ne bi ju prefarbala ni prelijepila, sviđa mi se boja, al teška za kombinirati :predaja:
ja bi se prije bukve riješila no dragi neda :-x
Printable View
ta siva je stvarno zeznuta
može kapučino, ali trebaš staviti tonkartu uz bukvu
siva će se uklopiti
idi vidi ono potkrovlje što radim, kako sam stavila sivu, kapučino i tirkiznu skupa
vidjela sam potkrovlje, sviđa mi se ona treća, najdesnija, jel to kapučino? ne bi li ta bila pretamna za spavaću?
trina, ljubičasta i zelena su odbijene u samom startu, nagledala sam ih se u sadašnjem stanu
pa zar spavaća i ne treba biti tamnija?
nećeš goblene u njoj vesti :-)
https://www.google.com/search?q=brow...&bih=548&dpr=1
(doduše, ovdje nigdje nema te bukva - sive kombinacije)
Apri , u kakvoj me spavacoj sobi vidiš obzirom na temperament ? :mrgreen:
Nakon x godina (zapravo , od kad sam odselila iz rodiiteljske kuce) prvi put cemo imati spavacu sobu. Sobu sa pravim krevetom za spavanje, bez djece u kombinaciji. :-o
i sad sto da radim, nemam neku generalnu ideju u kojim bojama urediti sobu. soba ce biti obična, visoko potkrovlje , zid nasuprot vrata ima malu kosinu ( ali dovoljno visoku za stajanje u svakom kutu) koja bi mogla dati romantican stih. :mrgreen: veličina dobra 14m2, pravilan oblik, prozori gledaju na sjever/sjeverozapad (standardne veličine).
koje kombinacije boja bi išle? zamisli prazno slikarsko platno....
a namještaj
koje boje je krevet
ima li ormara
koliko svjetlosti ima
koje boje je stolarija
planiraš li zavjese/tepih
kakva će biti umjetna rasvjeta
koja je orjentacija
nemam namjestaj , i to kupujemo.
planiramo ormar/e
svjetlosti ima slolidno, ali nece biti direktnog sunca nikad (osim kad su najduži dani, pa će zapadno sunce ulaziti)
stolarija je tamno smeda (bež rolete)
zavjese svakako , kuca gleda preko ceste direktno na prozore od susjeda.
ulazi se sa juga , prozor (dupli ) sjevero zapadni zid. mala kosina na sjevernom zidu .
nemam plan rasvjete (još) .
Trebali bi srediti stepenice u kući, mislili smo na gazišta stavit drvo, a kako bi bilo moguće srediti čelo stepenica? Ja sam mislila samo prefarbat (ožbukano je) a od majstora smo dobili savjet da možemo staviti i teraplast(mislim da sam dobro zapamtila,to je završna dekorativna žbuka)..jel netko ima tako napravljeno i kako to izgleda? tražila sam slike s tom kombinacijom, nisam našla ništa...
Mislim da ti to baš neće biti zgodno za održavanje.
ima moja frendica granit ili mramo stepenice, samo gažista a sve okolo je sa svjetlosivim terplastom, jako lijepo izgleda.
Ja napokon nakon 5 godina uređujem spavaću sobu. Do sada nam je krevet glumila podnica s nogicama, doduše i od sada će samo ćemo napraviti uzglavlje http://www.ikea.com/de/de/catalog/ca...bedroom/19064/ , nešto poput ovog brimnes. Imam ogroman bijeli ormar(onaj iveral na kojem se vide godovi) i od istog takog će biti uzglavlje i još nešto što će biti oramr/špajza (nešto poput walk in ormara). E sad ostaje mi starakomoda u trešnja boji, relativno je ok i ne bi ju sada izbacivala. Boja zidova će biti lavanda, zavjese bijele, namještaj bijeli i ta prokleta komoda. Pada mi napamet kupit neku foliju i obložit ju srebrnom folijom ali možda će biti malo previše. Jel imate kakvu ideju, šta sa tom komodom?!
Drmni neki decupage na nju. http://www.diyinspired.com/wp-conten...t04msl10_l.jpg
joj od iverala je i samo njezino stanje je takvo da će kroz koju godinu letit u neku šupu, ne bi previše energije ulagala u nju :). Maksimum mi je preljepljivanje folijom. Samo je pitanje kojom. Dok sam mislila da će proći uređivanje bez krečenja brijala sam o ljubičastoj boji(zidovi su sada najsvjetlije moguće zeleni sa smaragdnim leptirima). No ipak se mora krečiti, dvoumila sam se između tirkizne i lavande, no svejedno komoda ne može biti ljubičasta.
Zašto ne? Ako je sve ostalo bijelo?
Ili bijela s ljubičastim detaljima... prugasta, široke bijele, tanje ljubičaste prugice (horizontalne)... Ljubičasta s bijelim krugovima u raznim veličinama, ili obratno... pa isti takav ljubičasti ili bijeli krug još ponegdje na zidu.. ili skroz bijela, pa pa folije izrezani floralni oblici...
Mislim na teraplast, kad budeš brisala gazišta vlažnom krpom dotaknuti ćeš teraplast, pa e ti malo po malo, dio koji bude dotaknut postati tamniji. Ili ako će se taj dio doktaknuti cipelom... nema šanse da ti ostane uredno. dugoročno.
Ja imam bijele fuge na zidnim pločicama u kupaoni, tri cm od poda bar jednom godišnje moram posebno tretirati octom i četicom za zube da se ne vidi taj trag od pranja poda.
Da si u Zagrebu, poslala bi te u foto Tuškanac u Dežnamovom da vidiš kako strašno izgleda teraplast na podu nakon puno godina. On eje neravan, kad jednom uđe prljavština u utore, nema šanse da ju izvadiš, posebno na vertikalnim površinama poput čela stubišta.
Frendica ima tamno drvo i bijela kava keramiku na stubištu, prilično dobro izgleda.
A majstor je preporučio ono što je njemu najjednostavnije.
a onda mi se čini da je prefarbat čelo stepenica još gora ideja, jer i to će se stalno močiti, a i vrlo vjerojatno će se viditi tragovi cipela, mislim ono kad se vrhom cipele bude doticalo čelo...ajmeee.. a što da radim onda, jel imaš kakvu ideju? a nekako mi je najmanje privlačno da cijele stepenice stavim u drvo...
moje stepenice su cele u drvetu
i grozno mi je to. jednom cu ih ofarbati,
svaku u razlicitu boju.
a na netu videh zalepljenu tapetu na celo stepenica.
mozes menjati kad ti dosadi ili se isprlja.
http://decoratingfiles.com/wp-conten...tairRisers.jpg
hmm, zanimljivo ovo s tapetama...
sirius, lim, a jel će to onako odzvanjat kad lupiš o to??:-)
mojca, a to s keramikom vjerujem da je ok, u startu smo kao odlučili da nećemo keramiku na stepenice..al još uvik se stignemo predomisliti..kuća je novogradnja, tako da su stepenice još uvik "gole"...smišljamo kako ih rješiti..odlučili smo se za drvena gazišta jer mi je to baš lipo, stolariju smo uzeli pvc, ali imitacija drva, zlatni hrast, kuhinja- donji elementi tamno drvo, mislim wenge, a gornji svjetli, na terasama smo stavili keramičke pločice, ali izgledaju ko brodski pod..tako da nekako prateći sve to, prva misao nam je bila i drvena gazišta...ali me muči to čelo stepenica..kako to napraviti, a da je koliko toliko dugoročno rješenje...
a mislim da će se dešavati da se vrhom cipela udara u čelo, al da vjerojatno se to izvede na način da ne proizvodi nikakve čudne zvukove, barem ne onakve kakvi su meni pali na pamet u trenutku kad sam pročitala tvoj post:-)
ma znaš što, ja sam ti cila zbunjena, uzbuđena, to je naša kućica (napokon naša) novogradnja, i triba srediti sve, baš sve, bojanje zidove, pločice, parketi, stolarija, namještaj...želim da bude lipo, a nije lako kad te prati osjećaj da nemaš pojma kako što rješiti i bojiš se da ćeš napraviti cirkus od svega toga..nikad ništa nisam sređivala i sad odjednom cilu jednu kuću od 200kvadrata triba srediti da liči na nešto:?:
tako ti života, nemoj stavljati teraplast
ne znam postoji li išta seljačkije i odvratnije od teraplasta u interijeru
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
možeš obojati uljanom bojom, ako se plašiš prljanja
a možeš isto obući u drvo
a možeš svaku stubu u drugu boju, jako lijepo izgleda
to pod uvjetom da ti ostali dijelovi nisu prešareni
Da, meni se svida betonska stuba u obicnoj bijeloj boji i samo gazista od drveta. To bi bio moj izbor unatoc eventualnom prljanju (da imamo betonske stube).
hahahaah ko da citam sebe, ja sam napravila niz gresaka, samo jer mi se zurilo i nije mi se previse mislili. dakle neces pogrjesiti tamo di imas viziju i tamo di dovoljno odvojis vremena.
jedan dio katastrofe sam ispravila, a drugi ceka, ne smijem sad bar godinu dana nista spominjati :lol:
mi mislimo radit stepenice: konstrukcija od željeza i sve obučeno u drvo
gazišta bi onda bojala u tamni sandolin, a one poprečne daske u bijelo
da li će izgledat ok?
Ma da, neću teraplast sigurno...ja totalna neznalica sam tek maloprije saznala da je taj teraplast, ono što se stavlja na fasadu, dolje do poda, ili na onaj dio temeljnih zidova koji se vide..stvarno mi to ne ide u interijer kuće..a majstor predložija, pa sam pitala za mišljenje..ne bih sve u drvo, tako da ću vjerojatno poslušati tvoj savjet i stavit uljanu boju...e sad još triba odlučiti koju...kuhinja je pofarbana u boji lavande, boravak je jedan zid u toj istoj boji a ostatak, žuta (tundra 150) i u toj kombinaciji je i predsoblje u kojem su stepenice za gore, zidovi stepeništa su također u toj žutoj a zid na kojem je prozor (tu je i podest stepenica) je ofarban u lavandu.. kako ti se čini da i tu kombinaciju ubacim na čela stepenica ili jednu od tih ili sasvim neku drugu? jooj jesam spetljala ovaj post, nadam se da ćeš me shvatiti..
Ajd javi. I fotku stavi.
Dakle, kao što sam već pisala, zatvorili smo balkon i to je sad blagavaona. Dok se gradio stan, u jednom zidu su bila vrata koja su vodila u drugi dio kuće i vrata su tad zatvorena, stavljen je zid nekoh pola metra unutar štoka a nakon toga smo stavili police i to mi služi kao odlagalište svega i svačega, mala špajza. Tamo je uvijek stajao nekakav zastor, nije m bilo ni važno jer se radilo o balkonu ali sad kad se tamo više boravi, ide mi na živce. U dogledno vrijeme tamo bi trebala doći mala dvokrilna vrata pa da to bude jedan lijepi ugradbeni ormarić ali sad mi to nije opcija i tražim neko oku ugodnije a jeftino rješenje. Ili možda čak uzorak ili boju zavjese, nešto što bi mi se dobro uklopilo. Zidovi su bijeli, prozori isto tako, žaluzine nježno žute a stolarija hrast. Pun kufer svjetla. Imate li kakvu ideju?
a jel možeš stavit klizna vrata na tu "špajzu"?
klizna vrata su najskuplja varijanta
ja sam sebi na vešeraj nišu stavila panel zavjesu od krutog šarenog materijala
Molim pomoć,
idemo u manje preuređenje odnosno stavljanje nove stolarije u sobama. Zajedno s tim ćemo i farbati određene prostorije.
Neki zidovi će biti farbani termo bojama, ali ne i svi jer je ta boja skuplja.
Ono što mene zanima je kako odabrati dobro boju?
Gledam na netu, imam određene knjige i časopise , ali još uvijek sam neodlučna.
Sada mi je u dnevnom jedna nijansa naranđaste, ostale sve prostorije bijele.
Ja bi boje. Smeđu u hodnik (ja bi boju kao čokolade Životnjsko carstvo), zelenu (mentu) u dnevni i kuhinju, dječju u lavandu...
Kako odabrati pravu nijansu, da te boje u toj prostoriji imaju "dobar" utjecaj, vibru?
Sam miješati boju, znam samo za one Jupolove tubice... Ili kupiti gotove nijanse kao npr Dulux..
Pomozite
pa stavi čelo u kamen kakav ti je na pragovima unutarnjih vrata,tako je meni i super izgleda!
MM ih je ispocetka htio samo opiturati ali s njegovom lopatom br 47 to bi brzo bio kazin....
meni je stepeniste na U, zidove uz stepenice stalno spuzvicom cistim jer zapinjemo s necim.... (zivjela bijela periva boja zida)