A čovječe, koja utjeha, nije vam dobro sada, ali neće vam biti ni ubuduće:lool:
Printable View
Evo mi smo oni koji spavaju. Eventualno uz jedno buđenje koje sredim zagrljajem.
Mi smo na standardnoj silaznoj putanji. Nakon dvije dobre noci jedna s dva budjenja, iduca odmah s tri budjenja, vec vidim uzorak. I sto je najgore probam sa "psst spavamo" a on na to pocne urlati ko da si sirenu upalio, ono uvrijedjeno-ocajno "Aaaaaaaaaaaaaaaaa" pa se na kraju ipak cica mora ukazati jer inace probudi stariju :-(
nama je prošla noć bila prva bezsisna :mrgreen:
prošlo je iznad mojih očekivanja, sa samo jednim plakanjem
e sad, zašto ja želim ukinuti to noćno dojenje - ona je beba koja je prvih 6 mjeseci spavala po cijelu noć, bez ikakvih buđenja
onda se razbolila jednom, pa drugi, pa treći put i tako cijelu zimu, najjednostavnije mi je bilo stavit ju u krevet sa mnom i naravno, dojit, jer joj je to potrebno
sad je već dva mjeseca zdrava (kuc, kuc) i stvarno mislim da ona to može
držite nam fige, iako, ja mislim da neće biti prevelikih problema :)
Nama noćas buđenje točno u 3 i pol, to je ono standardno, ta ura je nepobjediva .Nije se dala smiriti bez obroka iako sam ju legla tek u 23,30, htijući da to pomakne, no ništa, buđenje u 3 i po (2 i pol po starome, joj, ) i gotovo. No, drugi dio noći je bio bez buđenja, tek je u 7.30 tražila dojenje. Bit ću zadovoljna ako i tako ostane.
ovo kao da opisuješ mog 6-mjesečnog sina..ali ne u zadnjih par noći nego u svih svojih 6 mjeseci!!! za izluditi,. a sad od kad se zna okretati, okrene se prema meni i drapa svojim noktićima po meni dok ne dobije cicu..puna sam ogrebotina, kao da spavam sa malim mačkom! dam mu i dudu a on je samo ljuto šikne sa rukicom i onda tek u plač, kao Kako sam mu to mogla podvaliti??? tako se romantično sjećam onih prvih dana kad smo došli iz bolnice i morao si ga buditi da pojede a on samo spavao i spavao!
super!
ja sam oko 4 imala slom zivaca.
isto tako sam odgadjala njeno aakanje i to bi se dilejalo za 20 min, al bi onda trece bilo bas ono, protestiranje. nije proslo ni mazenje, ni grljenje, ni suskanje, pa niti sisanje. od 3 do 5 mislim da je nadoknadila ona sisanja koja sam odgadjala. u pet je gugutala, ja sam psovala prdilice koje opet operiraju iako je vani skoro pa nistica.
da se vrati na svoj novoroddjenacki ritam- spavanje u pola 9, dojenje u 3 i u 6 ja bi bila presretna!
leo, pa nije tako hladno vani, evo ja sam upravo na balkonu :mrgreen:
i taman nam je prošla prdilica, prdilica živi ispod mog prozora :drama:
a tamo ide, majku joj! sjecam se proljeca i jeseni kako se u 4 ujutro "presetavala" i da sam se pitala sta radi u to doba i zasto.
nocas sam ju htjela gadjati.
MM je reko da to sigurno netko razvozi djevojke iz "onog" nocnog kluba.
i ja sam na balkonu:alexis: i cula sam je. imam tikove.
ne znam na sta vise reagiran, na aaaaa-kanje ili prbmprpppppppazuuuuuuzzzzzzzzbrbrbrbrkanje :shootme:
domaćinstvo gdje prdilica živi ima još par takvih vozila, koja se isprobavaju baš tu ispod mog prozora
ubij me ako i viličara nema :roll:
ima i pila svakvih, ljeti mi dođe da se samoubijem
moram brzo nešto vezano za temu ukomponirat u post da ne budem offtopic :mrgreen:
ovaaaaj... zaspala je u pola devet i još uvijek mirno spava :mrgreen:
ako ovako nastavi možda, ali samo možda, za deset godina se odučim na treće dijete :mrgreen:
hahahahahah! ja samo zelim izaci van. kad se naspavam. tako da do 3 dodjem doma na prvo dojenje.
popit cemo na tvojoj terasi koktel i bacit jedan molotov :mrgreen:
na mojoj terasi (nemojmo ju tako zvati, to je balkončić) su upravo puži koje mi je sveki poslala (u vreći su)
sad sam čula kako je jedan našao put van i pobjegao :škartoc:
leo, bb, krepat ću:lol:.A, šta ono reče OT - eno još nije zaspala
ja vam se svima divim koji imate živaca za to
moja L. spava sa mnom od rođenja i sisa joj je dostupna kad god
no meni je i to koliko god bilo iscrpljujuće manje stresno od ukidanja ma i jednog obroka
zato jer ona plače čak i ako se odmaknem i podvalim joj dudu
ma kakvi, samo sisa dolazi u obzir
i ona na njoj priljepljena ko čičak :drama:
Ja sam nesto krepano-bolesna ovih dana, sinoc sam isla spavati u pol 9, mali je pocicao i uvrijedjeno otpuzao preko mene s kreveta u db da se druzi s ostatkom familije :mrgreen: Onda je u neko doba noci dopuzao nazad, opet cicao i zaspao - kad, pojma nemam. I mislim da je cicao jos jednom po noci. Ili dva puta. Isto nemam pojma kad... Znam samo da sam se probudila u sedam i vidjela da ostatak ekipe spava, isuljala van i napravila kavu... On se probudio oko 8, dotapkao do mene i odmah trazio cicu.
Sad me vec i vikendi pocinju zivcirati, stogod da radim on nakon par minuta zakljuci da bi mogao opet i malo cice. A sve kuzi sto mu pricam, lukavac jedan, jucer mi se previja u krilu i cendra za cicom, ja ga pitam oces vode - ne, oces jogurt - ne, oces crtic - ne, oces bananu - ne, oces se igrati - ne, oces cokoladu - daaaaaa i bjez odmah u kuhinju :gaah:
Kod nas se nekako spontano prorijedilo... ne znam ni sama zašto... mislim još uvijek je to 3-4 puta u noći... ali to je pjesma prema onom od pred 2 tjedna... izbila su joj jos dva kutnjaka... mozda zato...
Cak joj ponekad ššššš bude dovoljan da nastavi spavati.
noćas jedno buđenje oko 2-3, nekakav mali plač za koji sam ponudila malo vode i tad je samo legla kraj mene i nastavila spavat
dakle zaspala je u pola 9, prvo dojenje je bilo u pola 7, spavale smo do 9
ja više nego zadovoljna :)
O, pa to je predobro. Bolje nego kod moje koja je zaspala opet iza 23, ali se svejedno probudila točno u 3 i 30 i jela. Ali je do jutra bilo samo jedno kratko razbuđivanje, uvalila joj dudu, a prvi put je ujutro dojila tek u 7,45.U odnosu na ona stalna buđenja i nacicavanja od samo prije par dana meni je ovo sjajno. Stavit ću je večeras spavati u pristojno doba jer vidim da se ništa ne mijenja ako ide kasno. Sve i da zaspi u 2 u noći, njezin sat je namješten na 3 i 30 za dojenje i očito tu nema pomoći. Mislim da dobro napredujemo u odvikavanju, jedno noćno dojenje i jedno-dva kratka buđenja usput mogu podnijeti.
pratim temu, moj mališan ima tek 8 mjeseci pa razmišljam ukinuti li noćne podoje ili ne.
nekad se budi milijun puta, svakih 45minuta, nekad svakih tri sata, nema pravila, a tako ni sa traženjem sike. jednu noć ju svaki put traži, drugu noć je traži svakih tri-četiri sata bez obzira što se stalno budi. a kad je muž u blizini, a mene nema jer se tuširam i slično, a on se probudio onda je vrištanje iz petnih žila, može zaspati ako ga muž nosa no čim ga se spusti budan i opet vriska.. zbilja ne mogu skužiti to malo biće. što se tiče toga jel stvarno gladan ili ne, stalno imamo istu rutinu pa nekad donekle spava, a nekad uopće ne spava.
mislite li vi da je prerano za ukidanje noćnog podoja?
i jedno offtopic pitanje, da ne otvaram novu temu, a ne nađem sličnu.. naime idem na put na tri dana, već pripremam zalihe mlijeka u zamrzivaču, ali me strah da se neće odviknuti od sike... e sad me zanima jel to odvikavanje moguće tako brzo? ne želim ga još maknuti sa sike, ali nije moguće da ide s nama.
uf, super. zabrinula sam se na tren. hvala puno :-D skupljam polako kao vjeverica lješnjake, mislim da imam već dovoljno za dva dana, ali dobro će doći kasnije.
ali Nena kaaaako možeš izdržati do pola 12?
ja ne mogu ni pod cijenu ne znam čega
već u 10 sam u carstvu snova, pola 11 mi je čista egzotika
mala ide do pola 9 a bome i velika
zato se budi već u ponoć na prvo sisanje
i onda drži tu sisu u ustima do jutra
u 6 smo budni
moja izgleda ima to "moram" sisati u ponoc.
u pol 9 zaspe, nekad u 9 i onda krece u pola 11 prvo aakanje. do ponoci uspjevam odgoditi i ignorirati, dolazi u valovima. a onda u ponoc ne pali nista osim sise. i fakat ju posisa.
posto sam ja budna do ponoci, onda me ova napetost i aakanje izludi jer tih sat i pol je jedinih sat i pol mog mira.
inace, dobila je novi zub, broj 5. i cini mi se da je malo olabavila s budjenjima. mislim da ih je od ponoci do 7 samo 4, za razliku kad ih je bilo 7 ili 8.
jos kad bi ukinula ovo ponocno, di bi mi bio kraj.
Potpuno te razumijem, Leonisa. I moja je marendala oko pola noći i pred jutro konkretno, ostalo je bilo nacicavanje. I moje su večeri, kad sam mislila da ću imati malo mira, više od godinu dana izgledale kao čekanje kad će se mica probuditi i zaplakati da skočim i izvadim cicu. Nekad bi se budila svaki sat, nekad bi zdurala i sat i pol, a nekad je bilo svakih 20 minuta. Nikad nisam išla spavat prije pola noći jer mi se navečer nikad ne spava, ma koliko bila neispavana, ali umjesto da se navečer odmaram, mene je to vječito uspavljivanje dodatno umaralo, da ne kažem izluđivalo.
A imala sam i moment straha od odlaska na spavanje - strah od trenutka kad ću zaspati, a ona će me probuditi. MD je to riješio tako da zadnji put kad me nije bilo doma, on nije ni išao spavati :)
Ajme, sad vidim...tamo gore gdje sam pisala da sam noćna ptica i da nikad ne idem leći prije pola noći, pa makar se dizala drugi dan u 5, htjela sam napisati i to da danju nisam nikad spavala jer ne mogu spavati po danu...a onda me prosvijetlilo.
16 mjeseci borim se sa samom sobom, samo u manjem izdanju.
takva sam i ja!
kad je imala fazu budjenja svakih 45min radje nisam ni zaspala. nema mi gore torture nego kad me se probudi taman kada zaspem. tako da sam 3mj. svakih 45min bila ko da sam zivcani zombie.
ni ja ne spavam po danu, ako zaspem onda ne mogu do 2 u noci zaspati, ma koliko iscrpljena bila.
rekla sam, da sam neki zlikovac iz svemira mucila bi zemljane tako da bi ih budila svakih 30min djetetovim cendranjem. pokorila bi i zemlju i univerzum u roku keks.
Ovo je malo off topic,ali moram pitat.ja se izdajam i dajem svoje mlijeko na bocicu,dnevni ritam je papanje svaka 3-4 sata,a nocu spava od 21h i probudi se 22-23h,papa ionda opet oko 4 ujutro i onda spava do 7-8,ponekad i duze,ne voli se nosat,ali voli kad ju stavim stomakom na svoj stomak i tako se mazimo,ili alo legnem kraj nje i mazim je po glavi,ali voli se uspavat dudicom i onda ju pljune.zaspe kad je umorna,bez uspavljivanja nekog.navecer ju prebacim u kinderbet,preko dana je na razvucenom kaucu samnom.mene zanima da li moje dijete emocionalno dobiva sve potrebno iako ne sisa.citam ovdje kako se skoro sve bebe bude nocu da bi sw mazile a moja beba ne.skoro nikad ne place,nije imala grceve,i jako je vesela i puno guguce.ima 2,5 mjese*ca.zeljela bih da hoce cicat i po cjenu nocnog budenja,ali nece.ne zelim ju zakinut za nesto..ne znam,sto vi mislite.jos jednom ispricavam se na off-7.
Znam da tako mnogi ljudi idu ranije leći, ali mi ne, imamo nezdrave životne navike, zbog muževog posla. Školske cure idu leći kad se vrate s karatea, oko 22, ali ja ne, jer muž tek dođe s posla oko 19,30 ili 20, onda vozi cure na trening pa nešto pojede, praktički se ne bismo ni vidjeli prije vikenda ako ne ostanemo dulje budni. Kad malu legnem ranije onda trčim svako malo kod njoj kad čujem babyphone. Sinoć je ona ostala s nama budna, puže po podu i razbacuje stvari, a mi smo gledali neki film "Egzorcizam Emily Rose". E, baš mi je takvo nešto trebalo, gdje mi je pamet, mala se budila pet puta do 2 sata, imam osjećaj da je bila uznemirena jer sam se je uznemirila od tog filma. Sanjala sam u međuvremenu nešto odvratno pa sam razrogačenih očiju čekala da prođu 3 sata (jer u 3 u noći, u tom filmu kažu, demoni izlaze, to im je magično doba,ruganje Svetom Trojstvu i Isusovoj smrti u 3 popodne, jeza, luda sam ko puška kad sam to išla gledati tijekom dresure male). I još je u filmu curu napadalo 6 vragova, ja pogledam na digitalni sat kad se mala probudila da hoće jesti, a kad tamo 3:36 :-o:LOl: Nije izdržala dulje, od 4 do 6 i 30 je spavala, onda opet cicanje. Al je nakon toga produljila do 8, na mom jastuku, makar nešto, hm, ne znam šta bih rekla, lud je ovo topic.
nena :lool:
ja više horore ne gledam, otkad sam jednu noć provela budna razmišljajući bih li preživjela skok s drugog kata s djetetom u rukama (tad sam imala jedno) ako bi mi netko provalio u stan i krenuo nas klati i kako bih stvarno trebala počet spavat u pidžami jer nije baš lijepo trčat gradom u gaćama
enivejz, kod nas još jedna dobra noć, jedno buđenje, koje sam ignorirala, pa se beba opet samo smjestila uz mene i nastavila spavati
dojila je tek ujutro u 8
prezadovoljna sam
ne znam samo šta će biti kad krenu zubi
jer ima 11 ipo mjeseci i nema nijedan
Nena, hvala na postu, moram priznati da mi je lakše.
Ja sam nedavno gledala dio nekog debilnog filma u kojem su se ganjali i ubijali... klasična sranja, nije čak niti bio horor... pa sam imala problema s mislim te noći.
:)
Od sad gledam samo Globalno sijelo.
Moj je sinoc zaspao oko devet. Pa se probudio prije ponoci i plakao za cicom (i doio je) Pa onda opet oko pola dva ( i opet dobio). E kad je oko tri poceo opet cvilit vise nisam dala, nesto je malo plakao (ispod minute), zaspao i spavao do sedam.
I sad ne znam sto da si mislim, da li to znaci da sam prva dva puta trebala biti odlucnija ili sto? Jednostavno nikad ne znam sto ce napraviti kad ga odbijem, ponekad malo cendra, ili zaplace, ja mu malo glumim da spava, "brujim" mmmmmmm, drzim za rukicu i uz malo okretanja zaspi, a drugi put na sam pokusaj odbijanja pocne plakati totalno uvrijedjeno i neutjesno, pa ga onda smirujem pet minuta da uopce prihvati cicu...
Bar je svaka noc drugacija.
PS - horore ne gledam :-)
Moraš naći neki modus, točno dokučiti u koje vrijeme će se dati smiriti, a u koje ne. Moja se u 3 i 30 ne da smiriti, probala sam, bilo je grozno, na kraju je širom otvorila oči i lamatala i rukama i nogama. Prije i poslije toga uspije se smiriti i bez dojenja. A horori, kad već spominjemo, ne gledam ih od O.Š., to je ionako najnekvalitetniji filmski žanr, a kad nisi tinejdžer nego baba štetno je i za živce. Neki su i kvalitetni, ali im je jeza također kvalitetna, kao onaj s N. Kidman "The others", na koji sam jednom nabasala, brrrrr, godinama sam ga sanjala. Tako i ovaj sinoć, na TV1000, nije bio uopće horor nego neki televizijski film, sudski, sudilo se svećeniku, po istinitom događaju, pa sam zato ostala gledati. Eto, čak nije ni pravi horor, a šta učini od moje noći:mrgreen:.
Mene je sinoc zbunilo sto on inace krene u to serijsko budjenje oko tri a sinoc je vec napravio seriju do tri, i kad sam pomislila da ce krenuti na gore do kraja noci a ujutro na posao naglo se u meni probudio inat da mu ne dam... Nemam pojma kako cemo nocas, imam neku bolnu kvrgu na jednoj cici, samo da se ne zakomplicira, zadnji put sam zavrsila na hitnom prijemu, antibiotiku i par dana bolovanja a sve taman na novu godinu...
i tako ja nocas u miru pogledam 2 epizode i zaspem na nekoj trecoj. sva si ponosna kako je tisina.
probudim se u pola 2, odem u kupaonu, razmisljam kako cu napisati post na ovoj temi kako je S. odvalila fini komad i da mi se zelja ostvarila i da li da odem u krevet i riskiram da je probudim, al ne do mi vrag mira i bacim pogled na babyphone kad ono- iskljucen. pop*la sam. cim sam ga ukljucila cula sam aakanje. i jos sam jurila glumit zubic vilu starijoj pa se stigla i rasplakati.
jadnica mala, ko zna od kada me dozivala :(
mala mrva, a mama sva ponosna 8-)
leonisa i ja tako o forumu razmišljam noćas
kad jel nemam pametnija posla
reko evo sad će i mala od Nene 3 i 15 je
mislim da ću malo oladiti od ovog foruma :mrgreen:
Ja razmisljam da preknem s dojenjem u potpunosti.
Nocas se ona kvrga naravno zakomplicirala iako sam na svaki kme gurala tu cicu u usta, tresla me groznica, jedva sam se digla popiti nesto za temperaturu, jutros opet koma, temperatura mucnine, slabost, zimnica - tako da sam sad na bolovanju i antibiotiku. Po noci kad se probudi ako mu odbijem cicu place, probudi stariju koja spava s moje druge strane, onda se i ona nalijepi na mene, pa je jedva odgurnem da stvorim malo mjesta za spavati, pa ona cenda da me hoce zagrliti a ja samo zarko zelim da legnem i prespavam cijelu noc u komadu, sto nisam zadnje 4,5 godine. Ujutro takva strgana na posao, kad se vratim mali samo hoce cicu i nemogu nista od njega. I jos taj glupi dermatitis, na obje imam ragade, jastucici krvavi, podoj boli i tako... Skupilo se toga. Mislila sam makar do ljeta, a sad samo razmisljam da kupim krevet na kat i oboje ih izmjestim tamo pa da skupim koji mjesec sna prije odvikavanja od pelena.
Mislim, nije ni 18 mjeseci los staz, on je stvarno zdrava beba i pocinjem misliti da ce nam ukupni obiteljski zivot biti kvalitetniji...