Jel ti hoćeš reći da se na vv pukncije vrše bez anestezije?? Neee...
Printable View
Eva nažalost, ovaj "koktel" što daju na VV nije ništa nalik anesteziji. To je razlog što u slučaju toga da moramo ipak na ivf, idem u Petrovu. Nedavno mi je frendica bila na punkciji na VV i bilo joj je strahovito, a 3 cure s kojima sam bila u čekaonici su rekle da su i njima punkcije bile užasno bolne. Ono, moram priznati sebi, ne želim to, a ako imam opciju zašto se mučiti?
meni su obe bile katastrofa...nije da nekog strašim ali baš mi je bilo užasno i zato u Mb sa anestezijom...NEPROCIJENJIVO
Joj cure iskreno se nadam da do punkcije neću ni doći. Nadam se da ću uspjeti inseminacijom ili još bolje prirodno. Ali ako i dođem do ivf, šta je tu je. Izdržale su i druge pa ću valjda i ja.
Onda ja jedina kukavica ovdje bježim od punkcije "na živo". :-) Ali neka nam svima taj aih bude dobitan, pa da nema ni razmišljanja više o nekakvim punkcijama...
Evo, dan D je tu, sutra ću znati kakva je situacija nakon klomifena i nadam se da je sve ok. Također je sutra famozni pokušaj prolaska kroz moj grlić m. Mislite na mene da sve prođe ok, fakat me strah
Puno hvala, curke. Sve je prošlo super, nisam očekivala da će biti tako jednostavno i bezbolno. Uglavnom dr. kaže da sam na klomifene odreagirala odlično i bit će 1-2 lijepa folikula za aih. Napravio mi je kako to oni zovu "slijepi transfer" (kada prođe kateterom bez da ušprica j.s. ili spermije i bilo je bezbolno i vrlo kratkotrajno. Rekao je da kuži tu moju "stepenicu" u cerviksu, ali ju je lijepo supio proći. Presretna sam!
Sljedeća folikulom. u subotu. Ne znam kada će aih, možda već ponedjeljak, utorak? Nisam ga pitala koliki su folikuli, onako totalno u strahu kako će proći ovo drugo, tako da nemam pojma u kojoj su fazi.
I još pitanje, kada je najbolje da imamo zadnji odnos prije štoperice/aih-a?
Eh, baš sam prije poslala javi se... glavno da je dobro proslo i da sad znaš da te neće boljeti. ako dr. kaže da si dobro reagirala onda to puno znači, sad sve ovisi o veličini folikula. mi smo ti zadnji odnos imali... u pon je bila štoperica, srijedu AIH... znači nedjelja, da
Tako i ja nešto računam da je optimalno dan prije štoperice. Tako se plivači optimalno ekipiraju, a i pokriješ period do ovulacije (ipak spermiji žive kakvih 5 dana, pa će neki i dočekati ovulaciju, zar ne?
Haha, da, malo me zbunila prva poruka. Dakle, išla sam 3.d.c. pa me odmah stavio 5 dana na klomifene (počevši odmah taj dan). To je bilo prošli petak, 14.1. Jučer je bio zadnji dan klomifena, a danas 1. folikulometrija, 8. d.c. Kod njega sam opet u subotu ujutro, 11.d.c.
Gore je danas bila gužva, nekoliko cura se spremalo na punkciju, cijela hrpa ih je bila na folikulometriji... Bila sam skoro zadnja na redu za folikulom. ako si to pitala
Odmah, nije bilo nikoga. Zašto?
jucer sam bila na VV-u oko 12.oo sati i uopce nije bilo guzve......
Cure u postupku, pisite svakako, kakvo je stanje gore, da li ima cekanja, koliko je punkcija gore dnevno/koliko transfera, itd.
možda je Pirice bilo i pola jedan kad sam ušla/izašla iz čekaonice.
Daj piši, kakvo je stanje gore, jel ima punkcija, transfera? Jel bilo gužve? Jel ideš u postupak i kad?
SRETNO!!!!
pirica jesi bila gore i danas? Danas je čini mi se bilo oko 4 punkcije i jako puno cura na folikulom.
ruža, možda bi mogla reći dr. da ti je frka na poslu, pa ako bi te mogao primiti prvu? Iako, ja mislim da su gužve ujutro s folikulometrijama i raznim postupcima, možda kasnije bude skroz brzo
Hvala, hvala! Idemo u borbu!
Joj ValaMala baš sam uzbuđena zbog tebe. Bit će to sve ok. Vidiš da je sve dobro prošlo. Još malo pa ću i ja gore.
gle, nemoj se bojati i panicariti prije vremena nije to nis tako strasno (i kad zub boli nije ugodno tako je i sa ovim) sva sreca kratko traje.........
ja sam isla u 11 mj. prosle god. po prvi put na potpom. i nije mi bilo ne izdrzivo, (valjda mi je prag boli nesto veci) ali na zalost nije nam uspjelo, zato u 4 mj krecem ponovno....
sretno
Ja bih isto radije na punkciju s anestezijom, ali ne da mi se prelaziti u drugu bolnicu samo zbog toga. Tješim se da do punkcije neću ni doći. Zapravo mi koje nismo bile na punkciji ni ne znamo jeli to baš tako strašno. Nekom je bolno, nekome nije. Neću sad o tome razmišljati.
Znam, u pravu si. Sada sva koncentracija na naše aihiće koji stižu!
Inače, otkrile su mi cure tu na forumu, sok od cikle lijepo zadebljava endometrij kako bi se mrvica fino primila. Ja kupila, pa pijuckam... ne može škoditi, a ako pomogne... :-)