Od kud ste je dobili, pa kakav je to uzgajivac?
Printable View
Probaj je navikavati na lajnu postepeno, recimo po doma, stavi joj prvo lajnu da je ima dok se doma slobodno kreće i igra, onako da lajna ide za njom, onda je probaj nakon par dana lagano šetkati po kući, pa onda isto probaj vani, ono, trajat će malo, puno štenaca ima taj problemček, ali svi ga sretno prebrode, i u tom periodu izbjegavati previše glađenja, tepanja, povlađivanja jer tako na neki način se mi dodvoravamo njima u njihovim glavama, a treba biti obrntuo, u biti treba zaslužiti tvoju pažnju i onda mnoge stvari idu puno glađe. Znam da je taj period najteži jer su neodoljivi, pa kako ga ne žnjarati i ljubiti, ali evo samo jedan od malih tipova koje vrijedi isprobati.
bila je dva put čišćena od nametnika i primila je prvu dozu cjepiva prije nego smo ju dobili. i bila je već čipirana. jučer sam natjerala mm da ode kod veterinara jer sam mislila da možemo imati iste uši :D ali ljudi i psi ne dijele uši :D pa je jučer dobila opet tabletu protiv glista i tu ampulu za vrat protiv buha. i sve me češe samo dok o tome pišem. i ja sam se živčano s onim šamponom jučer oprala, iako ne znam kako, al nisam niti jednu uš na sebi našla. mrzim mrzim uši.
E da upravo mi palo na pamet, tu se recimo štene od bebe razlikuje već u startu :mrgreen: , bebe treba što više maziti i ljubiti, štence, joj da teško izbjeći, ali onda umjereno, uvijek imati negdje na umu da ga se pogladi i pohvali uvijek kad nešto dobro napravi, makar i sitnicu, jer i glađenje i tapšanje je njima pohvala i odobravanje. Oni nisu dugo bebe, proces sazrijevanja ide kod njih puno brže nego kod ljudi, to čovjek često zaboravii (ja prva!), ali se kasnije time može izbjeći dosta problema.
Recimo isto uzimanje u krilo ili na krevet, ono malecko, čupavo slatko i on to shvati, ok to je moje mjesto, pa onda očekivati da kada bude veliki pas više ne ide na krevet ili krilo.
To možda i nije bed kad psić i kao veliki ima 15 kg, ali malo je kad ti mrcina od 50 kg pokušava skočit u krilo :mrgreen:
ajme deadi :lol: u što smo se uvalile :mrgreen:
U kakicu :mrgreen: Bilo je toga i kod nas - ajme majko što mi je ovo trebalo! Bio je već velik pas, uhvatio ga neki nagli proljev pa nije jadan ni stigao javiti, špricalo je na sve strane, dobih metar na metar tepisona je bio natopljen ,i pol namještaja valjda. Isuse kad se sjetim, ali ako je za utjehu, ma sve to prođe :mrgreen:
Mi smo ga naviknuli na uzicu, tako da sam uzela one nagradne keksiće i mamila ga njima.
Kad bi prehodao par metara s uzicom dobio bi keksić. Vrlo brzo je savladao.
Nikako se ne slažem sa ovim stavovima o kojima pišu lukab i gizolito.
Pas NE smije njuškati druge ljude. Samo ako se drugi čovjek meni obrati i pita me smije li se približiti mom psu, onda to dozvolim.
Moja mopsica se uvijek šeta na povodcu kad smo u gradu, mogu je pustiti do 5 m, i ako nema nikoga u blizini, puštam ju da njuška okolo, ali čim vidim nekoga, približim joj se i smanjim povodac da hoda uz nogu. Ona dobro zna da se tako treba ponašati i ne stvara joj nikakve traume to onemogućavanje približavanja drugima. Iako znam da bi ona ostala uz mene i na dugom povodcu, ne mogu to dopustiti da se ljudi ne preplaše. A ako mislite da mops ne može nekoga preplašiti, ima ljudi koji se i takvog psa boje.
I ako vidim nekoga da vodi psa bez povodca, a približava mi se, uvijek kažem neka uhvati psa. A da me nečiji ponjuši bez mog odobrenja, dobio bi dobru jezikovu juhu, gazda, ne pas. A da mi napadne psa, ne bi radio samo jezik, uvjerena sam u to. I možda ne samo na psu, nego i na vlasniku. :)
Stvarno me razljute neodgovorni vlasnici pasa!!
Tek sad vidim brdo novih postova. Već sam u prethodnom postu odgovorila kako to ja rješavam. Kad mi netko dođe u posjetu, mora biti svjestan da imam psa i da će ga ona ponjušiti, ponekad mu staviti šapice na koljena kad sjedne, ponekad cijeli posjet ležati kod njega. Ali, ti ljudi ulaze u naš prostor, gdje pas vrijedi kao i mi. Tko to ne prihvaća, ne dolazi.
Ali, vani, među nepoznatima, pas ne treba biti smetnja nikome.
I neka bude nepovjerljiv prema nepoznatima. Zašto ne? I neka laje kad netko nepoznat dolazi na vrata. Jesu li nam čuvari ili ne?
Cappy probaj ovdje potražiti savjet http://www.skloniste-pokupsko-cerje.net/?page_id=901.
Može li ovakve? http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...bonz-150g.aspx ili ove http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...stix-175g.aspx
Mirišu po slanini i dobri su za grickati. Ako su preveliki, odrežeš komad. Moja te obožava. I ove:http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...nina-120g.aspx
Nezdravo? Ali fino. Jedan na dan je najviše što joj damo. A idući dan, one za zube http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...mine-110g.aspx
Ovu marku sam prvo našla, ali može i druge, glavno da mirišu na roštilj :)
Deaedi znaš šta probaj, stari dobar parizer na komadiće ili onu šunkericu, to sam ja svojem znala davati za nagradu, možda upali.
Koliko je star? Ako je već na suhoj hrani, onda nije više bed, i tim briketima, može slobodno i komadiće kakvog meseka šta vama ostane, još bolje, moj bi se bio prodao za to. Kad ga je uzgajivać počeo dohranjivati, sa koliko?
jedino može nastati problem da više ništa neće osim mesa, to se desilo nama :mrgreen:
Deaedi imaš pseću paštetu u tubi u DM-u, za to moja pesekica radi sve što treba.
Možeš probati i sa jogurtom, mj je bio lud za jogurtom, ali to je palilo samo za vježbice doma, ne i vani, a i ne vole baš svi jogurt, ono, treba nešto naći na što će se popaliti, a to je obično uvijek nešto mesnato, normlano, pa to onda korsititi uvijek isto samo za nagradu.
Nego, ono naviru mi sad sjećanja, da fakat u šta ste se to uvaljale :mrgreen:
Čula sam se sa vet.insp. Dao mi je službeni mail u kojem trebam navesti ime i adresu vlasnika, to se smatra službenom prijavom i u roku par dana oni trebaju otići kod njih. Kaže da ukoliko naiđe na bilo koju nepravilnost, da mora podnjeti sudsku prijavu. Nisam još ništa poslala, iskreno, niti ne znam njihove podatke, ali odlučila sam da ću pristojno zamoliti te ljude da zatvaraju ogradu ako ništa drugo, ili ću ih u suprotnom prijaviti. Samo mi je već sad mučno da idem k njima jer mogu samo nagađati njihovu reakciju. Ma čula sam bezbroj priča kako se ljudi boje tog psa, pa mi je nevjerojatno da baš nitko nikad nije ništa poduzeo. Valjda se radi o nekoj zaštićenoj vrsti ljudi a da ja to ni ne znam.
O beban još stvarno mići mići beban, ali ako je već mjesec dana (4 tjedna) na psećoj hrani, tu ima i mesa i još svakakvih dodataka kao i salamama mislim da se ne trebaš brinuti i meseko isto, pileće sasvim ok, ma i crveno.
Niti slučajno davati psu termički neobrađeno meso, tj. sviježe!
Sad me je ovo lupilo ko munja, nisam mogla zapsati, reko ništa diži se iz kreveta i odi ovo napisati. Vidiš ti kako čovjek treba biti oprezan sa davanjem savjeta ovako.
Nisam naglasila, ali meso mora biti termički obrađeno. U vrijeme kada sam na nagovor nekih ljudi ekperimetirala sa barf prehranom to je sirova prehana za pse (samo ukucajte barf u google i naći će te sve), tu u njemačkoj je bila posebno popularna prije desetak godina, amislim da je ideja došla iz usa, u jesen 2002, skoro sam otrovala svog psa. Dala mu piletinu iz dućana, sviježu, na kockice koja je očito bila zaražena. Samo je usporio, legao, i nakon par sati nije više otvarao oči niti se micao, ko ludi smo ga nosili do auta i kod veta i vet nam je rekao da se ostavimo toga, nikad više. SKoro mi je pas umro od toga.
Mislim ništa protiv barfa, sve je to ok, ima čak i smisla, ali čovjek stvarno mora znati točno što i kako radi i gdje i koje meso nabavlja i kako ga daje psu. Metoda te prehrane je u biti opasna za tek površno znanje, a kad sam sve kao apsolvirala oko toga, više mi nije padalo na pamet eksperimetirati sa time ni pod razno. Evo samo toliko da mogu mirno zaspat.
samo da zahvalim šafran što se brine za nas nove :mrgreen:
Ne mogu ne primijetiti nagli porast broja "psećih" tema u zadnjih par tjedana :mrgreen:
Joj šafran super super su ti postovi. Ja svojoj kuvam, i čitala sam da svinjetina ne sme presna nikako, ali za piletinu nisam znala! Da li vam je veterinar rekao šta je bilo u pitanju salmonella ili nešto drugo?
Mima i moja je došla sa buvicama, ali smo ih uspešno eliminisali. Ja čim čujem reč buva počnem da se češem na nernoj bazi. Odlučili smo se za spot on zaštitu, sad za par dana treba da je obnovimo i u međuvremenu nismo videli ni buve ni krpelja, mada ja stalno zagledam kad piški koje je boje. Inače kupili smo i ogrlicu protiv buva i krpelja, ali se nisam usudila da je stavim zbog bebe, nadam se da će ovaj spot on i ubuduće raditi posao.
Ne znamo što je točno bilo, bilo je, ono, samo ga spašavajte, ali vjerojatno salmonela ili trihineloza. Nije radio nalaze nego mu je šibnuo dvije injekcije i čekali smo u čekaoni jedno sat vremena da vidimo da li će djelovati, počeo je dolaziti k sebi pa nas je pustio doma i rekao sa u 24 h mu mora biti bolje, ako ne hitno opet do njega. Bio je sve ok, već nakon par sati je bio u redu, odmah smo reagirali, isti dan, pa je to vjerojatno bio razlog što nije došlo do ozbiljnijeg trovanja. Proces je vjerojatno tek samo počeo.
Ma to oko te pseće i mačje hrane je čitav cirkus, ima da poludiš kad kreneš sa time. U biti niti ta gotova pseća hrana nije ono baš najbolji izbor, ima tu svega, najmanje mesa, ali eto, nešto psu moraš dati, a sam izbalansirati prehranu za psa već moraš biti nutricionist i zbilja se jako dobro u to razumjeti jer kod pasa je problem između ostaloga, kako odrediti količinu mesa, a opet ne na štetu kalcija zbog fosfora u mesu. Pa onda kosti su priča za sebe, više opasno, nego bezopasno, iako ima sad i već mljevenih kostiju kupiti u pet shopovima već pripremljeno i porcionirano, pa onda udio masti, premalo nije dobro, previše nije dobro, a kod pasa se sve brže manifestira na zdravlje jer kratko žive.
Uglavnom ne znam, nisam pametna, ja sam sa zadnjim isprobala sve, i na kraju je ipak više od pola svog života bio na dehidratu + deserti u vidu salamice, komad mesa, jogurt, posni sir, za tim je isto bio lud, ali to sve nakon zadnjeg obroka, tj. večere, jer naravno da mi je štrajkao jer oni bi najradije jeli samo meso, a ne radi se tu samo o blansu nego i novcima, kako svaki dan 50 kg pasa hraniti mesom i tako godinama, treba za to stvarno imati novaca. A ni to sve skupa nije nikakva garancija bez obzira na sve debate oko toga. Moj je živio eto praktički na dehidratu 11 i pol godina, njegov brat na isključivo barfu od šteneće dobi, 10 godina. Tako da kod tih stvari, ne znam, nekad su se psi hranili isljučivo sa otpadcima sa stola, a tu je bilo svega, od kruha, povrća, i kostiju, juhe i rezanaca, sarme (bez mesa :mrgreen:), ali 1 x dnevno, možda dva pa su čak i manje poboljevali nego danas, tako da tu je najbolje da čovjek tj. vlasnik odvagne sam za sebe i svog psa, već prema vlastotm nekom nahođenju, navikama doma, samo što stvarno treba paziti i najbolje se kloniti sirovog mesa, ako nismo baš načistu sa tim, prerizično je ipak.
Hoće to kad djeca malo porastu, pa čovjek ima viška vremena :)Citiraj:
Ne mogu ne primijetiti nagli porast broja "psećih" tema u zadnjih par tjedana
Ma i pitanje je da li su oni zbilja manje oboljevali ili su vlasnici manje tome pridavali pažnje.
Ja sam na priču o barfu naletela dok sam imala mačke i hranila sam ih većinom tako, ali opet ribu sam kuvala, presnu piletinu nije jela, a bogami bilo je i granula.
Ma to sa ishranom životinja mi dođe i gore od dohrane dece, za dohranu bar imaš rodu :-).
Ha ha, točno tako, živa istina.
Molim savjet...dijelimo ogradu sa susjedom koji ima opasnog psa. Opasnog jer je u nekoliko navrata već ugrizao 3,4ljudi. Nitko očito nije nikakvu prijavu napravio jer se pas slobodno šeće dvorištem. Zadnjua osoba koju je ugrizao zavrsila je na hitnoj sreće s manjim posljedicama. Pas i dalje slobodno secem tim dvoristem, preskace ogradu ako prolazi netko tko njemu u tom trenu ne odgovara. Psa nitko nije provocirao niti mu se priblizavao. Kontaktirana je epidemioloska i nista sve stoji. A do tada.... imam troje djece i sa susjedom se jako tesko skoro nikako ne moze komunicirati cudan lik. Osim sto cemo dignuti novu visoku ogradu sto mozemo napraviti, nije mi jasno da veterinar nije bio. Ne znam iskreno ni koja je procedura. Bojim se da se ne dogodi nesto gore.
Probaj pitati kinološki savez. Inače, mislim da ovo podliježe veterinarskoj inspekciji, ali nisam sigurna. Da je u pitanju napad, rekla bih da nazoveš 112, centar za hitne situacije, ali ovako preventivno ne znam što treba učiniti. Možda netko ima više iskustva. Ako je vlasnik psa čudan lik, lako može biti da je ni pas nije odgojen kako treba. Sretno u svakom slučaju...
Pas i treba slobodno šetati dvorištem, ali je problem ako preskoči ogradu, probije i odluta, a kamoli ugrize nekoga.
Kod nas u gradu udruga za napuštene životinje reagira, komunicira, prijavljuje policiji itd.
Moj pas je prije nekoliko godina pobjegao van i podletio pod auto, osiguranje (uz osiguranje kuće imam i odgovornost vlasnika koje uključuje i štetu koju pas napravi) je platilo štetu a mi oko 1200 kn kazne, što je točno pisalo na toj kazni više se ne sjećam.