pikula prvotno napisa
Meni stvarno nije jasno da nekome nije jasno da cilj lupanja po peleni ili laganog pec po prstima nije da boli, ponizi ili preplaši.
Ja to ne radim, jer mi pale druge metode, ali vidjela sam mame koje imaj taj igrokaz gdje one glume ljutu facu i prilaze govoreći pec pec i dijete pušta ili ne pušta npr i onda ga one polupkaju po guzi ili prstima kažu mamu se mora slušsti i uzmu to što već i onda mu skrenu pažnju s nečim drugi.
Taj pec ili de facto tapšanje po guzi su eventualno neugodni i zamjenjuju posljedicu koja bi bila opasna tipa struja, staklo... a dijete nije u stanju za pregovore umorno, gladno ili je situacija hitna drugo dvoje se tuku, gori ručak itd.
Mislim da je ovo situacija sit gladnom ne vjeruje, a sustav bira na papiru najlakšs riješenja. Stvarna zaštita djece ga ne zanima. Inače ne bi imao vremena za ovakve gluposti.
I mene više boli to zatvaranje na 20' i neznanje, to obilježavanj djece kao zločeste. To mi je jezivo. Umjesto da ga se upozna i zbliži s njim da vidi kako ga lakše usmjeravati. Eto groznije mi je slušati mame koje govore kako im je ovo zadnje dijete jer je sve to preteško nego ako netko nekog malog kinestetika zaustavlja fizički prije nego mu preusmjeri pažnju.
I da- djeca moraju slušati roditelje i roditelji ne moraju uvijek sve objašnjavati. Inače bi stvarno samo dva arhitekta opuštena i realizirana smijela imati djecu.