la_mama prvotno napisa
Update s naše strane - sin je dobio uputnicu za PCR, nakon pozitivnog kućnog testa i očitih simptoma (temperatura, glavobolja, gubitak okusa i njuha).
Ako bude pozitivan, kreće epidemiološka obrada i za njega. Ako ne bude pozitivan (lažno negativan), pojma nemam šta će. Ponoviti test, priznati kućni ... vidit ćemo.
Dakle epidemiolozi priznaju samo + PCR test, kao ulaz u obradu. Malo me zasmetao stav epidemiologa vezan za moj slučaj.
Pričam na telefon s epidemiologom i kažem da je sin također pozitivan na kućnom testu, sa simptomima. Pitam za njegove kontakte što s njima, školom ...
Ništa službeno nisu htjeli reći nego kad on obavi svoje testiranje i dođe pozitivan rezultat, tek nakon toga njegovi kontakti kreću u obradu (odnosno, upute za SI).
A to je tek za par dana. Za to vrijeme sinovi kontakti, potencijalno zarazni, mogu se slobodno kretati i širiti zarazu ... nazvala sam roditelje i apelirala da budu kod kuće ako je moguće, i da paze na simptome, također javila školi.
Kćerka i muž još uvijek bez simptoma. Napravit ćemo kućni test krajem tjedna, reda radi - sa simptomima ili bez njih. Uputnicu za PCR ne vjerujem da ćemo dobiti za njih dvoje, ako nemaju simptome.