Točno tako, ja bi rekla da ovdje niko osim linalene nije zamrzavao, onaj višak je bio "nisu bile dovoljno dobre za zamrznut". Samo granica nije under 30, nego mid-39`s.
Printable View
Točno tako, ja bi rekla da ovdje niko osim linalene nije zamrzavao, onaj višak je bio "nisu bile dovoljno dobre za zamrznut". Samo granica nije under 30, nego mid-39`s.
Ajde, dobro, onda su prema većini kluba merciful, tj. prema onom podskupu 39+ koji ima više od 3 js, a koji više niti ne možemo baš skužit koliki je kad se ide na blage protokole, i taj know-how isto lagano propada, ali po AMH-u bi se nešto možda moglo zaključit, iako se protokol "normalan IVF, ono s po 4 ampule" na "hrvatskim" jajnicima 39+ koji rade postupak u Hrvatskoj više niti ne vrte.
FSH je 10, LH 9, TSH 3,5
pocela sa euthyrox 25mg, a protokol je cilest prije stimulacije, deca do menge 7x, Gonal od 2dc ukupno 30 amp, i 3-4 amp cetrotide.
nakon toga utrici.
Inace je dg idiopati, prije godinu smo imali missed u 7om tjednu, oboje '70godiste, odradila sam propuhivanje, progesteron 21.dc je ok, suprug je ok.
eto kaj vise da velim, malo su mi teske ove cilest, kao da mi fali estrogena, skroz mi je koza suha, bole kosti, ne spavam - jeli to ok? uzimam folic+ i kalcij.Imala sam i probojno krvarenje, ali je trajalo samo dan.
mogu li sto uzeti kao dodatak ili da izdrzim jos tjedan dana...
i zaboravih napisati AMH je 3.8 pmol/L, a broj antralnih je bio 5, prolaktin uredan.
Bonim, na tvoju dob ne možeš više reći idiopati - problem je upravo ženska dob uslijed koje opada kvaliteta jajnih stanica, što se vidi i preko hormona (graničnog FSH-a) i preko AMH-a koji je snižen, opet, sve, što bi se reklo "sukladno dobi i anamnezi". Muška dob - relativno nevažna. Za ovo pitanje drugo ti ne znam odgovor pa ću ti reći - izdrži. I meni su jako teško padale antibebi, osjećala sam se umorno i bez snage (uzimala svojedobno yasmine isto kao pripremu za postupak). Sretno!
Drage moje cure , dosla sam vas pozdraviti ,pozeliti srecu i ostvarenje sna svakoj, i jos nesto...voljela bih cuti za forumasicu lilium. pamtim je kao jako spremnu pomci svima , pogotovo oko teskih pitanja imunologije, dugo se ne javlja, a bas mi se nesto mota po glavi. znate li sta je sa njom, kako je itd?
Sada kada malo čitam sve te protokole uočila sam da cetrotida daju manje 1-3 ja sam ih sada u zadnjem primila 5, sjećam se da se i sestra iznenadila ali tako je dr naređivao
Dal bi to mogao biti razlog za "svega" 6 stanica??? Znam da sam vjerojatno bezobrazna govoreći o mojem očigledno još velikom broju js kada se većina cura bori da dobije ikoju.
Ali što je inače razlog smanjenja broja js??? Čitala sam jednom da je nekada dobro da je žena bila dio života na kontracepciji jer je na taj način "čuvala" js, ja npr nisam nikada bila na kontracepciji (do sada pripreme postupka). Ja nisam vadila AMH, tu mi nedaju prek socijalnog tak da čekam Prag
a72 isprazni inbox
linalena,teorija bila sam na anti-baby pa imam rezervu js i ne drži vodu..to je definitivno zabluda..
Zabluda, potvrđena od strane profesora u Mariboru - to s antibebi i očuvanjem rezerve na taj način.
Smanjenje broja stanica može bit i uslijed protoka vremena, uslijed protokola, ko bi znao. Opet, ako ovo s 19 stanica imala na 5-ti dan 4-stanične (jel' to moguće, ili ti krivo potpis čitam), onda su te bile koma, a bolje su ti ove koje si dobila s cetrotideom i kojih je bilo 6 i koje su na 5-ti dan bile morule, to je nekako normalno.
dobro čitaš, dobro
stvar je zapravo da ne samo da sa godinama imamo manje stanica nego su ostale i one nekvalitetnije????
ali onda opet kako promjena stumulacije "popravi" kvalitetu????
pretpostavljam da je od tih 19 veći dio bio nezreo pa je u tome njihova nekvaliteta, tada sam imala samo 1 gonal više nego drugi put,
joj al sada mi se neda gledati u papire koje dane je bila punkcija ali nekako mi se čini da isti dc
od te prve tranše sam u zadnjem/trećem krio postupku imala još najbolje, 3dan 6st i rezultat biokemijska
ako reproduktivci polaze od toga da su u zena 39+ cak 70% ili vise JS kromosomski lose, tu koliko kuzim niti jedan protokol ne moze uciniti puno..dakle stvar srece..jel :oops:
sudeci po tvojim postupcima i dosta dobroj stopi fertilizacije, ti ocigledno i nemas tako lose JS..ne znam jesi li razmisljala o muskom faktoru? prica se o protokolima i JS, ali ti imas i muski faktor kao problem..? :-x
Zato i planiramo ići u Prag, zbog onoga PICSIja a i oplodnje svih
trebala bi muža poslati na kariogram, ipak je kod njega to sve zbrčkano
čak mu je jedan urolog spominjao da ima joj sada se nemrem sjetiti kak se zove, neki genski poremećaj (on je to vidio po njegovom tijelu, neš mala brada, visoki bokovi)
al kasnije je bio kod androloga na VV i ovaj to nije zaključio jer su mu hormoni uredu, glavni problem varikokela a i mumps kada je bio klinac
mi milsili da se spermio popravio s OAT na OA a onda saznam da na mojoj klinici terato niti na gledaju pa ga zato ni nema u dijagnozi (ak sam dobro zapamtila objašnjenje cura); čak mu to nemam ni srce reći, on to zapravo poprilično teško proživljava
Linalena, pošalji TM na kariogram.
Istina da varikokela i mumps ostavljaju primarno lošu sliku, ali da ne bi bilo da se iza velike primarne slike ne skriva neka posve druga kvaka...?
Ne bi bilo loše napravit kariogram prije odlaska gore, da imate čistu sliku, pa kad već budete tamo, da ako treba (a nadam se da ne), da odradite PGD.
već sam ja pitala soc.ginicu ali nam neće dati nikakvu uputnicu bez papira od specijalista
hmm zapravo tko daje te uputnice, jel to jedna ili dvije
Daje ginić. Kod mene tako ide.
Možda mu možeš prodat priču da si se čula sa njima bla bla pa da su rekli da bi trebala imati bla bla...
S obzirom na tvoju anamnezu, morao bi ti dati.
Uglavnom uvjek njih možeš tamo pitat da ti napišu preporuku na papir kad budeš tamo otišla.
Mene to isto izluđuje. Na SD ne traže nikakvu dijagnostiku, ne pišu na papir ništa, i onda ovaj moj ginić neće dati ni uputnicu ni recept, ako specijalisti nisu ništa napisali, a oni neće napisat jer oni ne rade taj dio posla. :evil:
I tako u krug.
Ona ja malo zaglumatam, pritisnem, naglasim anamnezu i činjenice i dobijem što hoću. :evil:
Na žalost do sad sve što sam tražila upikla sam ko prstom u g****.
uff da, čak mi je jedna forumašica predložila da na papir sa SDa sama dopišem pretrage:lol:
al khm kada ja ne znam ni kak se to piše
ima ko pa da prepišem :lol:8-)
Jedino kariogram nisam radila, pa ti ne mogu dati da prepišeš :mrgreen:
Ali, jednu skupinu pretraga, što sam dobila od jedne forumašice, napisala sam na papir, kao šalabahter, i odnijela giniću i on je sa tog mog papirića prepisivao na uputnicu :mrgreen::lol:
Linalena, mislim da ti treba dati uputnicu za savjetovanje kod genetičara, pa genetičar da svoju internu uputnicu za vadit krv u labosu.
Ali neka napiše neko ko je radio kako točno ide.
mi smo na Rebru već radili one neke mutacije i cističnu fibrozu, al to nije kariogram jel???? googgllleeeeeee
Ne, to su ciljane genetske pretrage.
Kariogram je "slika" kromosoma.
Pa ako negdje postoji vidljiva malformacija pnda se radi ponovo kariotip, još opet ciljana genetska pretraga na to nešto...
Neko vrijeme me nije bilo.
Vidim da je u Klubu kao i uvijek zivo i poticajno.
Ja sam u IVF postupku u Mariboru u 11. mj. Malo si zamjeram sto nisam dovoljno angazirana. Valjda zato sto jos nisu dosli kljucni dani, imam puno god. a i MM je skeptican pa mi dodatno smanjuje nadu a i okupirana sam drugim stvarima. No, kako se priblizavaju dani, vise cu se angazirati.
Dobila sam i nalaz Anti-Mullerovog h. i ima predzadnju vrijednost. Jos mi dr V. iz Maribora nije rekao da li je prenisko za bilo sto.
Moram organizirati i davanje injekcija.
Korak po korak.
A onda, mozda mi se jos 1 posreci :-)
beta 0
poslan mail u Prag za rezervaciju hotela
sada 2 dana prejedanja a onda opet malo na DHEA, fitness, dijetu i sexxxxxxxx
Nikolina-Zagreb :heart:
Draga linalena, žao mi je...
linalina, steta...ajde imas dobar plan za dalje :)
Linalena i ovdje ti šaljem:love2:
što se kariograma tice- ja sam imala 3 uputnice- moj ginić mi dao jednu za kariogram za mene i drugu za genetsko savjetovanje, a treću je suprugu dao njegov dr. opće prakse-kariogram za njega
inače detaljne info možeš dobiti na br.tel. 01/ 2367-625- traži sestru Marijanu-jako je ljubazna i sve će ti objasniti! sretno!
svima dragim curama u klubu puno ~~~~~~~~~~~~~~za sve što treba
Linalena, žao mi je. ~~~ za dalje.
Linalena, zaboravila sam, je li tebi ono isto neki mikrocistični ili policistični jajnik u podlozi ovakve reakcije u visokoj dobi? Možda ti sad budu i na SD-u oplođivali sve, mislim da po spermiogramu i dobi, ti bi bila težak slučaj. Doduše, ko će to znat, opet, ja bi tipovala i da je praški lab bolji od SD-ovskog... Definitivno probaj i prag i čuj što ti kažu? PFC ili Pronatal ideš?
Sretno!!!
ići ćemo u PFC
najvjerojatnije u pon idem na SD ispitati sve detalje, za njih se niti ne nadam ponovnom postupku prije sljedećeg proljeća a do tada svakako Prag
Inače sam imala raspravu sa mužem, mi smo zapravo u godini dana imali 6 postupka, za svaki bar 4 folikulometrije, za svaki davanje sperme. To je 6 mjeseci, od ostalih 6 dva smo bili na kontracepciji, u jednom mi je muž imao problema sa bubrezima a ja u jednom luda zbog posla. I koliko ostaje jedva 2 da smo kao bili bezbrižni
Tako da nećemo ići u prirodni u hr, ništa do stimulacije nadamo se pod novim okolnostima
uff još bi pisala al idemo konačno malo van, laku noć drage moje
Linalena puno srece od:heart:
Linalena, svakom treba odmor pa i vama dvoje! Uživajte malo konačno! Prag je inače, jako lijep u proljeće, znaš?! Sretno! :heart:
pozz curke u najdražem klubu! Mi smo jučer obavili punkciju- dobili 5 js-još da bude dobar tulum:yes:
miba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulumišku i trudnoću
Cure ajde mi pliz napišite koje sve hormone bi ja trebala napraviti, da zvrcnem danas ginicu da mi napravi uputnice. Al joj kakva sam ja glupača, milsila obaviti ovaj mjesec jer mi je danas 1dc, ali kako kada se treba naručivati
Miba za tulum u labu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Linalena, možda te i uspiju naručiti, 3-5 dc vadiš hormone.
Evo ja maloprije dobila moje nalaze hormona:
TSH 2.35; FT4 19.9; test. 0.779; prolaktin 218; LH 5.23; FSH 9.05; estrad. 424.6.
Sara gdej si ti vadila???
Jel ima koja klinika da se samo dođe i kaže vadite??? ono da nije privatna, pare trošim na nekaj drugo
ali vidite vi to, umjesto da na sve zaboravim bar jedan mjesec već forsiram