moj zaključak je na pogrešnoj premisi da je u posljednjem stupcu naveden udio pozitivnih te dobne skupine u ukupnom broju pozitivnih
samim time je i zaključak pogrešan
Printable View
Pa potpuno je jasno da temperatura nije jedini simptom, posebno kod djece.
Neki dan su bilo vrlo kratko pobrojani svi moguci simptomi pa je popis bio razvucen na drustvenim mrezama i portalima kao sulud.
Ali tako je kako je. Svaki simptom moze i ne mora biti covid.
Vec sam nekoliko puta napisala da sam ulovila covid na kucni test nakon dva dana glavobolje i boli u ledima kod curke od 13 godina.
Je, a kak da se drže mjera ako su naprimjer u bolnici zbog neke primarne bolesti zbog koje i jesu rizični a osoblje se odbija cijepiti i odbija se testirati? To fakat ne kužim, zakaj se ne žele testirati a rade s rizičnima... A kad im se veli da odna ne mogu raditi taj posao, drama! Pa ih se podržava od strane boraca za slobodu :(
Ne ide tebe, da ne shvatiš krivo nego razmišljam naglas..
meni je stvarno suludo da cijepljeni pripadnici rizičnih skupina još moraju biti brifirani o tome koliko je nedovoljno što su cijepljeni jer eto postoje pametniji od njih koji se ne cijepe jer imaju super imunitet/ne žele biti čipirani/korona ne postoji/tlaka je cijepit se
Testirala malu na kucni test, negativna. Uzela jos testova da imamo ako bude trebalo
Haha i to kaj veliš
Kao da ljudi ne znaju
Ja imam kolege koji su liječeni onkološki pacijenti, ljudi u 40-im godinama... jasno da se čuvaju (maske, izbjgavanje zet-a, ali ljudi moraju raditi! Djeca im idu u školu i studiraju itd
Kaj da oni još poduzmu, kako da se dodatno čuvaju
Mislim kad već razgoaramo o rizičnim skupinama
Stariji kao stariji od 65, umirovljenici? Ne nose maske? Okupljaju se u zatvorenom...?
Pa zakaj maske ne nose, zašto to sve skupa rade, pa mjesecima se trubi kako se i cijepljeni zaraze, kako stariji često ne razviju adekvatan odgovor, itd itd
Ja sam mlada, cijepljena i ne pada mi napamet ne nositi masku, fakat ne kužim koji je to sklop u glavi...
Ne kajsa nego zato sto su neki lijecnici opce prakse svojeglavi i rade na svoju ruku, no srecom ima i divnih, razumnih lijecnika.
Zahvaljujuci ovoj situaciji, svasta je isplivalo na vidjelo.
To je bio evidentan pokazatelj distinkcije rada medju LOMovima, neki svoj posao rade odlicno, a neki lose. Kao i u drugim strukama ali je sad u pandemiji jako doslo do izrazaja jer se doslovce radilo/radi o zivotima ljudi a ne pukom ordiniranju terapija.
Mnogi su sada promijenili svoje LOMove i neka su.
I nasi starci (moji i muzevi) se s unucadi druze u zatvorenom bez maski.Mislim da se tako ponasa 90% starijih cijepljenih sa svojom unucadi.
Pa i meni ako netko dodje u stan, u goste majko ne stavljam masku u svom stanu.:/
Naravno da ne zelom reci da su sami krivi. Niti zelim reci da su djeca necijepljena, a za unuke ne znam. Mladji od 12 sigurno nisu... zelim reci da mi se cini da prema njima nije dobro iskomunicirano kolika im je sansa za hospitalizaciju. I da su stoga vjerojatno neoprezniji.
Općenito je velik broj ljudi preopušten trenutno, ne znam samo na temelju čega. Iako u svom okruženju vidim da cijepljeni i dalje poštuju mjere i nose maske, a da su antimaskeri ujedno i antivakseri, pa.. ali to je samo moje okruženje, ne mora ništa značiti.
Kod nas danas skoro 7000 novih, 51 umrlih, a najmlađi covid pacijent ima 10 dana. :(
Identicno kod nas. Djeca (mi) cijepljeni, unuci nisu.
Riri kod vas je totalni kaos :-(
U mom okruzenju su opusteni cijepljeni :-) jer se smatraju zasticenima.
Je, više je onih koji ih podržavaju, a ne rade u zdravstvu
Takvi mi pak nisu jasni!
https://www.mprnews.org/story/2021/1...9NFCCrCR-Gx4jE
:dancingfever::sing::-D
Jeej!
Zasto bi samo radi kaslja morao se testirati? Ici doktoru?
Stvarno ne znam zbog cega bi itko trebao ici doktoru ili zvati doktora prije testiranja, ali ako napisem da mislim da je problem neorganiziranosti i/ili neuredjenosti, dobit cu po nosu. Onda cu reci da samo ne razumijem zbog cega je to tako i ponadati se da je mozda zbog skupoce testova pa je jeftinije da ih se ne trosi, vec da se krpaju rupe i rjesavaju problemi s vecim brojem zarazenih, vise bolovanja, vise zauzetih bolnickih kreveta, vise mrtvih... jer test kosta (ima tocnu cijenu negdje, sigurno), a ovo sve ostalo se najcesce tretira kao da je besplatno jer se podrazumijeva da svatko ima pravo na izostanak s posla (placen, k tome), a i sve ostalo nabrojano.
Dakle, stvarno ne znam zbog cega treba mijesati doktore u taj problem jer bi svatko tko je ili dovoljno star da se brine sam o sebi ili skrbi za druge trebao do sad nauciti da sve i svasta moze biti koronavirus i da je najbolje saznati je li o njemu rijec. Testom, a ne staklenom kuglom.
A testirati bi se trebalo zbog svega. Svakog moguceg simptoma, nakon izlozenosti, potencijalne izlozenosti, a nije na odmet nekad ni preventivno. Pogotovo kad je to dostupno i omoguceno svima (bez da se postave na glavu barem sedamnaest puta).
I znam da ce dio forumasica napisati da je super jednostavno, a dio da prakticki nije moguce doci do testa. Zapravo ne znam sto je istina za HR. Znam kako je tu.