Ima li sta novo ?
Da li se ista zna za otvaranje granica?
Printable View
Zelim vam puno srece i jedva cekam pozitivne vijesti!
Vratili smo se iz Turske. Sto se tice korone, mozete da putujete slobodno, jedino ako zatvore opet granice.. Ovo je drugi odlazak, doktor je dao terapiju za 2 meseca kad se planira microtese. Na prvom spermogramu 5 spermatida, na drugom 4, manje u odnosu na prvi put kad ih je bilo 12 ukupno. Medjutim doktor je zadovoljan jer nije 1 ili 2 obzirom da je suprug produzio prvu terapiju za dodatna 3 meseca zbog korone. Dao mu je dodatnu terapiju ubacio je sledece: impyril, ovitrell i merional, kao i kapsule q10.
Mene interesuje da li je vec neko radio oplodnju tehnikom ROSI?
Reci mi koliko vas je kostao ovaj drugi odlazak kod dr?Mislim na nalaze,terapiju i kontrolu?
Niste radili nalaze hormona?
Ali da li ste videli doktora prvi dan ili ste samo njegovoj asistentkinji rekli da imate nalaze hormona?
Ok,jer mi doktora nismo videli prvi dan vec nas je samo njegova asistentkinja uputila sa uputom u laboratoriju gde su uzimali i krv i radili spermogram.
Njega smo videli tek drugi dan nakon sto su rezlutati bili gotovi.A realno bi nam znacilo da ustedimo tih 200 eura ako se nalazi odavde priulznaju (nikad nam ih nisu priznali).
Ocigledno funkcionisu po principu kako su raspolozeni...
U Istanbulu ne verujem da je iko imao iskustvo ko bi mogao to podeliti sa nama jer su od skoro (mislim mozda od februara) dobili aparat koji je neophodan za ROSI.
Koliko pratim forum znam da je za Saky i Ninilanu to sledeci korak,ali ne verujem da ce iko ista pokusavati dok se ova situacija koliko-toliko ne smiri.
Koliko sam ja shvatila to je procedura koja traje duze od vestacke oplodnje jer se spermatide moraju razviti u spermatozoide da bi vrisile svoju funkciju i oplodile jajnu celiju,predpostavljam da za to sluze ti aparati.Cini mi se da par meseci traje taj proces...I nama je dr rekao da je 20% uspesnost ali samo za zene do 35 godina za starije je mnogo manji.
Reci mi,molim te ,ima li kakvih dodatnih procedura na Istanbulskom aerodromu?
Koliko ja znam a u kontaktu sa sa klinikom u Ankari ( koja je to pocela u februaru 2018 i imaju do sad preko 150 postignutih trudnoca sa ROSI) traje isto kao i normalan IVF jedino ako treba da se radi genetsko ispitivanje onda je duze malo kao i u normalnom procesu, i god zene nisu presudne ima mladjih zena koje uspeju a i starijih ...
a sto se tice ROSI kod dr Tansela , bili smo juce kod njega i rekao nam je da imaju dobre petodnevne embrione dobijene na taj nacin ssmo su ih zamrzli jer je bio do nedavno obustavljen transfer zbog korone
Sto se tice aerodroma nema nikakva posebna procedura, sve normalno samo mere temperaturu
Na što se odnosi uspješnost? 20% je odnos pozitivnih beta u odnosu na broj postupaka? Ili broj kliničkih trudnoću (onih koja su dokazane utrazvukom) u odnosu na broj postupaka?
Što znači ta uspješnost kad vam u klinici kažu - 20% uspješnosti kod azoospermije - oplodnja spermatidama?
Kod IVF-a - oplodnja spermijima ICSI metodom ili klasičnim IVF-om u razvijenim zdravstvenim sustavima, uspjeh izražen odnosom broja poroda sa živorođenim djetetom/djecom u odnosu na broj započetih postupaka za sve dobne skupine žene kreće se oko 25%.
Cao devojke, nisam dugo pisala ali vidim sada da ste polako krenule da idete u Tursku pa bih da Vas pitam kakva je situacija. Mi smo trebali da idemo jos u martu ali zbof cele situaciej sve smo odlozili i sad uopste ne znam kad je pravi trenutak da se ide. Kako ste prosli u putu avionom i tamo u Istanbulu?
ROSI metoda oplodnje iako je poznata već 20-ak godina, radi niske uspješnosti još uvijek se ne radi u mnogim renomiranim klinikama kao ni u mnogim državama u cjelini.
Itekako je važno da se parovi prije postupka kao što je ROSI objektivno i cjelovito informiraju o izgledima da par uspije dobiti dijete. Jer uspjeh IVF-a, ono ćemu svatko od nas teži jest rođenje živog djeteta.
Nedostatak objektivnog i potpunog informiranja pacijenata o izgledima za rođenje djeteta česta je problematika u kod IVF postupaka. Taj izostank pružanja svih potrebnih informacija kod pacijenata dovodi do nemogućnosti davanja valjanog informiranog pristanka, osibto kod postupaka koji imaju izrazito male izglede za uspjeh kao što je ROSI postupak.
Ovdje je nedavno publicirana studija službenog glasila Američkog urološkog udruženja - ROUND SPERMATID INJECTION INTO HUMAN OOCYTES: A SYSTEMATIC REVIEW AND META-ANALYSIS:
https://www.auajournals.org/doi/abs/...56496.34525.a0
Ova opsežna meta-analiza kod 1175 postupaka i 4426 embriotransfera, pokazala je rezultate da je stopa oplodnje janih stanica ROSI metodim 38,9%, stopa trudnoća kod kojih je dokazana srčana aktivnost kod embrija (kliničkih trudnoća) 6%, a stopa živorođenja po transferu 4,5%.
Izgledi za uspjeh ROSI metode, na žalost, prilično su niski.
Na sreću, znanstvene studije koje prate razvoj djece rođene nakon ROSI metode oplodnje pokazuju da djeca imaju posve uredan razvoj. To svakako ohrabruje i daje poticaj daljnjem razvoju istraživanja ROSI metode oplodnje.
Mi smo zavrsili sa trecim odlaskom u Tursku. Odradjena je micro tese i pronadjene su spermatide.
Muz je bio skoro 8 meseci na terapiji,3 sa Ovitrellom i 5 ipo meseci sa Merionalom i Ovitrellom .FSH i testosteron bili su u granici dok LH i estradiol ni u jednom trenutku nisu (po recima dr.to nije toliko bitno).
Ukratko Momart klinikom nismo toliko zadovoljni,a za Acibadem bolnicu sve pohvale.
Do cene za ROSI nismo uspeli da dodjemo...
Sto se tice putovanja nikakvih problema nismo imali,samo su nam merili temp na aerodromima.Testirali smo se tamo za svaki slucaj ( i zbog nas samih ) ali nam niko na aerodromu test nije trazio.
ROSI je 500€. Genetsko testiranje svakog embrija je 200€. Ivf 2500€. Meni su rekli ako dođemo u 8 mj da je ukupni trošak oko 4000€. Mi nećemo ići sada kada smo trebali nego kada ovo s Coronom službeno prođe. Trebao je slijediti moj dio. Doktor mi je pristao poslati ljekove da ih uzmem ovdje preko svog osiguranja, to je ušteda od 500€