Dijagnoze nemam, tj. sve je ok i kod mene i kod muža, ali trudnoća nikako. Došla sam 3.dc i dobila klomifene. Kad sam ih popila morala doći da vidi da li su počeli rasti, onda opet za dva dana da vidi jesu li narasli. Sljedeći dan bila štoperica i onda 2 dana poslije AIH. Kako je bilo kod tebe?
kod mene prvi nikako, AIH mi je rađen tek 21 dan, reda radi, sam dr. je rekao da nisam nikako reagirala. imala sam klomifen 2x1. drugi klomifen 3x1 i biokemijska od toga, AIH rađen 15 dan. e a sada ćemo vidjeti
Mojoj prijateljici je par puta već odgođen AIH jer je imala previše folikula. Dr je rekao da je rizično raditi. Mislim da bi pošizila da ih pijem, a ono ništa. Tko zna možda ćemo mi zajedno na AIH. Danas mi je 21.dc. Inače dobijem svakih 30-32 dana.
ja imam još 7 dana utrogestana, pa onda kad dobijem, inače mi je 2-3 dana trebalo, al sad pošto imam to nekvo lagano krvarenje neznam kak če biti. al moglo bi se poklopiti da ćemo zajedno![]()
E pa to bi taman moglo biti to. Prošli put nije uspjelo ni meni ni curi što je išla sa mnom. Nadam se da će ovaj put biti bolje.
Eva, jel ti rekao doktor koliko je folikula bilo? Ja sam prošli mjesec bila na klomifenima, isto od 3. - 7. d.c., pa štoperica, ali nismo išli na aih, nego ciljane odnose. Imala sam jedan folikul, vodeći, iz kojeg je valjda bila ovulacija, ali i dosta manjih. Sada me zato stavio ponovo na 2 klomifena dnevno, rekao je da je to bila ok reakcija za aih, te da ne bi išao na jaču stimulaciju.
Pošto je moja zaliha jajnih stanica ogromna - nakon nalaza doktor je rekao da je to najveći broj koji je vidio - i ja sam se bojala da možda ne izreagiram s hrpom folikula ili, nedaj bože hiperst., ali evo, sve ok za sada.
Stvarno se nadam da ću konačno doći do tog prvog aih-a, više ne mogu čekati.
Inače, jel vam bio bolan postupak, ja se doista toga bojim, zato što imam malo čudan cerviks (valjda je malo zavinut, što li, pa se teže prođe kroz njega), zbog čega mi 2 pokušaja hsg-a nisu uspjela, ali su bila strašno bolna. Dogovorila sam s doktorom da će mi sljedeći put pokušati proći kateterom kroz c. da vidimo jel ide...
Šteta što onoj curi koja je imala puno folikula nisu napravili ivf, mislim šteta toliko jajnih stanica...![]()
Imala sam 2 folikula. Dr je rekao da je to ok. Meni je to bio prvi AIH i nisam znala šta da očekujem. Iako su svi govorili da je bezbolno ipak sam trtala. Stvarno nije bolno. Osjetila sam kad su mi stavljali kateter ali nije bolno. Stalno sam očekivala kad će ta bol, a ono ništa. Ne znam kako će biti u tvom slučaju zbog cerviksa, ali mislim da neće biti strašno. Više me je bolilo kad mi je vadio kateter, ali ponavljam ništa strašno. Curi nisu radili ivf jer joj je kao i meni sve ok. Valjda je dr nije htio mučiti ivf-om jer bi trebala ostati trudna i prirodno.
Idiopatska neplodnost je još i najgora od svega. Mislim, kao da je nekako lakše znati u čemu je problem. Tipa, ja ne ovuliram zbog pcos-a, pa trebamo pomoć stimulacije + štoperica, a mm ima granični spermiogram. Ovako kad je naizgled sve savršeno, a bebice niotkuda, to mora da je jako teško... Jeste radili onaj pct?
Post koitalni test. Nakon odnosa s mužem, odeš na pregled na kojem se ustanovi postoji li imunološka nekompatibilnost, ili riječima stručnjaka:
Postkoitalni test
U svrhu utvrđivanja sposobnosti plivanja spermija kroz sluz grlića maternice partnerice moguće je napraviti postkoitalni test, odnosno uzeti uzorak sluzi grlića maternice i sjemena iz vagine nakon spolnog odnosa, te pod mikroskopom promatrati aktivnost spermija. Ukoliko se spermiji drže zajedno i ne plivaju prema naprijed, to može ukazivati da u sluzi grlića maternice postoje antitijela protiv spermija.
Baš mi je čudno što vas nisu poslali na to pošto je sve ostalo ok.
Nisam, ali baš mi je neki dan tu pisala cura koja je išla na to privatno i ispalo je da odmah nakon odnosa već nije bilo živih spermatozoida zbog upravo tog problema. Mene nisu slali zato što nije ni čudno što nisam začela kad ne ovuliram, a dragi nema najbajniji spermiogram, znaš
pct se više ne radi, ne po defaultu, ako sam dobro upoznata a što se tiče AIH-a, treba stvarno imati na umu da je uspješnost AIH postupka negdje 8-12% ( s tim da je ovih 12% vrlo optimistično).
Govorim vam cure to samo kako biste se pripremile na moguće ishode, ja sam uvijek voljela znati za postotke, a ovaj za AIH znači da možda, možda, možda svaka 10. ostaje trudna pomoću AIH-a po postupku.
SRETNO i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A gle, postoci su poznati, no opet mislim da nije dobro ići u bilo koji postupak s mišlju da vjerojatno neće uspjeti. Idemo u svaki s punom nadom, pa što bude bude
Znam, zvuči grozno da tako nešto uopće može postojati, jelda? Ali s druge strane, bar znaš koji je problem, a to bi puno značilo mnogim parovima kojima stalno govore da je sve ok, a bebica ne dolazi...
pa bilo je 15 folikula al sam na kraju dobila 2 stanice,tako da je nakraju ispalo da je mogao biti AIH ali oni to neznaju dok ne naprave punkciju,a riskirati toliko nemogu.
nadam se da će mi ovaj ivf na koji se sad spremam biti bolji što se stanica tiče,jer ET poslije prvog ivf nije bio s dobrim izgledima,stanice nisu bile dovoljno dobre.
To ti se onda nije uračunalo u jedan od onih 6 postupaka, je l' da? Jel bila bolna punkcija? Sada si kod dr. Alebića za ivf? Kad ideš?
sad sam kod Dr.Tomića u vinogradskoj,danas sutra krećem sa stimulacijom pikicama,pa otprilike za 14 dana punkcija,nadam se da će sve bit ok,u vin . ako punkcija pada u toku tijedna daju potpunu anesteziju,a najbolje od svega je što nema gužve,kad se sjetim VV ovo je preporod
a što se tiče punkcije jeli bolna neću reći da nije,al izdrži se ,stisneš zube i moliš Boga da završi,pošto sam ja došla na AIH a oni su taj dan rekli da je punkcija,nisam stigla razmišljati šta me čeka
danas sam krenula sa stimulacijom,prva pikica je prošla jeeeeeee,nije uopće strašno
ja sam tak vesela
za 8 d idema na UZV,pa ćemo vidjet kad opet
al 14d ciklusa mi je rođendan,bio bi to najljepši mogući poklon da uspije i da sve bude ok
To mi je bilo super kod njega, ja sam jednom išla na kontrolu zbog ciste (zbog koje mi je propao prošli ciklus i nisam mogla na AIH) i on meni super, navečer štoperica, za dva dan AIH. Ja sam ostala ono- a nisam pila klomifen, imala sam problema s prirodnom ovulacijom. Iskoristio prirodnu ovulaciju, nisam mislila da je to moguće jer mi je moj soc ginić stalno govorio da neće biti ništa od moje prirodne ovulacije. Nažalost, nije uspjelo, ali zbog drugih razloga. On mi je apsolutno bio super, žao mi je da ga više nema na VV
Mi smo preko tri godine bili smatrani idiopatima i stvarno sam izgubila vremena zbog toga. Stavljali su me na klomifen da mi potaknu ovulaciju,mm-u sam kupovala vitamine za svaki slučaj, pili smo čajeve, pazili na prehranu, a onda jedr L napokon otkrio pravi problem- endometriozu i sad znamo protiv čega se boriti i zašto svi oni pokušaji nisu urodili plodom
Eva 133, želim ti puno sreće i da ti upali kućna radinost ili AIH
cure, a šta je s onim naručivanjem po novome, molim malo objašnjenje
Mislim da to nije neka stavka za nas, mi se naručimo normalno, na isti broj u isto vrijeme, samo valjda sestre imaju neki novi program.
Cure, mm bio danas na 4. spermiogramu u Petrovoj i opet se stanje jako poboljšalo. Prvo je imao oligoasthenoteratozoospermiu, pa je kroz par mjeseci ponovio i dobio nalaz oligoteratozoospermia (izgubio astheno), a sad je nalaz teratozospermia! Progresivno pokretnih je 46%, a razred B i C još 20%! Dakle volumen i pokretljivost je jako dobra, jedino je udio morfološki normalnih manji, no dr. kaže da to skoro da i nema veze kad je volumen i pokretljivost ok... hvala Bogu na ovome!
Inače totalno je čudno, svaki spermiogram totalno drugačija dijagnoza, tako da se ne može znati koje je pravo stanje...
[QUOTE=ValaMala;1791641]Cure, mm bio danas na 4. spermiogramu u Petrovoj i opet se stanje jako poboljšalo. Prvo je imao oligoasthenoteratozoospermiu, pa je kroz par mjeseci ponovio i dobio nalaz oligoteratozoospermia (izgubio astheno), a sad je nalaz teratozospermia! Progresivno pokretnih je 46%, a razred B i C još 20%! Dakle volumen i pokretljivost je jako dobra, jedino je udio morfološki normalnih manji, no dr. kaže da to skoro da i nema veze kad je volumen i pokretljivost ok... hvala Bogu na ovome!
super,baš mi je drago da se stanje poboljšava,nadam se da će to rezultirati sa jednim velikim +
Posljednje uređivanje od slatkica : 17.01.2011. at 16:00
Radio je jedan spermiogram na VV, a tri u Petrovoj. Na VV nas nisu tražili više od tog jednog, osobito kad smo tada imali već 2 iz Petrove. Ovaj smo ponovili jer smo dosta "radili" na tome da se situacija s plivačima poboljša pa smo htjeli vidjeti ima li napretka. Također, ukoliko ćemo morati na IVF (ako aih/aihovi ne uspiju), onda ću definitivno u Petrovu, jer ne mogu na punkciju bez anestezije. U Petrovoj traže 3 njihova spermiograma, pa da to imamo
Što vam je dr. Alebić rekao za poslije aih-a, kad prođe čekajući dio, vadite betu ili testić? Ako se vadi beta, to se može napraviti gore na VV? Uzimam uputnicu od svog ginekologa ili kako? I kada su nalazi?
Hvala na brzom odgovoru.
Samo još ono je li vam dr. rekao da vadite betu nakon aih-a, ili samo testić?
meni je jednom nakon AIH dr A rekao da radim testić, ali sam ja molila da ipak bude beta, pa je onda to nadopisao na papiru i soc. ginekolog mi je dala uputnicu za betu.