moja ćupi ima 23 kg i 123 cm :)
Printable View
moja ćupi ima 23 kg i 123 cm :)
mi smo danas svjetski odramili ma vadjenju krvi. idiotarija, al iz vene je bilo. s kilama smo na 21-22, visina isto oko 123-124. vidjet cemo sta kazu doktori za dva tjedna
I naš srednji kreće najesen u školu,
8.3.. ćebiti 6g i jedva čeka da krene jer mu je sad seka (s kojom je nerazdvojan) prvašić... Tak da će se stalno pratiti :-)
Torbu smo kupili prek neta, Hama - Lego torba (plus pernica i torba za papuče) i još na poklon mobitel....
750kn za članove, redovna cijena je 850....
Ista takva torba je u mulleru 800kn.....
:-) Odmah mi je lakše kad vidim da ima još dramskih umjetnika oko igle i da nismo usamljeni primjerci scenskih radnika :mrgreen:
T je visok 125,5 cm i ima 22,5 kg (mjeren prošli tjedan u Heleni).
Torba još visi u zraku...
Mi još odlučujemo i koju školu odabrati jer spadamo pod dvije. Ja sam generalno za bližu...
Dvojba je I. Meštrović ili B. Kašić.
Kako spadate u dvije škole? Prema upisnom području morate pripadati jednoj, ne razumijem.
Naša ulica spada u 2 područja - donedavno 3 ali je Stepinac odselio u novu školu Vrbani III
Na gradskim stranicama smo na popisu kod dvije škole.
A što piše na stranici MZOS-a, imaš dokument o upisnim područjima gdje treba biti navedeno tko gdje spada. Ako je ulica na više popisa, možda je određeno kućnim brojem gdje spadate.
Nije definiran kućni broj - na oba popisa navedena samo ulica (za neke druge ulice piše od kojeg do kojeg broja ako ne pripada cijela).
I meni je to lani bio zbunj, ali kak nam nije bilo prenapeto nisam se previše optrećivala.
Mob je no name, može zvati i slati poruku.. To bude im zajednički, ali još ga nećemo staviti u upotrebu...
U mulleru sam gledala easy kolekciju lego torbi, teške su 760g (i dosta manje)... Ova kojju sam naručila je explorer i tešk aje oko 1200g...
Probala sam onako dići i jednu i drugu istovremeno i iskreno, nije se osjetila razlika.....
Cura ima neku koja je teška 950g....
Priorixa nema? Omg
Donijet cu priorix od svog pedijatra. Ili cijepiti kad nabave priorix. S priorixom imam ok iskustva.
Mi jos odgadjamo preglede dok traje sezona jelte resp. infekcija.
bokić-cmokić! evo i nas ;). drago mi je vidjeti neka poznata lica :*.
1. Emanuela - ivana zg
2. Helena - enchi
3. Matej - Anemona
4. Tia - Sek@
5. Katja - Roko_mama
6. Kala - ninochka
7. Karla - ninik
8. Petar - Angie75
9. Pavle - Kosjenka
10. Mateo - majola
11. Andrija - Water
12. Arsen - In love
13. Lara - ani4
14. Lara - val
15. Lucija - luci07
16. Dora - jurisnik
17. Ema - Ribice
18. Anja - Ibili
19. Juraj- xxx
20. Borna - frodo
21. Lorena - bodo
22. Tin - Lidali
23. Noa - Minda
24. Ema - mamaineven
25. Patrik- superx
26. Mauro - Majuška
27. Petar - AndrejaMa
28. Ana - zizi
29. Ena - TinaB
30. Lara- llella
31. Gita - macka
32. Mislav - Franny
kod nas u VG još nije počelo to "psihofizičko" testiranje, iako je isto obavijest da počinju od 1. veljače. zvala sam odmah početkom veljače pa mi je doktoričina med. sestra rekla neka nazovem iza 1. ožujka da mi da termin za pregled jer još nisu počele. ono, wtf? ak počinjete od 1. veljače, onda ne možete počinjati od 1. ožujka???
poziv u školu ćemo dobiti kad obavimo to testiranje.
a u kojem trenutku se rade krvne pretrage i urin i sve ono nekaj kaj navodite plus to cijepljenje? nakon tog psihofizičkog testiranja ili to moramo sami prije (ono zamolim pedicu da nas uputi ili kaj)?
:bye: Franny
termin pregleda, uputnicu za lab i papir za zubara dobijete od školske dr. kad joj se dodjete osobno prijaviti.
K njoj ponovo dolazite u zakazani termin sa nalazima, ovjerenim papirom od zubara, kartonom posuđenim od vašeg pedijatra i ev. medicinskom dokumentacijom vezano uz ev. zdravstvene probleme djeteta.
Kod nas cijepi nakon pregleda osim ako se ide u postupak odgode ili postoji neki drugi razlog za necijepljenje tog trena.
Ako imate lab. nalaze (Hb i urin) ne starije od 6 mjeseci od dana pregleda ne treba ih ponavljati.
Evo samo da javim da moja curica nije imala nikakve reakcije na cjepivi (neko zamjensko jer nisu imali Priorix-a). Ni meni nije bilo svejedno odlučiti se za cjepljenje i baš sam cijelu večer i noć bila na iglama ali kuc kuc sve je prošlo u najboljem redu.
Ja sam isto mislila čekati Priorix ali doc je rekla da ne zna da li će ga i kad dobiti.
1. Emanuela - ivana zg
2. Helena - enchi
3. Matej - Anemona
4. Tia - Sek@
5. Katja - Roko_mama
6. Kala - ninochka
7. Karla - ninik
8. Petar - Angie75
9. Pavle - Kosjenka
10. Mateo - majola
11. Andrija - Water
12. Arsen - In love
13. Lara - ani4
14. Lara - val
15. Lucija - luci07
16. Dora - jurisnik
17. Ema - Ribice
18. Anja - Ibili
19. Juraj- xxx
20. Borna - frodo
21. Lorena - bodo
22. Tin - Lidali
23. Noa - Minda
24. Ema - mamaineven
25. Patrik- superx
26. Mauro - Majuška
27. Petar - AndrejaMa
28. Ana - zizi
29. Ena - TinaB
30. Lara- llella
31. Gita - macka
32. Mislav - Franny
33. Petar - McQueen
Bok svima, i mi se upisujemo u grupu prvašiča.
Krv i urin riješili, 10.03. sistematski, 1.04. testiranje u školi! Veselimo se početku škole, trenutno smo zaokupljeni odabirom torbe! :-D
Jel' zna netko što se događa ako stomatolog na onu potvrdu napiše da ima nesanirane mliječne zube?
1. Emanuela - Ivana zg
2. Helena - enchi
3. Matej - Anemona
4. Tia - Sek@
5. Katja - Roko_mama
6. Kala - ninochka
7. Karla - ninik
8. Petar - Angie75
9. Pavle - Kosjenka
10. Mateo - majola
11. Andrija - Water
12. Arsen - In love
13. Lara - ani4
14. Lara - val
15. Lucija - luci07
16. Dora - jurisnik
17. Ema - Ribice
18. Anja - Ibili
19. Juraj- xxx
20. Borna - frodo
21. Lorena - bodo
22. Tin - Lidali
23. Noa - Minda
24. Ema - mamaineven
25. Patrik- superx
26. Mauro - Majuška
27. Petar - AndrejaMa
28. Ana - zizi
29. Ena - TinaB
30. Lara- llella
31. Gita - macka
32. Mislav - Franny
33. Petar - McQueen
34. Natali - matsa
evo da se i mi prijavimo tu nakon sto godina :). Bok Angie i Ninochka :).
N će uskoro na pregled kod doktora, a školu još moramo nazvati da se dogovorimo. Hoće li netko od klinaca s liste krenuti u OŠ Rapska?
a propos cijepljenja - priorix nije vise cjepivo koje plaća HZZo, neka druga alternativa je tu tako da priorix morate kupiti (sto ne znam je li uopće moguće tako lako), ako ne želite da se dijete cijepi nečim drugim.
L. je bila na pregledu prošli tjedan. Nije cijepljena zbog kašljanja, a još uvijek kasnimo sa prethodnim cjepivom (2 god).
Rekla dokica da ju može cijepiti i dr.obiteljske medicine.
Sad moram dogovorit susret u školi, pa da i to stavimo iza nas.
od kad to? Tko je to rekao, pedijatar? UffffCitiraj:
a propos cijepljenja - priorix nije vise cjepivo koje plaća HZZo, neka druga alternativa je tu tako da priorix morate kupiti (sto ne znam je li uopće moguće tako lako), ako ne želite da se dijete cijepi nečim drugim.
Hej Matsa :bye:
Ima nas tu još puno zimnića, sad tek vidim kad sam detaljno proučila listu :)
Nego, jel itko osim mene malo skeptičan glede kretanja u školu prije navršenih 7 :-/
moram priznati da ja malo jesam. Nećemo tražiti odgodu, ali vidim veliku razliku u spremnosti za školu između sedmogodišnjaka i ovih mlađih...
hmm, ne znam što bih rekla, Angie.
evo, imam prvaša godinu za godinom.
L. je hipersenzibilna pa po tome ne bi bila spremna ni za 3 godine.
Po svemu ostalom je ultra ozbiljna, savjesna pa se ne brinem previše.
Ali da ju sad ne upišemo, svisnula bi od muke.
haj matsa! :) meni je kala sad sa 6 potpuno spremna. ne mislim da bi trebala cekat jos godinu
Lidali, tnx na odgovoru :*.
imali smo baš u srijedu roditeljski u vrtiću na sličnu temu pa su nam i tamo odgovorili na ta pitanja. sutra zovem dr. da nas naruči za pregled...
edit: ste vi već svi nabavili školske torbe ili isto još samo škicate? ako jeste, gdje ima povoljnih? ove od NN mi se baš ne sviđaju (mislim na ove torbe za dečke).
Ne znam ako je to nešto novo od ove godine, ali evo info od prošle:
Za cijepljenje školaraca Hzzo šalje Priorix ili M-M-RVAXPRO (Pasteur), zavisi što imaju na lageru, kako koja pošiljka ima rok trajanja i sl. treba pitati.
Kad smo prošle godine došli na cijepljenje prilikom upisa nije bilo Priorixa pa sam se dogovorila doći kad ga dobiju, tako da smo se cijepili u prosincu.
Pa ja mislim da je netko nekad donio odluku o min dobi za upis u školu na osnovu svog iskustva i znanja - pa je tako procijenio da su djeca u dobi od 6,5 godina min u prosjeku spremna za školu. Kažem - u prosjeku - jer naravno da onda ima i odstupanja od prosjeka,neki možda i ranije, a neki i kasnije. Zato postoji liječnički pregled i testiranje u školi. I ljudi koji rade te preglede i testiranja vidjeli su već tisuće prvasica tako da svako odstupanje od prosjeka mogu vrlo brzo primijetiti.
Naravno da roditelj najbolje poznaje svoje dijete i onda može i utjecati na tu stručnu procjenu, ali ja se tu neću previše miješati - kako bude, bude.
N. je rodjena na "granici", fizički je dosta visoka i jaka - komad ženske , već sad odskace u vrtiću i da ju ostavim još jednu godinu mislim da bi sljedeće bila viša za glavu barem od svih.
Mentalno vidim veliku razliku ove godine u odnosu na prošlu. Prošle godišnje Je vec bila u predskolskoj grupi i bila je daleko najmladja i nije joj bilo lako nametnuti se.ove godine je druga priča. Sama je inače uz Vrtic naučila pisati i citati i mislim da može u školu. I ona se sprema za to u svojoj glavi . Vidjet ćemo sto kažu testiranja, ako kažu da može, ok, ako ne, opet dobro.kazem, vjerujem da oni koji gledaju imaju puno izostrenije oko.
Ja sam inače išla sa 6 godina i dva mjeseca, ali davno je to bilo , od tada se škola promijenila .
Pa ako je tako, to su onda dobre vijesti :), bas ću pitati. Meni je sestra odmah rekla da priorixa nema. A i malog su mi prije koju godinu cijepili s nečim drugim, jer Već onda nije bilo (to kod našeg Pedijatra) - dakle dva različita doktora, sad školski i nas Pedijatar.
Moja N je u aprilu rođena, krenuće sa skoro 7.5. Kod nas je granica 1.3. (deca rođena do 1.3.2008. kreću sad u školu)
Baš sam pre neki dan u parku, posle vrtića gledala troje najmlađih iz njene grupe (rođeni u februaru 2008.) i u odnosu na decu rođenu u proleće/leto 2007. ovi izgledaju baš dosta mlađe. Dečaci su baš sitni, mali, zaigrani, ni pertle da vežu, ni nos da obrišu. Ali ipak je do škole još pola godine, verujem da će se to bitno promeniti. I moje dete (koje je za glavu veće od drugih) deluje kao da može mama da im bude, ali ja ipak znam da je ona emotivno još prilično nezrela, teško se nosi sa porazima, teško rešava frustracije... Tako da ono što nam izgleda na prvi pogled nije baš tako uvek.
Iskreno, ja dosta strepim od škole, ne znam šta da očekujem (od deteta ne od škole :mrgreen: )
haha, još je plava :D :D dobro Kala je oko 121 cm i 21,5-22 kg. Isto nije niska
ni meni nije jasno :lol:
Moj je 121 cm visok i ima 24 kg.
Više me brine koliko je emocionalno zreo, hoće li ga frustrirati eventualni neuspjeh (nije, npr., uopće zainteresiran ni za slova ni za brojeve), grafomotorika mu je također loša i kad vidi koliko je nešto loše učinio, ne ide ispočetka nego sve odbaci. Toga me najviše strah, tih njegovih nezrelih reakcija na neuspjeh.
Jedino voli papati na mamu :).
Zanimljivo ovo za P. sto kazes Angie - to zaista djeluje pomalo nezrelo...
vidjet ćeš što kažu na testiranju...
Kala je pak perfekcionist. Ne znam ni koliko to bude dobro na kraju :D