda se meni moja nejasna ideja projasni. :)
Metalne tube? Za mini reljefe.
Tubu dok koristiš paziš da ravnomjeno istiskuješ sadržaj, odrežeš joj vrh, kraj i po jednom pregibu (a možeš i po oba), dobiješ mali komadić lima koji poravnaš i na njemu radiš reljef. Pa ga staviš na čestitku i pošalješ nekome. Ili ga uokviriš i pokloniš. Super jednostavno i brzo, može se raditi s klincima, paziti naravno na oštre rubove lima.
Ako netko kupuje ona velika pakiranja jogurta i vrhnja što dođu u kanticama, njih se super da iskoristit. Acetonom skineš natpis, možeš ih obojati ili lijepiti salvete na njih, i dalje s njima što hoćeš. Ja u nekima držim grahorice, u jednoj dječje bojice, a u 4 sam posadila cvijeće.
Mi smo isto imali davno fazu suhih buketa. Mama vidjela kod svoje tete i učinilo joj se super. Ono što smo previdjeli je da je teta jedna fina uredna gospođa koja prašinu lovi u zraku, a mi... pa, nismo :) Eto to ja ipak zovem skupljačem prašine.
Mislim da bismo trebali razmotriti nominacije za kraljicu topica, Tangerina ima konkurenciju.
Šalim se Cathy, i ja imam ružu iz rodilišta. (ne baš posve izlječena).
A zato se ja tako dugo nisam udala. :mrgreen: U jednom trenu sam imala u sobi barem 3 buketa s nečijih svadbi
Za knjige... kod nas ekipa na poslu zna donijeti u ured i ostaviti, neka si uzme ko hoće (još da sam ja vratila neke od tih, a ne ih pohranila doma). I ima onaj neki pokret da se na knjigu stavi naljepnica i ostavi negdje na javnom mjestu – pa da naljepnica znači da slobodno uzmeš, pročitaš, i opet negjde ostaviš. Samo valjda ne vani na klupi dok sniježi. Znam da to ima vani, ne znam je li "došlo" i do nas.
Tangerina, nemoj mi davati ideje za te kantice, taman sam odlučila sačuvati 3 za nositi hranu od mame, a ostale baciti. Sad se kolebam da ih ostavim za dijete (iako ih i ono ima među igračkama).
Bila sam jednom čula da u Šubićevoj, u prostorima starih tvornica postoji nešto kao „free shop“ – doneseš što god ti ne treba, ili si slobodno uzmeš ako tako nađeš nešto zanimljivo (Hrčci, ne ići!). Samo, nemam pojma postoji li to stvarno, to mi je rekao frend davno, a na googlu to ne mogu naći...
alo hrčkice, jel treba nekom fini keramički čajnik, razbila sam poklopac i cjedilo. ja bi ga iskoristila kao posudu za cvijeće ali mi se ne uklapa
ovakav
Uh što sam stara, i postala samo zaposlena majka i domaćica, uopće više ne poznajem scenu, ne znam što se zbiva u gradu, i koja je razlika između Tvornice, Klaonice i Medike... ni ne znam više koji kvart i staru tvornicu je frend opisivao, ali možda je to ovo:
http://www.zbivanja.hr/?event=uzmi-i...skvot-klaonica
http://reciklaonica.blogspot.com/
Ne funkcionira baš kao non-stop open free shop, nego, ako sam dobro shvatila, kao sajam, buvljaci, povremeni open door, ali ako se potrefi datum, eto prilike za donijeti neželjene/nepotrebne stvari. Samo, što rade sa stvarima koje im ostanu nakon sajma, open doora - stoje tamo? :)
Ni Rossina ideja nije loša - uvaliti na forumu, ali prije bih rekla Tangerina nego Mojca, posadit će nešto u njega, Mojca voli mogućnost umjetničkog izražavanja :zaljubljen:.
Je, ima i u bivšoj klaonici, ali to je Heinzelova.
Ima sada toga po gradu. Ovdje u klaonici se zna naći dobrog nakita kaj cure rade.
E, meni je nakit baš nešto suvišno. :) Imam nekoliko komada što mi je frendica radila. To mi je jako lijepo i jako drago, ali toliko to rijetko stavim na sebe da je stvarno žalibože prostora... Mislim, sviđa se meni taj nakit i često bih si nešto kupila, ali se onda sjetim da mi stvaaaarno to ne treba.
U istu kategoriju spadaju šalovi i marame. :mrgreen:
mislim da mene nikakva garage sale ne bi mogla spasiti jer onda bih ja trebala odlučiti što sve prodajem, a to je već problem. Možda bi bilo bolje nešto tipa Dan otvorenih vrata, tipa, uzmi i nosi za malo kuna.
pročitala sam prvih par postova, otvorila ormar najbliži kompu i izbacila par komada odjeće koje ne mogu više obući (sad se na njima suše čizme u hodniku). ali nakon četvrte strane više se uopće ne osjećam hrčkasto nego sam dobila nove ideje što skupljati.
netko je napisao da ga rat riješio skupljanja stvari, meni se dogodilo baš suprotno. u ratu i siromašnim godinama počela sam skupljati svašta jer sam se bojala da ako npr. bacim potrgane hlače možda neću još godinama moći kupiti nove pa bi ih lijepo zakrpala i nosila, opet krpala i opet nosila.
jedino što mi pomaže protiv skupljanja je da nekom nešto moje treba - jako sam spremna dati (vjerojatno zato jer su mi roditelji cijelo djetinjstvo objašnjavali da ne smjem biti škrta jedinica). zato npr. uopće nemam odjeće koju su moja djeca prerasla, a i igračke poklanjam na koje su zaboravili (oni ne daju igračke,samo bi ih prodavali da kupe nove).
za muža moram priznati da je normalan: racionalan i promišljen sa stvarima.
mene primi to bacanje svako toliko i stvarno skupim nešto robe za Crveni križ ili ako nije baš u nekom stanju ostavim na ogradi pored kontejnera. nestane u roku par sati. ali imam robu koju sam volila i u koju vjerojatno više nikad neću ući. draga mi je i žao mi je baciti. kretenka.
evo po prvi put u životu sam si kupila pidžamu, dosad mi je uvik mare kupovala i izbacila sam iz ormara stare koje imaju mali milijun rupa koje se više ne mogu pokrpati. jesam li ih bacila? ne. eno ih stoje i čekaju. jer kao, pa mogla bi napraviti one super pamučne ogrlice
http://www.wearenotmartha.com/2011/0...hirt-necklace/
ili možda da ih pošaljem mami koja šije, njoj mogu zatrebati. moš mislit šta će joj trebati (iako je i ona hrčak što se tiče šivanja - mislim da iz naše kuće nikad nije bačeno ni jedno dugme)