Ne čudi da te bole noge, napekla si kolača dovoljno za omanju slastičarnu :-)
Printable View
Ide li u kaj obični Anis, pa da potrosim
Čitam vas i skupljam ideje.
Ja ću svakako keksiće, obične vanilin i sa kokosom, neke kuglice sa čokoladom, radila sam nedavno sa marelicama i rogačem i bile su odlične.
Vidjet ću što ću još na to dodati, ide obavezno torta od naranče i čokolade.
U pusrle... Probat ću naći recept, zove se "dugmad s anisom", ja to ne pečem ali ima moja mama, možda ga uspijem naći.
Ovo je slično, ali ne znam iz glave da li je isto: http://www.chefkoch.de/rezepte/25338...efloeckli.html
I u medenjale možeš malo staviti i u biskupski kruh, ali pazi, anis je jak ko vrag, da ne nadjača i preuzme sve ostale začine
Piece of cake za napraviti, a lijepi i ukusni:
http://https://www.coolinarika.com/recept/keksici-sa-dzemom-od-malina/
Medenjake jesam, još bih raspukliće, paprenjake, brownieje i ove gore i svašta. Kuhinjski Chevy Chase. I onda netko pita: "A nema mađarice?"
Joj, da i kuglof.. Ovaj mramorni je najbolji:
https://www.coolinarika.com/recept/o...amorni-kuglof/
i jos jedna runda rum kuglica i kikiriki bajadera
dodala jos kruscice s bademima, milijun komada u dvije varijante i aromaricne kekse od djumbira i cimeta
ove: http://kiwi.hr/aromaticni-keksi-od-dumbira-cimeta/
oni koji vole ta dva zacina - obavezno probati
sutra s curama radim gingerbread man :-)
Upravo radim ferrero kuglice, i crne i bijele. Nisam ih nikad radila, nadam se da bijele mogu bez kokosa, kojeg cu zamijeniti ljesnjacima.
Radit cu sipkovu i bijelu pitu.
Okusat cu se i s mileram tortom sa sumskim vocem.
Prijavljujem vanilin kiflice,linzere,orascice,breskvice i stollen (4kom). Crkla sam.
joj breskvice
moje cure bi bile odusevljene, al nekako nemam volje petljati toliko oko njih :-/
mozda...
bboys koji recept?
za sada išleri, zvjezdice i borići namazani
To nije kuglof od dizanog tijesta nego klasični engleski kolač sa suhim voćem, samo ga ja ispečem u kalupu za kuglof. To može stajati mjesecima. Imam dva ista, pa smjesa od 4 jaja i 30 dag brašna ide u dva kalupa i oni istovremeno idu u pećnicu. Zamatam u celofan.
Inače, ovi su namijenjeni da ih mm odnese obiteljskoj liječnici i med sestri u ordinaciju gdje je njegova mama. Jedan je za omiljenog specijalista kod kojeg je moja mama. Uručit ćemo ih u utorak ili srijedu, a dalje, hoće li dočekati Božić, to ne znam, hehehe...
Eh, još o kuglofu... Klasični s germom pečem na Badnjak ujutro, ali ne svake godine. Ove godine umjesto kuglofa pečem stollen sa quark sirom i marcipanom. Bolje podnosi stajanje i ne mora se raditi zadnji čas.
Ima još jedna dobra smjesa za biskvitni kuglof sa crnim vinom...
Danas:raspuknuti keksići, čokoladna salama i budući je od salamice ostalo brdobjelanjaka ovaj kuglof http://www.coolinarika.com/recept/kolac-od-bjelanjaka
u nešto izmjenjenoj verziji.
Većina je gotova, pa što izdrži-izdrži:
princes-pufići
krancle
paprenjaci
milijun komada
florentinci
kokos kuglice od ostataka ganache kreme (al bojim se da tih neće biti do Božića)
Još planiram pišingere i Vasinu tortu, ali to radim tek u petak
Meni je 18.12. silno rano za bozicne kolace. Ne bih ja to jela za tjedan dana.
Zasto? To su sve suhi kolaci koji su i bolji ako koji dan odstoje.
Ginger, napisem ti kasnije recept za breskvice.ali ima s njima posla...
kod mene jučer
linzeri
snickers čokoladni prutići
oblatne
danas planiram
snowballse i čokoladnu salamu
za naše potrebe više nego dosta
Ja danas sad pečemo zobene kekse i čupavce a kad se vratim s posla idu kiflice s cimetom, ali veći dio je za današnju donaciju u X Gimnaziji, dođite navečer na koncert i humanitarnu prodaju svega i svaceg
Jučer dupla porcija gingermana i mak kiflica - koje su mi se opet razlile i spljoštile i izgorile po krajevima :gaah:
kod mene isto gotove krncle (ja ih radim moreeeeeeeeeeee)
paprenjaci, sinoc smo ih balerina i ja radile, to su mi kolaci iz djetinjstva.
kore za madjaricu gotove (za 4 madjarice, s obzirom na BC). uz sve sto sam imala ovaj vikend, mislim da je to dobar skor.
a kiflice snovidjenja smo odmah pojeli :njam:, jer su mi na rucku bili gosti.
Ja sam pitala muža što bi htio od kremasih... Odgovor je očekivan - medena pita (mađaricu još nisu pojeli, ali budu - ne brinem se ja za to...)
Mislila sam još napraviti ovo, ali izrezati okruglim kalupom u obliku polumjeseca: https://www.google.hr/search?q=kocke...6JVHGDbWn5M%3A
Meni se ne da peći 5 vrsta isti dan. Ja sam ispekla u nedjelju 11.12. kekse od zobenih pahuljica, to se pojelo prošli tjedan. Pa sam u srijedu ispekla tortu od sira i ta se pojela. U subotu sam ispekla pitu od 300 g oraha i 6 jaja, ta neće dočekati idući vikend, imali smo goste. Ostali mi bjelanjci od torte, ovaj ću tjedan to iskoristiti ili za jedan bezimeni s lješnjacima u kalupu za kruh ili za voćni beze sa slatkim vrhnjem, a na badnjak ću ispeći štanglice od lješnjaka i čokolade, tako da ću baš za Božić imati samo ta dva. Onda ću do NG nadodati po potrebi. Ja volim imati friške kolače, iako znam da mogu stajati dulje. Možda se upustim u karamel-šnite, nisam ih nikad radila, a volim ih. Uvijek dobijem od mame.
Kod nas stalno gosti zadnje vrijeme, tako da se mora peći :)
mi jedemo kak pecem...pa sto prezivi :-)
zato sam i morala jos jednu rundu rum kuglica, kikiriki bajadera i islera :mrgreen:
jer, toga ne smije ponestati
al ja i inace stalno nesto pecem, vecinom kremasto, ove suhe povremeno, za grickanje
nas ima puno, stalno nam netko dodje i sve brzo ode
Imam podosta kikiriki maslaca, imate kakav recept? Bilo bi odlično kombinacija sa čokoladom.
Ja vec danima citam i divim se koliko pecete kolace :-)
Nisam bas neka od kolaca,pa ako moze pomoc.
Imam silikonski kalup u obliku bozicne jelke(8 rupa je u kalupu). Nije za keksice jer je dubina 3 cm i duzine 4-5 cm. Vise mi je za nesto tipa mufini,ali oni se dosta dignu.
Imate kakvih ideja?
Uzmite u obzir da sam totalni antitalent za kolace :trep:
bananenbrot
recept mogu staviti tek kasno navecer, ali ima ih na rodi sigurna sam. na vjezbacicama. Ginger daj ti neki izvuci. pliiiz.
ja imam onaj od flopi
idem traziti
super su ovi pametni telefoni :-)
nasao mi odmah
Bananabread
4 banane zrelije
150 gr mljevenih badema/oraha, oko 50 gr sezama, jaje i pola dl maslinovog ulja
Žličica praska za pecivo i žličica sode bikarbone
Banane smiksati, orašasto samljeti
Sve svjediniti i peci u kalupu za srneći hrbat ili sličnom kalupu oko 50 min.na 160 c
Ja čuvam u frizu, potraje nekih 5-6 dana...
samo taj sam radila i meni je super
Tnx cure!!
osim toga mi trenutno nista ne pada na pamet
stavi manje smjese u kalup pa ce se manje i dici
ima li netko fini recept za krašuljce (kaksiće s čokoladnim komadićima)??
ja ću raditi samo tri kolača: pitu od maka, rusku pitu i londonerice
dovoljno je i za nas i za goste
Peterlin, nije li dovoljno onih 12 dkg meda u tijesto za medenu pitu? je li dodatni šećer uopće potreban (budući da ide i u nadjev)?
možda se odlučim i na medenu, uvijek stavljaš sjajne recepte :-)
je, i brasna je svega 120g
secera mozes i manje, ja obicno stavim pola
cokolada je dovoljno slatka
al zato radim bar 4-5 rundi :-)
joj, i mene privlaci medena pita
mislim da ce "pasti" :mrgreen:
I mene vuce medena pita :)
Nisam do sada radila.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
za cudo, nisam ni ja
nikako da dodje na red, a bas mi je fina