Dakle kasnim cijeli dan. Jer eto...zivot me odnio...i saznam da sam OSOBLJE i da se trebam baviti seciranjima.
Potrudit cu se malo brzim tempom citati mozda i stignem pravovremeno reagirati.
Pa cu za kraju jos cuti OSOBLJE RACUN MOLIM.
Printable View
Racun molim :lool:
Spajka ludo jedna hahaha
Testove je svakako dobro napraviti u slučaju sumnje na infekciju. Starijeg smo vodili na besplatne antigenske testove za vrijeme njegovih samoizolacija (uvijek je do sada bio negativan), a sad ćemo upogoniti ove kućne. U mom slučaju su se pokazali dosta točni
Za PCR test smo uvijek išli preko dr, nikad privatno ni na svoju ruku. I do sada su bili negativni, pa nismo ni upirali dr na svaku samoizolaciju djece da ih naprave, čak ni u slučaju bliskih pozitivnih kontakta iz razreda - nikad nije bilo simptoma kod njih.
Nemam ja osobno iskustva s testovima, nije nikad nitko od nas bio ni pozitivan, ni neciji kontakt, a ni djeca u SI zbog skole, nikad se nismo testirali nijednim testom.
Samo prenosim kako su to rjesavali svi nasi prijatelji koji su bili u takvoj situaciji kao vi.
Ja bih isto testirala djecu da smo ja ili suprug pozitivni. Cini mi se da je sansa da bi i oni tada bili pozitivni bila ogromna, dvojica jos spavaju s nama u krevetu, a onda ostatak dana vise po ovom najstarijem. Ne vidim kako bi izbjegli zarazu.
A eto, moja sisjeda je spavala u krevetu s mužem koji je imao teži oblik, na kraju se lijecio u bolnici. Ona negativna, nije se zarazila
Garant ga nije dojila ;)
Glavno da su oboje dobro. Al da, to je bas zanimljivo. Kako se puno ljudi zarazi, a da ne zna ni gdje ni od koga, a ovi sto zive s nekim se ne zaraze (ponekad). Citala sam kod Lauca il Bakica da je dio populacije prirodno imun (no ne znam otkud im to).
Jako zanimljiv clanak od prof. Primorca: https://www.svkatarina.hr/clanak/sta...ars-cov-2/2316
Moguce da ste ga vec linkale, znam da se Primorac spominjao na jednoj od ranijih stranica.
Sinoć sam detaljno proučila Pravila foruma što sam dosad napravila samo jedanput, kad sam se priključila ovome forumu. Posebno sam se zaustavila na 5. točki koja kaže:
5. Nastojte uvijek biti konstruktivni u svojim kritikama i nastojte voditi diskusiju na civiliziranoj razini. Ako imate primjedbe, popratite ih argumentima i preporukama za ispravljanje eventualnih grešaka. Dozvolite da drugi ljudi imaju drugačije mišljenje od vašeg. Vrijeđanje je zabranjeno i sankcionirat će se.
Proučila sam ih jer sam jučer ujutro dobila opomenu zbog neprimjerenog nivoa komunikacije (kako piše) i to zbog rečenice koju sam uputila Kajsi. Svi se mogu vratiti i pročitati je. Ja sam se u međuvremenu i ispričala (opomenu sam vidjela tek poslije) i napisala da ja osobno sigurno neću nastaviti u tom tonu, iako i danas smatram da je Kajsa i sama vrijeđala, ali dobro, očito ja to ne mogu i ne smijem procjenjivati.
S obzirom na to da još nisam banirana (a nikad u životu nisam dobila opomenu ni za što:) pa ni za neplaćanje računa), jaaako ću paziti što ću ubuduće napisati, ali pisat ću i dalje. Pitali su me ljetos zašto se i dalje trudim? Zapravo ne znam.
Kako Spajalica mora secirati, tako ću i ja svoje rečenice ubuduće secirati i jako paziti što ću napisati. A na prvom godišnjem ću izvući sve one uvrede meni ljetos upućene (a i nekim drugim forumašicama) i pitati osoblje jesu li i te forumašice dobile opomenu. Jer ponavljam iz pravilnika: Dozvolite da i drugi imaju drugačije mišljenje od vašeg. Vrijeđanje je zabranjeno i sankcionirat će se.
Samo ću pitati, neću nikakve mjere poduzimati. To je valjda u skladu s pravilima. Zapravo, možda ipak griješim, jesam li smjela ovdje napisati da sam dobila opomenu? Najozbiljnije pitam.
Ne jesam li to smjela ovdje napisati, nego zbog čega sam je dobila, krivo sam se izrazila.
I opomene i ban su odluka pojedinca. Netko dobije za jednu riječ ili rečenicu, a netko ne dobije ni za niz uvredljivih postova.
Isprobala na vlastitoj koži.
To treba ili prihvatiti ili se maknuti.
Tako je, kako je.
Ajde otvorite temu o moderiranju ili tako nešto, jer stvarno ubijate ovu temu tim stalnim analizama tko je kome što rekao i tko je koga uvrijedio ili nije.
Ja osobno mislim da je ovaj forum najpristojnije mjesto na internetu, pa mi je tim više komično da se tako puno piše o tome tko koga vrijeđa ili ne vrijeđa.
Mima
al da je tebi upuceno toliko uvreda kao ljetos Freyi i ti bi reagirala,a ona dobije opomenu za juce, za malu bebu u odnosu na ono sto je njoj opetovano bilo upucivano.
Tada ama bas nitko od moderatora nije upozorio forumasice javno da krse pravila. Moguce da je netko tad dobio opomenu, al vjerojatnost je vrlo mala.
A ok. Ja sam mislila da svi vide da je dana opomena, ali ne i zbog čega. Nisam još klikala na to.
Mima, ovo jest relativno pristojno mjesto na internetu (za komunikaciju), ali najpristojnije sigurno nije. Ali kako kaže pravilnik: Dozvolite da i drugi imaju drugačije mišljenje od vašeg. Kako si sama napisala, Abba ili Magazin.
Neću više "zašprehavati" temu, ispričavam se.
Što znači dopustiti drugome da ima svoje mišljenje?
Meni se čini da se ovdje na rodinom forumu upravo to događa
Ok, kakvim bi se točno argumentima mogli poslužiti da komentiramo npr. Srećka Sladoljeva? Ja porukama? Osjećam nevjericu kad čitam o špeku i luku i poništenju učinka cjepiva?
I ako u pandemiji 'svatko ima pravo na svoje mišljenje', gdje je i kad onda kraj pandemiji?
Amen!
koliko mi je poznato Sladoljev nije sudionik rasprave i javna je ličnost, stoga je sasvim legitimno kritizirati, pa čak i ismijavati njegove stavove
uostalom, nek mi netko objasni zašto nije u redu ismijavati nečiji stav na forumu? ok, jeste malo ekstremno i može se preskočiti, ali da se otvori tema gdje netko najozbiljnije pita jel sa vilama pričate na hrvatskom ili je ipak potrebno naučiti vilinski, zar biste zaista postavili potpitanja, kao: kada si probala pričati na hrvatskom, jesu li ti odgovorile ili barem izgledale kao da razumiju što govoriš? i onda kada netko poviče da je car gol, jave se oni koji pozivaju na toleranciju i kako svak ima pravo na svoje mišljenje
pa ima, al onda nek podnese i kritiku tog mišljenja
nekima su stavovi od nevene ili Freye u rangu pričanja sa vilama
Imate temu admin vam pomqze u nevolji. Pa tamo se javite
Opomena je opomena. Vi djecu ne opominjete? Vec odmah kazna?
Ova tema je na srecu na filozofskom pa ima malo visu razinu tolerancije.
Sad nastavite al u laksem tonu.
Zašto "ja porukama". "Ja poruke" nisu argument.
Da se poslužim granom koja mi je bliža od medicine i imunologije... Ako meni netko kaže usred hladne zime da je to dokaz da nema globalnog zatopljenja; ja mogu iznijeti niz argumenata da ga ima temeljnih na mjerenjima diljem svijeta. Mogu pokazati nizove prosječnih godišnjih (ljetnih/zimskih) temperatura mjerenih na tisućama lokacija diljem svijeta i ukazati na to da ih većina ima pozitivan trend. Naravno, da to ne mora utjecati na mišljenje druge osobe, i neće utjecati na svačije mišljenje. Ali to i nije poanta - ne možeš na svakoga utjecati... no neka osoba koja nema formirano mišljenje i koja čita raspravu će vidjeti, u najboljoj situaciji, s obje strane argumente. I, onda će, moći donijeti svoje argumentirano mišljenje. No, ako je rasprava na razini "ti si lud jer tako misliš", "ne, ti si lud", "ne, on je lud"... itd. A onda nikakve koristi od toga...
No, neovisno o tome, ne smatram da je "ta izjava koga god je suluda" vrijeđanje. I ja smatram da ima puno opasnih i suludih izjava. Al onda je dobro i objasniti zašto je ta izjava suluda.
Koji to stavovi od Freyye? Ja sam samo popamtila da se nije cijepila zbog straha od nuspojava (Freyya oprosti, ako sam krivo popamtila), i da smatra da bi trebalo testirati sve zaposlenike u zdravstvenom sustavu jer je pokazano da i cijepljeni i necijepljeni mogu prenositi virus, i da su covid potvrde način nametanja cijepljenja.
Upravo zato što na špek i luk i number of the beast NEMA razumnog argumenta, kako je betty lijepo opisala u primjeru s vilinskim jezikom, nemam što drugo reći nego se poslužiti ja porukom.
O njegovim izjavama na tu temu samo mogu imati stav. A kako bih ostala na ovome da ne vrijeđam, na tome stajem. Uostalom, sasvim je moguće da se imenovani fantastično zabavlja trolajući.
Slazem se s Jadrom.
Kritiziranje stavova, al ne vrijedjanje osobe.
Svugdje, uvijek i o kojoj god temi da se radi.