Stranica 326 od 383 PrviPrvi ... 226276316324325326327328336376 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,251 do 16,300 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače, prilično sam sigurna da bi se ljudi bunili i da se u zdravstvu moralo testirati prije godinu dana, prije cijepljenja, da su se svi morali testirati. (ja mislim da bi to bilo normalno, i koliko čujem u bogatim zemljama koje to mogu platiti i jest tako). Ovo inzistiranje da se i cijepljeni testiraju je samo umjetni argument za pobunu. Doduše, koliko sam čula na TV-u, jako je mali broj zdravstvenih radnika koji se odbijaju testirati, mislim da se spominjao broj 32.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa naravno da bi se bunili. Kao što se sad i bune necjepljeni. Jer nema nikakvih zdravstvenih argumenata za testiranje samo necjepljenih osim da ih se prisili na cjepljenje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zdravstvenih argumenata ima, no poanta je da bi se oni koji se sad bune bunili i da se svi moraju testirati. to što se moraju testirati samo necijepljeni im je samo dobrodošao argument.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    pa naravno da bi se bunili. Kao što se sad i bune necjepljeni. Jer nema nikakvih zdravstvenih argumenata za testiranje samo necjepljenih osim da ih se prisili na cjepljenje.
    misliš na 5% necijepljenih liječnika i 29% necijepljenih med.sestara/tehničara (podaci iz 8/2021) potpomognuti vlasnicima teretana i ostalim "stručnim# osobljem?

mene te pobune protiv testiranja podsjećaju na dijete koje se žali zašto mora u nedjelju pisati zadaću a starija sestra ne mora
    pa starija sestra je zadaću napisala na vrijeme i ima slobodan vikend

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d

Zašto se cijepljeni ne moraju testirati pri dolasku na posao? Zbog zdravlja ne jer su jednako zarazni kao i necjepljeni.
    Nije tu zaključak da su jednako zarazni nego samo da jke virusno opterećenje tj viral load jednak kod cijepljenih i necijepljenih. Virusno opterrećenje je broj čestica virusa koji se detektira kod pozitivnog. Taj viral load je samo jedan od faktora koji utječe na zaraznost, a kod cijepljenih je ranije utvrđeno da on kod njih brže opada u odnosu na necijepljene. INače bi super bilo kad bi se moglo testirati i cijepljene koji rade s bolesnicima npr onkološkim, čisto da se još bolje zaštite ti bolesni a i vidlo bi se koliko često su pozitivni jedni i drugi, cijepljeni i oni koji nisu... KOmplicirnao je to sve ali ne iz nečijeg hira

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Osim toga, uvijek treba uzeti u obzir da se tu govori samo o cijepljenima koji se zaraze, a već ta brojka je u startu značajno manja.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Update s naše strane - sin je dobio uputnicu za PCR, nakon pozitivnog kućnog testa i očitih simptoma (temperatura, glavobolja, gubitak okusa i njuha).
    Ako bude pozitivan, kreće epidemiološka obrada i za njega. Ako ne bude pozitivan (lažno negativan), pojma nemam šta će. Ponoviti test, priznati kućni ... vidit ćemo.

Dakle epidemiolozi priznaju samo + PCR test, kao ulaz u obradu. Malo me zasmetao stav epidemiologa vezan za moj slučaj.
    Pričam na telefon s epidemiologom i kažem da je sin također pozitivan na kućnom testu, sa simptomima. Pitam za njegove kontakte što s njima, školom ...
    Ništa službeno nisu htjeli reći nego kad on obavi svoje testiranje i dođe pozitivan rezultat, tek nakon toga njegovi kontakti kreću u obradu (odnosno, upute za SI).
    A to je tek za par dana. Za to vrijeme sinovi kontakti, potencijalno zarazni, mogu se slobodno kretati i širiti zarazu ... nazvala sam roditelje i apelirala da budu kod kuće ako je moguće, i da paze na simptome, također javila školi.

Kćerka i muž još uvijek bez simptoma. Napravit ćemo kućni test krajem tjedna, reda radi - sa simptomima ili bez njih. Uputnicu za PCR ne vjerujem da ćemo dobiti za njih dvoje, ako nemaju simptome.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To sa školama je cirkus, žalosno da roditelji brinu više od epidemiologa (koji očito rade po službenim uputama). la_mama, držim fige da simptomi prođu već sutra.

Zaboravila sam, jesi napisala kad si se cijepila?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Update s naše strane - sin je dobio uputnicu za PCR, nakon pozitivnog kućnog testa i očitih simptoma (temperatura, glavobolja, gubitak okusa i njuha).
    Ako bude pozitivan, kreće epidemiološka obrada i za njega. Ako ne bude pozitivan (lažno negativan), pojma nemam šta će. Ponoviti test, priznati kućni ... vidit ćemo.

Dakle epidemiolozi priznaju samo + PCR test, kao ulaz u obradu. Malo me zasmetao stav epidemiologa vezan za moj slučaj.
    Pričam na telefon s epidemiologom i kažem da je sin također pozitivan na kućnom testu, sa simptomima. Pitam za njegove kontakte što s njima, školom ...
    Ništa službeno nisu htjeli reći nego kad on obavi svoje testiranje i dođe pozitivan rezultat, tek nakon toga njegovi kontakti kreću u obradu (odnosno, upute za SI).
    A to je tek za par dana. Za to vrijeme sinovi kontakti, potencijalno zarazni, mogu se slobodno kretati i širiti zarazu ... nazvala sam roditelje i apelirala da budu kod kuće ako je moguće, i da paze na simptome, također javila školi.

Kćerka i muž još uvijek bez simptoma. Napravit ćemo kućni test krajem tjedna, reda radi - sa simptomima ili bez njih. Uputnicu za PCR ne vjerujem da ćemo dobiti za njih dvoje, ako nemaju simptome.
    Biti ce pozitivan na pcr, kucni prije bude lazno negativan nego lazno pozitivan. A i to u malom postotku.
    Ja nisam ni razgovarala sa epidemiologom. Cim je kucnibio pozitivan javila sam razrednici i kontaktima. Kad je pcr bio potvrden samo sam potvrdila razrednici. Mislim, nisam ni trebala jer je skola odlucila prijaviti da nema kontakata u razredu gdje ne nose maske. Osim djevojcice sa kojom sjedi i ide kuci.
    Tako da se trudis i uzrijavas bez veze. Glavno da ti sin dobije potvrdu , a ostalo...svoje si odradila, ostali budes vidjela.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Frendica ima drugačiji problem
    Mala joj ide na nešto ko ritmika,i jedna curka je dobila+, njima je trenerica rekla da ne smiju ići na tu aktivnost 10 dana,nije se tamarala sa školom, dve cure idu u istu školu i razred ( pozitivna ne ide u njihovu školu).
    Prijateljičinu mala je za sad doma,ali još ništ službeno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Biti ce pozitivan na pcr, kucni prije bude lazno negativan nego lazno pozitivan. A i to u malom postotku.
    Ja nisam ni razgovarala sa epidemiologom. Cim je kucnibio pozitivan javila sam razrednici i kontaktima. Kad je pcr bio potvrden samo sam potvrdila razrednici. Mislim, nisam ni trebala jer je skola odlucila prijaviti da nema kontakata u razredu gdje ne nose maske. Osim djevojcice sa kojom sjedi i ide kuci.
    Tako da se trudis i uzrijavas bez veze. Glavno da ti sin dobije potvrdu , a ostalo...svoje si odradila, ostali budes vidjela.
    Da, i ja mislim da će tako biti. Kod njega je više nego očita infekcija.

Pitam epidemiologa kada ću ja prestati biti zarazna, i koliko sam zarazna s obzirom da sam 2x cijepljena (zadnja doza krajem 05.21) ? Izolacija prestaje sad u nedjelju. Odgovor: "Eto, ako nemate temperature zadnja 3 dana". A ja opet: "Ali nemam temperature od početka, niti šmrcam, ni kišem, ništa - samo umor".
    Pa opet odgovor: "Pa kad vam zadnji simptomi prestanu". I opet: "Ali umor može potrajati još tjednima ...". I odgovor: "Ma samo pričekajte kraj izolacije, ako nema drugih komplikacija".

Eto. Nema tu još sigurnih odgovora, samo smjernice o trajanju izolacije / samoizolacije u cilju smanjenja što većeg broja zaraza.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ponavljam slucaj moje necakinje s pozitivnim kucnim i negativnim pcr-om. Al je za 2 dana ipak od strane valjda revnijeg epidemiologa (a bilo je i ljeto, manji broj zarazenih, plus impact na veci broj djece - neki kamp) pozvana na novi pcr koji je pokazao plus, zabijen joj je dublje. Navodno se kod djece i mladih zna tako dogoditi da bude i lazno neg pcr-a. Al da su placali sami 2 pcr-a privatno, nema sanse. Tako da je prvo bilo smije van, al da bas ne grli prije i u zatv. s maskom. Pa onda opet nazad u si. Mala nije mogla vjerovat. Al je onda bila djecje sretna sto vise ne mora u si pola godine, jer ih je vec prosla valjda 2-3, svaki put se nadajuci da se zarazila i da je to to.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.10.2021. at 13:48

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    To sa školama je cirkus, žalosno da roditelji brinu više od epidemiologa (koji očito rade po službenim uputama). la_mama, držim fige da simptomi prođu već sutra.

Zaboravila sam, jesi napisala kad si se cijepila?
    Hvala ti Kraj 05.mjeseca.

Jako je važno da roditelji surađuju s nastavnim osobljem, nevezano za epidemiološke službe. Bar ovi naši vode računa ne samo o infekcijama djece, nego i njihovih roditelja, okoline. Odmah se povlači dijete iz kolektiva, bez obzira na PCR.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Netko je spominjao da bi bilo dobro da naši vode statistiku. E pa i vode, zanimljivi podaci:

https://www.hzjz.hr/aktualnosti/covi...lzJg4ZvzhId-co

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kad se može raditi kucni test, da nije prerano?

Mala mi nocas povraćala, danas je na 37.5. Da li cekati sutra ili bi vec pokazalo?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    Netko je spominjao da bi bilo dobro da naši vode statistiku. E pa i vode, zanimljivi podaci:

https://www.hzjz.hr/aktualnosti/covi...lzJg4ZvzhId-co
    Pošto svi selektivno čitamo, znatiželjna sam što je tebi upalo u oči prvo?

Meni recimo da je više žena pozitivno od muškaraca, osim kad žene (majke) odlučuju o testiranju, onda je podjednako. Što me navodi da zaključim (možda krivo) da su žene sklonije odgovornom ponašanju i testiraju se.
    Drugo mi je upalo u oči da muškarci više umiru, što ide u prilog prethodnoj tezi da ih vjerojatno nema toliko manje pozitivnih, uz činjenicu da su deblji od žena.
    I da je 1/3 umrlih staraca bila zaražena covidom, bez obzira na to od čega su umrli.

Vidim da je Grad Zagreb bez obzira na javni prijevoz i veće gužve u boljem stanju od SDŽ, stalno ima manji broj slučajeva po glavi stanovnika, iako je cijelo područje urbano. Možda ima veze sa najvišom razinom procijepljenosti. Teško je uspoređivati s obzirom na različite stilove života po županijama. PGŽ dobro procijepljena, Istarska ima isto dosta dobru procijepljenost. To me nekako ništa ne iznenađuje, al eto recimo da su predrasude u pitanju, u koje se (opravdano ili ne) uklapaju rezultati.

Iz worldometra ne vidim da smo dosegli taj neki peak, koji se spominjao, kao padaju vrijednost, samo što nismo opet na nizbrdici. Srećom ne raste tako turbo, još smo ispod 2000 novih dnevno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se može raditi kucni test, da nije prerano?

Mala mi nocas povraćala, danas je na 37.5. Da li cekati sutra ili bi vec pokazalo?
    Ako je covid trebao bi pokazati.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala. Budem onda isla kupiti pa napraviti

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je najzanimljivije kako broj pozitivnih prati broj testiranih
    i broj zaraženih 100+ godišnjaka odnosno raspodjela po dobi
    Posljednje uređivanje od Willow : 07.10.2021. at 15:28

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je najzanimljivije kako broj pozitivnih prati broj testiranih
    i broj zaraženih 100+ godišnjaka odnosno raspodjela po dobi
    E pa ja sam to krivo protumačila. Nisam shvatila na što misliš (nisam ni sad sigurna da jesam), ali sam shvatila da sam ja krivo shvatila
    To što piše od ukupno umrlih, znači od ukupno umrlih od covida, a ne od ukupno umrlih po dobi. Tako da ne stoji ono što sam napisala da je 1/3 staraca bilo zaraženo covidom (to me zbilja iznenadilo, opravdano ), nego su 2/3 umrlih od covida između 70 i 90 godina.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Par djece u razredu počelo je kašljati. Ništa strašno, među nnima i moje dijete. Suhi kašalj. Učiteljica je rekla bolje da ostanu doma. Nema mi to smisla, nos ne curi, nema temperature, dijete je dobrog općeg stanja. Inhaliramo, pije limunadu, čaj, med, limun..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Beti3, bas me zanima kakav ti je sad predosjecaj za razdoblje do iduceg proljeca i opcenito trajanje pandemije?

Ja imam puno pozitivniji predosjecaj koji datira jos od ovog ljeta za jesen/zimu nego sto sam imala prosle godine.
    Ne znam jel zato sto se vec dobar dio ljidi cijepio i prebolio ili...al onako uvjerena sam da nema vise lockdowna i brojki kakve smo imale prosle godine.

Bas me zanima kakav je tvoj feeling
    Isto. Pozitivnija sam, opuštenija. Radim s ljudima bez straha, čak mogu reći da mi je ugodno u interakciji.
    Navikla sam se. Naravno da preduzimam sve potrebne epidemiološki mjere, ali bez straha.
    Cijepljenje mi je dalo sigurnost, iako znam da nije posve sigurno.
    Stvarno mislim da čovječanstvo to može. Bez obzira na 50% necijepljenih.
    A i dobra doza ljetošnjeg dalmatinskog sunca i mirisa je puno pridonijela optimizmu

Dan po dan, strpimo se još malo i cijepite se, ako ikako možete. Pregrizeš sve i odeš na tu injekciju, nije to ništa drugačije od drugih lijekova koje uzimamo.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni je prvo upao u oči pogrešan zbroj udjela pozitivnih u tablici Svi preminuli po dobnim skupinama (2,12 umjesto 100%)

drugo mi je upala u oči korelacija udjela umrlih i udjela pozitivnih po dobnim skupinama
    po kojoj, obzirom na udio od pozitivnih, je vjerojatnije da će umrijeti dijete nego stogodišnjak
    za dobnu skupinu 0-9 udio ukupno umrlih čini 0,02%, a udio od pozitivnih za tu dobnu skupinu je 0,01%
    dok je za dobnu skupinu 100+ udio umrlih 0,08%, a udio od pozitivnih 26,92%

korelacija je najjača u dobnoj skupini 80-89 godina
    Posljednje uređivanje od betty blue : 07.10.2021. at 15:53

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Par djece u razredu počelo je kašljati. Ništa strašno, među nnima i moje dijete. Suhi kašalj. Učiteljica je rekla bolje da ostanu doma. Nema mi to smisla, nos ne curi, nema temperature, dijete je dobrog općeg stanja. Inhaliramo, pije limunadu, čaj, med, limun..
    Testirani?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Testirani?
    Pa nista im nije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nista im nije.
    Da. Pa nije covid jedina bolest, što bi se testirali. Sličnu reakciju sam neki dan imala od osobe koja je već dulje dosta prehlađena da ne može ni na posao čak. Ali zašto bi se testirala?!?!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni recimo da je više žena pozitivno od muškaraca, osim kad žene (majke) odlučuju o testiranju, onda je podjednako. Što me navodi da zaključim (možda krivo) da su žene sklonije odgovornom ponašanju i testiraju se.
    Drugo mi je upalo u oči da muškarci više umiru, što ide u prilog prethodnoj tezi da ih vjerojatno nema toliko manje pozitivnih, uz činjenicu da su deblji od žena.
    I da je 1/3 umrlih staraca bila zaražena covidom, bez obzira na to od čega su umrli.
    Ovo zadnje sam i ja prvo shvatila ovako kao ti - ali to nije postotak od broja ukupno umrlih (bez obzira na bolest) već postotak od broja umrlih od korone.

Ono što je meni palo u oči je da je čak 20% hospitaliziranih cijepljeno - a to je puno gora brojka od one da je 20% pozitivnih cijepljeno :/

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    meni je prvo upao u oči pogrešan zbroj udjela pozitivnih u tablici Svi preminuli po dobnim skupinama (2,12 umjesto 100%)
    Ovo je ukupno umrlih u odnosu na ukupan broj pozitivnih.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

S obzirom da svi idemo u kolektive, mi doma imamo kupljen test u rezervi. I niš ne mislim, testiram. ( iako smo svi imali koronu prije 6 mjeseci).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

po kojoj, obzirom na udio od pozitivnih, je vjerojatnije da će umrijeti dijete nego stogodišnjak
    za dobnu skupinu 0-9 udio ukupno umrlih čini 0,02%, a udio od pozitivnih za tu dobnu skupinu je 0,01%
    dok je za dobnu skupinu 100+ udio umrlih 0,08%, a udio od pozitivnih 26,92%
    Ne kužim ovaj zaključak. Ako se 100-godišnjak zarazi vjerojatnost (ako se ovo uopće može preslikati u buduće vjerojatnosti) da umre je 26.92 posto; ako se zarazi dijete vjerojatnost je 0.01%. Kako je onda vjerojatnije da će umrijeti dijete?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim ovaj zaključak. Ako se 100-godišnjak zarazi vjerojatnost (ako se ovo uopće može preslikati u buduće vjerojatnosti) da umre je 26.92 posto; ako se zarazi dijete vjerojatnost je 0.01%. Kako je onda vjerojatnije da će umrijeti dijete?
    moj zaključak je na pogrešnoj premisi da je u posljednjem stupcu naveden udio pozitivnih te dobne skupine u ukupnom broju pozitivnih
    samim time je i zaključak pogrešan

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovo zadnje sam i ja prvo shvatila ovako kao ti - ali to nije postotak od broja ukupno umrlih (bez obzira na bolest) već postotak od broja umrlih od korone.

Ono što je meni palo u oči je da je čak 20% hospitaliziranih cijepljeno - a to je puno gora brojka od one da je 20% pozitivnih cijepljeno :/
    Pa i nije. Obzirom da su procijepljene vise rizicne skupine nego nerizicne skupine.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa i nije. Obzirom da su procijepljene vise rizicne skupine nego nerizicne skupine.
    Kuzim sto hoces rec.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Testirani?
    Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nista im nije.
    Da. Pa nije covid jedina bolest, što bi se testirali. Sličnu reakciju sam neki dan imala od osobe koja je već dulje dosta prehlađena da ne može ni na posao čak. Ali zašto bi se testirala?!?!
    A e ko je vidio testirat se, testira se samo ako se ima temperatura, to je jedini parametar
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.10.2021. at 17:04

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kuzim sto hoces rec.

Kuzim sto hoces rec. Onda rizicnim skupinama nema nego se ozbiljno drzat svojih mjera, cijepljeni il necijepljeni. Ali, je li to iskomunicirano prema njima?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kuzim sto hoces rec. Onda rizicnim skupinama nema nego se ozbiljno drzat svojih mjera, cijepljeni il necijepljeni. Ali, je li to iskomunicirano prema njima?
    rizičnim skupinama bi najbolje bilo kada ne bi dolazili u doticaj s virusom
    što se može postići mjerama (maske+distanca) ali i cijepljenjem drugih

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A e ko je vidio testirat se, testira se samo ako se ima temperatura, to je jedini parametar
    to je zato jer živimo u uređenoj i posloženoj državi gdje su jasni parametri
    a najjasnije je kad je parametar samo jedan, onda nema greške u sustavu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa potpuno je jasno da temperatura nije jedini simptom, posebno kod djece.
    Neki dan su bilo vrlo kratko pobrojani svi moguci simptomi pa je popis bio razvucen na drustvenim mrezama i portalima kao sulud.
    Ali tako je kako je. Svaki simptom moze i ne mora biti covid.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vec sam nekoliko puta napisala da sam ulovila covid na kucni test nakon dva dana glavobolje i boli u ledima kod curke od 13 godina.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Je, a kak da se drže mjera ako su naprimjer u bolnici zbog neke primarne bolesti zbog koje i jesu rizični a osoblje se odbija cijepiti i odbija se testirati? To fakat ne kužim, zakaj se ne žele testirati a rade s rizičnima... A kad im se veli da odna ne mogu raditi taj posao, drama! Pa ih se podržava od strane boraca za slobodu
    Ne ide tebe, da ne shvatiš krivo nego razmišljam naglas..

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni je stvarno suludo da cijepljeni pripadnici rizičnih skupina još moraju biti brifirani o tome koliko je nedovoljno što su cijepljeni jer eto postoje pametniji od njih koji se ne cijepe jer imaju super imunitet/ne žele biti čipirani/korona ne postoji/tlaka je cijepit se
    Posljednje uređivanje od betty blue : 07.10.2021. at 17:29

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Testirala malu na kucni test, negativna. Uzela jos testova da imamo ako bude trebalo

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

meni je stvarno suludo da cijepljeni pripadnici rizičnih skupina još moraju biti brifirani o tome koliko je nedovoljno što su cijepljeni jer eto postoje pametniji od njih koji se ne cijepe jer imaju super imunitet/ne žele biti čipirani/korona ne postoji/tlaka je cijepit se
    Haha i to kaj veliš
    Kao da ljudi ne znaju
    Ja imam kolege koji su liječeni onkološki pacijenti, ljudi u 40-im godinama... jasno da se čuvaju (maske, izbjgavanje zet-a, ali ljudi moraju raditi! Djeca im idu u školu i studiraju itd
    Kaj da oni još poduzmu, kako da se dodatno čuvaju
    Mislim kad već razgoaramo o rizičnim skupinama

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Radi njih samih. Da se smanji opasnost za njih, sada u ovom trenutku u kojem ocito postoji opasnost. Da bi bilo za njih bolje da su svi okolo cijepljeni, bi. Ali nisu, pa to kratkorocno ga njihovu dobrobit nije bitno.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 07.10.2021. at 17:36

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Francesca85 prvotno napisa Vidi poruku
    Haha i to kaj veliš
    Kao da ljudi ne znaju
    Ja imam kolege koji su liječeni onkološki pacijenti, ljudi u 40-im godinama... jasno da se čuvaju (maske, izbjgavanje zet-a, ali ljudi moraju raditi! Djeca im idu u školu i studiraju itd
    Kaj da oni još poduzmu, kako da se dodatno čuvaju
    Mislim kad već razgoaramo o rizičnim skupinama
    Pa ne bi rekla da se stariji cijepljeni ljudi nesto posebno cuvaju, bar ne u mom okruzju.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Stariji kao stariji od 65, umirovljenici? Ne nose maske? Okupljaju se u zatvorenom...?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Stariji kao stariji od 65, umirovljenici? Ne nose maske? Okupljaju se u zatvorenom...?
    Da, u mom okruzju da. Ti koji su cijepljeni.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Pa zakaj maske ne nose, zašto to sve skupa rade, pa mjesecima se trubi kako se i cijepljeni zaraze, kako stariji često ne razviju adekvatan odgovor, itd itd
    Ja sam mlada, cijepljena i ne pada mi napamet ne nositi masku, fakat ne kužim koji je to sklop u glavi...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa zakaj maske ne nose, zašto to sve skupa rade, pa mjesecima se trubi kako se i cijepljeni zaraze, kako stariji često ne razviju adekvatan odgovor, itd itd
    Ja sam mlada, cijepljena i ne pada mi napamet ne nositi masku, fakat ne kužim koji je to sklop u glavi...
    A gle, kad se druze s unucima i prijateljima u zatvorenom (a nece na otvorenom po ovom vrimenu), ne nose maske. Stave li ih pro forma u ducanu, mozda i stave. Sigurno su puno puno opusteniji nego prije cijepljenja.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 07.10.2021. at 17:49

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    to je zato jer živimo u uređenoj i posloženoj državi gdje su jasni parametri
    a najjasnije je kad je parametar samo jedan, onda nema greške u sustavu
    Ne kajsa nego zato sto su neki lijecnici opce prakse svojeglavi i rade na svoju ruku, no srecom ima i divnih, razumnih lijecnika.
    Zahvaljujuci ovoj situaciji, svasta je isplivalo na vidjelo.

To je bio evidentan pokazatelj distinkcije rada medju LOMovima, neki svoj posao rade odlicno, a neki lose. Kao i u drugim strukama ali je sad u pandemiji jako doslo do izrazaja jer se doslovce radilo/radi o zivotima ljudi a ne pukom ordiniranju terapija.

Mnogi su sada promijenili svoje LOMove i neka su.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.10.2021. at 17:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •